به گزارش تابناک به نقل از فارس از کرمانشاه، معاون اول رئیس جمهور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار کرد: بعضی مسایل و مشکلات اقتصادی کشور به بیماریهای مزمن اقتصادی تبدیل شدهاند که حل آنها نیازمند اصلاحات ساختاری است.
جهانگیری گفت: حل مسائل اقتصادی علاوه بر راهکارهای اقتصادی نیازمند راهکارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و همکاری قوای سه گانه و نهادهای حاکمیتی است و همه باید در حل آنها کمک کنند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر علاوه بر تلاش برای حل مسائل ساختاری، گامهایی جدی برای کاهش تورم، اشتغالزایی و بهبود وضعیت اقتصادی برداشته شده و دولت تلاش کرد، اقتصاد کشور هر سال بزرگتر شود و تورم تک رقمی باشد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت تلاش کرده که فرصتهای شغلی متعددی در کشور ایجاد شود تا مردم بتوانند از این فرصتهای شغلی استفاده کنند.
جهانگیری گفت: اقتصاد باید در تعامل با دنیا باشد و از تمام ظرفیتهای خود استفاده کند و مردم در آن دخیل باشند تا مشکلات اقتصادی برطرف شود.
وی ادامه داد: عدالت از رویکردهای مهم اقتصاد مقاومتی است و هر دولت و حکومتی تلاش میکند عدالت را در اقتصادش رعایت کند و به ظرفیتها، دانش و مغز فرزندان خود متکی باشد.
جهانگیری با بیان اینکه در سه سال اخیر علاوه بر مشکلات اقتصادی با دو پدیده جدید تحریمهای ظالمانه و کرونا روبرو شدیم، بیان کرد: این موضوعات به شدت اقتصاد کشور و زندگی مردم را تحت فشار قرار داد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به فشارهای بسیار شدیدی که علیه کشورمان توسط دشمنان اعمال میشود، شهادت سردار سلیمانی را در راستای فشار حداکثری دشمن بر ایران و فروپاشی کشور توصیف کرد.
جهانگیری ادامه داد: دولت در شرایط جنگ اقتصادی تصمیماتی متناسب با این شرایط اتخاذ کرده است و ممکن است برخی از این تصمیمات حتی با تصمیمات چهار سال اول دولت در تضاد بوده باشد، اما باید بدانیم که در جنگ اقتصادی مهمترین هدف ما این بود که زندگی مردم آسیب نبیند و حداقل معیشت برای جامعه و به خصوص طبقات ضعیف جامعه فراهم شود.
وی بیان داشت: مردم ایران با نهایت بزرگواری سختیها را تحمل و با ما همراهی کردند و این باعث شد که سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ملت ایران با شکست مواجه شود و نتیجهاش این شد که ترامپ به تاریخ پیوست.
جهانگیری در ادامه، سابقه فرهنگی، تمدنی، آثار تاریخی و منابع طبیعی استان کرمانشاه را یادآور شد و گفت: بیکاری بالا در استان کرمانشاه مسأله تلخی است و باید تلاش کنیم توسعه استان به خوبی پیش برود.
وی به زلزله بزرگ کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: کسانی که حجم تخریبهای زلزله را دیدهاند اذعان دارند که جبران آن خسارتهای بزرگ که علاوه بر خسارات مادی، ضربه روحی سنگینی به مردم وارد کرد کار بسیار بزرگی بود و ما با همراهی ملت ایران و برنامه ریزیهای صورت گرفته از سوی مسئولین خوشبختانه از این مسأله عبور کردیم.
جهانگیری بیان داشت اجرای طرح پتروشیمی اسلام آبادغرب به طور قطع دهها واحد صنعتی را به دنبال خود فعال خواهد کرد و با برنامه ریزیهای انجام شده از سوی وزارت نفت برای استخراج گاز و اجرای دیگر واحدهای پتروشیمی در استان، آینده روشنی برای استان پیشبینی میشود.
توجه به ظرفیتهای کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی همچون کارخانه قند، توجه به گردشگری و رفع موانع و مشکلات بانکی تولید کنندگان در جلسه با رئیس بانک مرکزی، از دیگر محورهای سخنان معاون اول رئیسجمهور بود.
وی در خصوص پالایشگاه آناهیتا گفت: از رئیس قرارگاه خاتم الانبیا خواهم خواست که برای اجرای این پروژه به طور جدی وارد عمل شود و قرارگاه خاتم امکانات و منابع اتمام این طرح را در اختیار دارد.
مرز طولانی با کشور عراق دیگر موضوعی بود که جهانگیری از آن به عنوان یک مزیت ویژه برای استان کرمانشاه نام برد و گفت: یکی از دستاوردهای دولت فعال سازی مرزها بویژه مرز پرویزخان بود که باید از این مزیت به بهترین نحو استفاده شود
وی با بیان اینکه موضوع منطقه آزاد قصر شیرین را مجلس و دولت هر دو تصویب کردهاند و اکنون جهت تعیین تکلیف در مجمع تشخیص قرار دارد، اعلام کرد: دلیلی ندارد وقتی دولت و نمایندگان مجلس آن را تصویب کردهاند در جای دیگری با آن مخالفت شود.
لازم به ذکر است در این جلسه معاون اول رئیس جمهور از طریق ویدئو کنفرانس پروژههای متعددی را در شهرستانهای دالاهو، سرپلذهاب، گیلانغرب، قصرشیرین و ثلاث باباجانی افتتاح کرد که با احتساب پروژه پتروشیمی اسلامآبادغرب، اعتبار آنها به یکهزار و ۱۱۸ میلیارد تومان رسید.