عرضه های اولیه سال ۹۹ زیر ذره بین

پرونده بورس تهران در سال ۱۳۹۹ در حالی با ثبت بازدهی ۱۵۵درصدی بسته شد که در این میان عرضه های اولیه صورت گرفته در بازار نیز رکوردشکن بوده است. به طوریکه بازار سهام در این سال پذیرای ۲۶شرکت جدید در بورس و فرابورس ایران بود که در این میان بازدهی اولیه ثبت شده توسط برخی از نمادها بسیار قابل توجه بود و حتی به محدوده ۷۰۰درصد نیز رسید.
کد خبر: ۱۰۴۲۶۳۲
|
۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶ 27 March 2021
|
4235 بازدید

به گزارش بورس تابناک، بررسی وضعیت بازار سرمایه در  سال ۱۳۹۹ حکایت از رکوردشکنی شاخص بورس، حجم و ارزش معاملات بالا و قابل توجه بازار سهام دارد. در این میان عرضه های اولیه صورت گرفته در بازار نیز رکوردشکن ظاهر شدند. به طوریکه نه تنها از لحاظ تعدادی، شاهد ورود شرکت های بیشتری به بازار سهام بودیم، بلکه از لحاظ مشارکت و بازدهی اولیه نیز عملکردی قابل توجه در این عرضه ها صورت گرفت.

به این ترتیب در سال گذشته ۲۶ شرکت شاهد عرضه اولیه سهام خود در بازار سهام بودند که از این تعداد، ۱۶ شرکت در فرابورس ایران و ۱۰ شرکت به بورس تهران راه یافتند.

عرضه‌های اولیه در سال ۹۹، با عرضه سهام شرکت سرمایه گذاری صبا تامین در نماد معاملاتی «صبا» در فرابورس ایران آغاز شد و تا تاریخ ۶ اسفندماه با عرضه شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در نماد معاملاتی «اپال» ادامه داشت. این در حالی است که، سرمایه گذاری مدیریت سرمایه مدار با نماد «مدار» و ریل پرداز نو آفرین در نماد «حآفرین»، نیز قرار بود رتبه آخرین عرضه های اولیه در سال ۹۹ را به خود اختصاص دهند، که این عرضه ها لغو و به زمان دیگری موکول شد.

نگاهی به فهرست ۲۶شرکت وارد شده به بازار سهام در سال ۹۹ نشان از آن دارد که قرعه نخستین عرضه اولیه به نام «صبا» زده شد و این نماد در ۲۰فرودین ماه به فرابورس ایران وارد شد. همچنین بازدهی اولیه ۱۱۹درصدی را به خود اختصاص داد. یک هفته بعد یعنی دقیقا ۲۷ فرودین ماه، یکی از بزرگترین عرضه های اولیه بازار سرمایه با ورود سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی یا همان «شستا» به بورس تهران رقم خورد. این عرضه نیز ۸۹درصد بازدهی اولیه را نصیب سهامداران کرد.

اردیبشهت ماه نیز با ورود سهام دو شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان و شرکت مجتمع صنایع لاستیک یزد به فرابورس ایران رقم خورد. شرکت پلیمر آریاساسول نیز تنها عرضه اولیه خردادماه در فرابورس بود. این در حالی است که تیرماه با چهار عرضه اولیه همراه شد؛ شرکت سرمایه گذاری پویا و رایان هم افزا راهی فرابورس شدند و سهام شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین و لیزینگ پارسیان نیز در بورس تهران عرضه شد. در این میان «وپویا» با ثبت بازدهی اولیه ۳۲۶درصدی، عملکردی درخشان از خود برجای گذاشت.

تولید نیروی برق آبادان، صنعتی زر ماکارون، توسعه مسیر برق گیلان، شرکت پتروشیمی ارومیه، تامین سرمایه امین، شرکت کشاورزی و دامپروری ملارد شیر، بهساز کاشانه تهران و شرکت تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک نیز ۸شرکتی بودند که در مردادماه وارد بازار سهام شدند. در این میان نماد معاملاتی «گدنا» بازدهی اولیه خیره کننده ۶۹۲درصدی را به خود اختصاص داد و توانست عنوان برترین نماد در اعطای بازدهی به سهامداران شناخته شود. همچنین شهریورماه بازار سهام با عرضه اولیه سهام شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس، توسعه و عمران امید و سرمایه گذاری گروه مالی سپهر صادرات به پایان رسید و کارنامه درخشانی از عرضه های اولیه در تابستان ۹۹ ثبت شد.

این در حالی است که نیمه دوم سال ۹۹، رونق چندانی در عرضه های اولیه مشاهده نشد و تنها ۶ شرکت صنایع چوب خزر کاسپین، شرکت سرمایه گذاری کوثر بهمن، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، شرکت سپیدار سیستم آسیا، زغال سنگ پرورده طبس و در نهایت شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس وارد بازار شدند که از این تعداد، تنها ۲ نماد در بورس تهران عرضه شدند.

از آنجا که عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه یکی از راه‌های به جریان انداختن درست این نقدینگی است که با انجام این عرضه‌ها هم از افزایش بی‌دلیل قیمت سهام برخی شرکت‌ها جلوگیری می‌کند، هم تامین مالی بنگاه‌های مختلف را به همراه دارد و همچین شاهد تعمیق بیشتر بازار سرمایه خواهیم بود. امید است روند مزبور در سال ۱۴۰۰ با شدت بیشترین دنبال شود.

 

منبع: سنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟