کیوسک بن الملل تابناک: بازتاب گسترده رزمایش موشکی ایران در رسانههای بین المللی، خروج روسیه از معاهده آسمانهای باز، انتقاد شدید مقام روس از بسته شدن اکانت ترامپ در شبکههای اجتماعی، انتخاب رئیس جدید حزب حاکم آلمان به جای مرکل و کاهش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان و عراق به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۱، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بازتاب گسترده رزمایش موشکی ایران در رسانه های بین المللی
رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۵ با آزمایش انواع موشکهای بالستیک دور برد انجام شد و مورد توجه رسانه ها و ناظران بین المللی قرار گرفت.
«تی آر تی»، «چاینا دیلی»، «دیلی هرالد»، «سیاتل تایمز»، «آسوشیتدپرس»، «تایمز آو ایندیا»، «خبرگزاری فرانسه»، «نیویورک پست»، «تایمز آو اسرائیل»، جروزالم پست» و ... به پوشش خبر برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص) پرداختند.
«میدل ایست آی» در پوشش خبر رزمایش پیامبر اعظم(ص) نوشت: «این سومین رزمایش نظامی ایران در کمتر از دو هفته اخیر بود.»
براساس گزارش «میدل ایست آی»، ایران یکی از بزرگترین برنامههای موشکی غرب آسیا را دارد و به آن به عنوان نیروی بازدارنده و تلافی جویانه علیه آمریکا و سایر دشمنان مینگرد.
در ادامه این گزارش آمده است، «ایران علاوه بر ساخت هواپیماهای بدون سرنشین تولید داخل، آنها را صادر نیز میکند.»
خروج روسیه از معاهده آسمان های باز
وزارت خارجه روسیه روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که خروج آمریکا از پیمان «آسمانهای باز» آن را تحتالشعاع قرار داده و از این روی، قصد خروج از این پیمان را دارد.
دولت دونالد ترامپ در ۲۲ نوامبر ۲۰۲۰ در بیانیهای از خروج رسمی آمریکا از پیمان آسمانهای باز خبر داد، اما روسیه اعلام کرد در این پیمان که ۳۴ کشور عضو آن هستند، میماند.
به نوشته اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که خروج آمریکا از این پیمان به دلایل واهی صورت گرفته و توازن منافع کشورهای عضو در پیمان را بر هم زده و کارایی آن را به شدت مختل کرده است و دیگر نمیتوان از این پیمان به عنوان ساز و کاری برای توسعه امنیت و اعتماد میان اعضا بهره برد.
مسکو همچنین گفت، در راستای نجات پیمان فوق از فروپاشی و عدم کارایی، پیشنهادات مبنایی به اعضای همپیمان آمریکا داده، اما با بی توجهی این اعضا روبه رو شده است.
وزارت خارجه روسیه افزود: «بنابراین در نبود هیچ گونه پیشرفتی برای از میان بردن موانع پیش روی پیمان، وزارت خارجه اعلام میکند که اقدامات داخلی در راستای خروج روسیه از پیمان آسمانهای باز را آغاز کرده و پس از تکمیل این اقدامات، رسمی خروج از آن را اطلاعرسانی خواهد کرد.»
معاهده آسمانهای باز به کشورهای عضو اجازه میدهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند. این معاهده بین ۳۴ کشور جهان منعقد شده و هدف از آن ایجاد درکی متقابل بین کشورهای امضاکننده در خصوص تحرکات و فعالیتهای نظامی احتمالاً نگرانکننده بوده است.
روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهدهای که در سال ۱۹۹۲ امضا و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.
انتقاد شدید مقام روس از بسته شدن اکانت ترامپ در شبکه های اجتماعی
«دیمیتری مدودیف» معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه در یادداشتی که در خبرگزاری روسی «تاس» منتشر شد، بسته شدن حسابهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در شبکههای اجتماعی را سانسور آشکار و تمامیت خواهی سایبری توصیف کرد.
رئیس جمهور و نخست وزیر پیشین روسیه گفت: شبکههای احتماعی بدون هیچ گونه قانون و قاعدهای، جنگ رسانهای علیه ترامپ به راه انداختهاند؛ حتی اگر او از سیاست نیز کنار برود و غولهای دیجیتال رد پاهای خود را پاک کنند، باز هم اذهان به طور گستردهای در این زمینه قطبی خواهد ماند.
مدودیف توضیح داد، شبکههای اجتماعی فراتر از هرگونه قوانین و مقررات هستند و بر پایه توافق با کاربران کار میکنند. این باعث شد که آنها بدون قاعده علیه یک فرد جنگ رسانهای راه بیندازند.
وی افزود: برای آمریکا، مانند سایر نقاط جهان، این سطح از سانسور، یک پدیده خارق العاده است. چه کسانی در این زمینه قاضی هستند که تصمیم گرفتند بر اساس قوانین خودشان عمل کنند؟ ترامپ خوب یا بد، شهروند آن کشور است و مقامی است که حداقل مورد اعتماد نیمی از مردم آمریکاست.
به دنبال حمله هواداران ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا در روز ششم ژانویه، برخی از شبکه های اجتماعی آمریکا مانند توئیتر و یوتیوب و فیس بوک حساب های ترامپ را موقت تعلیق کردند و پس از چند روز آن را برای همیشه بستند. بسیاری از تحلیلگران گفتهاند، این اقدام همزمان این غولهای الکترونیک در آمریکا، سازمان یافته و مصداق بارز سانسور است.
انتخاب رئیس جدید حزب حاکم آلمان به جای مرکل
حزب حاکم اتحاد دموکراتیک مسیحی آلمان امروز (شنبه) "آرمین لاشت" را به عنوان رهبر جدید انتخاب کرد که آینده این حزب را شکل خواهد داد.
به گزارش دویچهوله، انتخاب آرمین لاشت هشت ماه پیش از آن صورت گرفت که رایدهندگان آلمانی در انتخابات سراسری برای تعیین جانشین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان تصمیمگیری کنند.
آنگلا مرکل که این حزب راست میانه را از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ رهبری کرده بود، علنی از هیچ یک از سه نامزد این پست ارشد حمایت نکرده بود.
در رای گیری امروز، «آرمین لاشت» ۵۹ ساله رئیس ایالت نورد راین وستفالن، فردریش مِرز ۶۵ ساله وکیل و سیاستمدار آلمانی و نوربرت روتگن ۵۶ ساله، وزیر پیشین محیط زیست آلمان رقابت کردند.
اتحاد دموکراتیک مسیحی آلمان در دور اول رای گیری امروز نتوانست رهبر خود را مشخص کند و بعد دور دوم با حضور آرمین لاشت و فردریش مرز برگزار شد. نوربرت راتگن، وزیر پیشین محیط زیست آلمان در دور اول حذف شد.
از نظر بسیاری، لاشت کاندیدایی است که راه خانم مرکل را ادامه خواهد داد. در مورد مسائل پناهندگی، سیاست او به سیاست خانم مرکل نزدیک است.
او پیشتر گفته بود به دلیل مشاهده "این همه خشونت و این همه خشم" در آلمانِ امروز، هدف اصلیاش "انسجام اجتماعی" خواهد بود.
آرمین لاشت، قبلا نماینده پارلمان آلمان (بوندستاگ) و بعد نماینده پارلمان اروپا شد. او کاتولیک با ایمانی است و از سال ۲۰۰۵، شخصیت مهمی در سیاستهای منطقه نورد راین- وستفالن محسوب میشود.
کاهش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان و عراق به پایین ترین سطح از سال ۲۰۰۱
به گزارش عربی۲۱، کریستوفر میلر، وزیر دفاع موقت آمریکا در سخنانی جمعه اعلام کرد که طبق تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور، شمار نیروهای واشنگتن در هر یک از کشورهای عراق و افغانستان به ۲۵۰۰ سرباز کاهش یافت.
وی در این باره گفت: آمریکا امروز بیش از هر زمان دیگری به پایان ۲۰ سال جنگ نزدیکتر شده است.
میلر افزود: کاهش شمار نیروها در عراق، بیانگر افزایش قدرت ارتش عراق است.
وی در ادامه تصریح کرد که با این کاهش، شمار نیروها از سال ۲۰۰۱ تا کنون به پایینترین سطح رسیده است.
میلر در ادامه کاهش بیشتر نیروهای کشورش در خارج را با شرایط و اوضاع مناطق محل حضور این نیروها مرتبط دانست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.