به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی پلاس (CCTVPLUS) واکسن چینی کرونا هنوز تایید رسمی دریافت نکرده، اما برای کشورهای خارجی که در وضعیت اضطراری قرار داشته باشند قابل فروش است.
در حالی که رقابت میان کشورهای جهان برای تولید واکسن کرونا ادامه دارد، به نظر میرسد چین در این زمینه پیشرفتهای زیادی کرده است.
شرکتهای داروسازی «سینووَک» (Sinovac) و «سینو فارم» (Sinopharm) دو شرکت پیشتاز چینی در زمینه تولید واکسن کرونا هستند، اما این دو شرکت هنوز آخرین آزمایشات بالینی واکسن کرونا را به پایان نرسانده اند.
شرکت سینووَک در زمینه «بیو داروها» (داروهای زیستی) فعالیت میکند. در این روش از ویروس غیرفعال یا به اصطلاح «کشته شده» استفاده میشود. وقتی سیستم ایمنی بدن با ذرات این ویروس روبرو میشود واکنش جدی و بیماری زا از خود نشان نمیدهد.
روش تولید واکسن کرونا در شرکتهای غربی مثل مُدرنا (Moderna) و فایزر (Pfizer) - که به واکسنهای «اِم آر ان ای» (mRNA) یا «پیام رسانِ آر آن ای» معروف است- با روش شرکتهای چینی متفاوت است.
در این روش بخشی از «رمز ژنتیکی» ویروس کرونا به وسیله «آر آن ای» ویروس داخل بدن تزریق میشود که در نتیجه آن، بدن بخش پروتئینی ویروس را تولید و تکثیر میکند، ولی هرگز یک ویروس کامل را تولید و تکثیر نمیکند.
یک مقام بهداشت و درمان چین در مورد آخرین وضعیت تولید واکسن چینی کرونا گفت: «واکسن کرونای چینی هنوز به صورت رسمی تایید نشده است. این واکسن تا این لحظه به هیچ کشوری فروخته نشده است، ولی به عنوان یک محصول تولیدی، در صورتی که وضعیت اضطراری پیش بیاید دولتهای خارجی میتوانند آن را از ما بخرند. هیچ مانعی برای چنین خریدهایی وجود ندارد. ما واکسن را در اختیار هرکسی که بخواهد آن را بخرد قرار خواهیم داد. چنین اقدامی کاملا قانونی است».
یکی دیگر از مسئولان بهداشت و درمان چین گفت: «ما به دنبال اجرای راهبرد خود در راستای سخنان شی جینپینگ رئیس جمهور چین هستیم. هدف ما این است که واکسن مورد نیاز چین و نیز بقیه نقاط جهان را تامین کنیم. ما همچنین با کشورهای مختلف همکاری داریم. ما نه تنها در زمینه آزمایش واکسن با برخی کشورها همکاری داریم بلکه مقادیری از واکسن مورد نیاز آنها را نیز تامین میکنیم».