به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، بیژن سلیمانپور روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران، به دستورالعمل وزارت کشور در زمینه ممنوعیت برگزاری آیینهای ملی و مذهبی اشاره کرد و افزود: در این دستورالعمل به اهمیت برگزاری آیینهای ملی و مذهبی از جمله سالگرد شهادت سردار سلیمانی، دهه بصیرت و ایام فاطمیه توجه جدی و تاکید موکد بر برگزاری آیینها در فضای مجازی شده است.
وی اضافه کرد: برگزاری این آیینها هرچند بهصورت غیرحضوری باعث اعتلای نظام و تقویت امنیت ملی است، ولی عدهای فکر میکنند مجموعه وزارت کشور و دولت به دنبال عدم برگزاری مراسم هستند که این قضاوت، بیانصافی و بیتقوایی است.
وی ادامه داد: در ابلاغیه وزیر کشور به استانداران، در خصوص آیینهای مذهبی و ملی عدم امکان و در خصوص مراسم سیاسی و اجتماعی ممنوعیت عنوان شده است.
سلیمانپور تصریح کرد: برای جلوگیری از بازگشت مجدد شیوع ویروس کرونا، بهرغم میل باطنی، هرگونه تجمع سیاسی و اجتماعی در وضعیت کنونی ممنوع میباشد.
وی گفت: دشمنان مکرر در شبکههای بیگانه از وضعیت اقتصادی نامناسب اصناف و کاسبان میگویند و از سوی دیگر مدیریت کرونا و عدم تامین واکسن را مورد سوال قرار میدهند و همچنین عدم برگزاری مراسم ملی و مذهبی در قم و یا ممنوعیت زیارت صحن حرم حضرت معصومه(س) را مطرح میکنند.
وی افزود: دشمنان با این ترفندها دوقطبی سازی بین سلامت و معیشت و سلامت و دین را دنبال میکنند و ما در مقابل باید بتوانیم با رعایت دستورالعملها وضعیت شیوع بیماری را مدیریت کنیم.
معاون استاندار قم ادامه داد: در حال حاضر بهجز گروه شغلی چهارم، هر سه گروه شغلی فعالیت دارند و میزان رعایتها پروتکلها در استان نیز بالاست و امیدواریم وضعیت بهجایی برسد که تمام محدودیتها لغو شود.
وی به صدور برگه تردد اشاره و بیان کرد: هدف از طرح اعمال محدودیت و ممنوعیت در حوزه تردد خودروها کاهش تردد بوده است که مردم قم همکاری فوقالعادهای در این زمینه داشتند و کاهش چشمگیر میزان تصادفات بینشهری و جادهای نشاندهنده این همکاری است.
وی با اشاره به بالابودن درخواست مردم برای صدور برگه تردد بین استانها، افزود: از ابتدای طرح محدودیتها تاکنون ۱۵ هزار و ۷۸۹ برگه تردد صادر شده است که بهطور میانگین روزانه ۵۰۰ برگه بوده است.
سلیمانپور اضافه کرد: تاکنون حدود ۲۲ هزار و ۲۲۶ برگه جریمه یکمیلیون تومانی، ۷۴ هزار و ۸۶۱ برگه جریمه ۵۰۰ هزارتومانی و ۱۴ هزار و ۷۲۸ برگه جریمه ۲۰۰ هزارتومانی در استان قم صادر شده است.
وی با بیان اینکه در اطلاعرسانی از وضعیت کرونا از ظرفیتهای رسانهای استان و فضای مجازی نهایت استفاده را کردیم، افزود: اطلاعرسانیها مبتنی بر آگاهی شهروندان از مقررات، محدودیتها و ممنوعیتهای وضعیت جدید از قرمز به نارنجی و سپس زرد، توسط رسانهها انجام میشود.
وی اضافه کرد: در حد نیاز این کار بهخوبی انجامشده است که باید از اصحاب رسانه و خبرنگاران تقدیر و تشکر کنم.
پس از چند ماه وضعیت قرمز و فوق قرمز کرونایی در قم، این استان از نیمه آذرماه در شرایط نارنجی کرونایی قرار گرفته بود که با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم، از ششم دی در وضعیت زرد قرار دارد.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و ازجمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیهشده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن(ع) در شهرک امام حسن(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی(بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند