انتقال پیامهایی از سوی اسرائیل به بایدن درباره ایران، ورود کاروان نظامی جدید آمریکا به شمال سوریه، اعتراض عراق به دستور ترامپ درباره عفو چهار متهم شرکت بلک واتر و گمانه زنی درباره احتمال تعطیلی سفارت آمریکا در بغداد، از جمله مهمترین تحولات مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به توییت تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا ـ که به دنبال راهی برای جبران شکست در انتخابات ریاستجمهوری و مقتدر نشان دادن خود در روزهای پایانی دولتش است ـ به تهدید جمهوری اسلامی ایران روی آورد.
ترامپ بامداد پنجشنبه در صفحه توئیتر خود، بدون ارائه هیچ مدرکی و صرف به اشتراک گذاشتن تصویری از چند گلوله خمپاره نامشخص، ایران را به انجام حمله راکتی روز یکشنبه به سفارتخانه آمریکا در بغداد متهم کرد.
وی در این توئیت نوشت: «سفارتخانه ما در بغداد روز یکشنبه مورد اصابت چندین راکت قرار گرفت. سه راکت عمل نکردند. حدس بزنید از کجا آمده بودند: ایران. اکنون ما زمزمههایی از حملات بیشتر علیه آمریکاییها در عراق میشنویم.»
رئیسجمهور آمریکا سپس تهدید کرد؛ «توصیه ایمنی دوستانه به ایران: اگر یک آمریکایی کشته شود، من ایران را مسئول آن میدانم؛ بازنگری کنید».
سفارت آمریکا در بغداد شامگاه یکشنبه هدف حمله راکتی قرار گرفت. پایگاه خبری «صابرین نیوز» گزارش داد، یازده راکت به سفارت آمریکا در بغداد اصابت کرده است؛ اما مرکز اطلاعرسانی امنیتی عراق اعلام کرد که هشت راکت به سمت منطقه الخضراء در بغداد شلیک شد و خساراتی به منازل مسکونی در القادسیه وارد آورد.
این سفارتخانه پس از حمله راکتی یکشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد: «راکتهایی که منطقه بین المللی را هدف گرفت، پاسخ سامانههای دفاع هوایی سفارتخانه را به همراه داشت». بر اساس بیانیه صادره از سفارت آمریکا، خسارات اندکی بر اثر این حمله به ساختمان این سفارتخانه وارد آمد؛ اما این حمله تلفات جانی بر جای نگذاشت.
گزافهگویی و تهدید ترامپ علیه ایران در حالی است که کنث مککنزی، فرمانده نیروهای ترویست آمریکایی در منطقه غرب آسیا مدعی شده که واشنگتن به دنبال دامن زدن به تنشها و درگیری با ایران نیست.
فرماندهی ستاد مرکزی نیروهای تروریست آمریکایی در غرب آسیا به نام «سنتکام» نیز در ادامه ادعاهای واهی مقامات آمریکایی علیه ایران در رابطه به حمله اخیر به سفارت آمریکا، مدعی شد که حمله روز یکشنبه به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد از سوی نیروهای تحت حمایت ایران صورت گرفته است.
فرماندهی ستاد مرکزی نیروهای تروریست آمریکایی در غرب آسیا در بیانیه خود تأکید کرد، در صورت کشته شدن هر نیروی آمریکایی از سوی نیروهای تحت حمایت ایران، به آن پاسخ خواهیم داد.
در ادامه بیانیه آمده که حمله راکتی یکشنبه به سفارت آمریکا در بغداد «به احتمال نزدیک به یقین» از سوی یک گروه مورد حمایت ایران انجام گرفته است.
سنتکام افزود: هرچند ۲۱ راکت شلیک شده در حمله یکشنبه به کسی آسیب نرساندند، به ساختمانهای واقع در محوطه سفارت خسارت وارد شد و این حمله به طور مشخص به گونهای نبود که به کسی آسیبی نرسد.
انتقال پیام هایی از سوی اسرائیل به بایدن درباره ایران
پایگاه خبری اکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داد که رژیم صهیونیستی اخیراً از طریق ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا ـ که هفته گذشته به سرزمینهای اشغالی سفر کرده بود ـ چندین پیام را در خصوص ایران و برجام به جو بایدن رئیسجمهور آینده آمریکا منتقل کرده است.
یک مقام صهیونیست در این خصوص به پایگاه خبری اکسیوس گفته است: «ما میخواستیم پیامهایمان درباره ایران را از طریق کسی به دولت جدید منتقل کنیم که پس از ورود بایدن به کاخ سفید نیز همچنان در سمت خود خواهند ماند و نقش مهمی در هرگونه تجدید نظر در سیاستهای دولت [در قبال ایران و خاورمیانه] ایفا خواهد کرد.»
به نوشته پایگاه خبری اکسیوس، مقامات رژیم صهیونیستی به شدت از برنامههای احتمالی بایدن در قبال ایران نگران هستند، اما هنوز این فرصت را نیافتهاند که با اعضای دولت آینده آمریکا ارتباط مستقیم برقرار کنند؛ به همین دلیل، ژنرال مارک میلی میتواند برای آنها پلی برای ارتباط با جو بایدن باشد، زیرا انتظار میرود وی پس از انتقال قدرت به جو بایدن همچنان در سمت خود بماند.
ژنرال مارک میلی هفته گذشته به خاورمیانه سفر کرد و پس از دیدار با مقامات چندین کشور عربی وارد سرزمینهای اشغالی شد. وی در سفرش به سرزمینهای اشغالی با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر، بنی گانتز وزیر جنگ و آویو کوچاوری رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی دیدار کرد.
پایگاه خبری اکسیوس به نقل از یکی از مقامات رژیم صهیونیستی که در جلسات سران این رژیم با رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا حضور داشته، اعلام کرده است، مهم ترین پیامی که سران رژیم صهیونیستی به ژنرال میلی دادهاند تا به بایدن منتقل شود، این بوده که دولت بایدن نباید برای بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ (برجام) عجله کند، بلکه باید از اهرم تحریمهایی که دولت ترامپ در قالب سیاست فشار حداکثری علیه ایران وضع کرده است، حداکثر بهره را ببرد.
ورود کاروان نظامی جدید آمریکا به شمال سوریه
آمریکا تجهیزات نظامی جدیدی را از طریق گذرگاه غیر قانونی «الولید» از خاک عراق وارد شمال شرق سوریه کرد.
گروه «دیده بان حقوق بشر سوریه» وابسته به معارضان نیز در این باره گزارش داد که آمریکا کاروانی متشکل از بیست کامیون سلاح را به پایگاههای خود در استان الحسکه در شمال شرق سوریه ارسال کرد.
به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، این پنجمین کاروانی است که آمریکا طی ماه جاری دسامبر راهی شمال شرق سوریه کرده است.
اعتراض عراق به دستور ترامپ درباره عفو چهار متهم شرکت بلک واتر
وزارت امور خارجه عراق با انتشار بیانیهای به دستور رئیس جمهوری آمریکا درباره عفو تعدادی از محکومان در حادثه کشتار دست کم ۱۴ شهروند عراقی واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده، این افراد در حادثهای که در آن زمان همگان در سطحی بینالمللی و داخلی آن را محکوم کردند، دستکم ۱۴ شهروند عراقی را در سال ۲۰۰۷ به قتل رساندند.
این وزارتخانه تأکید کرده که تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای عفو این افراد، بزرگی جنایت آنان را نادیده میگیرد و با تعهدات اعلامشده آمریکا درباره ارزشهای حقوق بشر و عدالت و حکومت قانون ناسازگار است و به نحوی اسفبار کرامت و احساسات و حقوق قربانیان را نادیده میگیرد.
وزارت خارجه عراق تأکید کرد که با جدیت موضوع را از کانالهای دیپلماتیک با ایالات متحده پیگیری خواهد کرد تا آنان را به بازنگری در این تصمیم وادارد.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا، چهار نیروی امنیتی پیمانکار را که در سال ۲۰۰۷ بیش از ده شهروند غیر نظامی عراق را کشتند، عفو کرد.
این حکم پس از لابیگریهای طولانی شرکت امنیتی خصوصی «بلک واتر» صادر شده که همواره تأکید میکردند که این احکام بیش از حد سنگین بوده و قاضیان صادرکننده حکم، افرادی فاسد بودهاند.
یکی از وکلای مدافع این افراد تأکید کرد که آنان شایستگی حتی یک دقیقه زندان هم نداشتند.
در نوامبر گذشته نیز ترامپ از یک نیروی کماندی سابق ارتش آمریکا که قرار بود به علت کشتن سه شهروند افغان محاکمه شود عفو صادر کرد.
مساله شرکت بلک واتر از زمان حادثهای که در سپتامبر ۲۰۰۷ در میدان النسور بغداد رخ داد، ابعاد پیچیدهای یافته است. در این حادثه، چند سرباز آمریکایی که نیروی پیمانکار برای وزارت خارجه بودند، ناگهان به سمت مردم در میدانی پر ازدحام تیراندازی کردند.
وکلای مدافع آنان تأکید میکنند که این تیراندازی پس از دریافت تهدیدهایی از جانب گروههای مخالف حضور آمریکاییها انجام شده است.
گمانه زنی درباره احتمال تعطیلی سفارت آمریکا در بغداد
حمله راکتی شامگاه یکشنبه به سفارتخانه آمریکا در منطقه سبز واقع در بغداد، این کشور را به فکر بررسی گزینه تعطیلی این مجتمع انداخته است.
دو منبع آگاه به وبگاه «آکسیوس» گفتند که در پی حملات اخیر به منطقه سبز بغداد، آمریکا در حال بررسی تعطیل کردن سفارتخانه خود در عراق است.
بر اساس این گزارش، تعطیلی سفارتخانه آمریکا در بغداد، یکی از چندین گزینهای است که هماکنون در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور به بحث گذاشته شده است.