دام سفرهای خارجی برای تزریق واکسن

«تور استانبول، ویژه تزریق واکسن کرونا»؛ عنوانش آن‌قدر جذاب است که ممکن است خیلی‌ها را وسوسه سفری متفاوت به کشور همسایه کند؛ به ویژه آن‌که به نظر می‌رسد کشور ما به دلیل مشکلات ناشی از تحریم در خرید واکسن، احتمالا چندماه دیرتر از کشورهای همسایه، واکسیناسیون کرونا را آغاز خواهد کرد.
کد خبر: ۱۰۲۰۱۸۵
|
۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۹ 09 December 2020
|
8234 بازدید
|
۴

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه خراسان، روز گذشته انتشار این آگهی در فضای مجازی، برای خیلی‌ها وسوسه‌انگیز شد و ما هم رد آن را زدیم تا ببینیم ماجرایش چیست.

آگهی ساختگی است، اما ...

در آگهی منتشرشده، شماره‌های تماس و آدرس سایت شرکت مربوط مخدوش شده، اما با کمی جست‌وجو از روی نشانه‌ها، می‌توان آن را پیدا کرد. تماس می‌گیرم و خود را به عنوان متقاضی این تور معرفی می‌کنم؛ کارشناس پاسخگو در جریان ماجرا نیست و اجازه می‌خواهد پس از بررسی موضوع، نتیجه پیگیری را اعلام کند. کمتر از ۵ دقیقه بعد، یکی دیگر از کارشناسان این شرکت تماس می‌گیرد و می‌گوید: «ما از شما عذرخواهی می‌کنیم، آگهی منتشرشده مربوط به تور‌های ما نیست و بدون اطلاع ما از تصاویر تبلیغاتی ما برای این کار استفاده کرده‌اند». این‌که این شرکت مسافرتی برگزاری چنین توری را تکذیب می‌کند، امیدوارکننده است، اما جمله آخر صحبت‌های این کارشناس با من، ماجرای دیگری را روشن می‌کند: «از صبح تا الان بیشتر از ۱۰۰ نفر برای این آگهی و سفر به ترکیه با ما تماس گرفته‌اند». ۱۰۰ تماس برای یک آگهی ساختگی!

تور شیادان برای ساده‌لوحان

تماس با چند شرکت مسافرتی دیگر مطمئنم می‌کند که لااقل چنین تور‌هایی به طور رسمی وجود ندارد. هرچندکه احتمالا برخی شیادان بی‌خیال این تب و تاب جامعه برای کسب سود‌های کلان نمی‌شوند و احتمالا با این وعده‌های پوچ، طعمه‌های خود را به دام می‌اندازند و حتی ممکن است به صورت غیر رسمی هم اکنون در حال جذب مسافر برای این تور‌ها باشند.

در ترکیه چه خبر است؟

اما حداقل کار ممکن قبل از سفر به کشور‌های دیگر برای تزریق واکسن کرونا، این است که بدانیم وضعیت خود آن کشور‌ها چگونه است. به عنوان مثال، در کشور ترکیه آن‌طور که وزیر بهداشت این کشور اعلام کرده، میزان واردات اولیه واکسن کرونا بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون دوز خواهد بود و تزریق آن از ۱۱ دسامبر (۲ روز دیگر) با اولویت کادر درمان آغاز می‌شود، آن هم یک واکسن ساخت چین که هنوز تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارد. اما به گفته «فخرالدین کوجا» واکسیناسیون گسترده در این کشور پس از تولید واکسن بومی از ماه آوریل (حداقل ۳ ماه دیگر) خواهد بود. واضح است که طبق این اطلاعات خبرگزاری رسمی ترکیه، خبری از پیش‌بینی تزریق واکسن برای گردشگران نیست و بدون‌شک مسافران خارجی در مقابل مردم این کشور دارای اولویت نخواهند بود.

استفاده از ایرانی‌ها برای تست واکسن چینی‌ها توسط ترکیه؟

اما این همه ماجرا نیست و نگرانی مهم‌تری هم وجود دارد. طبق برخی خبر‌های منتشرشده، چینی‌ها و اماراتی‌ها که یک واکسن کرونای بی‌کیفیت چینی را به صورت رایگان دریافت کرده‌اند، قصد تست انسانی این واکسن را در کشور خود دارند و برای این کار به داوطلبان تزریق پول هم می‌دهند. گویا در این بین برخی در داخل ایران هم سعی دارند برخی هموطنان را با وسوسه تزریق واکسن کرونا به ترکیه ببرند و با این تله، آن‌ها را به عنوان داوطلب تست واکسن چینی در اختیار کشور همسایه قرار دهند. هرچند صحت این خبر مشخص نیست، اما حتی احتمال یک‌درصدی درستی آن هم برای پرهیز از این سفر‌ها کافی است.

احتمالات نگران‌کننده

این ماجرا ابعاد نگران‌کننده دیگری هم دارد. یک موضوع مهم در این زمینه، تلاش‌های عجیب و غریب ترکیه در هفته‌های اخیر برای احیای صنعت گردشگری این کشور است. ترک‌ها که مهم‌ترین درآمد کشورشان از گردشگری است، مدت‌هاست سعی می‌کنند شرایط این کشور در زمینه کرونا را مناسب و همه چیز را مهیای پذیرش گردشگران خارجی نشان دهند و چه چیز بهتر از گردشگران ایرانی که ارزآورترین مسافران برای ترکیه بوده‌اند و حالا هم می‌توان با تبلیغ‌های کاذبی مثل «تور استانبول ویژه تزریق واکسن کرونا» آن‌ها را به این کشور کشاند. اما حتی اگر فرض را بر این بگذاریم که شرایطی هم برای تزریق واکسن احتمالی به گردشگران فراهم شود، یک احتمال خطرناک‌تر وجود دارد که هیچ عقل سلیمی آن را نمی‌پذیرد.

چه تضمینی وجود دارد؟

دکتر «مسعود مردانی» عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره می‌گوید: «از کجا معلوم که در کشوری مثل ترکیه یا هر کشور دیگر، واکسنی که به گردشگران خارجی و به‌ویژه مردم ما تزریق خواهد شد، همان واکسنی باشد که مراحل تست انسانی را پشت سرگذاشته و تا حدی تایید شده است؟ شاید واکسنی تزریق شود که هنوز هیچ تاییدیه‌ای ندارد». وی می‌افزاید: «من تعجب می‌کنم که چطور برخی از مردم ما چنین تصوراتی دارند و فکر می‌کنند خوب است برای تزریق واکسن به یک کشور دیگر بروند؛ این یک تصمیم نگران‌کننده و خطرناک است». دکتر مردانی نکته قابل‌تامل دیگری را هم مطرح می‌کند: «هم‌اکنون همه واکسن‌های احتمالی کرونا تجربه اول خود را پشت سر می‌گذارند و چه بهتر که ما فرصت کافی برای مشخص‌شدن نتیجه کامل آن‌ها را داشته باشیم، اتفاقا در این مورد اگر کمی دیرتر از دیگر کشور‌ها اقدام به واکسیناسیون کنیم، اطمینان‌خاطر بیشتری از میزان دقت و اثرگذاری واکسن خواهیم داشت. ضمن آن که اگر کسی بخواهد در کشور‌های همسایه واکسن کرونا بزند، باید حدودا ۱۵۰۰ برابر بیشتر از آن چه در کشور خودمان لازم است، هزینه کند».

واکسن‌ها به ایران می‌رسد

البته دکتر مردانی این نکته را هم می‌گوید که: «خوشبختانه تلاش‌های خوبی برای خرید واکسن انجام شده است، هم سازمان جهانی بهداشت به ما واکسن می‌دهد و هم پیش‌خرید واکسن از کشور‌هایی مثل هند انجام شده است. علاوه بر این‌ها شرکت آسترازنکا به عنوان یکی از معتبرترین شرکت‌های تولید واکسن هم اعلام کرده است که ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا به ایران خواهد داد». دکتر مردانی می‌افزاید:

«درخواست من از مردم این است که کمی خویشتن‌داری و صبوری کنند تا به امید خدا خیلی زود واکسن کرونا تحت‌نظارت وزارت بهداشت کشورمان وارد و تزریق آن آغاز شود».

روحانی: از مانع آمریکا برای خرید واکسن عبور خواهیم کرد

رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به مانع‌تراشی‌های دولت ترامپ در تامین نیاز‌های ضروری مردم از جمله واکسن اظهارکرد: این رفتار غیرقانونی و ضدبشری دولت ترامپ به عنوان یک اقدام ننگین در ذهن و خاطر جهانیان خواهد ماند؛ اما همان‌گونه که توانستیم جنگ اقتصادی را مهار کنیم، از این مانع نیز عبور خواهیم کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دکتر «حسن روحانی» در جلسه کمیته‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا افزود: مردم باید بدانند همه دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف در دولت، برای تهیه واکسن مطمئن و تضمین‌شده، تلاش خواهند کرد. رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به تلاش‌ها برای تولید واکسن داخلی گفت: مقدمات و مسیر ساخت این واکسن با اتکا به توانایی دانشمندان و مراکز تخصصی داخلی فراهم شده و تهیه و خرید آن از خارج از کشور نیز در دستور کار است.

هشدار‌های شب یلدا

دکتر روحانی همچنین با اشاره به نزدیک‌بودن شب یلدا، از قرارگاه عملیاتی خواست با تمهیدات ویژه، نسبت به نگرانی‌های موجود درخصوص احتمال شیوع بیماری در اثر گردهمایی و دورهمی‌های خانوادگی در این شب، اقدامات موثر را انجام دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
ایرانی های بدبخت که روزگاری نه چندان دور سرامد کشورهای منطقه بوده اند امروزه علاوه بر گدایی واکسن از کشورهای همسایه، موش آزمایشگاهی هم شده اند
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
اخر سر کی داره دروغ می گه ؟؟؟؟؟
اینها که می گن واکسن میاد و مشکلی نیست یا رییس بانک مرکزی که میگه به دلیل تحریمی ( که امریکا می گه نیست) نمی تونیم واکسن بخریم؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
سلام به ایرانیان با غیرت
دوستان گرامی این آگهی ها کاملا مشخص هست توسط چه تیم و گروهی انجام میشه
مبدا و مقصد سفر مشخصه و میشه زیر ۴۸ ساعت کلیه عوامل این کار رو دستگیر کرد
این که چرا اقدام نمیشه مشخص نیست !!!!

چه کسایی از این تور منفعت می برند
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
چه مقاله بی پایه ای با انگیزه هراس افکنی بر ضد واکسن های غیر وطنی! اگر قرار باشد که به ایرانیانی که برای واکسن به ترکیه سفر می کنند در فرایند آزمایش واکسن داده شود، الزاماً باید برای اخذ نتیجه آزمایش همه مشخصات تماس آنها گرفته شود و حضور آنها برای معاینات بعدی برای مشاهده نتیجه واکسن الزامی خواهد بود، وگرنه هیچ سودی برای آزمایش واکسن ندارد.

بعلاوه، چرا نادانسته واکسن چینی را "بی کیفیت" می خوانید؟ چین چند واکسن در مرحله سوم آزمایشان بالینی دارد و بیش از یک میلیون از شهروندان خودش را با نتیجه بسیار عالی واکسینه کرده است. نتایج آزمون های میان دوره ای واکسن ضد کرونای شرکت Sinovac چین چه در چین و چه در کشورهای دیگر بسیار مثبت بوده و برای مثال در آزمایشات بالینی شرکت داروسازی دولتی اندونزی Bio Farma 97 درصد کارایی داشته. دولت ترکیه، بر خلاف دولت ما، سفارش 10 میلیون واکسن از شرکت معتبر چینی داده که به رایگان به نیازمدان داوطلب در روزهای آینده عرضه خواهد شد.

آقای دکتر مردانی منتظر واکسن خانم دکتر محرز بمانند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟