اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر کار شدن دکتر خلیل عالمی» تا «رتبه بندی ۵۰۰ شرکت بزرگ ایران»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و نهمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۲۸۶۲۹
|
۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۱ 18 January 2021
|
6013 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و نهمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

29 دی 1330، دکتر خلیل عالمی، استاد دانشکده حقوق، وزیر کار شد.

29 دی 1333، پرودم و کوهن نمایندگان بانک بین ‌المللی عمران به ایران آمدند تا برای اخذ کمک و وام و راهنمایی ‌های فنی از بانک بین ‌المللی با مقامات ذی‌ ربط ایرانی مذاکره کنند.

29 دی 1342، بهره ‌برداری از کارخانه پتروشیمی آبادان آغاز شد.

29 دی 1345، قرارداد مبادله کالا بین دولت‌ های ایران و لهستان در تهران امضا شد.

29 دی 1350، والری ژیسکاردستن وزیر دارایی و اقتصاد فرانسه به دعوت دولت به ایران آمد. همچنین در این روز، یک هیات هشت نفری از مقامات برجسته نفتی رومانی به منظور مذاکراتی درباره همکاری ‌های نفتی و پتروشیمی بین طرفین به ایران آمدند.

29 دی 1356، در پي انتشار گزارش هاي مربوط به مالكيت بهائيان بر بانك صادرات، دو شعبه اين بانك در شهر مشهد توسط مردم به آتش كشيده شد. در غالب شهرها مردم به بانک صادرات مراجعه کرده و موجودی خود را برداشت کرده و حساب خود را مسدود کردند. در پی هجوم مردم به بانک صادرات در سطح کشور جهت دریافت موجودی خود، بانک مزبور از انجام تعهدات خود عاجز ماند و از بانک ‌مرکزی تقاضای کمک کرد.

29 دی 1390، پسس از مدتی اعمال محدودیت در گشایش اعتبارهای اسنادی ریالی، بانک مرکزی از ابلاغ آیین‌نامه ناظر بر گشایش ال‌ سی ‌های ریالی خبر داد. بر اساس گزارش ‌ها در مورد مصوبات شورای پول و اعتبار، این شورا مقررات ناظر بر گشایش اعتبارات اسنادی ریالی را به تصویب رساند. تا قبل از این مصوبه و پس از بروز برخی تخلفات، گشایش اعتبارات اسنادی تنها در شرایطی که نهاد مورد نظر دولتی بود، امکان داشت.

29 دی 1395، در سالگرد اجرایی شدن برجام، تارنمای اتحادیه اروپا از خروج برخی شرکت ‌ها و افراد از لیست تحریم قاره سبز خبر داد. بر این اساس «شرکت بیمه معلم»، «شرکت نکا نوین یا نیکسا نیرو»، «شرکت تجاری وست ‌سان ثبت شده در آلمان»، «شرکت مدیریت و اجرای پترو پارس»، «شرکت مهندسی منابع پتروپارس»، «شرکت آلومینیوم ایران»، «شرکت گاز مایع طبیعی ایران» و «شرکت کشتیرانی و تجاری هانساتیک» و یک شخص (ناصر باطنی) از لیست تحریم ها خط خوردند.

29 دی 1397، طبق آمار خزانه، در ۹ ماهه سال ۹۷ بالغ بر ۸۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد از منابع نفت و فرآورده‌های نفتی وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد رشد داشت.

29 دی 1398، رتبه ۵۰۰ شرکت بزرگ ایران اعلام شد. نتایج بیست و دومین سال رتبه‌بندی شرکت‌ها نشان داد که حجم فروش صد شرکت اول سال ۹۸، براساس اطلاعات مالی سال گذشته، بیش از ۸۹۷ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به کل فروش همین صد شرکت در سال قبل ۳۷درصد رشد داشته است. فروش شرکت اول فهرست نسبت به فروش شرکت صدم ۳۷برابر بزرگ‌تر است. در مجموع ۱۴شرکت بالای فهرست ۹/ ۵۰ درصد جمع فروش صد شرکت را شکل می‌دهند که این امر همچون سنوات گذشته نشان‌دهنده درجه تمرکز در وضعیت شرکت‌های بزرگ ایران است. در عین حال، ۱۰شرکت ابتدای فهرست، فروشی معادل ۲۲برابر فروش ۱۰شرکت انتهای فهرست دارند. در رتبه‌بندی شرکت‌ها، علاوه بر شاخص «میزان فروش» ۳۲ شاخص دیگر نیز سنجیده می‌شود. براساس جزئیات اعلام شده، ۱۰ شرکت اول رتبه‌بندی (بر اساس بالاترین رتبه فروش) به ترتیب شامل «شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ)»، «‌شرکت پالایش نفت اصفهان»، «شرکت پالایش نفت بندرعباس»، «بانک ملت (هلدینگ)»، «شرکت فولاد مبارکه اصفهان (هلدینگ)»، «شرکت سرمایه‌گذاری غدیر (هلدینگ)»، «شرکت نفت ستاره خلیج فارس»، «شرکت سرمایه‌گذاری پارس آریان (هلدینگ)»، «شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان (هلدینگ)» و «بانک صادرات ایران (هلدینگ)» می‌شود.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟