روند توزیع واکسن کرونا در کشورهای همسایه ایران

به دنبال افزایش توزیع واکسن کرونا در سراسر جهان، واکسیناسیون بیماری کووید-۱۹ در تعداد زیادی از کشورها از جمله کشورهای آسیایی نیز آغاز شده است که در این بین توزیع این واکسن در برخی از کشورهای همسایه ایران وضعیت خاص دارد.
کد خبر: ۱۰۳۹۶۳۳
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۷ 09 March 2021
|
7887 بازدید
|
۵

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، با توزیع بیشتر واکسن کرونا در سراسر جهان، واکسیناسیون کرونا در تعدادی از کشورهای همسایه ایران نیز آغاز شده است. این دوز واکسن‌ها از طریق برنامه کوواکس سازمان جهانی بهداشت در اختیار این کشورها گذاشته شده اند.

با وجود اقدامات اطمینان‌بخش از سوی دولت های منطقه، مشخص نیست که چقدر از مردم به‌صورت داوطلبانه برای دریافت واکسن کرونا در این کشورها پا پیش بگذارند.

افغانستان:

گزارش های خبری به نقل از وزارت بهداشت افغانستان حاکی است که تاکنون ۱۶ هزار و ۶۵۹ نفر در سراسر این کشور واکسن بیماری کووید-۱۹ را دریافت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، دومین محموله اهدایی واکسن از طرف نهاد جهانی توزیع واکسن کرونا (کواکس) امروز دوشنبه در ۴۶۸ هزار دوز واکسن، از طرف صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، اتحادیه اروپا و بانک جهانی به افغانستان به وزارت بهداشت این کشور تحویل داده شد.

وحید مجروح، سرپرست وزارت بهداشت افغانستان زمان تحویل‌ گرفتن این محموله، به نمایندگی از دولت افغانستان از نهاد کواکس و حامیان‌اش قدردانی کرد.

وی در این خصوص گفت: افغانستان نخستین کشور در آسیای میانه است که اولین محموله واکسن کرونا را از طریق نهاد کواکس دریافت می ‌کند.

مجروح گفت که نهاد کواکس ۱۶ میلیون دوز واکسن کرونا را به دولت افغانستان وعده داده است که باقی مانده آن ها به طور مرتب وارد کشور می ‌شود و ما در تلاش هستیم تا ۳۲ ملیون دوز واکسن کرونا را از طریق همکاران بهداشتی برای ۱۶ درصد نفوس کشور فراهم کنیم.

سرپرست وزارت بهداشت افغانستان اضافه کرد که قرار است در مرحله دوم تطبیق واکسن کرونا آموزگاران مدارس و استادان دانشگاه‌ها واکسینه شوند تا روند سیستم آموزشی در کشور در سال پیشرو به گونه عادی ادامه یابد.

پیش از این، هند حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را به دولت افغانستان اهداء کرده بود که با استفاده از آن حدود ۴۰ هزار تن تاکنون واکسن شده ‌اند.

افزون بر هند کشور چین نیز تعهد کرده است که بیش از ۴۰۰ هزار دوز واکسن کرونا را بزودی به وزارت بهداشت افغانستان در کابل تحویل دهد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، روند واکسیناسیون کرونا هفته گذشته با حضور مقامات بلندپایه افغانستان و سفیر هند در کابل با دریافت یک محموله ۵۰۰ هزار دوزی واکسن هندی آغاز شده است.

بر اساس برنامه دولت افغانستان، نیروهای امنیتی، کارمندان بهداشتی و خبرنگاران برای دریافت واکسن در اولویت قرار دارند.

همچنین به تازگی، چین متعهد شده است ۴۰۰ هزار دوز واکسن چینی را در اختیار افغانستان قرار دهد.

به گفته مقامات دیپلماتیک چین، محموله واکسن چین به زودی به کابل ارسال خواهد شد.

بر اساس گزارش های خبری، دولت افغانستان تصمیم گرفته است با دریافت واکسن‌های اهدایی هند، چین، بانک جهانی و بانک توسعه آسیایی حدود ۴۰ درصد جمعیت خود را در مرحله نخست واکسینه کند و با فراهم کردن هزینه مورد نیاز حدود ۲۰ درصد دیگر واکسن مورد نیاز را خریداری کند.

جدیدترین آمارهای مربوط به سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد تا زمان انتشار این خبر، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان به ۵۵ هزار و ۹۳۳ تن رسیده که بیش از ۴۹ هزار تن بهبود یافته و دو هزار و ۴۴۹ تن دیگر در نتیجۀ ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داده اند.

هند:

بر اساس آمارهای جهانی هند پس از آمریکا، بیشترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا را در جهان به خود اختصاص می‌دهد.

هند از جمله کشورهایی بود که طرح واکسیناسیون کرونای خود را از اواسط ماه ژانویه آغاز کرد و سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای پرخطر را در اولویت واکسیاسیون قرار داد.

گزاش های خبری نشان می‌دهد، تاکنون بیش از ۱۲ میلیون نفر از کادر درمان و پرستاران و نیروی پلیس در هند واکسینه شده‌اند.

دولت هند همچنین اعلام کرده است که متقاضیان واکسن می‌توانند از واکسن کواکسین ساخت داخل و همچنین استرازنکا یکی را انتخاب کنند.

واکسن استرازنکا نیز توسط موسسه سروم در هند تولید می‌شود و کواکسین ساخت شرکت باهارات بیوتک است.

در حال حاضر محققان هندی انواع جدید و نگران کننده از ویروس کرونا را در این کشور مورد شناسایی قرار داده اند.

این مساله نگرانی ها در خصوص میزان اثربخشی واکسن‌های ساخته شده در این کشور را تشدید کرده است.

هند تصمیم دارد تا پایان ماه اوت بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را در این کشور واکسینه کند.

جدیدترین آمارهای مربوط به سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد هند تاکنون بیش از ۱۱ میلیون و ۱۹۱ مورد ابتلا به کرونا و ۱۵۷ هزار و ۹۶۳ فوتی ناشی از این بیماری را گزارش کرده است.

پاکستان:

بر اساس جدیدترین گزاش های خبری برنامه کواکس متعهد شده است تا برای ۲۰ درصد از جمعیت حدود ۲۲۰ میلیون نفری پاکستان، واکسن کرونا تامین کند.

همچنین حدود ۱۷.۵ میلیون دوز واکسن «آسترازنکا» نیز قرار است تا ماه ژوئن وارد پاکستان شود.

از دیگر سو، دولت پاکستان با کمک صندوق بین‌المللی پول و دیگر نهادهای بین‌المللی می‌کوشد میلیون‌ها دوز واکسن کرونا را در اختیار شهروندان خود قرار دهد و افراد مسن در اولویت استفاده از واکسن کووید-۱۹ قرار دارند.

این در حالیست که افراد مسن در پاکستان تمایل چندانی به شرکت در طرح واکسیناسیون از خود نشان نمی‌دهند و این مساله موجبات نگرانی مسوولان بهداشتی اسلام‌آباد را فراهم کرده‌اند.

مقامات بهداشت پاکستان تصمیم دارند از این هفته، افراد بالای ۶۵ سال را واکسینه کنند که براساس منابع رسمی ۸ میلیون نفر تخمین زده شده اند.

آمارها نشان می‌دهد اکنون که حدود یکسال از شیوع ویروس کرونا در پاکستان می‎گذرد تا کنون بیش از ۵۸۷ هزار تن به این ویروس مبتلا شده و ۱۳ هزار و ۱۲۸ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باخته‌اند.

قرقیزستان:

واکسن روسی «اسپوتنیک وی» یکی از واکسن هایی است از سوی مقامات بهداشت قرقزیستان برای مقابله با ویروس کرونا مورد ثبت قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری روسی «اسپوتنیک»، قزقیزستان چهارمین کشور در آسیای میانه به شمار می‎آید که واکسن روسی را ثبت کرده است.

بنابراعلام مقامات بهداشت قرقیزستان، ثبت واکسن روسیه در این کشور سبب می‎شود به زودی شهروندان این کشور در برابر بیماری کرونا واکسینه شوند.

آمارهای سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد، تاکنون شمار موارد مبتلا به به این ویروس کرونا در قرقیزستان به ۸۶ هزار و ۴۵۱ مورد رسیده است که از این میزان یک هزار و ۴۷۰ تن جان باخته اند.

ترکمنستان:

جمهوری ترکمنستان در آسیای مرکزی شمال شرق ایران تاکنون دو نوع واکسن "اسپوتنیک-وی و سینوفرم چین را در برنامه واکسیناسیون خود علیه بیماری کوید -۱۹ قرار داده است.

رادیوی بین المللی چین روز یکشنبه اعلام کرد که نخستین محموله واکسن ضد کرونا اهدایی چین به ترکمنستان طی مراسمی که در آن «چیان نایی چنگ» سفیر چین در ترکمنستان و نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و استانداری رباپ در مراسم تحویل این واکسن شرکت داشتند، وارد این کشور شده است.

«چیان نایی چنگ» سفر چین در ترکمنستان در این آیین گفت: چین در همکاری بین المللی برای پیشگیری و مهار همه گیری کرونا، فعالانه تعهد خود مبنی بر تبدیل واکسن به یک محصول عمومی جهانی را اجرا کرده است.

او گفت: پکن با اهدای ۱۰ میلیون دوز واکسن به برنامه جهانی واکسن (کواکس)، برای تحقق دسترسی و امکان دریافت واکسن میان مردم کشورهای در حال رشد سهم مهمی ادا کرده است.

نمایندگان ترکمنستان هم در این آیین ضمن ابراز قدردانی از کمک های چین اعلام کردند، ترکمنستان به نتایج چین در مبارزه با همه گیری کرونا توجه زیادی دارد. واکسن چینی ایمن و موثر است و مورد ارزیابی عالی جامعه بین المللی قرار گرفته است. اطمینان داریم که واکسن ارسالی چین به ترکمنستان در پیشگیری بهتر از کرونا و دفاع از سلامت مردم کمک می کند.

چین تاکنون تائیدیه مشروط بازاری به ۴ واکسن کرونای تولیدی این کشور اعطا کرده است.

قزاقستان:
تولید کنندگان واکسن روسی کرونا موسوم به "اسپوتنیک وی" Sputnik V هفته گذشته اعلام کردند که این واکسن در قزاقستان مجوزهای لازم را اخذ کرده و به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس روسیه، تولید کنندگان واکسن روسی کرونا موسوم به اسپوتنیک وی Sputnik V اعلام کردند که این واکسن در قزاقستان مجوزهای لازم را اخذ کرده و به ثبت رسیده است.

در این بیانیه که از طریق توییتر منتشر شده، آمده است: قزاقستان به بیست و هفتمین کشوری تبدیل شد که تزریق واکسن اسپوتنیک وی در آن مجاز شده است.

بر اساس جدیدترین گزارش‌ها از جمله سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در قزاقستان از ۱۹۷ هزار نفر گذشته است که از این تعداد ۲ هزار و ۵۴۰ تن جان باخته اند و بیش از ۱۷۸ هزار تن بهبود یافته اند.

گفتنی است مسئولان بهداشتی قزاقستان تصمیم دارند از واکسن روسی برای اولین مرحله واکسیناسیون در کشور خود استفاده کنند.

این کشور همچنین تصمیم دارد با فراهم کردن زیرساخت های تولید این واکسن در کشور خود، در مرحله اول واکسیناسیون، از واکسن تولید شده در روسیه استفاده کند اما پس از چند ماه اقدام به تولید واکسن اسپوتنیک V خواهد کرد.

وب‌سایت رسمی مبارزه با کرونای قزاقستان هفته گذشته اعلام کرد، سازمان جهانی بهداشت واکسن غیرفعال این کشور علیه کووید-۱۹ را در فهرست واکسن‌های تایید شده برای انجام آزمایش‌های بالینی قرار داده است.

ارمنستان:

بنابر اعلام پایگاه اینترنتی شرکت سازنده واکسن «اسپوتنیک وی»، ارمنستان نیز استفاده از این واکسن روسی را تائید کرده است. پیش‌بینی می‌شود به زودی طرح واکسیناسیون سراسری در ارمنستان آغاز شود.

از دیگر سو، گزارش های خبری نشان می‌دهند موج جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور آغاز شده است.

در ۲۴ ساعت گذشته ۵۰۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در ارمنستان گزارش شده است.

آمارها حاکی است تاکنون ۱۷۴ هزار و ۲۵۷ تن به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳ هزار و ۲۱۵ تن جان خود را از دست داده اند.

ایران:

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور در اسفند ۱۳۹۸ تاکنون یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۷۰ نفر در ایران به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۰ هزار و ۵۱۲ نفر در این کشور جان خود را از دست داده‎اند.

به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو: بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا در عرض یکسال در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است.

به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، کیانوش جهانپور از واردات، تولید مشترک و تولید داخلی بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن کرونا در یکساله نخست واکسیناسیون همگانی علیه کووید۱۹ در کشور خبر داد.

وی گفت: برنامه جامع واکسیناسیون علیه کووید۱۹ در ایران با پیش بینی شرایط احتمالی، ۴ مسیر موازی برای تامین واکسن مورد نیاز کشور را از ابتدا مدنظر قرار داده بود که با پیگیری و پیشرانی هر ۴ مسیر، بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن در عرض یکسال در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: تا این لحظه ۲۱ میلیون دز واکسن کرونا از مسیر خرید مستقیم و سبد کوواکس خریداری شده که به تدریج طبق برنامه زمان بندی شده و توان تولید تولیدکنندگان وارد کشور خواهد شد، همچنین تولید مشترک ۴۰ میلیون دز واکسن طبق برنامه و امکانات موجود، تامین بخشی از واکسن مورد نیاز کشور را بر عهده خواهد داشت و البته حداقل ۱۲۰ میلیون دز واکسن در سال ۱۴۰۰ در داخل کشور در موسسات و شرکت های مختلف، در قالب انتقال دانش فنی یا تولید کاملا داخلی خواهد شد و جمعا بیش از ۱۸۰ میلیون دز واکسن تا پایان سال ۱۴۰۰ تامین خواهد شد که فراتر از نیاز کشور در این برهه خواهد بود.

جهانپور اظهار داشت: پاندمی کرونا علاوه بر خسارات و زیان‌های خود، درس‌های فراوانی برای ملل و جوامع مختلف داشت و البته یکی از درس آموخته‌های ما از آن باید این باشد که بر توان تولید کالاهای راهبردی و استراتژیک در داخل مرزها متمرکز شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
دو نكته
اول اينكه داريم واكسن ميسازيم و به دانش اون دست پيدا ميكنيم جاي خوشحالي داره چه بسا فرداي روزگار ويروس جديد ديگه اي بياد ..اين كار از ابتدا قابل تقدير بوده و خسته نباشيد ميگم

دوم كندي روند تهيه و توزيع واكسن جالب نيست و جاي داره وزارت بهداشت به جاي صدور مداوم آگهي تلويزيوني به وظايفش عمل كنه فكر كنم تنها كشوري هستيم كه وزير بهداشتش از راديو بيشتر خبر گفته و كمتر واكسن آورده .

در كنار همه اينها تقدير و تشكر از همه ي جامعه پزشكي ، پرستاري زحمت كشان اين عرصه كه با جون خودشون بازي ميكنند براي كمك به مردم . خدا قوت واقعا

وظيفه ميدونم از جامعه ي مهندسين بهداشت حرفه اي كشور و بهياران و بهورزان صنايع كه دقيقا دارن همون كارها رو در صنايع انجام ميدن ولي ناشناخت هستن و نه در ليست واكسن قرار دارند و نه دركي از زحماتشون وجود داره تقدير و تشكر مي كنم . بدانيد كه صنايع به بركت وجود اين افراد سرپاست و درحال كار كردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
بیخود نگید چند نفر نفر تا حالا واکسینه شدن تو ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
برای کشورهای همسایه: گزارش عملکرد، برای ایران: وعده و وعید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
چرا از ترکیه و جمهوری اذربایجان ننوشتین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۹
در مورد امارات و ترکیه ننوشتین که کمبود واکسن تو کشور ما به چشم نیاد. واقعا که باعث تاسف هستین!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟