علی مطهری از وزیر خارجه دولتش رونمایی کرد

مطهری درباره برجام گفت: بایدن مصمم است که به برجام برگردد اما موانع داخلی در کنگره دارد، فشار از طرف اسرائیل هم وجود دارد و مایل نیستند که برجام زنده شود. در داخل ایران هم عده ای نمی خواهند این اتفاق بیفتد و علامت هایی می دهند که این کار انجام نشود.
کد خبر: ۱۰۴۰۷۶۰
|
۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳ 14 March 2021
|
32339 بازدید
|
۷

 
به گزارش  تابناک، علی مطهری، در گفتگویی به بیان نکاتی پیرامون کاندیداتوری‌اش در انتخابات ۱۴۰۰، احتمال کنار رفتن به نفع علی لاریجانی، رد صلاحیت در انتخابات مجلس یازدهم و ... پرداخته است. در ادامه بخش هایی از این گفتگو را به نقل از روزنامه خراسان می خوانید. 

چطور شد ماه عسل شما با احمدی نژاد و اصولگرایان قبل از پایان دوره مجلس هشتم پایان یافت؟

البته ماه عسلی نبود، من وقتی وارد مجلس شدم برخی رفتارها را دیدم که این ها با اصول اسلامی قابل قبول نبود. ما می دیدیم که تخلفاتی از طرف احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور  انجام می شود و سوال از رئیس جمهور را مطرح کردیم اما دوستان اصولگرای ما مقاومت می کردند و به هیچ وجه زیر بار نمی رفتند یا مثلا کسی را گرفته بودند که ۶۰روز در بازداشت بوده و ما اعتراض می کردیم و می گفتیم خلاف فصل سوم قانون اساسی است و باید وزیر اطلاعات یا دادگستری احضار شوند. این ها با این کارها مخالف بودند یعنی اهمیتی قائل نبودند و راه ما از این ها جدا شد، حالا اگر اسمش را ماه عسل می گذارید بله چنین چیزی تمام شد.

با توجه به همکاری شما در مجالس هشتم تا دهم با علی لاریجانی و نسبتی که با ایشان دارید(همسرخواهر شما هستند) برخی می گویند علی مطهری موج ساز برای لاریجانی شده و در انتخابات به نفع او کنار خواهد کشید. نظر شما چیست؟

این حرف درست نیست و دلیل اش این است که اصلا ایشان خبر نداشت که من اعلام کاندیداتوری کردم، من هم چنین برنامه ای ندارم. اصلا این طور نیست که نقشه ای باشد و بخواهم به نفع ایشان کنار بروم. این که در نهایت به چه صورت دربیاید بحث دیگری است. مثلا فرض کنید که چند روز مانده به انتخابات ، احساس شود رای یک نفر پایین است و برای این که طرف مقابل شما رای نیاورد ممکن است یکی کنار برود. این ها بستگی به شرایط آن روز دارد.

اگر فردی بیاید که به نظر شما بهتر باشد یا اجماع بیشتری داشته باشد،امکان دارد کنار بکشید؟

آن دیگر بستگی به تحولاتی دارد که تا روز انتخابات بیفتد و این که وضع نظرسنجی ها چگونه شود که الان روشن نیست و نمی توان گفت چه کسی بیشتر مدنظر مردم است.

در ذهن شما نیامده که اگر فلانی در انتخابات بیاید شما به خاطر او کنار می کشید؟ 

بین کسانی که الان مطرح هستند هیچ کدام را برتر نمی دانم البته ممکن است کسانی سابقه اجرایی یا مدیریتی بیشتری داشته باشند اما در مجموع خودم اصلح هستم حالا اگر کسی هم در آینده بیاید و احساس کنم فلان شخص اصلح و برتر است باید کنار بکشیم.  

با توجه به ردصلاحیت شما در مجلس یازدهم، چقدر امیدوارید که برای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان تایید شوید؟

من دلیلی برای رد صلاحیت خودم نمی بینم و به نظرم در آن زمان هم شورای نگهبان اشتباه کرد. جلسه ای که با این ها داشتیم به درگیری و مجادله کشید چون من حرف های این ها را قبول نداشتم و در نهایت هم جلسه را ترک کردم و حتی گفتم حیف خون شهید مطهری که شما عضو حقوقدان شدید. به هر دلیلی بود آن ها هم من را رد صلاحیت کردند، بازهم واقعا دلیلی برای رد صلاحیت خودم نمی بینم.

در این مدت نظر شما که عوض نشده، فکر می کنید نظر آن ها عوض شده باشد؟

احتمال دارد، من که نظرم و حرف هایم همان هاست ولی آن ها باید روش خودشان را عوض کنند. این که یکی در جایی انتقادی داشته باشد این به معنای عدم التزام عملی به نظام نیست و نباید این طور سخت گیری کنند. این که فقط چند نفر بیاورند و بگویند یکی از این ها را انتخاب کنید، این انتخابات واقعی نمی شود. حتی صحبت رهبری درباره مشارکت باشکوه در انتخابات می تواند باعث تجدید نظر در روش شورای نگهبان شود چون مشارکت بالا در جایی خواهد بود که افراد مد نظر مردم در صحنه باشند و مردم حق انتخاب آن ها را داشته باشند.

با نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان یا شورای ائتلاف اصولگرایان ارتباطی دارید؟ اگر شما در هیچ مجمع انتخاباتی به عنوان نامزد نهایی مطرح نشوید ،باز هم ادامه می دهید؟ 

من به صورت مستقل وارد شدم ضمن این که با هر دو گروه ارتباط و رفاقت دارم. ما هستیم حالا هر کدام از این گروه های اصولگرا و اصلاح طلب حمایت کنند استقبال می کنم و اگر هم حمایت نکنند به راه خودم ادامه می دهم. البته ممکن است در نهایت ببینیم وجود دو سه نفر همفکر باعث می شود یک نفر تندرو رای بیاورد که آن جا باید تدبیر شود. انسان نباید در هر شرایطی تا آخرین لحظه بماند، ممکن است جایی لازم باشد کسی کنار برود تا نتیجه بهتری بگیریم.

برای وزارت خارجه و معاون اولی خودتان گزینه هایی در نظر دارید؟

برای وزارت خارجه بهتر از آقای ظریف را نداریم و هر کسی روی کار بیاید به نظرم باید از ایشان استفاده کند. درباره معاون اولی هم افرادی در ذهن من هستند اما فعلا نمی خواهم اسم بیاورم.

آقای ظریف برای ریاست جمهوری چقدر مناسب است؟

به نظرم برای وزارت خارجه مناسب تر است در ریاست جمهوری فشارهای خارج از دولت وجود دارد و نیاز به افرادی هست که باید پوست کلفت تر باشند و مقاومت بیشتری داشته باشند ضمن این که معتقدم از همه گروه ها باید استفاده کرد. چه اصولگرا چه اصلاح طلب و حتی خارج از این گروه ها. این که یک گروهی بیاید و بقیه را بیرون بریزد به کشور آسیب زده، باید اصلح ها را پیدا کنیم و از روی روابط نباید پست ها را تقسیم کرد.

 

یکی از حواشی شما موضوعات فرهنگی است و با فیلم ساپورت پوشان که در مجلس نشان دادید خبرساز شدید. اگر رئیس جمهور شوید چه برنامه ای برای این حوزه مثل حجاب و گشت ارشاد و ... دارید؟

من معتقدم مسائل فرهنگی چه حجاب باشد و چه فیلم سینمایی و ... نمی تواند کاملا رها و بدون نظارت باشد، از طرف دیگر هم من اعتقادی به سخت گیری زیاد ندارم. در درجه اول دولت موظف است که در محیط های کاری خودش روی این مسئله نظارت کند. در خیابان هم در همین حد که منجر به برهنگی نشود باید نظارتی داشته باشیم ولی این که یک خانم حجابش کامل نیست نمی شود این ها را خیلی سخت گیری کرد همان طور که الان هم هست و خیلی از خانم ها حجاب کامل ندارند و حکومت هم کاری ندارد.

یک بحث مهم ما در دولت آینده سیاست خارجی و برجام است. چطور می شود این بن بست را حل کرد؟

اولا سیاست خارجی ما در ۷-۸ سال اخیر درباره کشورهای همسایه و عربی و اسلامی خوب نبوده و در حدی که باید باشد، نیست. ما باید این ها را به دوست خودمان تبدیل کنیم و نباید بترسانیم. ما در واقع عربستان و امارات را ترساندیم و به نوعی در دامان اسرائیل انداختیم، کارهای زشتی هم مثل حمله به سفارت عربستان داشتیم. این خیلی نقطه ضعف است که ارتباط خوبی با کشورهای اسلامی نداریم و خودمان جزیره ای درست کردیم و فقط با حزب ا... و حماس کار می کنیم. ما باید دنیای اسلام را علیه اسرائیل بسیج کنیم زیرا آزادی فلسطین با اتحاد اسلامی به دست می آید نه این که خودمان به تنهایی این کار را انجام دهیم و تنها فشارش بر عهده مردم ما باشد.

درباره برجام معتقدم که رفتن ترامپ و آمدن بایدن واقعا نعمتی بود و به نفع ماست و شخصا معتقدم بایدن مصمم است که به برجام برگردد اما موانع داخلی در کنگره دارد، فشار از طرف اسرائیل هم وجود دارد و مایل نیستند که برجام زنده شود. در داخل ایران هم عده ای نمی خواهند این اتفاق بیفتد و علامت هایی می دهند که این کار انجام نشود. همه این موانع باید از بین برود اما معتقدم بالاخره ظرف یکی دو ماه آینده به تدریج تحریم ها برداشته می شود و دو طرف به صورت گام به گام به سمت برجام حرکت می کنند.

اصولا برجام را توافق درستی می دانید؟

بله من برجام را مثبت می دانم و از ابتدا هم یک توافق درستی بوده و آثار خوبی برای کشور ما دارد. البته ما باید با تدبیر عمل کنیم. فعلا حساسیت این ها روی مسائل منطقه ای هست و به نظرم برای مدتی ،مسائل منطقه ای را کمی کم رنگ تر کنیم تا برجام پا بگیرد و محکم شود و بعدا دنبال آرمان خودمان برویم. ما که نمی توانیم از مسئله آزادی فلسطین بگذریم اما باید ببینیم از چه راهبردها و تاکتیک هایی وارد شویم. الان باید اول تحریم ها از بین برود، این به نفع کشور است و می تواند باعث قدرت داخلی ما بشود چون تا در داخل قوی نشویم نمی توانیم کاری کنیم. الان فشار بر مردم زیاد است و مشکلات معیشتی باید حل شود. فعلا نیاز نیست برخی کارهای احساسی و هیجانی انجام دهیم تا ان شاءا... تحریم ها برداشته شود ولی هدف های خارج از مرز ما در جای خودش محفوظ است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۷
موسوی نیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
علی آقا مطهری / محبویت ملی ماندگاری
سالار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
حرف باد هواست .................حرف تا عمل فرسنگها فاصله داره در ایران
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
آرزو برجوانان عیب نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
به نظر من آیت الله ریسی بهترین ریس جمهور آقای ظریف بهترین وزیر خارجه است دولت آینده باید ترکیبی از بهترین ها باشد باید تندروها و را محدود کرد و هیچ اجازه به آنها داده نشود .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
500 میلیون رای رو شاخشه!
پاسخ ها
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
یکی رو به ده راه نمیدادن سراغ خونه کدخدارو میگرفت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۵
ما میگیم رای نمیدیم کاندیداها عوض میشن ما میگیم اصول گر اصلاح طلب نمی خواهیم اون یکی ها عوض میشن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟