بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: شروط انصارالله یمن برای پایان حملات به عربستان، ارسال پیام خشمگینانه دولت بایدن به اسرائیل، هشدار سازمان ملل درباره گرسنگی ۱۲.۴ میلیون سوری، قدردانی دولت افغانستان از کمک ایران در مهار آتش سوزی هرات، تدابیر امنیتی گسترده در عراق در آستانه سفر پاپ، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
شروط انصارالله یمن برای پایان حملات به عربستان
انصارالله یمن اعلام کرد در ازای پایان حملات ائتلاف متجاوز سعودی به این کشور، حملات خود علیه عربستان را متوقف می کند.
به گزارش اسپوتنیک، محمد علی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن گفت: ما خواهان صلح هستیم و راه حل های زیادی برای آن ارائه داده ایم، اما نتیجه آن تنها ادامه بمباران یمن توسط هواپیماهای آمریکایی، انگلیسی و اروپایی بود و جنگ ادامه دارد.
وی افزود: توقف بمباران مقابل توقف بمباران. اگر جدیت از سوی عربستان به عنوان مهمترین نکته وجود داشته باشد، ما حاضریم.
طی روزهای گذشته، انصارالله حملات خود را علیه عربستان و همچنین اهداف متعلق به دولت مستعفی یمن به ویژه در شرق استان مارب افزایش داده و به پیشروی هایی دست یافته است.
روز شنبه این گروه اعلام کرد که حمله هوایی جدیدی به فرودگاه بین المللی أبها در جنوب غربی عربستان انجام داده و تأکید کرد که این حمله دقیق بود.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح وابسته به انصارالله در بیانیه کوتاهی در حساب توئیترش نوشت: نیروی هوایی بعد از ظهر امروز شنبه حمله به اهداف مهم در فرودگاه بین المللی أبها با پهپاد نوع صماد ۳ را اجرا کردند.
ارسال پیام خشمگینانه دولت بایدن به اسرائیل
یک شبکه عبری زبان روز یکشنبه از اختلاف بین دولت جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی پرده برداشت.
به گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، دولت آمریکا، رژیم صهیونیستی را تهدید کرده اگر تلآویو از تصمیمش مبنی بر منع شرکتهای هواپیمایی خارجی از نشستن در فرودگاههایش دست برندارد، اجازه نخواهد داد هواپیماهای این رژیم در فرودگاههای آمریکا به زمین بنشینند.
دولت رژیم صهیونیستی قبلا در پی اعمال سومین قرنطینه سراسری طی دستوری شرکتهای خارجی از جمله آمریکا را از خارج کردن اسرائیلیهای باقی مانده در کشورهای جهان بازداشته بود. به این ترتیب رژیم صهیونیستی شرکتهای هواپیمایی آمریکایی را از مشارکت در خارج کردن اسرائیلیها در تمام ایالاتش محروم کرد.
شبکه عبری افزود: دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا پیامی خشمگینانه و شدیداللحن برای دولت اسرائیل فرستاده است و در آن سوال کرده چرا میخواهید مشکلی واقعی با واشنگتن ایجاد کنید؟
به موجب این گزارش، مسئولان وزارت راه و ترابری رژیم صهیونیستی به رهبری ماری رگو اقدام به برگزاری نشست فوقالعاده برای حل بحران کردهاند.
بر اساس گزارش این شبکه، مسئولان آمریکایی معتقدند، اسرائیل با محدود کردن عملیات خارج کردن افراد تنها توسط شرکتهای اسرائیلی توافقنامه "آسمانهای باز" بین دو دولت را زیر پا گذاشته است. در واقع این توافقنامه تنها اجازه پروازهای شرکت اسرائیلی "العال" در زمانها و شرایط فوقالعاده را میدهد، در حالی که آمریکا معتقد است در حال حاضر وضعیت فوقالعاده نظیر زمان جنگ برقرار نیست.
هشدار سازمان ملل درباره گرسنگی ۱۲.۴ میلیون سوری
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد، ۱۲.۴ میلیون تن در سوریه از نبود امنیت غذایی رنج میبرند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برنامه جهانی غذا اعلام کرد: طبق نتایج نظرسنجی ملی که اواخر سال گذشته انجام شد، ۱۲.۴ میلیون سوری، یعنی ۶۰ درصد از ساکنان سوریه امنیت غذایی ندارند. این آمار تشدید فقدان امنیت غذایی را نشان میدهد به شکلی که این عدد در مه سال گذشته ۹.۳ میلیون تن بود.
جسیکا لوسون، سخنگوی برنامه جهانی غذا اظهار کرد: در شرایط حاضر بیش از هر زمان دیگری شاهد هستیم تعداد بیشتری از سوریها در معرض خطر گرسنگی، فقر و نبود امنیت غذایی قرار میگیرند.
لوسون در ادامه گفت: در حال حاضر وعده غذایی اصلی در دسترس بیشتر خانوادههای سوری نیست و این مساله نگرانکننده است.
جنگ سوریه که نزدیک به یک دهه است ادامه دارد، باعث فروپاشی اقتصاد این کشور و افزایش نرخ تورم شده است. بحران مالی لبنان، واقع در همسایگی سوریه نیز باعث کاهش ورود دلار به سوریه شد و در ادامه قرنطینه حاصل از شیوع ویروس کرونا بر مشکلات اقتصادی افزود.
قدردانی دولت افغانستان از کمک ایران در مهار آتش سوزی هرات
امرالله صالح روز یکشنبه در صفحه فیسبوک خود نوشت از کمک نیروهای امدادی و آتش نشانی ایران برای کمک به خاموش کردن آتش سوزی در هرات سپاسگزاریم.
معاون رئیس جمهوری افغانستان، استاندارد نبودن خدمات رسانی در گمرکات و مرزهای این کشور را یکی از مشکلات اساسی عنوان کرد و اظهار داشت قراردادی با یک شرکت معتبر خارجی برای استاندارد سازی تاسیسات و خدمات رسانی در گمرکات این کشور امضا می شود.
وی اظهار داشت با اینکه حجم تجارت با همسایه ها افزایش یافته، زیرساخت ها و امکانات متناسب با حجم مبادلات توسعه نیافته است.
تدابیر امنیتی گسترده در عراق در آستانه سفر پاپ
سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق اعلام کرد که تدابیر امنیتی گستردهای برای تامین امنیت سفر پاپ فرانسیس به عراق در ماه آتی میلادی اتخاذ میشود.
به گزارش اسپوتنیک، تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق گفت: ما اقدامات بسیاری درمورد سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به عراق داریم، ما جدولی را برای استقرار نیروهای امنیتی در بغداد و استانهای دیگر که پاپ به آنها سفر خواهد کرد، تدوین کردهایم.
الخفاجی گفت: از طرفی نیز بررسی های اطلاعاتی و امنیتی ویژهای درباره این سفر در بغداد و در مکانهای دیگری که پاپ به آنها خواهد رفت، وجود دارد.
سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک عراق گفت که مناطق دیگری از عراق نیز صحنه عملیات پیشدستانه در چارچوب طرحهای تامین امنیت سفر پاپ فرانسیس در ماه مارس آتی خواهد بود.
واتیکان روز دوشنبه هشتم فوریه اعلام کرد پاپ فرانسیس طی سفری که به عراق در ماه آتی خواهد داشت، دیداری نیز با آیت الله العظمی سید علی سیستانی، مرجع عالی قدر شیعیان در نجف برگزار خواهد کرد.
وی به بغداد، موصل، نینوا و اربیل نیز خواهد رفت.
از سوی دیگر، مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق از سفر پاپ فرانسیس به بغداد استقبال کرده و در عین حال، به اعتراض برخی نسبت به این سفر اشاره کرد.
مقتدا صدر در توییتی نوشت: به اطلاع من رسیده است که برخی افراد با سفر پاپ به عراق عزیز ما مخالف هستند. من میگویم که روی باز نشان دادن به ادیان، مطلوب و سفر وی به عراق مورد استقبال است.
وی افزود: قلبهای ما قبل از درهای کشور ما به روی پاپ باز است، نجف پایتخت ادیان است، پس از وی به عنوان دوستدار صلح استقبال میشود.