به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، کاظم غریب آبادی، این مطلب را در نشست اقدامات و دستاوردهای بین المللی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در وین برگزار شد، مطرح کرد.
اهم اظهارات که یک نسخه آن در اختیار دفتر ایرنا در لندن قرار گرفت به شرح زیر است:
۱. طیف گسترده اقدامات انجام شده در سطح بین المللی و توسعه ادبیات بین لمللی مبارزه با مواد مخدر، موید این حقیقت است که مواد مخدر، یک چالش و مشکل پویا و پیچیده جهانی است و برای مبارزه با آن جهت تأمین و تضمین رفاه و سلامت جوامع، گریزی از همکاری و هماهنگی جمعی کشورها در این حوزه نیست. این حقیقت در اسناد بین المللی، با تأکید بر اصل مسئولیت مشترک در مبارزه با این معضل جهانی، مورد شناسایی قرار گرفته است.
۲. جمهوری اسلامی ایران بدلیل همسایگی با بزرگ ترین تولیدکننده مواد مخدر سنتی، بیش از هر کشور دیگری متأثر از این معضل جهانی و درگیر ابعاد داخلی و بین المللی مواد مخدر بوده است و به همین دلیل، بر ضرورت تقویت همکاری های منطقه ای و بین المللی در این عرصه واقف بوده و بر آن تأکید کرده است.
۳. طیف گسترده و مستمر اقدامات جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه گذشته در مبارزه با قاچاق بین المللی مواد مخدر، مورد اذعان دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم و همچنین هیأت بین المللی کنترل مواد مخدر قرار گرفته است.
۴. صرف نظر از نقش ایران در ایجاد و شکل گیری برخی ابتکارت همکاری های منطقه ای و بین المللی و میزبانی دفتر منطقه ای مهمترین نهاد بین المللی سازمان ملل متحد در حوزه مقابله با معضل مواد مخدر، جمهوری اسلامی ایران در سال های متوالی با تقدیم بیش از ۳۸۰۰ شهید و هزاران مجروح و جانفشانی نیروهای نظامی و انتظامی و صرف هزینه های بسیار، با توقیف محموله های بزرگ ترانزیتی مواد افیونی، به تنهایی بیش از مجموع کشورهای جهان از ورود مواد مخدر به بازارهای جهانی مواد مخدر جلوگیری کرده است.
۵. هرچند در طول سال گذشته به دلیل محدودیت های همه گیری کرونا، مبارزه با مواد مخدر و روانگردان در سطح جهانی دچار کاهش شده است، لیکن آمار کشفیات مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی ایران نه تنها کاهش نیافته بلکه با رشد بیش از ۴۰ درصد، به رقم بی سابقه ۱۱۴۷ تن در سال ۲۰۲۰میلادی رسیده است.
۶. مبارزه جمهوری اسلامی ایران با مواد مخدر، یک مبارزه واقعی و مبتنی بر ارزش های والای اخلاقی و انسانی است. اما مایه تأسف است که سازمان های بین المللی ذیربط و کشورهای مدعی به مسئولیت مشترک خود در رسیدگی به این معضل جهانی عمل نکرده و حمایتهای آنها، قربانی رویکردهای سیاسی شده است.
۷. در این میان، تحریم های یکجانبه به عنوان یک مانع عمده در تقویت ظرفیت سازی و ارتقاء تلاش ها و تدابیر کشور برای مقابله با ترانزیت مواد مخدر عمل می کنند. جمهوری اسلامی ایران بعنوان کشوری که در میان تولیدکنندگان عمده مواد مخدر و در مسیر ترانزیت قرار گرفته و خسارات جانی و مالی سنگینی را متحمل شده است، از جامعه جهانی و کشورهای توسعه یافته انتظار جدی دارد تا موضوع مبارزه با مواد مخدر را فارغ از ملاحظات سیاسی، در دستورکار قرار داده و به مسئولیت مشترک خود در ارائه مساعدت های لازم، عمل نمایند. بدون تردید، منافع حاصل از این همکاری متوجه تمامی کشورها و نه فقط جمهوری اسلامی ایران خواهد شد.
۸. سیاست جمهوری اسلامی ایران در رسیدگی به معضل جهانی مواد مخدر، یک سیاست همه جانبه و جامع است که بر پایه های پیشگیری، مقابله و درمان متمرکز شده است. ایران ضمن انجام اقدامات منحصر به فرد در عرصه مبارزه جهانی با قاچاق مواد مخدر و ثبت بالاترین رکوردهای متصور در کشف و توقیف انواع محموله های مواد مخدر در سطح جهانی، در عرصه کاهش تقاضا نیز از جمله در حوزه های درمان، بازپروری و پیشگیری گام های بلندی برداشته است.