اقتصاد در گذر زمان

از «وزیر مالیه شدن مدیرالملک» تا «حمله ویروس مرگ بار به جهان»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۲۹۵۵۵
|
۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵ 22 January 2021
|
5309 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

3 بهمن 1300، پس از انتصاب مشیرالدوله به سمت رییس الوزرایی، وی وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: سردار سپه وزیر جنگ،‌ حکیم ‌الملک وزیر امور خارجه،‌ مدیرالملک وزیر مالیه، سردار معظم خراسانی وزیر عدلیه، اعتلاءالسلطنه وزیر پست و تلگراف،‌ ادیب السلطنه وزیر فوائدعامه و نیرالملک وزیر معارف. همچنین در این روز، هيأتي به رياست سيد حسن تقي ‌زاده براي انعقاد قراردادهاي تجاري بين‌ ايران و اتحاد جماهير شوروي عازم مسكو شد.

3 بهمن 1307، با هدف مبارزه با فساد اداری از جمله اختلاس، ارتشا و پارتی ‌بازی که در ایران از قرن سیزدهم میلادی آغاز و در عهد قاجارها گسترش یافته و در ادارات دولتی به صورت یک امر عادی در آمده بود و از پیشرفت کار جلوگیری می‌ کرد، از چنین روزی سازمان قضایی ویژه و مختص تعقیب قضایی و مجازات مقامات و کارکنان سازمان‌ های عمومی (ادارات دولتی، شهرداری ‌ها و ...) به نام دیوان کیفر کارکنان دولت آغاز به کار کرد که در تاریخ ایران یک انقلاب اداری به شمار آورده شده است.

3 بهمن 1332، اولین جلسه مشاوره در امور نفت به ریاست عبدالله انتظام، دکتر فخرالدین شادمان وزیر اقتصاد ملی، نصرالله انتظام سفیر کبیر ایران در آمریکا و حاج محمدنمازی در کاخ وزارت امور خارجه تشکیل شد.

3 بهمن ۱۳46، پنجمین چاه در خلیج ‌فارس به نفت رسید.

3 بهمن ۱۳57، امام خمینی (ره) در مصاحبه با خبرنگاران ایرانی گفتند: در حکومت اسلامی دیکتاتوری وجود ندارد، اسلام هم آزادی خواهد داد و هم به اقتصاد توجه خواهد کرد و هم به سایر احتیاجات کشور.

3 بهمن 1374، اعضاي يك شبكه بزرگ فساد مالي و جاسوسي در دادگاه انقلاب محاكمه شدند. مغز متفكر و طراح اين شبكه فردي به نام هدايت الله زنده دل بود كه در زمان رژيم شاهنشاهي، نويسندگي و طراحي داستان هاي پليسي «جاني دالر» و ده ها برنامه راديويي را بر عهده داشته است.

3 بهمن 1389، لطف ‌الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس ‌جمهور از ممنوعیت کامل استخدام در تهران خبر داد وگفت: ۲۲ درصد نیروی‌کار کل کشور در تهران حضور دارند و ۲۰۰ هزار نفر تنها در ستادهای دستگاه‌ های مختلف اجرایی فعالیت می‌ کنند که ضرورت کاهش آنان قطعی است.

3 بهمن 1391، محمود بهمنی در نخستین واکنش به اخبار منتشر شده در مورد انفصال از ریاست بر بانک مرکزی و تحقیق و تفحص مجلس از بانک مرکزی، به دفاع از عملکرد بانک مرکزی در واکنش به اتفاقات اخیر پرداخت و عنوان کرد که اگر بانک مرکزی به این نتیجه برسد که وجوه برداشت شده از حساب بانک‌ ها، کمتر از میزان مورد نظر بوده؛ باز هم این کار را خواهد کرد.

3 بهمن 1392، تنها دو روز پس از اجرای مهم ‌ترین و بزرگ ‌ترین دستاورد دیپلماتیک دولت یازدهم که به تعلیق و کاهش تحریم‌ های بین‌‌ المللی علیه ایران منجر شد، حسن روحانی، عازم داووس، مرتفع ‌ترین شهر اروپا شد تا فاز دوم دیپلماسی خود؛ یعنی دیپلماسی فشرده اقتصادی را پیگیری کند.

3 بهمن 1394، یک هفته بعد از لغو تحریم ‌های بین ‌المللی علیه ایران، ۸۵ شرکت خارجی تولیدکننده هواپیما و خدمات هوایی از ۳۵ کشور، در تهران گردهم آمدند. در گردهمایی هواپیماسازان جهان، شرکت‌ هایی چون «بمباردیر» کانادا، «امبرائر» برزیل، «ای ‌تی ‌آر» فرانسه-ایتالیا و «ایرباس» فرانسه حضور داشتند تا درخصوص فروش یا اجاره هواپیما با ایرلاین ‌های ایرانی تبادل ‌نظر و رایزنی ‌کنند.

3 بهمن 1396، با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت، خودروهای مانده در گمرک تعیین تکلیف و به ‌زودی پس از طی مراحل اداری، ترخیص خواهند شد. بر این اساس، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، با پیشنهاد مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت مبنی ‌بر ترخیص خودروهای مانده در گمرک، موافقت و مراتب را به وزیر اقتصاد و امور دارایی برای ابلاغ به گمرکات کشور، اعلام کرده است.

3 بهمن 1397، طی خبری اعلام شد کسب و کارهای مختلف در چین در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵۶ میلیارد دلار در حوزه فناوری، پول صرف خواهند کرد و این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۲۷۳ میلیارد دلار افزایش می‌یابد. هدف از این سرمایه‌گذاری‌ها تحول در نحوه پیشبرد فعالیت‌های اداری و تجاری و افزایش کارآیی و بهره‌وری اعلام شده بود.

3 بهمن 1398، ویروس مرگبار کرونا روز جمعه جان بیست‌و‌ششمین نفر را هم گرفت. با افزایش تلفات این بیماری تنفسی حال دولت چین تصمیم گرفته است تدابیر لازم را برای ممانعت از گسترش آن افزایش دهد؛ از جمله این اقدامات قرنطینه شدن شهروندان یازده شهر با جمعیتی بیش‌از ۳۲ میلیون نفر است، جشن‌های سال نو چینی لغو شده، فعالیت مراکز تفریحی و فرهنگی نیز به حالت تعلیق درآمده و حرکت قطارها و هواپیما به شهرهای قرنطینه‌شده نیز متوقف شده است. آخرین برآوردها نشان می‌دهد بیش از ۸۰۰ نفر در چین و حداقل ۸ کشور دیگر (ویتنام، ژاپن، هنگ‌کنگ، ماکائو، سنگاپور، عربستان، آمریکا و تایوان) به این بیماری مرموز مبتلا شده‌اند. خبرگزاری‌ها از شهر ووهان (مبدا بیماری) گزارش می‌دهند بسیاری عازم بیمارستان‌ها شده‌اند و تیم‌های پزشکی هم با لباس‌های مخصوص در جست‌و‌جوی شناسایی مبتلایان هستند. سازمان بهداشت جهانی ظرف ۱۰ روز آینده بار دیگر تشکیل جلسه می‌دهد و احتمال اعلام وضعیت اضطراری در جهان وجود دارد. شوک و وحشت ناشی از شیوع این ویروس بازارهای جهانی را نیز درنوردیده است. برآوردها افت بیش از ۵درصدی قیمت نفت طی چهار روز اخیر را نشان می‌دهد. همچنین شاخص ۳۰۰ CSI چین بالغ بر ۳ درصد ارزش خود را از دست داد و شاخص شانگهای کامپوزیت نیز نزدیک به ۳ درصد ریزش داشت.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟