اعطای نیابت قضایی به شش کشور برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی / دادخواست حقوقی پیگیری ترور سردار سلیمانی در مراحل نهایی است

سید ابراهیم رئیسی در جلسه پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همراهانش که صبح امروز با حضور نمایندگان نهاد‌ها و دستگاه‌های مسئول پیگیری پرونده برگزار شد، تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی موضوعی است که نه داغ آن و نه مطالبه مردم برای خونخواهی او و مجازات و کیفر آمران و عاملان این جنایت هرگز به سردی نمی‌گراید.
کد خبر: ۱۰۲۴۸۰۱
|
۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰ 30 December 2020
|
21124 بازدید

اعطای نیابت قضایی به شش کشور برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی /  ۴۸ متهم شناسایی شدند و اقدامات لازم برای تحت تعقیب قرار دادن آنها انجام شده استرئیس قوه قضاییه گفت: ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است که در مقابل مردم دنیا به جنایتش اعتراف کرد.

به گزارش «تابناک»؛ سید ابراهیم رئیسی در جلسه پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و همراهانش که صبح امروز با حضور نمایندگان نهادها و دستگاه‌های مسئول پیگیری پرونده برگزار شد، تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی، موضوعی است که نه داغ آن و نه مطالبه مردم برای خونخواهی او و مجازات و کیفر آمران و عاملان این جنایت هرگز به سردی نمی‌گراید.

کیفرخواست ترور شهید سلیمانی، تنها دعوی حقوقی خانواده شهید یا ملت ایران نیست

رئیس قوه قضاییه، سردار سلیمانی را نماد مبارزه با تروریسم و شخصیتی امنیت ساز برای منطقه معرفی کرد و گفت که کیفرخواست برای مجازات مجرمینی که در ترور وی نقش داشتند، تنها دعوی حقوقی خانواده آن شهید یا ملت ایران نیست بلکه ادعانامه امت اسلام و آزادگان عالم علیه تروریسم دولتی آمریکاست.

اسناد و مدارک برای پیگیری موضوع و درخواست کیفر آمران و عاملان این جنایت به میزان مُکفی وجود دارد

رئیسی با تأکید بر لزوم پیگیری جدی پرونده ترور شهید سلیمانی متناسب با جایگاه و شخصیت سیدالشهدای مقاومت، خاطرنشان کرد: اسناد و مدارک برای پیگیری موضوع و درخواست کیفر برای آمران و عاملان این جنایت بزرگ به میزان مُکفی وجود دارد.

رئیس دستگاه قضا بر همین اساس خاطرنشان کرد که قوه قضاییه این پرونده را به عنوان بخشی از انتقام سختی که از آمریکایی‌ها گرفته خواهد شد، با جدیت پیگیری خواهد کرد.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدامات سپاه قدس و دیگر بخش‌های دولتی و غیر دولتی مربوطه برای پیگیری حقوقی و قضایی پرونده ترور شهید سلیمانی در یک سال گذشته، از همکاری رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز تقدیر و بر ضرورت تداوم این همکاری در سه حوزه کیفری، حقوقی و بین‌المللی تأکید کرد.

سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخش‌های حقوقی و کیفری فراهم شده است

رئیسی با بیان اینکه سازوکارهای لازم برای پیگیری موضوع در بخش‌های حقوقی و کیفری فراهم شده است، بر لزوم نگاه انقلابی در برداشت از کنوانسیون ۱۹۷۳ و دادگاه بین‌المللی کیفری تأکید کرد.

هیچ عنصری نباید مانع رسیدگی و پاسخگویی مقامات آمریکا در قبال جنایاتی شود که مرتکب می‌شوند

رئیس قوه قضاییه با اشاره به ادعای برخورداری سران رژیم آمریکا از مصونیت قضایی به دلیل برخورداری از جایگاه‌های حقوقی گفت: هیچ عنصری نمی‌تواند مانع رسیدگی و پاسخگویی مقامات آمریکا در قبال جنایتی شود که در ترور شهید سلیمانی مرتکب شده اند.

رئیسی افزود: همه باید در برابر قانون نسبت به اعمال خود پاسخگو باشند و این که برخی افراد مدعی هستند مقامات آمریکا از مصونیت حقوقی برخودارند، برداشت سیاسی است که از نظر منطق حقوقی و قوانین بین الملل مورد پذیرش نیست. چرا که از نظر قانون هر شخصی که جرم انجام داد، در هر جایگاه و مقامی باید کیفر شود.

ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است که در مقابل مردم دنیا به جنایتش اعتراف کرد

رئیسی گفت: ترامپ اولین جنایتکار پرونده ترور شهید سلیمانی است که خودش در مقابل همه مردمان عالم به این جنایت اعتراف کرده و نمی‌توان او را از مجازات این عمل مصون دانست.

دوره ترامپ که تمام شده، اما جایگاه او نیز موجب مصونیت از کیفر این جنایت نبود

رئیسی افزود: خوشبختانه دوره ریاست جمهوری ترامپ تمام شده، اما حتی اگر دوره مسئولیت او تمام نشده بود هم این منطق قابل قبول نیست که کسی به دلیل قرار گرفتن در یک جایگاه اداری و سازمانی مقابل قانون پاسخگو نباشد.

رئیس قوه قضاییه در عین حال خاطرنشان کرد، موضوع مصونیت مقامات آمریکا و موانع حقوقی مشابه، قابل برطرف شدن هستند و وزارت امور خارجه، معاونت بین الملل قوه قضاییه و دادستانی را موظف به پیگیری جدی این موضوع کرد.

رئیسی بر این موضوع هم تأکید کرد که برای پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهید سلیمانی، متناسب با جایگاه ویژه این فرمانده شهید، باید به گونه‌ای عمل شود که هم از نظر شرع و قانون و هم از نگاه ناظران آگاه قابل قبول باشد.

رئیس قوه قضاییه همچنین گفت، در پیگیری این پرونده باید افکارعمومی دنیا احساس کند که یک مجرم که مرتکب اقدام تروریستی علیه یک حکومت شده، متناسب با این جنایت به سزای عمل ننگین خودش رسیده و این موضوع هم جنبه بازدارندگی دارد و هم بخشی از انتقام سخت از آمران این جنایت را شکل خواهد داد.

رئیسی با تأکید بر همکاری هیأت مستشاری با دستگاه قضایی برای جمع آوری مدارک و اسناد لازم برای پیگیری پرونده شهید سلیمانی بر لزوم هماهنگی بیشتر در پیگیری این پرونده تأکید کرد و متذکر شد، گذشت زمان نباید باعث سستی در این کار شود.

وی با اشاره به نظر برخی اعضای کمیته پیگیری پرونده شهید سلیمانی برای تسریع در پیگیری موضوع تأکید کرد که این پرونده باید با نگاه انقلابی دنبال شود، اما حتماً لازم است تمام ابعاد و زوایای موضوع به دقت مورد توجه قرار گیرد تا کیفرخواستی جامع و قابل قبول ارائه شود.

اعطای نیابت قضایی به شش کشور برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی

در این نشست، علی القاصی مهر دادستان تهران گزارشی از فرایند پیگیری حقوقی و قضایی پرونده شهادت سردار سلیمانی ارائه کرد و گفت که بعد از تشکیل پرونده در دادسرای تهران به دستور رئیس قوه قضاییه، هیأت‌های مستشاری و قضایی برای بررسی ابعاد پرونده در سطح داخلی و خارجی تشکیل شد.

وی با اشاره به تعیین یک بازپرس ویژه برای این پرونده در دادسرای ویژه بین الملل تهران به منظور تحقق و جمع آوری دلایل و مستندات، از ۵۰۰ فقره مکاتبه با نهادهای امنیتی و دیپلماتیک به منظور انجام تحقیقات و همچنین نظرخواهی برای صدور قرار نهایی و کیفرخواست بر اساس حقوق بین الملل خبر داد و گفت که برای پیگیری موضوع به شش کشور نیابت قضایی اعطا شد.

دادستان تهران از عراق، سوریه، لبنان، قطر، اردن و کویت به عنوان کشورهایی یاد کرد که برای آن‌ها نیابت قضایی صادر شده و اعلام کرد، پس از وصول نتیجه حکم صادره از سوی عراق تشکیل یک تیم فنی مشترک بین دو کشور برای تکمیل تحقیقات در دستور کار قرار گرفته است.

القاصی مهر با اشاره به برگزاری یازده جلسه با هیأت‌های مستشاری و قضایی و دستگاه‌های ذیصلاح در دادسرای تهران برای تبادل اطلاعات و هم افزایی این مجموعه ها، از تنظیم نیابت ها، شناسایی و صدور حکم جلب بین المللی ۴۵ متهم آمریکایی که در ترور جنایت‎بار شهید سلیمانی نقش داشتند، به عنوان برخی نتایج این نشست‌ها یاد کرد.

وی همچنین گفت که پس از بررسی گزارش کمیته تحقیق عراق درباره حادثه تروریستی فرودگاه بغداد که اطلاعات قابل توجهی داشته است، کمیته‌ای به منظور ردیایی محل تردد و اقامت متهمان آمریکایی ترور در خارج از خاک آمریکا برای دستگیری و استرداد آن‌ها تشکیل شده است.

دادستان تهران از مشارکت و معاونت در قتل عمد، اقدام تروریسی مطابق با قانون تأمین منابع مالی تروریسم و اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران به عنوان اتهامات آمران و عاملان ترور شهید سلیمانی یاد کرد که علاوه بر جرایم عمومی آن‌ها در اعلان جلب این افراد به پلیس بین الملل مطرح شده است.

القاصی مهر افزود: یکی از موضوعات مهم و قابل توجه در این پرونده، نقش شرکت انگلیسی «جی فور اِس» در ترور فرمانده سپاه قدس است که مسئولیت تأمین امنیت پرواز فرودگاه بغداد را بر عهده داشته و عوامل این شرکت به محض ورود سردار سلیمانی و همرزمانش به فرودگاه، اطلاعات آن‌ها را در اختیار تروریست‌ها قرار داده اند که صدور نیابت لازم برای شناسایی آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین به نقش کشور آلمان در فرایند این ترور اشاره کرد و توضیح داد: پایگاه هوایی آمریکا مستقر در آلمان گزارشات هدایت پهبادی ترور را بر عهده داشته و اطلاعات و داده‌های پرواز پهبادها را در اختیار نیروهای آمریکایی گذاشته که شناسایی این افراد نیز در دستور کار قرار گرفته و دستگاه قضایی کشورمان برای این کار نیابت قضایی گرفته است.

دادستان تهران با تأکید بر تداوم تحقیقات در این زمینه، اعلام کرد بیش از ۲ هزار برگ سند بین المللی برای ارائه به مجامع حقوقی و پیگیری پرونده جمع آوری شده که با توجه به آن‌ها در اسرع وقت کیفرخواست عوامل این جنایت به دادگاه‌های بین المللی ارائه می‌شود و یکی از مهم‌ترین این اسناد، محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل است که این جنایت را نقض حقوق بین الملل و نقض منشور ملل متحد دانست و آن را محکوم کرد.

سردار محمد حجازی جانشین فرمانده سپاه قدس نیز در این جلسه با ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده از سوی این مجموعه برای پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی گفت: بعد از جمع آوری اسناد و مدارک، سه تیم تخصصی در عراق و سوریه و لبنان برای تحقیات و بررسی‌های اولیه تشکیل شد.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته، ۴ هزار برگ مدرک و سند درباره ترور و عوامل آن تحویل دادستانی شد و در عراق نیز یک شورای سیاست گذاری و کارگروه اجرایی با تمرکز بر پرونده ترور شهید ابومهدی المهندس تشکیل شد که ۳۴ برنامه اجرایی تصویب شد و در دستور قرار گرفت که با این اقدامات و پیگیری ها، پرونده در عراق در آستانه صدور قرار است.

جانشین فرمانده سپاه قدس با اشاره به ملاقات مقامات ارشد سپاه قدس با مسئولان عراقی از جمله نخست وزیر و رئیس شورای عالی قضایی این کشور گفت که پس از طرح شکایت در دادستانی تهران و برگزاری جلسات متعدد در این زمینه، ۲ شکایت کیفری دیگر نیز از طرف سپاه و خانواده شهدا مطرح شده است.

سردار حجازی همچنین خاطرنشان کرد که یک دادخواست حقوقی ۲۶۰ صفحه‌ای به پیوست ۱۰۰۰ صفحه سند و مدرک برای دریافت خسارت معنوی ناشی از ترور و شهادت حاج قاسم سلیمانی به وکالت از خانواده شهدای مدافع حرم مطرح شده است.

در ادامه نشست، بهاروند معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه با ارائه گزارشی از اقدامات این وزارتخانه برای پیگیری حقوقی و قضایی ترور شهید سلیمانی از سوی این وزارتخانه، انجام بیش از ۵۰۰ ملاقات، ارسال ۲۰۰ یادداشت برای کشورها به منظور افشای ماهیت تروریستی بودن این اقدام و درخواست برای پیگیری حقوقی موضوع را از جمله این اقدامات عنوان کرد.

وی همچنین به ارسال ۵ یادداشت حقوقی برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت اشاره کرد که به عنوان سند رسمی این سازمان منتشر و در نهایت به محکومیت اقدام تروریستی آمریکا از سوی گزارشگر ویژه سازمان ملل منجر شده اند که این جنایت را نقض آشکار حقوق بین الملل اعلام کرده است.

دادستان کل کشور و نمایندگان شورای عالی امنیت ملی، وزارت اطلاعات، پلیس بین الملل (اینترپل) و معاونت بین الملل مجلس شورای اسلامی از دیگر اعضای حاضر در این جلسه بودند که به بیان دیدگاه‌های خود برای پیگیری هر چه بهتر پرونده پرداختند و بر لزوم تسریع در تصویب «لایحه مبارزه با تروریسم» تأکید کردند.

به شهادت رساندن سردار سلیمانی جنایت و خلاف حقوق بین الملل بود

همچنین اولین نشست رسانه‌ای دبیرخانه بین‌المللی صلح و مقاومت با محوریت مطالبه‌گری حقوقی و اولین رویداد دادگاه شبیه‌سازی (موت کورت) ترور شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و شهدای همراه توسط دولت آمریکا در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد.

دکتر کدخدایی در این مراسم گفت: شهید سلیمانی را همه دنیا می‌شناسند؛ به عنوان یک انسان صلح دوست و انسانی که برای تامین امنیت و تامین صلح و کمک به مردم چه در ایران و چه در منطقه ایثارگرانه حرکت و جان عزیز خودش را در این راه فدا کرد. اهمیت اقداماتی که شهید بزرگوار شهید سلیمانی انجام دادند، هنوز شاید زود باشد که شناخته شود و بعنوان یک انسانی که دلسوز همه مردم بود و فرقی برای ایشان نمی کرد که به کمک مردم سیل زده بشتابد یا به کمک مردمی که در منطقه گرفتار گروه های تروریستی و جنایت پیشه هستند و در تمام عمر مبارزه ایشان هیچ گاه از تلاش برای تامین صلح و امنیت مردم چه در منطقه و چه در ایران کوتاهی نکرد.

وی افزود: شهادت این فرد بزرگوار و همراهانش جنایتی بود که سران امریکا مرتکب شدند و این شهید بزرگوار را شهید و جنایتی که همه جامعه بین المللی آن را محکوم کردند.

کدخدایی تصریح کرد: مقام عالی رتبه کشوری که در حال سفر رسمی به یک کشور میزبان هست، توسط مقامات یک رژیم کشور دیگری ترور می شود و پرونده خاصی هست که نیازمند بررسی های دقیق حقوقی است.

کدخدایی افزود: جنایت به شهادت رساندن سردار سلیمانی خلاف حقوق بین الملل بود و در تاریخ سابقه نداشته است و مراحل پایانی دادخواست عاملان این‌ جنایت در حال انجام است و تعقیب بین المللی هم انجام خواهد شد.

وی افزود: هرچند اصل جنایت را همه محکوم کردند از جهت حقوقی لازم است که پیگیری های مقتضی برای تعقیب عاملان و مباشران این جنایت عظیم انجام شود. مطالبات زیادی از همان روزی که این جنایت افتاد انجام شده است.

وی افزود: آمران و عاملان اصلی این جنایت که از سران رژیم آمریکا تا سطوح پایین تر هستند، شناسایی شده‌اند. افرادی که در عملیات و فراهم کردن این اقدام تروریستی از کشورهای دیگر نیز حضور داشته‌اند، تعقیب قضایی می‌شوند.

کدخدایی ادامه داد: جنایت مقامات رژیم امریکا هم قابلیت پیگیری در محاکم داخلی دارد که خوشبختانه در محاکم داخلی آغاز و کارهای مقدماتی آن انجام شده و همکاران ما در قوه قضاییه موضوع را در دست پیگیری دارند و خوشبختانه در بعد حقوقی آن، ما ماه‌های پایانی را سپری می کنیم و امیدواریم در چندماه آینده نتایجی داشته باشیم.

وی افزود: محاکم داخلی جمهوری اسلامی ایران به موجب قانون ۱۳۹۲ که صلاحیت لازم را به محاکم داخلی اعطا می‌کند مجازند در این گونه موارد ورود کنند و قبلا هم این گونه موارد را داشتیم و پرونده‌هایی علیه رژیم امریکا و اقدامات خلاف حقوق بین المللی که مقامات امریکایی مرتکب شدند، انجام گرفته و احکامی هم صادر شده است. علاوه بر قانون ۹۲ ما ۶ قانون دیگر داریم که همه این قوانین اجازه می‌دهد که نسبت به جنایتکارانی که مرتکب این جنایت شدند، دادگاه‌های داخلی ایران اقدامات لازم را انجام دهند و دادخواست حقوقی مراحل پایانی اش طی می‌کند و به دادگاه تقدیم می‌شود. البته تعقیب کیفری آن در دست بررسی است و همکاران در دادسرای تهران مشغولند و زمان بر است و ان‌شاءالله در آینده نتایجی از آن ارایه می‌شود.

کدخدایی افزود: علاوه بر محاکم داخلی، محاکم کشور دوست عراق هم در این زمینه صلاحیت دارد زیرا حاکمیت عراق نقض شد و این اقدام جنایت آمیز در خاک عراق رخ داد و آن هم وقتی که یک مقام عالی رتبه ایرانی به دعوت مقامات رسمی عراق دعوت شده و در خاک این کشور قرار دارد و این عملیات هم بدون اطلاع رسمی حسب گزارشات ارایه شده بدون گزارش به مقامات رسمی این ترور اتفاق افتاده است. البته در عراق مقامات قضایی مشغول بررسی هایی هستند که به نظر می رسد تا زمانی که نتایجی به دست نیاوردیم، از بیان نتایج احتمالی خودداری کنیم؛ اما همکاری‌های خوبی صورت گرفته و قوه قضاییه کارهای خوبی را با همکاری مقامات عراق انجام می دهد.

وی افزود: از جهت بین المللی، این جنایت و ترور محکوم است و مقامات کشورهای مختلف آنهایی که بویی از انسانیت بردند این جنایت را محکوم کردند.

وی افزود: ترور سردار سلیمانی نقض کنوانوسیون‌های مختلفی از جمله ۱۹۷۳ و ژنو و حتی قطعنامه های مبارزه با تروریسم است که مصوب شورای امنیت در سازمان ملل است و از همه دولت ها درخواست کرده بود که در مبارزه با تروریسم اقدام کنند و همه اقداماتی که سردار سرافراز ما که در سوریه و عراق در مبارزه با تروریست ها انجام داد، در قالب این قطعنامه‌ها می گنجد. دبیرخانه بین المللی صلح و مقاومت تشکیل شده است و کارهای علمی خوبی از جمله موت کورت شکل می گیرد و همه یک هدف تعقیب می کند و آن هم محکومیت این جنایتی است که توسط سران تروریست رژیم امریکا اتفاق افتاد و امیدواریم ان‌شاءالله ما بتوانیم در مراجع داخلی و بین المللی به نتایج خوبی دسترسی پیدا کنیم.

کدخدایی در خصوص ارائه دادخواست برای تعقیب سران دولتی کشور آمریکا، اظهار کرد: حوزه بین‌المللی اقتضائات خاص خود را دارد چون بحث مصونیت سران دولت‌ها مطرح است که البته کارشناسان بین‌الملل نظرات خود را ارائه کردند که ممکن است این امکان وجود داشته باشد. دوستان و کارشناسان ما مشغول بررسی این مسأله هستند. کارهای مقدماتی دادخواست حقوقی تا حدود زیادی انجام شده است. ان‌شاءاالله ظرف ماه آینده می‌توانیم آن را تقدیم دادگاه در داخل کشور کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره این‌که چه جوامعی ترور شهید سلیمانی را محکوم کردند، گفت: زمانی که این جنایت اتفاق افتاد اکثر کشورها این قضیه را محکوم کردند. پیگیری در محاکم بین‌المللی اقتضائات خاص خود را دارد؛ کنوانسیون ۱۹۷۳ یکی از کنوانسیون‌هایی است که این اجازه را می‌دهد که در ICJ طرح دعوا کنیم که اینها در مراحل بررسی‌های اولیه است.

وی ادامه داد: گزارشگر مربوط به اقدامات تروریستی در شورای حقوق بشر، گزارشی به شورای حقوق بشر تقدیم کرد و این اقدام را خلاف قانون دانست و مستندات آن نیز وجود دارد.

کدخدایی در خصوص شناسایی عاملان و ملیت‌های آنان نیز گفت: آمران و عاملان اصلی که در این جنایت نقش داشتند، اعتراف کردند. در بخش‌های دیگر هم آنانی که در حوزه عملیاتی پایین‌تر از برخی کشورها شناسایی شدند و دوستان ما در دادگستری و دادسرای تهران اخیراً با همکاری مقامات قضایی کشور عراق، توانستند اطلاعاتی از این افراد به دست بیاورند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا قرار است پیگیرد قانونی برای عاملان آلمانی و انگلیسی هم انجام شود؟ گفت: اقداماتی که در دادسرای تهران در حال انجام است، روی این موارد بحث شده است. دوستان قضایی و دوستان دادسرا هر زمانی که تشخیص دهند، اسامی را اعلام خواهند کرد. کشورهای مختلفی بودند که در فراهم کردن این اقدام تروریستی نقش داشتند که قطعاً مردم ما انتظار دارند این افراد تحت تعقیب قرار گیرند. الان نیابت قضایی برای مقامات قضایی عراق ارسال شده تا اطلاعات جمع آوری شود.

اعلام آمادگی وکلا و کارشناسان رسمی برای پیگیری ترور شهید سلیمانی

رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه از اعلام آمادگی جامعه حقوقی و کارشناسان رسمی برای پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی خبر داد.

علی بهادری جهرمی روز چهارشنبه در نشست خبری دبیرخانه بین المللی صلح و مقاومت با موضوع «مطالبه حقوقی ترور شهید سلیمانی» افزود: واقعه دردناک شهادت اسوه مقاومت، حاج قاسم سلیمانی به نوعی پشت همه ایرانیان را لرزاند و ضروری بود جوامع، اصناف، بخش ها و بدنه اجتماعی هر یک واکنش مناسب خود را نسبت به این موضوع داشته باشند و تکلیف خود را احصا کنند و به نوعی با هماهنگی نسبت به حمایت از حقوق خود و مقابله با بانیان این ضایعه همچنین جلوگیری از این تکرار چنین وقایعی اقدام لازم انجام دهند.

وی ادامه داد: در این رابطه مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه سعی کرد، جزو پیشگامان باشد و در کنار اساتید محترمی که مبدع این طرح بودند، اعلام آمادگی کرد تا جامعه وکلای مرکز شامل بیش از ۳۰ هزار وکیل و ۱۴ هزار کارشناس رسمی در سراسر کشور تا برای پیگیری حقوقی این موضوع اقدام کنند.

رئیس اضافه کرد: پیش از این هم جلسات متعددی در این خصوص با نهادهای حاکمیتی که پیگیری حقوقی این موضوع برگزار شده است.

بهادری جهرمی درباره فعالیت دبیرخانه بین المللی صلح و مقاومت اظهار داشت: این دبیرخانه مردمی و خودجوش فعالیت‌های حقوق بشری و جشنواره های علمی در حوزه مباحث تئوریک را پیگیری می‌کند.

سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه ۸ نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی ۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.

در پی این اقدام تروریستی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بامداد چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه پایگاه آمریکایی «عین‌الاسد» در استان «الانبار» عراق را با چندین موشک هدف قرار داد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟