بلومبرگ: سند ایران و چین آمریکا را به چالش می‌کشد

تارنمای بلومبرگ نوشت: سند همکاری جامع ایران و چین دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را در تلاش برای ایجاد ائتلاف در مقابل چین به چالش می‌کشد.
کد خبر: ۱۰۴۲۸۸۲
|
۰۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵ 28 March 2021
|
18986 بازدید
|
۹

به گزارش تابناک، بلومبرگ نوشت: ایران و چین سند جامعی را با هدف ترسیم برنامه روابط اقتصادی، سیاسی و تجاری آنها در ۲۵ سال آینده امضا کردند.

پکن قصد دارد همزمان با خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران، در این کشور سرمایه گذاری کند و بیش از پیش روابط خود با آمریکا را تحت فشار قرار دهد. روابط آمریکا و چین تاکنون به دلیل واردات مخفیانه نفت خام از ایران تخریب شده است.

تارنمای بلومبرگ نوشت: سند همکاری جامع راهبردی ایران و چین که روز شنبه در تهران به امضای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و یانگ یی همتای چینی او رسید، از سال ۲۰۱۶ در دست بررسی بود. در این سال شی جین پینگ به عنوان اولین رهبر چین بعد از یک دهه از پایتخت ایران دیدار کرد.

تازه ترین ائتلاف بین پکن و تهران چالشی برای دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا محسوب می شود به ویژه اینکه وی تلاش می کند در مقابل چین ائتلاف تشکیل دهد و آنتونی بلینکن وزیر خارجه او این کشور را «بزرگترین آزمون ژئوپلتیکی» جهان توصیف کرده است.

بلومبرگ به نقل از سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نوشت: این سند می تواند روابط راهبردی دوجانبه را به سطح جدیدی ارتقا دهد.

این سند بر تقویت همکاری بخش خصوصی و نقش ایران در برنامه سرمایه گذاری و زیرساختارهای چین و طرح راه ابریشم جدید (یک کمربند یک راه) متمرکز است.

پیش نویس این سند که سال گذشته در رسانه ها منتشر شد طرح هایی را برای تأمین بلند مدت نفت خام ایران به چین و همچنین سرمایه گذاری در زیرساخت های نفت ، گاز ، پتروشیمی ، تجدیدپذیر و انرژی هسته ای را نشان می داد.

بلومبرگ افزود: چین تحت تاثیر آینده بهای ارزانتر تاکنون واردات نفت خام خود از ایران را به حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش داده است و با این اقدام اهرم فشار آمریکا را همزمان با آمادگی این کشور برای وارد شدن در مذاکرات مسکوت مانده با تهران برای احیای توافق هسته ای ایران تضعیف کرده است.

این رسانه در بخشی از گزارش خود آورده است: دولت بایدن نشان داده که از وارد شدن در مذاکره با ایران استقبال می کند. اما دو طرف هنوز برای دیدار با یکدیگر توافق نکرده اند. ایران قبل از اعمال دوباره تحریم های آمریکا علیه این کشور حدود ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز صادر می کرد.

روابط نزدیک تر ایران با چین می تواند اقتصاد این کشور را در مقابل تاثیر تحریم های آمریکا تقویت و پیامی روشن به کاخ سفید درباره مقاصد تهران ارسال کند. وانگ یی که روز جمعه وارد تهران شد همچین با حسن روحانی درباره توافق هسته ای مذاکره کرد.

روحانی در نطق تلویزیونی درباره احتمال رفع تحریم ها قبل از دومین و آخرین دوره ریاست جمهوری اش در اوایل ماه آگوست سخن گفت.

وی روز شنبه اظهار داشت: ما آماده لغو تحریم ها هستیم. اگر موانع برداشته شوند همه یا دستکم بخشی از تحریم ها می توانند برداشته شوند.

امضای سند همکاری جامع ایران و چین بازتاب گسترده ای در رسانه های فرانسوی زبان، اسپانیایی زبان و شرق آسیا داشت. برخی رسانه ها امضای این سند را پیام استقلال به غرب و برخی دیگر آن را سپری دفاعی در برابر اقدامات قهری آمریکا ارزیابی کردند.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال آن را تقویت کننده سرمایه گذاری چین در زیرساختارهای ایران و باعث تعمیق همکاری دفاعی دو کشور توصیف کرد و در گزارشی نوشت: این سند تلاش های آمریکا برای منزوی کردن ایران را به چالش می کشد و به تلاش های بلندمدت تهران برای تعمیق روابط دیپلماتیک در خارج از حیطه قدرت های غربی کمک می کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۵
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
داستان نبافید، رسیدن از نوکری آمریکا به دریوزگی برای چین افتخار دارد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
کاملا مشخصه که چینی ها و روس ها برای استثمار ایران مانع بزرگی بر سر راه توافق ایران و امریکا هستند زیرا چین محصولات نفتی و نفت ارزان و روسیه هم مدافعان خط مقدم خود برای نفوذ در سوریه و یمن و لبنان را از دست خواهد داد.
رحیم
|
Switzerland
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
این یکی از بزرگترین قدم هایی است که علیه تحریم های آمریکا و غرب خواهد بود البته اگر به صورت برد برد از آن استفاده شود و نه تنها چین تمام منافع را داشته باشد و دولت اصلاح طلب خواب آلود قرار داد را مثل کاسه ماست زیر بالش خود بگذارد و بخوابد به امید اینکه خود بخوری ثمر دهد. ما باید با تمام تلاش از تمام امکانات چین استفاده بکنیم و نه فقط واردات بلکه صادرات را به نحو احسنت ترغیب کنیم.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
بیخود نیست که رسانه های فارسی زبان وابسته به غرب انقدر علیه این توافق تبلیغ میکنن!
ناشناس
|
Korea (Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
امروز سند همکاری۲۵ساله   ایران و چین امضا شد! چه سرنوشتی در انتظار مردم ایران خواهد بود

از قرارداد چین با کامبوج درس بگیریم !

کامبوج حدود دو دهه پیش ، با چین قرارداد مشابهی امضا کرد و نتایج این قرارداد بسیار سهمگین و غم انگیز شد: اول : بیش از یک میلیون کارگر چینی در کامبوج مشغول بکار شدند و مردم کامبوج تنها کارهایی چون خودفروشی و قاچاق مواد مخدر به چینی ها را انجام می دادند.
مافیای چین اجازه نمی دهد که غیر از چینی کسی در کارگاهش کار کند.
دوم : منابع جنگلی کامبوج بطور کامل پایان یافت.
سوم : جزایر کامبوج به تفریحگاه برای چین تبدیل شد و هیچ شهروند کامبوجی بدون مجوز چین نمی تواند به این جزایر تفریحی سفر کند.
ماهیگیران کامبوجی همگی ورشکست شدند، چون توانایی رقابت با کشتی های جاروب کننده چینی ( روش ماهیگیری ترال) را نداشتند و پس از آن هم دریای منطقه همانند صحرایی بی آب و علف خالی از هر موجودی شد !
چهارم : بدلیل بدهی سنگین دولت کامبوج ، آنها مجبور شدند این قرارداد را تمدید نمایند و این به معنای پایان حاکمیت کامبوج بر منابع خود است.
پنجم : چین نه تنها به فقر فزاینده در کامبوج اعتنایی نکرد بلکه بازار تجارت کودکان و دختران کامبوجی به چین آنچنان گرم است که دختران کوچک تن فروش کامبوجی در هر گوشه پکن و شانگهای در حال معامله شدن هستند.
طبق این قرارداد  کامبوج به مدت ۳۰ سال به چین اجازه دسترسی به پایگاه دریایی خود واقع در ریم در خلیج تایلند را می دهد، که این قرارداد هر ۱۰ سال یکبار به طور اتوماتیک تمدید می گردد.

حال بنظر شما چه سرنوشتی در انتظار هموطنانمان خواهد بود اگر این قرارداد ننگین عملیاتی شود؟ و ماها هیچ کاری نکنیم؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
خیال غرب و آمریکا راحت شد.
با پیوستن به چین مسیر فقر ملت سریع تر پیش خداهد رفت.
چین هر کشوری رفته باعث فقر و بدبختی شده.

کارخانه های ذوب آهن در غرب ایران، متروکه شدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
خخخخخخخ کم جک بگو تابی!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
ونزولا هم از این قرار دادها با چین بسته بود!‌
قرارداد استراتژیک ده ساله چین و ونزولا!
گفتیم یادآوری بشه!‌
ما که اینجا نیستیم!‌
به هر حال مثل اینکه خلایق هر چه ....
ناشناس
|
Bosnia and Herzegovina
|
۱۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
اینقدر این سند مهم است که به محض امضا شدن قیمت دلار نصف شد!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟