کیوسک بین الملل تابناک: احضار سفیر آمریکا از سوی مسکو به دلیل وقوع اعتراضات در روسیه، بیانیه سازمانهای امدادی بینالمللی برای لغو تروریستی خواندن انصارالله، درگیری خشونتبار مرزی میان هند و چین، ادامه تنشها در دریای چین جنوبی با پرواز جنگندههای چین بر فراز حریم هوایی تایوان و سفر نتانیاهو به بحرین و امارات با هدف فعال کردن اتحاد علیه ایران، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
احضار سفیر آمریکا از سوی مسکو به دلیل وقوع اعتراضات در روسیه
به دنبال لفاظیهای مداخلهجویانه آمریکا در اعتراضات اخیر روسیه و حمایت ایالات متحده از این اعتراضات، وزارت امور خارجه روسیه، سفیر واشنگتن در مسکو را احضار کرد.
به نوشته شبکه خبری «الجزیره»، وزارت امور خارجه روسیه در خصوص حمایت آمریکا از این تظاهرات شدیداً به سفیر واشنگتن اعتراض کرد.
وزارت امور خارجه روسیه گفته، سفیر واشنگتن در مسکو نقشههای تظاهرات را منتشر کرده و این یک دخالت آشکار در امور داخلی روسیه است.
بیانیه سازمانهای امدادی بینالمللی برای لغو تروریستی خواندن انصارالله
بیست و دو سازمان امدادرسانی بینالمللی در یمن در بیانیهای تأکید کردند، درج نام جنبش انصارالله در فهرست سازمانهای تروریستی، جان میلیونها نفر و روند صلح را به خطر انداخته و لغو این تصمیم ضروری است.
طبق گزارش شبکه المیادین، سازمان Mercy Corps، شورای پناهندگان نروژ، آکسفام، سازمان «کودکان را نجات دهید» و کمیته نجات بینالمللی از جمله این سازمانها هستند.
وزارت خزانهداری آمریکا اخیرا جنبش انصارالله یمن را به لیست تحریمهای آمریکا اضافه کرد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده است: «امروز، ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) وزارت خارجه آمریکا انصارالله را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی تحت تحریم قرار میدهد.»
در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا همچنین سه تن از رهبران جنبش انصارالله «عبدالله یحیی الحکیم»، «عبدالمالک بدرالدین الحوثی» و «عبدالخالق الحوثی» به عنوان تروریست تحت تحریم قرار گرفتند.
از سوی دیگر، مسئولان ارشد سازمان ملل درباره خطرات این تصمیم آمریکا و تأثیرات منفی آن بر امدادرسانی به یمن هشدار دادند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ تأکید کرد که درج نام انصارالله در فهرست سازمانهای تروریستی، پیامدهای وحشتناکی بر اوضاع انسانی در یمن خواهد داشت.
درگیری خشونت بار مرزی میان هند و چین
رسانههای هندی از درگیری میان سربازان این کشور و چین در منطقه سرحدی هند و جراحت سربازان خبر دادهاند.
به گزارش اسپوتنیک، به نقل از پارتل خبریLatestly منابع مطلع در ارتش هند، امروز (دوشنبه) اعلام کردند، سربازان هندی و چینی در ایالت "سیکّیم" واقع در شمال شرق هند با یکدیگر درگیری شدند، چون سربازان چینی میخواستند، وارد قلمروی هند شوند و در این راستا، سربازان هر دو طرف متحمل جراحاتی شدهاند.
بر اساس این گزارش، سربازان هندی و چینی سه روز پیش در ناکولا در ایالت سیکیم در شمال شرقی هند درگیر شدند. سربازان گشت چینی قصد داشتند، وارد خاک هند شوند، اما از سوی ارتش هند متوقف شدند. این امر به درگیری میان سربازان هندی و چینی و زخمی شدن عدهای از آنها منجر شد.
این دومین درگیری از این قبیل در ناکولا پس از ماه می سال گذشته است. ناکولا به عنوان مرز مشخص بین دو کشور در نظر گرفته میشود.
تنشها بین دو کشور از تابستان سال گذشته آغاز شد؛ زمانی که دستکم بیست سرباز هندی و چینایی در لداخ - منطقه مورد مناقشه کشمیر کشته شدند.
منطقه لداخ در ایالت جامو و کشمیر قرار دارد و چین و هند بر سر این منطقه در شمالیترین نقطه هند از دهه ۵۰ میلادی اختلاف دارند.
روابط هند و چین از دهه ۱۹۵۰ به دلیل اختلافات سرحدی پر تنش بوده است. دو کشور تنها یک بار در سال ۱۹۶۲ با یکدیگر جنگیده اند. در این جنگ، هند شکست سنگینی را متحمل شد.
ادامه تنش ها در دریای چین جنوبی با پرواز جنگنده های چین بر فراز حریم هوایی تایوان
به گزارش رویترز، در حالی که تنها چند روز از آغاز ریاست جمهوری بایدن در آمریکا میگذرد، هواپیماهای نیروی هوایی چین روز یکشنبه برای دومین روز متوالی وارد حریم شناسایی دفاع هوایی تایوان شدند.
پس از پرواز ۸ بمب افکن چینی و چهار جنگنده جت به حریم دفاعی تایوان در دریای چین جنوبی، امروز نیز ۱۵ فروند هواپیمای دیگر وارد همان حریم هوایی شدند.
چین هنوز به این موضوع واکنش نشان نداده است. پکن پیشتر گفته بود که چنین اقداماتی با هدف دفاع از اقتدار و هشدار به تحرکات آمریکا و تایوان صورت گرفته است.
این اقدام احتمالا باعث نگرانی بیشتر واشنگتن خواهد شد که روز شنبه با تاکید بر تعهد آمریکا نسبت به تایوان و تمایل واشنگتن به تقویت روابط، از چین خواسته بود افزایش فشار بر تایوان را متوقف کند.
از سوی دیگر، ارتش آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که ناو هواپیمابر روزولت با شعار ترویج "آزادی دریاها" وارد دریای چین جنوبی شد.
سفر نتانیاهو به بحرین و امارات با هدف فعال کردن اتحاد علیه ایران
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی قرار است در هفته اول ماه فوریه به امارات عربی متحده و منامه سفر کرده و با مقامات این کشور از جمله «محمد بن زائد» ولیعهد ابوظبی و پادشاه بحرین دیدار کند.
وبگاه اطلاعاتی «دبکافایل» نزدیک به منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، در گزارشی نوشت، هدف اصلی نتانیاهو از سفر به امارات، فعال کردن «محور عربی-عبری» علیه ایران است که توسط «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا در سپتامبر سال قبل از طریق توافقهای سازش به نام «توافقهای آبراهام» شکل گرفت.
دبکافایل در ادامه تحلیل کرد: «جو بایدن، جانشین او هنوز سیاست خود در قبال ایران را در عمل نشان نداده است، ولی جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی وی در دیدار با مئیر بنشبت همتای اسرائیلی خود در بیستوچهارم ژانویه، به آن اشاره کرد».
بر اساس این گزارش، برنامه سفر سه روزه نتانیاهو به کشورهای حاشیه خلیج فارس، شامل دیدار با بنزائد در ابوظبی، دیدار با «محمد بن راشد آل مکتوم» نخستوزیر امارات و سپس سفر به منامه برای دیدار با «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین و ولیعهد او خواهد بود.
از سوی دیگر، «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی «موساد» به واشنگتن سفر میکند تا در دیدار با مقامات دولت جدید آمریکا خواستههای تلآویو درباره هرگونه توافق با ایران را مطرح کند.
شامگاه شنبه بود که سلیوان در تماس تلفنی با بنشبت، بر لزوم مباحثه و ارتباط دو طرف درباره ایران و توافقهای سازش تاکید کرد.