مالک ساندویچی «فری کثیف» درگذشت

فریدون مهربانی مالک ساندویچی فریدون و معروف به "فری کثیف" درگذشت. ساندویچی فریدون در محله نیلوفر، خیابان عشقیار تهران یکی از برندهای معروف ساندویچ‌های پرحجم و ارزان پایتخت است. او ساندویچ فریدون را در دهه ۵۰ تاسیس کرده بود.
کد خبر: ۱۰۳۲۴۳۲
|
۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۱ 05 February 2021
|
301585 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از عصر ایران، گفته شده فریدون مهربانی که ۸۰ ساله بود، از بیماری قلبی رنج می برد. آخر شب پنجشنبه ۱۶ بهمن خبر درگذشت فری کثیف منتشر شد. می‌گویند او مغازه فردی به نام فریدون صالحی را اداره می کرد.

روزنامه شرق پیش از این در گزارشی از ساندویچی فریدون نوشته بود:

صاحب ساندویچی فریدون در خیابان عشقیار، سال ۱۳۱۹ در محله شاپور متولد شده است. دوست ندارد درباره جزییات زندگی اش حرف بزند و آن تک و توک جمله هایی را که از دهانش پریده دوست ندارد چاپ کنیم. من هم به او قول دادم. می گوید: «سال ۷۱ که حدود نظارت صنفی را برداشتند کار ما رونق گرفت. قبل از آن باید ظهرها بعد از ساعت ۲ می بستیم و می رفتیم خانه و بعد از ظهر از ۵/۶ به بعد باز می کردیم تا ۹ شب. وقتی این قانون را برداشتند و اطراف ما چند تا ساندویچی دیگر هم باز شد افتادیم تو رقابت و به خاطر اینکه رقابت سالم داشتیم آمدیم بالا. رمزش فقط همین است، صداقت داشتن در کار، دروغ نگفتن به مشتری، طمع نداشتن و جنس خوب دست مردم دادن. شما ببین من الان ۴۰ سال است اینجا را باز کرده ام اما با قصاب و

«اول که فیله مرغ زدم بقیه ساندویچی ها فکر می کردند ماهی است. باورشان نمی شد فیله مرغ سرخ شده است. رویال استیک هم خودم درست کردم. ژامبون و پنیر را می گذارم روی استیک که هر جوانی حتی ورزشکار ها را هم سیر می کند.»

بیشتر مشتریان این ساندویچی همراه غذایشان یک ظرف سیب زمینی سرخ کرده هم سفارش می دهند. در واقع سس مخصوص فریدون باعث شهرت این سیب زمینی سرخ کرده است. بهزاد پسرش می گوید: «پدرم ساعت ۸ صبح بلند می شود و می رود قصابی گوشت ها را تحویل می گیرد. یک نفر را هم گذاشته آنجا که در غیاب خودش نظارت کند گوشت استیک حتی یک خال چربی نداشته باشد. بعد می رود سراغ خرید کاهو و گوجه و... ساعت ۵/ ۱۰ به بعد می آید اینجا می نشیند مشغول درست کردن سس می شود. نمی دانم چطور به شما بگویم مثل اینکه دارد عبادت می کند چنان با آرامش و دقت این کار را انجام می دهد که نگو. در واقع با کارش عشق می کند. خیلی لذت می برد از اینکه دستپختش را مردم دوست دارند.»

از آقا فریدون می پرسم: «راز این سس را به من می گویید؟» می گوید:«مگر دیوانه ام. اگر بگویم که دیگر هیچی باقی نمی ماند.» بعد اضافه می کند: «تازه این سس اصلی من نیست. اگر من سس اصلی ساندویچ و سس تند مخصوصم را درست کنم اینقدر اینجا ازدحام می شود که دیگر نمی توان فضا را کنترل کرد. همین جوری ببین چقدر ماشین اینجا می ایستد و خیابان شلوغ می شود. اگر آن سس اصلی را درست کنم دیگر واویلا. تازه الان با روغن مایع سس درست می کنم. قدیم ها با روغن زیتون درست می کردم.»

پسرش تعریف می کرد که رویال استیک و فیله مرغ غذاهای ابداعی پدرش هستند که قبل از او هیچ کس در ایران نمی شناخته. خودش می گوید: «اول که فیله مرغ زدم بقیه ساندویچی ها فکر می کردند ماهی است. باورشان نمی شد فیله مرغ سرخ شده است. رویال استیک هم خودم درست کردم. ژامبون و پنیر را می گذارم روی استیک که هر جوانی حتی ورزشکار ها را هم سیر می کند.»

می پرسم: «آقا فریدون هیچ وقت به فکر نیفتادی اینجا را توسعه بدهی؟»

می گوید: «کفتر آنجایی تیر می خورد که همان جا دون خورده. ما هم همین جا بزرگ شدیم و پا گرفتیم. با این مشتری ها بالاآمدیم و حاضر نیستیم اینجا را عوض کنیم.»

می پرسم: «شعبه دیگری ندارید؟»

«نه. فقط همین جاییم. به ما گفتند در آلمان و دوبی به اسم شما شعبه زده اند اما مال ما نیست. ما این اسم را ثبت هم کرده ایم. یک بار هم گفتند در اصفهان و کرمان شعبه زده اند که ما پیگیری کردیم، جمع کردند.»

«آقا فریدون، شما در خانه هم غذا درست می کنید؟»

«به هیچ وجه. دست به سیاه و سفید نمی زنم.»

«خودتان چه غذایی را بیشتر دوست دارید؟»

«والله ما با آبگوشت بزرگ شدیم. آبگوشت را هم از همه غذاها بیشتر دوست داریم. اما اینجا تو ساندویچی همبرگر و استیک هم زیاد می خورم.»

«شما گفتید ناراحتی قلبی دارید و همین بعد از ظهری دکتر بودید. دکترها شما را از خوردن این ساندویچ ها منع نمی کنند؟»

«چرا. همه آنها می گویند نباید بخوری برایت ضرر دارد اما دیشب همبرگر خوردم!»

«از این غذا خانه هم می برید؟»

- «بله. هفته ای دو شب.»

«شب ها همیشه خودتان پای دخل می ایستید؟»

«بله. تا الان که ۴۰ ساله خودم پای کارم ایستاده ام. اگر خدا عمری بدهد تا زنده باشم باز هم خودم می ایستم.»

«یعنی سفری، تعطیلاتی...»

«هیچی. هیچ وقت سفر نمی روم. پنجشنبه جمعه ها اینجا غلغله است. همه زندگی و عشق من این ساندویچی است و همیشه پای کارم هستم. اگر پای کارت نباشی کارت رونق نمی گیرد. این هم یکی از رمزهاست.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۵۲
محمود فرنودی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
انصافا قارچهای سوخاری اسمی داشت و دارد.خدا رحمتش کنه
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
نمیدونم از کی شروع شد ولی مردم به هر ساندویچی که
ظاهر شیک و پیک و امروزی نداشت میگفتن ساندویچ
کثیف . ایشون هم خودش و هم مغازه اش تمیز بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
اگر مالک فعلی که احتمالا پسر ایشان است از اقتصاد سر در می آورد نمی گذاشت این خبر چاپ شود.
پاسخ ها
Sabah
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
چرا نمیزاشت؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
فکر می کنید هنوز دهه 70 هستش ؟
همه از همه چیز خبر دارند !
اتفاقا الان یه سری به یاد گذشته میرن اونجا ،ببینن چه خبره و ضمنا تا مذتها کیفیت حتی بالاتر هم میره که مشتری ها مطمئن بمونند.
اصول بازاریابی و مشتری مداری عوض شده.به سال 1400 خوش آمدید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
خدا رحتمش کنه.... کاش مسئولین ما یکم این خدابیامرز دلسوزی تو کار را یاد بگیرن..
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
واقعا اینو خوب اومدی
ناشناس
|
Korea (Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
روحش شاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
احتمالا راز پخت همبرگر خرچنگی را بدست آورده بوده، کاری که پلانکتون نتونسته بکنه
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
خخخ آره
حتما بخاطر همبرگر خرچنگی طرفدار پیدا کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۹
دمت گرم خیلی بحال بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
خدا بیامرزش
پاسخ ها
ستی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
حتما..ههههه
ناشناس
| - |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
کسی که طاقت گفتن آمرزش برای دیگران را ندارد خودش آمرزیده نخواهد شد جناب آقای ههههه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
اللهم اغفر المؤمنین و المؤمنات
و المسلمین و المسلمات
الاحیاء منهم و الاموات
خدا بیامرزدشون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
در شیراز یک ساندویچی بنام شب چره است که بسیار پرطرفدار است و از اواخز دهه چهل فعال بوده است این ساندویچی در حال حاضر فقط همبرگر میزند و سسی که به ان میزند از مایونز ( خودش درست میکند) و خیارشور و ادویه درست شده وبهمراه ان یک سس تند هم میدهد که الان سس برند همدانیان همان طعم را دارد این اقای فریدون هم احتمالا همین کار را میکرده و مایونز را خودش درست میکند( چون اشاره به روغن زیتون کرده ) و با بقیه چیزها مخلوط میکرده فرمول خاصی هم نداره خیارشور و سیر را رنده یا چرخ کنید درون صافی بریزید تا اب ان کم شودمایونز را به ان اضافه و ادویه به ان بزنید سس تند هم حاصل ترکیب رب گوجه و فلفل قرمز و کمی سرکه و ادویه است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
بابا خفن اف بی آی انتلیجنس سرویس کا گ ب آفرین صدآفرین درست مثه ساختن قاشق میمونه اونچه گفتی سرشو با انگشت شست گود کن دمش رو بکش دراز بشه میشه دسته ی قاشق تو هم ترشی نخوری یه چیزی میشی!!
مامی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۸
تبلیغ نکن مغازتو پررو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
خدا بیامرزتش....یک نسلی باهاش خاطره دارن...
متاسفانه در سالهای پایانی رقابت رو باخته بود..و دیگه از اون صف آنچنانی مشتری خبری نبود....جالبتر اینکه تا مدتی مقاومت میکرد و دستگاه کارت خوان نداشت....به هر حال این نشون میده اگر یک کسب و کار موفق بشه باید دایما تلاش کنه نو آوری کنه و کیفیتش رو بالا نگه داره تا همیشه موفق بمونه...این چیزی هست که ما در ایران نداریم...کارمون که میگیره ..از کیفیت میزنیم...اکثر ساندویج های مرحوم متریال داخلش بشدت کم شده بود و ضخامت نان شما را سیر میکرد...میتونه خودش یه درس اقتصاد باشه برای بقیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
کاملا با شما موافقم. به هیچ وجه کیفیت سابق را نداشت. به شخصه بیشتر از ده سال بود که دیگه نمی رفتم مغازش در حالیکه سابق هفته ای حداقل دو وعده مشتریش بودم. چند بار هم بازخورد منفی دادم بهشون که نهایتا هیچ نتیجه ای نداشت. به هر حال خدا رحمتش کنه
سهراب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۷
خدا رحمتش کند...هیچ موفقیتی در بازار بی دلیل و شانسی نیست..
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟