مسئول امور حقوقی و قراردادهای فدراسیون فوتبال برای چندمین بار طی هفتههای اخیر، مصاحبهای مشابه و پیرو یک خط فکری مشخص انجام داده است.
به گزارش «تابناک ورزشی»؛ ۴۵روز مانده به انتخابات فوتبال ایران، اعضای فعلی هیاترئیسه فدراسیون، که به لطف اساسنامه دروغین یک سال بیشتر از مهلت قانونی خود در راس کار ماندند، حالا نگران از دست دادن این پست جذاب یا اعتبار کذایی خود به دلیل عملکرد ضعیف خود و غرامت نجومی در پرونده ویلموتس هستند و با تکرار برخی جملات، در پی شانه خالی کردن از بار مسئولیت خود در ماجرای استخدام عجیب این مربی بلژیکی میگردند. جالب است که خود آنها کمتر در این مورد اظهارنظر میکنند و بیشتر کارکنان و مدیران میانی شاغل در فوتبال کشور را جلو میاندازند.
سایت فدراسیون هم به محلی برای بازتاب نظرات این افراد تبدیل شده که با تمایلات و مکنونات متهمان فوتبال ایران همخوانی دارد. تقریبا همه اعضای هیات رئیسه فدراسیون و مدیران ارشد فعلی به جز سه چهار نفر، در انتخابات آتی ثبت نام کرده اند و از سقوط در آرای مجمع هراس دارند.
حیدر بهاروند، طالقانی، اصفهانیان و ممبینی، مستقیم متقاضی ماندن در راس هرم فوتبال ایران شده اند و کفاشیان و تاج هم اگر منع قانونی نداشتند، شاید در انتخابات رقابت میکردند. برای اسلامیان، ساکت و مدیران محوری فدراسیون گذشته نیز بسیار حیاتی است که پایشان را با زیرکی از باتلاق قرارداد ویلموتس بیرون بکشند. آنها هنوز مدافع این قرارداد ننگین هستند.
حجتالاسلام علیپور، مسئول طرح جنجالی و بحث برانگیز منشور اخلاقی، یکی از چهرههایی است که پس از مدتها مصاحبهای از او در سایت فدراسیون فوتبال منتشر شده که مهمترین نکته آن در کنار تهدید نماینده مجلس، به عنوان معرفی شده گوینده مصاحبه برمیگردد! شیخ علیرضا علیپور که نزدیک به دو دهه است در فوتبال حضور دارد، به عنوان مسئول نظارت، بازرسی و صیانت از سلامت فوتبال ایران در سایت رسمی فدراسیون معرفی شده است؛ پستی که در اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران هیچ نشانی از آن دیده نمیشود و مشخص نیست این حکم غیرقانونی را چه شخصی به علیپور داده است.
ارکان قضایی فدراسیون فوتبال ایران طبق متن اساسنامه مشخص شده اند و این جایگاه حتی در سازمان لیگ هم دیده نمیشود. جالب اینکه عنوان کلی انتهای این مقام، دال بر شمول جامع او بر کل جامعه فوتبال کشور است و نمی توان آن را حاصل اشتباه در تنظیم مصاحبه دانست.
هرچه هست، جریانی در داخل فدراسیون فعلی ـ که آخرین روزهایش را پشت سر میگذارد ـ میل دارد حتی به قیمت نقض اساسنامه و اطلاق عناوین کذایی به افراد همسو، حرف خود را به افکارعمومی تحمیل نماید.
علیپور در مصاحبه خود حتی گریزی به اسپرت رادار می زند که یک شرکت خصوصی طرف قرارداد با فدراسیونها و باشگاهها و نهادهای ورزشی برای پایش و رصد رقابت های ورزشی از جنبه وقوع تبانی و فساد است و ربطی هم به انتخابات رسمی یک فدراسیون ملی و اظهارنظر یک نماینده مجلس ندارد. او علیه قاضیزاده هاشمی، شمشیر را از رو بسته و خطر برخورد احتمالی فیفا را هم متوجه وی دانسته است!
صفی اله فغانپور ـ که نامش با یک جستجوی ساده در یک ماه اخیر بارها با اعلام مواضع نزدیک به منافع گروهی خاص در فوتبال ایران به چشم میخورد ـ بار دیگر همان نقش را ایفا کرد و با جملاتی که شبیه صدور حکم است، اعلام نموده که پرونده ویلموتس متهمی ندارد!
مشخص است که این جملات به ذائقه چه کسانی خوش خواهد آمد! این در حالی است که طرح این جملات _ که بار حقوقی سنگینی هم برای بیان کننده اش دارد_ مستقیم تلاش های برخی نهادهای نظارتی و قضایی کشور را نشانه رفته و میتواند باعث بروز جنجالی تازه در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال شود و جو نسبتا آرام فعلی را دستخوش تلاطم هایی کند که برخی افراد بیرون رانده شده از فوتبال دنبالش هستند.
فغانپور عنوان کرد: برخی افراد با اظهارات کاملا غیرقانونی نسبت به اتهام به اعضای هیات رئیسه فدراسیون اقدام کرده اند. تنها مرجعی که در کشور ما میتواند تعیین کند، چه کسی متهم است، قوه قضاییه است و هر کسی در هر جایگاهی نمیتواند به شخص یا اشخاص نسبت اتهام بدهد که در این صورت میتوان علیه او شکایت کرد.
گویا فغانپور خودش را به ندیدن زده یا فراموش کرده که بخشی از قوه قضاییه ایران پرونده تخلف اعضای هیات رئیسه فدراسیون به سردمداری رییس سابق را به مرجع مربوطه ارجاع داده است.
حالا به نظر میرسد، افرادی که در رقم خوردن خسارت و غرامت چند میلیون یورویی فوتبال ایران و به تبع آن توقیف ساختمان و دارایی های فوتبال نقش اساسی ایفا کردهاند، چگونه در آخرین روزهای مسئولیت خود در حال بال و پر زدن برای فرار از رسیدگی به تخلف و اشتباه بزرگ خود هستند و نمی خواهند مسئولیت آن را بپذیرند.
فغانپور در ادامه گفت: هر انسان عادی و حتی کم سوادی هم میداند که صرف تشکیل یک پرونده علیه اشخاص، دلیل بر متهم بودن آنها نیست. هر متهمی نیز از حقوق اجتماعی محروم نمیباشد و شرکت در انتخابات نیز یکی از حقوق اجتماعی و شهروندی و قانون نیز تکلیف افراد را مشخص کرده است. آنهایی که بی دلیل دائم بر طبل اتهام زنی میکوبند و اعضای هیات رئیسه فدراسیون را متهم خطاب میکنند و خود را در جایگاه قاضی قرار میدهند، قطعا باید پاسخگوی اعمال و گفتار خود باشند؛ لذا این جا میگوییم که پرونده سرمربی سابق تیم ملی متهمی ندارد.
فغانپور فردی است که طبق شنیده ها در رشته حقوق تحصیل کرده و یک وکیل محسوب میشود. عجیب است که هنوز مفهوم متهم را از مجرم تشخیص نمیدهد! یک نهاد رسمی قضایی مملکت بعد از تحقیقات وسیع و جامع و تکمیل اطلاعات رسمی و اظهارات، علیه این افراد طرح اتهام کرده و در حال حاضر مهره هایی که درباره شان بحث است، متهم شناخته میشوند، ولی هنوز مجرم نشده اند!
وی ترجیع بند ثابت اغلب مصاحبهها را تکرار کرده و ادامه داد: فدراسیون فوتبال مطیع تام و تمام قوانین جمهوری اسلامی است؛ اما نگران دخالت غیرقانونی اشخاص در امور فوتبال است و اگر در این شرایط مشکلی پیش بیاید، آنهایی باید پاسخگو باشند که چنین فضایی را به وجود آورده اند.
به نظر میرسد آقایان در فدراسیون فوتبال، توقع اظهارنظر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی را هم ندارند و یک نماینده پارلمان را هم با تاکتیک دفع انتقادات رسانهها به عقب میرانند.
فغانپور تصریح کرد: انتخابات فدراسیون فوتبال در حضور مراجع ذی صلاح کشور و با نظارت ناظران فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا در روز دهم اسفند برگزار خواهد شد. از همه دوستداران فوتبال و صاحب منصبان تقاضا میکنم سعه صدر داشته باشند و اجازه بدهند اعضای مجمع انتخاباتی که همه از چهرههای باتجربه فوتبال کشور محسوب میشوند، در یک فضای آرام انتخابات را برگزار کنند.
فوتبال ایران بیش از یک دهه در سکوت نشست و به تازاندن دارودسته تاج و کفاشیان چشم دوخت و حالا حاصلش یک فدراسیون بدهکار و به عقیده مدیران خبره و کارشناسان، شبیه یک ویرانه است و هیچگاه وضعش بدتر از این نبوده است.
نویسنده: صادق لودریچه