«علی لاریجانی» پس از ریاست دوازده ساله مجلس شورای اسلامی با بررسی وضعیت سیاسی کشور به این نتیجه رسید که از کاندیداتوری مجدد در انتخابات مجلس صرف نظر کند؛ تصمیمی که با نتیجه رقم خورده در انتخابات اسفند ماه سال ۹۸ نشان داد، بسیار هوشمندانه بوده و فضای سیاسی را برای رکوردداری ریاست در مجلس به منظور شرکت در انتخاباتی دیگر به خصوص انتخابات ۱۴۰۰ باز گذاشته است.
به گزارش «تابناک»؛ علی لاریجانی ۶۳ ساله، پنجمین رئیس مجلس شورای اسلامی است که از خرداد ۱۳۸۷ تا خرداد ۱۳۹۹ این مسئولیت را عهده دار بود. او دانشآموخته کارشناسی علوم رایانه از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد و دکترای فلسفه از دانشگاه تهران است. لاریجانی پس از آنکه از ریاست ۱۲ ساله مجلس فراغت یافت، در ۸ خرداد ماه سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر انقلاب به عنوان مشاور ایشان و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
منتقد دیروز جریان اصلاحات؛ کاندیدای امروز
مشاور فعلی رهبر انقلاب در سال ۱۳۸۴ به عنوان کاندیدای مورد حمایت بخش سنتی اصولگرایان و جامعتین در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد. او مسئولیتهای مهمی نظیر جانشینی رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست سازمان صدا و سیما، دبیری شورای عالی امنیت ملی، ریاست مجلس و نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشته است.
اینک اخباری مبنی بر اینکه او و جهانگیری احتمالا کاندیداهای نهایی جریان اصلاحات باشند، به گوش میرسد. طی روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر اینکه «ورود علی لاریجانی به انتخابات جدی شده است» به گوش رسید. در همین زمینه، یکی از رسانههای اصلاح طلب نوشت: هرچند لاریجانی هنوز به تصمیم قطعی درباره انتخابات نرسیده، ظاهراً در جمعی گفته که «در صورت کاندیداتوری آقای اسحاق جهانگیری، وارد رقابت انتخابات ریاستجمهوری نمیشود.»
ماجرای ارتباط آمدن جهانگیری با نیامدن لاریجانی
روزنامه اعتماد که تاکید دارد این خبری را که میدهد از جانب یک منبع موثق در اختیار خبرنگارش قرار گرفته است، مینویسد: فارغ از آن، به لحاظ تحلیلی نیز قابل اثبات است. چه آنکه بارها مطرح شده لاریجانی تمایل دارد با حمایت اصولگرایان میانهرو و طیفی از اصلاحطلبان وارد رقابت شود. طیفی که به باور بسیاری از ناظران، بیش از هر حزب و گروه اصلاحطلب در کارگزاران سازندگی قابل ردیابی است؛ حال آنکه با توجه به عضویت جهانگیری در این تشکل سیاسی در گذشته و اعلام حمایت رسمی کارگزارانیها از جهانگیری، طبیعتاً لاریجانی شانسی برای جلب حمایت آنان نخواهد داشت.
مشاور لاریجانی: شیطنت رسانهای شده
مشاور رئیس سابق مجلس و نماینده دوره دهم مجلس خبری درباره حضور مشروط لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری را شیطنت رسانهای عنوان کرد و گفت: علی لاریجانی هیچ فعالیت سیاسی و انتخاباتی ندارد. منصور حقیقتپور نماینده دوره دهم مجلس شورای اسلامی، درباره خبری درباره حضور مشروط لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: روزنامه اعتماد اخیراً اعلام کرده لاریجانی شرط کرده اگر جهانگیری قصد حضور در انتخابات داشته باشد، من در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان نامزد شرکت نخواهم کرد و یا اینکه حضور خود را مشروط به عدم حضور جهانگیری کرده است که من این موضوع را تکذیب میکنم. چند ماهی است لاریجانی در موضوع انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ سکوت کامل دارد و هیچ تحرک و فعالیت انتخاباتی ندارد و هیچ گونه ملاقات انتخاباتی هم نداشته است.
لاریجانی تاکنون اظهارنظری درباره انتخابات نکرده
نماینده دوره دهم مجلس این اقدام روزنامه اصلاحطلب را شیطنت رسانهای خواند و گفت: لاریجانی تاکنون هیچ اظهارنظری درباره انتخابات نکرده است و هیچ فردی را نمیتوان پیدا کرد که لاریجانی به او گفته باشد، نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد و در مجموع در سکوت کامل است و هیچ ورودی هم به انتخابات نداشته است، در حالی که برخی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ـ که شاید به همین راحتی صلاحیت آنها به عنوان رجل سیاسی تأیید نشوند ـ تیزر منتشر میکنند، ولی لاریجانی هیچ گونه اظهارنظری برای حضور در انتخابات و یا تحرک سیاسی نداشته است و من که در حلقه نزدیکان لاریجانی هستم، هیچ موضوع انتخاباتی را از او مشاهده نکردهام.
کاندیداتوری لاریجانی در صورت کاندیدا شدن جهانگیری کذب محض است
بنا بر اطلاعاتی که خبرنگار «تابناک» از منابع آگاه کسب کرده است، اخبار مربوط به عدم کاندیداتوری «علی لاریجانی» در صورت کاندیدا شدن «اسحاق جهانگیری» کذب محض است و هنوز تصمیمی در این خصوص از سوی مشاور رهبر انقلاب گرفته نشده است. طبق اخبار به دست آمده، آنچه درباره کاندیداتوری رئیس سابق مجلس نوشته شده، عاری از واقعیت است و موضوعی در این رابطه از سوی وی گفته و اعلام نشده است.
اینکه لاریجانی نسبت به سال ۸۴ تغییر کرده است، موضوعی انکارناشدنی است؛ اما در شرایطی که هنوز برخی اصولگرایان سنتی در کنار او هستند و شاید در صورت کاندیداتوری از رئیس سابق مجلس حمایت کنند هم مسالهای غیر قابل اجتناب است. اینکه یکباره وی به طور مطلق و کامل در جریان و چارچوب اصلاح طلبی تعریف میشود، مشخص نیست با چه هدفی بوده است. هرچند لاریجانی میتواند کاندیدای ائتلافی و مورد حمایت اصلاح طلبان، اعتدالیون و برخی از اصولگرایان میانه رو و سنتی باشد و سرنوشتی مشابه روحانی که به عنوان عضو جامعه روحانیت در چارچوب اصولگرایی تعریف میشد، مورد حمایت طیف مذکور قرار گرفت، پیدا کند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.