به گزارش «تابناک» به نقل از برنا، «محمدرضا باهنر»، دبیرکل حزب جامعه اسلامی مهندسین، برخلاف نظر بسیاری از سیاسیون که تاکید دارند امام خمینی (ره) به طور خاص بر عدم حضور نظامی ها تاکید کردند، معتقد است اینکه، «امام فرموده اند نظامیان وارد سیاست نشوند به این معنا نیست که نظامیان رییس جمهور نشوند.»
بخش هایی از گفتگو با دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری را بخوانید؛
*بستن بودجه ۱۴۰۰ کار بسیار سختی است عده ای در مجلس می گفتند لایحه بودجه را رد می کنیم این یعنی چه؟! مملکت لایحه بودجه می خواهد. اگر لایحه بودجه را رد کنید باز هم همین دولت باید لایحه بودجه دیگری بدهد! اگر بنا باشد که اختلاف مجلس با دولت، آنقدر عمیق باشد که لایحه دولت را نپذیرند باز هم دولت باید لایحه بدهد که کار سختی است. حکمرانی به سادگی اداره یک مجموعه کوچک نیست و پیچیدگی های فراوانی دارد. امروز مجلس خودش را پیدا می کند و ان شاالله در مسیر خوبی حرکت می کند.
*من ۲۸ سال در مجلس بودم و قاعدتا مجلس را خیلی خوب می شناسم. می گویم ۷ ماه زمان زیادی برای پخته شدن مجلس نیست برخی از نمایندگان هستند که حتی در پایان ۴ سال هم خودشان را پیدا نکرده اند. خدا بیامرزد مرحوم پرورش نماینده اصفهان را که نایب رییس مجلس بود. او می گفت برخی از این نمایندگان تا اسم خیابان های تهران را یاد بگیرند دوره شان تمام شده است. برخی نمایندگان در هر دوره، جدید هستند، در این دوره کمیسیون برنامه و بودجه ۲۵ نماینده دارد که ۵ نفر از آنها دوره های قبل هم بودند بیست نفر نماینده جدید آمده اند که اگر همه هم، آدم خوب و استاد دانشگاه و فرمانده سپاه و روحانی محبوب هم باشند اما درس بودجه را نخوانده اند، به عقیده خود من ساحت مجلس به گونه ای است که باید تعدادی سردار سیاسی در مجلس باشند.
*من بعد از ده، پانزده سال حضور در مجلس مسلط شده بودم. اما مساله ریاست جمهوری جدا است ما در همین مجلس پنج شش نفر کاندیدای بالقوه ریاست جمهوری داریم که موضوع بسیار بدی است بیرون از مجلس هم که کاندیدا الی ماشاالله داریم. من یکبار با یکی از خبرنگاران شوخی کردم و گفتم باید تعدادی از این کاندیداها را صادر کنیم. یکی از اشکالات این مجلس، سایه اندازی انتخابات ۱۴۰۰ بر مجلس است که موجب ناکارآمدی شده است.
* تحلیل انتخابات این است که افراد زیادی خود را آماده می کنند و جامعه روحانیت فعال شده البته نباید با شورای ائتلاف به اختلاف بخورد. امیدواری وجود دارد که جامعتین بتواند جامعیت بیشتری ایجاد کند. در ارتباط با کاندیداها شایعه زیاد است اما به طور جدی قالیباف و رییسی مطرح هستند. خود من یک ماه پیش با رییسی صحبت کردم و ایشان به صورت جدی گفتند که من نمی آیم. ولی عوامل محیطی درباره حضور او تعیین کننده هستند.
*رقابت باید جدی باشد. یک کاندیدای مشخص نمی تواند رقابت ایجاد کند. هر شهروند ایرانی که پای صندوق می رود باید احساس کند که یک نفر مطلوب خود را بین کاندیداها دارد. اگر قرار باشد کاندیداها به یکی دو نفر از یک طیف، محدود باشند این مساله به شدت مشارکت را پایین می آورد. در انتخابات گذشته عوامل متعددی موجب رکود در انتخابات شد. فشار معیشتی، تحریم، کمبود کاندیداها و رد صلاحیت ها همه و همه عامل بودند ضمن اینکه کرونا هم پیدا شده بود و اثر داشت.
*من یکبار گفتم اگر بخواهیم مشارکت بالا باشد باید احمدی نژاد و خاتمی هم در انتخابات باشند؛ منظور من این بود که باید همه طیف ها باشند ولی در آن صورت شکاف امنیتی شدیدی ایجاد می شود که دیگر نمی توان این شکاف را درست کرد. اگر من بین تصمیم گیران نظام باشم قطعا می گویم که خاتمی و احمدی نژاد نباید باشند و آنها را به انتخابات راه نمی دادم. ما که مشارکت یک بعدی نمی خواهیم. ما به دنبال بالا بردن امنیت کشور هستیم. مشارکت ما باید بالا برود ولی باید مصالح کشور هم کنترل شود.
*یکی از مسائل مهم کرونا است وزارت کشور و شورای نگهبان باید فکری کنند یا باید روزهای انتخابات را زیاد کرد و در چند روز انتخابات برگزار کرد و یا مثل آمریکا امکان رای پستی ایجاد کرد. اگر انتخابات در یک روز برگزار شود صف ها طولانی و حوزه ها شلوغ می شود و کسی برای رای دادن نمی آید چرا که مردم از بیماری میترسند و حق هم دارند. باید حوزه ها و شعب اخذ رای زیاد شود.
*{درباره کاندیداتوری نظامیان}: من این بحث ها را انحرافی می دانم. کاندیدا روحانی، کاندیدا نظامی و کاندیدا غیرنظامی یعنی چه؟! ما یک نفر را می خواهیم که توانمند باشد و سه چیز را از او می خواهیم، من شاخص مدیریت را در سه بٌعد می بینم علم، تجربه و هنر.
*امام گفتند نظامیان در احزاب سیاسی عضو نشوند، همان زمان دیدیم آقای هاشمی رفسنجانی فرمانده کل قوا در جنگ بود و کاندیدا ریاست جمهوری هم شد. اینکه امام فرموده اند نظامیان وارد سیاست نشوند به این معنا نیست که نظامیان رییس جمهور نشوند و ریاست جمهوری صرفا سیاسی نیست. من هم که این حرف را می زنم ممکن است موافق ریاست جمهوری نظامیان نباشم ولی می گویم از این زاویه نگاه نکنیم. ما باید به دنبال شخصی کارآمد باشیم و در رقابتی جدی، رییس جمهور شود نه اینکه دور و بر همه را پاک کنم تا یک کاندیدا موفق شود.