به گزارش تابناک به نقل از فارس، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز چهارشنبه از توافق هستهای «برجام» به عنوان توافقی «احمقانه» یاد کرد.
پامپئو در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی جروزالمپست مدعی شد رفع تحریمها علیه ایران در شرایطی که این کشور بلندپروازیهای هستهایش را دنبال میکند آمریکا و دنیا را به خطر خواهد انداخت.
پامپئو گفت: «اگر با ایران مماشات کنیم، اگر به اروپاییها اجازه دهیم دوباره وارد ایران شوند و برای این دزدسالارها ثروت تولید کنند این برای امنیت منطقه، برای امنیت اروپا و برای امنیت آمریکا بد خواهد بود.»
او با اشاره به سال حصول توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ گفت امیدوار است دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور منتخب آمریکا «به این درک برسد که الان سال ۲۰۱۵ نیست.» پامپئو همچنین گفت امیدوار است دنیا به این درک برسد که ایران «عامل بیثباتکننده» در خاورمیانه است.
«جو بایدن»، رئیسجمهور منتخب آمریکا هنوز به صورت شفاف سیاست دولتش در قبال برجام را اعلام نکرده، اما گفته قصد دارد از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای گفتگو با متحدان آمریکا جهت تقویت این توافق هستهای استفاده کند.
در حالی که دولت ترامپ بارها به دلیل ناکام ماندن کارزار فشار حداکثری مورد انتقاد قرار گرفته پامپئو مدعی شد: «بسیار روشن است که ایران در نتیجه فشار حداکثری منزویتر از هر زمان دیگر است.»
ادعای پامپئو در حالی مطرح شده که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در چندین نشست، با مواضع آمریکا در خصوص توافق هستهای برجام مخالفت کردهاند.
پامپئو گفت: «تصمیم ما برای خروج از این توافق احمقانه برجام که باعث تقویت و تسلیح و تأمین منابع مالی برای بزرگترین حامی تروریسم در دنیا شد موجب شد ایران در موضعی قرار بگیرد که مجبور شود بین اقتصاد خودش و غذا دادن به مردمش با تأمین پول برای شبهنظامیان شیعه در عراق و سوریه یکی را انتخاب کند.»
وزیر خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد چنانچه ایران رفتارش را تغییر دهد آمریکا میتواند با این کشور تعامل کند. او گفت: «اگر آنها این کار را انجام ندهند آمریکا باید اطمینان حاصل کند یکی از اعضای ائتلافی است که با یکدیگر برای تقویت ثبات در خاورمیانه همکاری میکنند.»
وی در بخش دیگری از ادعاهایش مدعی شد سیاستهای ضد ایرانی دولت ترامپ موجب شکلگیری توافق میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی شده است.
دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریمها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاستهایی تحریکآمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.
ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.
در حالی که دوران ۴ ساله ریاستجمهوری ترامپ رو به اتمام است او در تحقق این هدف ناکام مانده و ترامپ از سوی گروههای مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.
منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کردهاند.