همتی: صندوق بین‌المللی به درخواست ایران پاسخ دهد

رییس کل بانک مرکزی گفت: انتظار داریم، صندوق بین‌المللی پول بدون تبعیض و نفوذ‌های ایجاد شده توسط لابی‌های سیاسی یا فشار‌های وارده از سوی آمریکا، هر چه سریع‌تر به درخواست قانونی ایران پاسخ دهد.
کد خبر: ۱۰۴۳۵۵۷
|
۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶ 02 April 2021
|
7020 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی عصر امروز و درجلسه مجازی که در ادامه سلسله نشست‌های جانبی اجلاس بهاره صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی و با حضور رییس صندوق بین‌المللی پول، وزرا، روسای کل بانک‌های مرکزی و روسای موسسات مالی منطقه‌ای حوزه مناپ (MENAP) برگزار شد، گفت: از زمان شیوع بیماری کوید-۱۹، اقتصاد همه کشور‌ها به ویژه کشور‌های در حال توسعه به شدت آسیب دیده است و ایران یکی از کشور‌هایی است که بیشترین آسیب را از این بیماری همه‌گیر در منطقه تجربه کرده است.

وی با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه کشورمان افزود: با این حال و با وجود تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا و سیاست فشار حداکثری آن کشور، ایران توانسته بر مشکلات غلبه کرده و تدابیر مناسبی را اتخاذ کند و آخرین رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه سال ۱۳۹۹، در سطح ۲.۲ درصد بوده است. اما همانند اکثر کشور‌های درحال توسعه، برای پیشبرد سیاست‌های خود به منابع مالی نیاز دارد.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی با اشاره به اقدامات موسسات مالی بین‌المللی در این زمینه یادآور شد: در همین راستا، مؤسسات مالی بین‌المللی برای کمک به کشور‌های نیازمند نسبت به ارائه برخی تسهیلات مالی اقدام کردند تا آثار منفی بیماری یاد شده را کنترل و رشد اقتصادی‌شان را احیا کنند.

همتی با بیان اینکه صندوق بین‌المللی پول تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۸۵ کشور وام ارائه کرده، تصریح کرد: صندوق به کشور‌های منطقه مناپ نزدیک ۱۶ میلیارد دلار وام داده است، اما ایران که از نخستین کشور‌هایی بود که تقاضای وجوه اضطراری کرد، تاکنون هیچ‌گونه تسهیلاتی را بدون ارائه هرگونه دلیل منطقی دریافت نکرده است.

وی افزود: متأسفانه، در یادداشت اداری مورخ ۱۵ اکتبر ۲۰۲۰، به مدیر اجرایی گروه آمریکا دستور داده شده با درخواست ایران برای دریافت تسهیلات مخالفت کند. به این ترتیب، تمایل یک کشور موجب سلب دسترسی کشور دیگر به منابع مالی موردنیاز برای مقابله با تأثیرات بیماری کوید-۱۹ می‌شود.

رییس کل بانک مرکزی این امر را تناقضی آشکار با روح و اهداف یک سازمان بین‌المللی دانست و عنوان کرد: ما انتظار داریم، صندوق بین المللی پول بدون تبعیض و نفوذ‌های ایجاد شده توسط لابی‌های سیاسی یا فشار‌های وارده از سوی آمریکا؛ هر چه سریع‌تر به این درخواست قانونی پاسخ دهد.

گفتنی است مقصود از کشور‌های حوزه مناپ (MENAP) منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا، افغانستان و پاکستان است.

منا (MENA - Middle East and North Africa) به معنی خاورمیانه و شمال آفریقا اصطلاحی است که برای نامیدن کشور‌های عمده تولیدکننده نفت که در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارند به کار می‌رود.

از ماه آوریل سال ۲۰۰۳ میلادی، صندوق بین‌المللی پول واژه MENAP را در تحلیل‌های آماری خود به کار برد که شامل کشور‌های منا (MENA خاورمیانه و شمال آفریقا) به علاوه افغانستان و پاکستان است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
عزت یعنی این؟
خواهش و التماس یعنی عزت؟
این همه سال نابشامانی و حضور افراد بی صلاحیت در پست ها ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
چشم ! اوامر دیگری ندارید قربان؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
فعلا پول جنوبو که فروختین به چین بخورین بعد مردمو مقروض صندوقکنین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
آقای همتی شما مسول جواب گرفتن هستی، این جواب را از صندوق چه کسی باید بگیرد؟
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
هر موقعه ایکه شما اسامی ابر بدهکاران بانکی را اعلام کنید بانک جهانی نیز به نامه شما جواب خواهد داد اگر اقتصاد جهانی را کرونا به رکود کشاند است دانه درشتان بدهی بانکی اقتصاد کشور را رو به نابودی کشانده اشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
ولش کن چون پول رو بگیریم کاری که نمی کنیم فقط می خوریمش.
بعد باید قسط هاشو از جیب ملت در بیاریم.
ای کاش ما هم آقازاده بودیم. پول از بانک ها قرض می کردیم‌. مرگ بر ... می گفتیم و بعد در کشورهای دشمن برای خودمان سرمایه گذاری نی کردیم.
بعدم می گفتیم فقط ما می فهمیم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟