جهانگیری: باید خود را فدای مردم ایران کنیم

معاون اول رییس جمهور گفت: امروز بخش خصوصی ایران باید سر خود را بالا بگیرد که توانست از این سال‌های سخت عبور کرده و به اقتصاد کشور کمک کند. ما در طول سال‌های گذشته روش‌هایی را برای دور زدن تحریم‌ها تعریف کردیم که باید روزگاری درباره‌ آنها کتاب بنویسیم.
کد خبر: ۱۰۲۷۲۹۰
|
۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۲ 11 January 2021
|
9728 بازدید
|

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اسحاق جهانگیری امروز (دوشنبه) در مراسم روز ملی صادرات اظهار کرد: مراسم امروز نشان دهنده آن است که هرجا دولت و بخش خصوصی در کنار یکدیگر حرکت کرده‌اند نتایج به دست آمده بسیار مثبت بوده است. دولت برگزاری این مراسم را به بخش خصوصی واگذار کرد تا بار دیگر نشان دهد که به این بخش اعتماد بالایی دارد.

وی ادامه داد: البته بخش مهمی از صحبت‌های امروز فعالان بخش خصوصی مربوط به مشکلات آنها و گلایه‌هایشان از شرایطی بود که در سال‌های گذشته با آن روبه‌رو بودند. من امیدوار بودم که این مشکلات کمتر باشد اما با این وجود باید تلاش کرد که ضمن بهبود مشکلات دستاوردهای سال‌های گذشته نیز نادیده گرفته نشود.

معاون اول رییس جمهور با بیان این‌که ایران از سال ۱۳۹۸ سال‌های سختی را در حوزه اقتصاد گذرانده است، اظهار کرد: برای آنکه روزهای سخت بگذرد نیاز به همراهی و همپیمانی وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها مربوط به همراهی دولت و بخش خصوصی می‌شود. امروز نیز اقتصاد ایران همچنان با تحریم‌های اقتصادی آمریکا و شرایط سخت ناشی از شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند.

جهانگیری ادامه داد: در شرایط کرونا ممکن است عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی حتی منجر به آن شود که یک دستفروش ساده نیز کار خود را برای مدتی تعطیل کند و همین محدودیت‌ها تا سطوح بالای اقتصادی نیز می‌رسد. در کنار آن تحریم‌ها وجو دارد که دیگر نیازی به توضیح ندارد.

وی با انتقاد از برخی دیدگاه‌ها که مشکلات تحریم را نادیده می‌گیرد بیان کرد: من این سوال را از صادر کنندگان می‌پرسم که آیا شرایط صادرات امروز کالاهایشان با شرایط چهار سال قبل قابل مقایسه است؟ آیا سرویسی که خطوط کشتیرانی به ما می‌دهند با گذشته یکسان است؟ از این‌رو نمی‌توان صرفا از این گفت که مشکلات داخلی هستند و تحریم‌ها اثری ندارد.

معاون اول رییس جمهور یکی از اصلی‌ترین اثرات تحریم‌ها را مربوط به حوزه ارز دانست و گفت: متاسفانه برخی این طور صحبت می‌کنند که موضوع قیمت گذاری دستوری یا ارز چند نرخی برای نخستین بار در اقتصاد ایران دیده شده و در طول چند دهه گذشته هرگز وجود نداشته است. این در حالی است که ما چه در دولت موسوی، چه در دولت هاشمی، چه در دولت خاتمی و چه در دولت احمدی نژاد در دوره‌های مختلف با ارز چند نرخی مواجه بودیم.

جهانگیری با بیان این‌که دولت یازدهم از ابتدای آغاز به کار خود بحث تک نرخی کردن ارز را به طور جدی دنبال کرد، توضیح داد: در شرایطی که ما در رسیدن به این هدف تا حد زیادی موفق بودیم و از ارز ۱۲۲۴ تومانی، ارز ۲۴۷۷ تومانی و ارز آزاد در دولت احمدی نژاد به سمت یک ارز تک نرخی حرکت کرده بودیم، شرایط جنگ اقتصادی این سیاست را دشوار کرد.

وی با اشاره به اهداف دولت آمریکا در راه‌اندازی جنگ اقتصادی توضیح داد: آنها به دنبال از هم پاشیدن اقتصاد ایران بودند و در این بین منابع اقتصادی ایران و منابع ارزی که بانک مرکزی در اختیار داشت نقش مهمی ایفا می‌کردند. ما برخلاف گذشته امکان دخالت مستقیم بانک مرکزی در بازار و وارد کردن میزان زیاد ارز به بازار را نداشتیم و از این‌رو برای مدیریت منابع باید تصمیمات جدی گرفته می‌شد.

معاون اول رییس جمهور درباره‌ چگونگی رسیدن به دلار ۴۲۰۰ تومانی تشریح کرد: در جلسه هیات دولت به اتفاق آرا این تصمیم گرفته شد که ارزی با نرخ ۴۲۰۰ تومان برای تامین کالاهای ضروری و اساسی در نظر گرفته شود البته طرح افزایش قیمت این ارز براساس تورم نیز ارائه شده بود که در جلسه سران سه قوه رد شد و در نهایت همین نرخ ۴۲۰۰ تومانی ثابت ماند. حال این‌که عده‌ای تلاش می‌کنند بگویند این ارز از طرف فلانی انجام شده و تصمیم او بوده است به دور از واقعیت است، زیرا مواضع اقتصادی ما از همان ابتدا روشن و مشخص بودند.

جهانگیری با اشاره به اقدامات مهمی که در اقتصاد ایران برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا صورت گرفت، تصریح کرد: ما نباید بگذاریم که شرایط برای مردم سخت باشد و باید تلاش کنیم خود را فدای مردم ایران کنیم. در طول سال‌های گذشته چه دولت و چه بخش خصوصی تلاش کردند در راستای حفظ اقتصاد ایران گام‌های مهمی بردارند و در شرایطی که بسیاری از کشورهای توسعه یافته در ایام شیوع ویروس کرونا با رکود مواجه شدند، اقتصاد ایران همزمان با تحریم و کرونا توانست به رشد مثبت صنعتی دست یابد.

وی اضافه کرد: بنگاه‌داران بخش تولید و صنعت در این مدت دلسوزانه عمل کردند و در اوج کرونا و کاهش فعالیت‌های اقتصادی نیروی کارشان را اخراج نکردند تا جایی که در آمارها بخش بسیار کوچکی مربوط به حوزه‌ صنعت بوده است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی ایران در سال‌های گذشته اظهار کرد: اگر صادرات غیرنفتی ما ادامه پیدا نمی‌کرد مشکلات اقتصادی کشور بسیار افزایش می‌یافت. در شرایطی که درآمدهای نفتی ما از حدود ۱۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه به هشت میلیارد و در سال جاری به کمتر از هشت میلیارد دلار رسیده است، منابع ارزی صادرات غیرنفتی به کشور کمک کرده است از این‌رو نباید به بخش خصوصی جفا کرد و طوری در رابطه با آنها صحبت کرد که انگار به دنبال چپاول اقتصاد ایران هستند. این ظلم به اقتصاد است که فعالیت آنها دیده نشده و از آنها تقدیر نشود.

وی به عدم آمادگی اقتصاد ایران در برابر برخی تغییرات مثبت و منفی اشاره کرد و گفت: ما در دوره برجام آمادگی کامل برای استقبال از شرکت‌های خارجی و سرمایه گذاران را نداشتیم. در ابتدای تحریم آمادگی کامل وجود نداشت اما امروز نگاه کنید کسانی مانند دونالد ترامپ و اطرافیانش که قصد داشتند با جنگ اقتصادی ما را زمین‌گیر کنند در کجا ایستاده‌اند و ایران در کجاست. دولت آمریکا باید در برابر مردم ایران سرتعظیم فرود بیاورد و از این شکست درس بگیرد.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امروز بخش خصوصی ایران باید سر خود را بالا بگیرد که توانست از این سال‌های سخت عبور کرده و به اقتصاد کشور کمک کند. ما در طول سال‌های گذشته روش‌هایی را برای دورزدن تحریم‌ها تعریف کردیم که باید روزگاری درباره‌ آنها کتاب بنویسیم.

جهانگیری با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی ایران در بازارهای مختلف بیان کرد: ما از سویی باید اختلاف‌نظرها میان اتاق بازرگانی و بانک مرکزی را به حداقل برسانیم و از سوی دیگر در بازارهای کشورهای همسایه و منطقه حضور قدرتمند داشته باشیم. برای مثال ایران نتوانست از ظرفیت بازار روسیه به دلیل نبود شرکت‌های بزرگ استفاده کند و در کنار کالا در حوزه خدمات فنی و مهندسی نیز ما ظرفیت قابل توجهی داریم که هنوز از آنها استفاده نکرده‌ایم. دولت همواره اعلام کرده که در کنار بخش خصوصی است و آمادگی دارد ضمن شنیدن خواسته‌ها و برنامه‌های آنها تا جای امکان در عمل مقدمات گسترش حضور آنها در اقتصاد کشور را فراهم کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۶۱
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
شما فقط سکوت کن
ما میگیم ایثار و فداکاری کردی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
دیدیم چطوری با دادن حقوقهای نجومی به مدیران ، خود را فدای مردم کرده اید . تخم مرغ ساده رو به دانه ای هزار و هفتصد رسانده اید . برای مسکن مردم در این چند سال هیچ اقدامی نکرده اید . ارزش پول مردم رو به صفر رسانده اید . هرکاری که می خواستید کردید
ehsan
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
اقای جهانگیری شما و گروهتان دست از سر ما مردم ایران بردارید و بروید فدا شدنتان پیشکش.
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
انصافا" با این حرف مسئولین و عملکرد منفی در منفی در منفی حضرات در تمام زمینه ها ، تا کجای آدم میسوزه ، از رو هم که نمیرن. خدایا این دنیا تا کجا ما سوخت با این عملکرد افتضاح ، تو آخرت واگذارشون میکنیم به تو .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
ای جوووونم. نازنین آخه تو چقذه فداکاری. عزیزم بشی دهقانه فداکال.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
بعضی ها اونقدر دور زدن که سرشون تو کلی پول بیت المال گیج خورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
لطفاً خودتونو فدای مردم نکنید اگه راست میگین اقتصاد رو درست مدیریت کنید .
قمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
یواش بابا ما فدایی نمی خواهیم .اگرراست میگی اینطوری فدایی شو بارسنگین اقتصادی راازدوش مردم بردارید....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
مانند اخوی؟
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
برادرهای صدا و سیما به خاطر خدا یه تلویزیونی که اخبار بیست و سی 20:30 را بگیره به اقای جهانگیری بدید...! شاید حدود 10 سالی می شه ایشان گزارشات خبرنگاران شما در خصوص فرار مالیاتی و هپل هپو شده ارز ذرت و کنجاله و مشکل کارخانجات و جنگ بانک ها و وامگیرنندگان . مسکن مهر و .... ... را نشنیده اند...! انگار در کشوری اون طرف استرالیا نزدیک قطب جنوب زندگی می کنند...! اگر ترامپ هم نبود ما یه ترامپ می ساختیم تا همه مشکلات را بندازیم گردنش...!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟