آمریکا هنوز از گذشته درس نگرفته است

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این که آمریکا در دوره بایدن زحمت نکشید دستکش مخملی بپوشد گفت: آن‌ها با همان دست چدنی ترامپ با ما صحبت می‌کنند.
کد خبر: ۱۰۳۰۸۹۰
|
۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۳ 29 January 2021
|
7658 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل عمویی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بر اساس قانون اقدام راهبردی، طرف‌های ۱+۴ فرصت دو ماهه‌ای برای لغو تحریم‌های بانکی و نفتی دارند که اگر این اتفاق نیفتد بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در قالب پروتکل الحاقی از پنج اسفند اجازه ورود به ایران را نخواهند داشت.

وی اضافه کرد: اروپایی‌ها نیز مانند آمریکایی‌ها در پی برجام پلاس هستند و خواسته‌های بیشتری از برجام می‌خواهند.
عمویی گفت: اروپایی‌ها فکر می‌کنند، چون ما تمایلی برای مذاکره با آمریکایی‌ها نداریم، آن‌ها می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

وی افزود: شکاف‌های سیاسی و اجتماعی آمریکا به مقامات این کشور توانایی تغییر سیاست هایشان را نداده است و آن‌ها نمی‌فهمند وقتی ایران در مقابل فشار حداکثری ترامپ ایستاد، در مقابل بایدن نیز می‌ایستد. فهم این موضوع در آمریکا زمان بر است.

عمویی گفت: اعمال فشار بر ایران در دستور کار دو گروه جمهوریخواه و دموکرات آمریکا وجود دارد، اما ادبیات آن‌ها متفاوت است، البته حرف‌های وزیر خارجه جدید آمریکا همان خواسته‌های ترامپ است.
وی گفت: اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا باید خیال خام غربگرایان در داخل را نیز باطل کرده باشد.

عمویی با بیان این که راهبرد آمریکایی‌ها در مقابل ما مهار توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران مانند حضور منطقه ای، موشکی و هسته‌ای است، افزود: منطقه مربوط به اعضای آن است و دیگران حق ندارند در آن حضور داشته باشند و برای آن تصمیم گیری کنند.

وی قدرت موشکی و توانمندی‌های هسته‌ای کشورمان را ابزار دفاعی و قدرت ایران خواند و گفت: دولت بایدن می‌خواهد از برجام به عنوان سکویی برای اعمال فشار بیشتر به کشورمان استفاده کند و فشار را از طریق برجام توسعه دهد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: بر اساس متن توافق برجام، تحریم ۸۰۱ فرد و نهاد باید لغو می‌شد، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه ترامپ ۸۰۱ نهاد و شخص دیگر را تحریم و برخی را تحریم ثانویه کرد.
عمویی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای بی اثر کردن تحریم‌ها دستور کار دارد، اما در حوزه سیاست خارجی نیز باید تلاش کنند تحریم‌ها لغو شود.

وی با بیان این که باید از برجام درس بگیریم که در مراحل اجرا هیچ دستاوردی برای ما نداشت، افزود: اگر برجام به میز گفتگو نیز بازگردد، به درد ما نمی‌خورد، زیرا تحریم‌ها باید لغو شود.

عمویی با تأکید بر این که سیاست و راهبرد جمهوری اسلامی ایران اقدام مقابل اقدام است گفت: امضای بایدن برای لغو تحریم‌ها باید باشد، اما لغو تحریم‌ها را ما راستی آزمایی می‌کنیم و رویکرد اصلی ما این است.
وی افزود: البته متن برجام مانند موضوع اسنپ بک نیز باید اصلاح شود و تحریم‌های جدید ترامپ به جز تحریم‌های برجامی نیز باید برداشته شود.

سید مصطفی خوش چشم کارشناس مسائل بین المللی نیز گفت: سیاست‌های آمریکا با رفتن و آمدن‌ها تغییر نمی‌کند بلکه تاکتیک آن‌ها عوض می‌شود.
وی با بیان این که فرمولاسیون آن‌ها علمی و به دور از روزمرگی است و در حوزه‌های مختلف برای مقابله با ما ابزار سازی کرده اند افزود: اگر هدف آمریکایی‌ها را بشناسیم به آسانی می‌توانیم برای مقابله با آن برنامه ریزی کنیم.

خوش چشم گفت: آمریکایی‌ها تا سال ۲۰۰۵ برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران هر کاری انجام دادند شکست خوردند و از سال ۲۰۰۹ میلادی سیاست مهار ایران و چماق و هویج را پیش گرفتند.
وی افزود: آن‌ها مدعی هستند می‌خواهند حل منازعه کنند، اما در عمل هیچ گاه در پی آن نبوده اند و می‌خواهند با هزینه سازی محاسبات مسئولان کشورمان را تغییر دهند.

این کارشناس مسائل بین المللی با بیان این که تحریم‌های دوره ترامپ همان تحریم‌های دوره اوباماست گفت: تحریم‌ها دو سال می‌تواند برای وادار کردن به مذاکره، فشار وارد کند، اما با ایستادگی جمهوری اسلامی ایران و روش‌های ترامپ، اثرگذاری تحریم و تهدید نظامی آمریکایی‌ها بی اعتبار شد.

خوش چشم افزود: بایدن نیز می‌خواهد این راهبرد را به پیش ببرد، اما راهبرد فشار حداکثری و تهدید به وسیله ترامپ آسیب دیده است.
وی گفت: آمریکایی‌ها در پی مهار ایران هستند و اسلحه خود که شامل تحریم و تهدید است از دست نمی‌دهند.

خوش چشم با بیان این که بر فرض محال، اگر بایدن تحریم‌هایی را بردارد به دلیل ثانویه بودن این تحریم‌ها به عنوان تروریسم، حقوق بشر و غیره؛ لغو تحریم‌ها در عمل اتفاق نمی‌افتد.

وی گفت: طرف آمریکایی فکر می‌کند ایران زیر فشار ترامپ مقاومت کرد تا بایدن روی کار بیاید بنابراین آمریکایی ها، چون می‌دانند تحریم و تهدید بی اثر شده است می‌خواهند روغن ریخته را نذر امامزاده کنند و برخی تحریم‌های ثانویه را بردارند.

این کارشناس مسائل بین المللی افزود: اکنون ایران روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت و مقدار قابل توجهی فراورده‌های نفتی می‌فروشد و آمریکایی‌ها ممکن است بگویند پول فروش نفت از طریق اینستکس به دست ایران برسد و این یعنی فاز نخست تطهیر آمریکایی‌ها برای ایجاد اعتماد و ورود به مذاکرات با ایران.

خوش چشم گفت: فرمول آمریکایی‌ها در تحریم و تهدید؛ در حالی رو به افول است که مقاومت فعال ما آغاز شده و رو به بالا می‌رود و دست ما در این زمینه باز شده است.
وی افزود: آن‌ها مجبورند تحریم‌ها را پایین بیاورند و بگویند پای مذاکره بیایید و اگر نیایید دوباره تحریم‌ها را افزایش می‌دهیم.

خوش چشم گفت: آمریکا در پی ترمیم فرمول فشار حداکثری بر ضد ایران است در حالی که دست ایران برای تحت فشار قرار دادن آمریکایی‌ها بازتر است.
وی افزود: بایدن از نظر حقوقی می‌تواند با سه فرمان؛ تحریم‌ها را بردارد، اما این کار را نمی‌کند و می‌خواهد با مذاکره ما را خلع سلاح کند.

این کارشناس مسائل بین المللی گفت: کسی که می‌گوید آمریکایی‌ها تحریم‌ها را کنار می‌گذارند، آمریکا و خوی استکباری آن‌ها را نشناخته است.

خوش چشم افزود: آمریکایی‌ها با جنگ رسانه‌ای و هالیوودی می‌خواهند تهدید‌های خود را معتبر نشان دهند و برای این کار طرف صهیونیستی را وارد کرده اند.
وی گفت: تهدید صهیونیست‌ها باد هواست و آن‌ها متوجه شده اند زیر سیلی ایران هستند و حتی اگر حرف هم بزنند برای آن‌ها هزینه دارد.

خوش چشم افزود: رژیم صهیونیستی به شدت ضعیف شده است که نمونه آن؛ تظاهرات صهیونیست‌ها بر ضد نخست وزیر این رژیم و ناتوانی برگزاری انتخابات در دو سال گذشته در سرزمین‌های اشغالی برای تعیین دولت جدید است.
وی گفت: این که صهیونیست‌ها می‌گویند به اهدافی در سوریه حمله می‌کنند؛ ۹۵ درصد دروغ و ادعا‌های صهیونیست‌ها بخشی از بازی آمریکایی هاست.

این کارشناس مسائل بین المللی افزود: جمهوری اسلامی ایران فرمول آمریکایی‌ها را کامل متوجه شده و تهدید‌های آن‌ها را در حوزه نظامی بی اعتبار کرده است و اگر در حوزه اقتصادی نیز تحریم‌های آمریکایی‌ها را بی اعتبار کنیم سال‌های سال اسلحه آمریکایی‌ها برای مقابله با ما خنثی می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟