«چه کسی میگوید که آمریکاییها به ماه رفتند و روی آن فرود آمدند؟ همه تصاویر منتشره از ماموریت نیل آرمسترانگ و همکارانش جعلی و ساخته و پرداخته هالیوود است!»
به گزارش «تابناک»؛ اگر قرار به فهرست کردن تشکیکهای وارده به موفقیتهای علمی بشر باشد، بی شک موفقیت ماموریت آپولو یازده در فرود بر سطح قمر زمین و پا گذاشتن نخستین انسان بر سطح ماه، یکی از گزینههای بسیار مهم در این فهرست خواهد بود. اتفاقی که نیم قرن پیش رقم خورده، اما هنوز میشود از آن درس گرفت!
البته قصد تکرار مکررات و شرح و بسط آن ماموریت فضایی و حتی طرح شائبهها درخصوص آن و استدلال در رد آن شائبهها را نداریم، چون با یک جست و جوی ساده اینترنتی هم میتوان به این مهم دست یافت، بلکه قصد داریم به شرح مختصر رویدادی بپردازیم که طی روزهای گذشته رقم خورده و حالا نتایجش در مسیر بازگشت به کره خاکی مان است.
درباره موفقیتی سخن میگوییم که از قلب قاره کهن برآمده است. از کشوری که حالا یکی از لقبهای مهمش، منشا کروناست؛ ویروسی که تاریخ بشریت را به قبل و بعد از خودش تقسیم کرده و هنوز معلوم نیست فرجامش چه خواهد شد؛ هرچند برخی کشورها با واکسنهای ساخته شده برایش، در مسیر مبارزه جدی با آن قدم گذاشته اند و همزمان با این فعالیت، پویشهایی برای مقابله با این واکسیناسیون شکل گرفته است!
بیایید از حاشیه رفتن پرهیز کنیم و به موفقیت چشمگیر چینیها در فرود موفق کاوشگر بدون سرنشین چانگ ۵ بر سطح ماه، انجام نمونه برداری از سطح این قمر مهم برای زمین و آغاز پروسه بازگشت فضاپیمای چانگ به زمین بپردازیم. سفری که یک ماموریت مهمش، نصب پرچم سرخ رنگ چین روی سطح ماه بود.
احتمالا اشاره به پرچم و نصب آن روی سطح ماه کافی است تا تصویر نصب پرچم آمریکا روی سطح ماه در نیم قرن پیش را به یادآوریم. همان تصویری که برخی تاکید دارند، واقعی نیست و با حقههای سینمایی و به برکت سینمای قدرتمند ینگه دنیا بوده که ساخته شده و به جای موفقیت فضایی آپولو ۱۱ به خورد بشریت داده شده است؛ باوری که برخی از هموطنان مان هم مدافعش هستند.
اما آیا حق با این افراد است؟ آیا میتوان به مدد پیشرفتهای چشمگیر بشری در این چند دهه، تصویری از آن پرچم که روی ماه نصب شده به عموم نشان داد و شک و شبههها درباره آن سفر تاریخی را برطرف کرد؟ اگر بدانید پاسخ این سوال آخری منفی است و آن پرچم در جایی که نصب شده بود، نیست، چه؟ آیا این توضیح قانع کننده است که پرچم بعد از نصب و هنگام برخاستن آپولو از سطح ماه از جایش کنده و چه بسا زیر سطح خاک مدفون شده؟
تصویری از سفر موفق آپولو11 به ماه در سال ۱۹۶۹ میلادی که طی آن پرچم آمریکا روی سطح این کره نصب شد. در این تصویر «باز آلدرین» دیده میشود که بعد از «نیل آرمسترانگ» روی ماه قدم گذاشت و نامش را به تاریخ سنجاق کرد.
عجله نکنید! پاسخ به این شک و شبههها حالا سادهتر از هر زمانی است، چون چینیها توانسته اند در سومین ماموریت موفقشان در سطح ماه، پرچم کشورشان را آنجا نصب کنند و البته هیچ ادعایی درباره کذب بودن سفر آپولو ۱۱ ندارند چراکه میدانند بعد از آن سفر تاریخی، آمریکاییها چندین سفر موفق دیگر هم در این مسیر به انجام رسانده اند، فضانوردان دیگری بر سطح این کره پیاده کرده اند و البته در این سفرها، ۵ پرچم دیگر هم برافراشته اند که همه هنوز سرپا هستند و در تصاویر ناسا به ثبت رسیدهاند.
البته این تنها چینیها نیستند که موفق به فرود بر سطح ماه شده اند و ادعایی درباره موفقیتهای آمریکاییها در این زمینه ندارند و خیلی پیش از این ایشان، فرود موفق سفینههای متعلق به جماهیر شوروی بر سطح این کره هم رقم خورده و نمونه برداری از سطح ماه توسط ایشان هم انجام شده است؛ کاری که طی چند دهه اخیر، ضرورتی برای انجامش احساس نشده بود تا اینکه چینیها در این مسیر گام گذاشتند و حالا به انجامش رسانده اند.
رویدادی که به رغم تکراری بودن، برای همه مان درسهای بزرگی به ارمغان آورده است؛ از صرف کردن فعل خواستن در تحقق اهداف فضایی که چینیها موفق به انجامش شده اند تا چرایی باور داشتن به شایعاتی که علم را هدف قرار میدهند و ممکن است نتیجه شومی برای همه مان به ارمغان بیاورند. شایعاتی مانند آنچه درباره کرونا مطرح میشود و واکسیناسیون برای مقابله با آن را ترفندی شوم برای نابودی همه مان میخواند؛ شایعهای بی ربط با ماموریت موفق فضاپیمای چینی و بسیار مرتبط با حال و هوای کرونایی این روزهای بشر!
یکی دیگر از پرچم هایی که آمریکایی ها در سفر به ماه روی سطح آن نصب کردند. در این تصویر «جیمز ایروین»، یکی دیگر از فضانوردان آمریکایی که قدم بر ماه گذاشته، در حال ادای احترام به پرچم است.