رالی «الزام یا عدم الزام ثبت رسمی سند خودرو» و سردرگمی مردم همچنان ادامه دارد!

گویا آنچنانکه افزایش بی رویه و غیر منطقی قیمت خودرو به مشکل لاینحل و کلاف پیچیده‌ای تبدیل شده است، برخی از موضوعات جنبی مرتبط با آن هم به این درد مبتلا شده، به گونه ای که هنوز برای این درد هیچ درمانی پیدا نشده و شاهد این هستیم که هر روز با اظهارات و اقدامات متناقض اوضاع وخیم‌تر می‌شود.
کد خبر: ۱۰۴۳۵۶۶
|
۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۱ 02 April 2021
|
18577 بازدید
|

گویا آنچنانکه افزایش بی رویه و غیر منطقی قیمت خودرو به مشکل لاینحل و کلاف پیچیده‌ای تبدیل شده است، برخی از موضوعات جنبی مرتبط با آن هم به این درد مبتلا شده، به گونه ای که هنوز برای این درد هیچ درمانی پیدا نشده و شاهد این هستیم که هر روز با اظهارات و اقدامات متناقض اوضاع وخیم‌تر می‌شود.

به گزارش «تابناک»؛ دور تازه اختلافات درباره تعیین تکلیف الزام یا عدم الزام به ثبت رسمی سند خودرو از رای جالب توجه هیات عمومی دیوان عدالت اداری شروع شد. این رای در بندهای اولیه صریح بر عدم الزام ثبت رسمی سند خودرو تاکید داشت اما این صراحت گویا با تفاسیر برخی از مسئولان دیوان عدالت اداری همخوان نبود.

معاون نظارت دیوان عدالت اداری در توضیح این رای گفته بود، رأی اخیر دیوان هیچ دلالتی بر این که برگ سبز برای اثبات مالکیت خودرو کافی است، ندارد، چون خواسته رأی ابطال یک بخشنامه بوده که وکالت‌هایی که در فروش خودرو داده می‌شود را محدود کرده بود. البته این اظهارات درحالی بیان شد که در بندهای اولیه رای هیات عمومی  صریحا بر عدم الزام تاکید شده است.

علاوه بر این مقام دیوان عدالت اداری، ذبیح الله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در گفت‌وگویی اظهار داشت رای دیوان عدالت اداری هیچ تاثیری در سند مالکیت خودرو ندارد و طبق ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نقل و انتقال خودرو باید به موجب سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد؛ اما شایسته است تا بر متن رای، بازخوانی داشته باشیم تا متوجه شویم این اظهارات در تضاد کامل با حداقل دو بند اول این رای قرار دارد.

رأی هیأت عمومی

اولاً: قانونگذار در مواد ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک مصوب سال ۱۳۱۰ موارد ثبت اجباری معاملات را ذکر کرده است و سایر موارد از جمله ثبت معاملات راجع به اموال منقول اختیاری بوده و الزامی برای مراجعه به دفاتر اسناد رسمی وجود ندارد.

ثانیاً: مطابق قانون اصلاح ماده ۲۲ قانون حمل و نقل و عبور کالاهای خارجی از قلمرو جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۳۸۸، مسئولیت صدور گواهینامه رانندگی، اسناد مالکیت و پلاک خـودرو در قلمـرو جمهـوری اسلامی ایران بر عهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.

ثالثاً: انعقاد عقد وکالت و حق توکیل به غیر، از جمله حقوقی است که قانونگذار در ماده ۶۵۶ قانون مدنی و مواد بعد به آن تصریح کرده است؛ بنابراین، بند دوم بخشنامه مورد شکایت، که متضمن تکلیف دفاتر اسناد رسمی به خودداری از درج اختیار تفویض وکالت در وکالت های تعویض پلاک و وکالت نامه های فروش خودروست، همچنین بند سوم بخشنامه یاد شده مبنی بر اینکه کسانی که تعویض پلاک به نام آنها انجام شده تنها پس از ثبت سند رسمی انتقال می توانند به عنوان مالک، برای تعویض مجدد پلاک و انتقال مالکیت خودرو به شخص دیگری وکالت دهند، مغایر قوانین یاد شده است و از آن حیث که محدودیتی برای توکیل به غیر مقرر کرده، مخالف حقوق مدنی اشخاص است و بندهای مذکور مستند به بند یک ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می شود.

همین تناقضات تعیین تکلیف نشده بود که اخیرا یک دستور قضایی بر شدت این ابهامات افزود. عباس قاسمی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مرکزی طی نامه‌ای به ریاست پلیس راهور ناجا اعلام کرد برابر دادنامه ۱۸۶۳ مورخ ۰۲/ ۱۲/ ۱۳۹۹ هیات عمومی دیوان عدالت اداری که برای کلیه مراجع و دستگاه‌ها لازم الاتباع است ثبت نقل و انتقال وسایل نقلیه در دفاتر اسناد رسمی اجباری نیست.

رالی «الزام یا عدم الزام ثبت رسمی سند خودرو» و سردرگمی مردم همچنان ادامه دارد!

حال جدا از این اظهارات و اقدامات متناقض، آنچه در این میان از هیچ ابهام و شک و شبهه ای برخوردار نبوده، این است که افزایش هزینه های ثبت رسمی خودرو بار اقتصادی هنگفتی بر مردم داشته و استعلامات عمومی هم اکثرا از نیروی انتظامی درخواست می شود و اینکه به رغم رای مستدل دیوان عدالت اداری همچنان بر تحمیل این هزینه ها بر عموم مردم در این شرایط نامناسب اقتصادی تاکید می شود و این جای تامل دارد!

اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۳۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
دردشون فقط پولس نه مشکلات مردم
دیوان رای میده حق با مردمه ولی خب پول یه چیز دیگس لامصب!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
لطفا دست این دلالهای مالکیت, راقطع کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
اگر شخصی سه دانگ از ماشینش را به نام یکی دیگر بکند و بعد با سند سبز ماشین فروخته شود شخص دوم میتواند تقاضای سه دانگ از مالش را از صاحب جدید بکند به این مشکلات حصر وراثت و هزار مشکل دیگر را نیز بیافزایید برای اینکه فقط سند سبز ملاک باشد خیلی از قوانین باید عوض شود با چندتا بخشنامه درست نخواهد شد
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
رانت و فشار دفاتر ثبت در این ماجرا کاملا مشهود است، نمونه ای از حکمرانی باندها و بنگاه های اقتصادی بجای حکمرانی قانون. در حالیکه قانون و دستورالعمل ها ثبت در نیروی انتظامی را کافی میداند اما با فشار دفاتر ثبت گاها شاهد این بی قانونی و ظلم در حق مردم هستیم.
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
مشکل پوله! همه جای دنیا برگ سبز پلیس مدرک احراز مالکیت خودروست ولی در ایران اگر بخواهید یک وکالت در ارتباط با خودرو بدهید دفترخانه سند دفتری میخواهد. علت قوام این شرایط نامعقول و خلاف قانون منافع مالی است که دفترخانه، دولت و قوه قضائیه در این معاملات دارند!
دولتی که کاسب باشد نمیتواند بر امور مملکت نظارت کند.
پاسخ ها
ساسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
شما اصلا خارج رفتی دیدی که میگی ؟
هیچ کجایی دنیا تعویض پلاک نداره به جز ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
ادعای مدیریت جهانی مسیولین گوش دنیا را کر کرده ولی عرضه مدیریت یک سند و یه مرغ ندارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
اخه ماشین چه فرقی با بقیه دستگاه‌ها و ابزارها مورد استفاده داریم، مگه اونارو ما سند می زنیم!!!!
مثلا من برم یخچال فریزی که نود میلیون خریدم سند بزنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
بحث منافعی است کە ارگان های حکومتی از مردم می‌گیرند . والا دعوا جهت خدمت بە مردم نیست
بابک احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
چرا سردفتران و‌ثبت اسناد دلسوز همان خدمات حیاتی و‌ضروری که بر آن تاکید دارند را باتعرفه و نرخ راهنمایی و‌رانندگی ارائه نمیکنند تا مردم گریزان نشوند و اصرار به گوش بری دارند؟ حسن نیتی در تصرار تیشان دیده نمیشود. حتی یک‌ پیشنهاد سازنده مبنی بر استقرار چندین شعبه دفتر ثبتی خودرو در مراکز معاینه فنی و تعویض پلاک هم میتواند مشکل گشا بوده و دغدغه های حقوقی و‌مالی ایشان را برطرف کند ، ( فقط در صورت داشتن حسن نیت و دلسوزی میشود رفع مشکل کرد) اما دریغا دفتر داران عزیز بجای حقوق دولت فقط به درامد خود می اندیشند وگرنه حافظ درامد خزانه عمومی میشدند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
دولت چشمه درامد خودش را خشک نمیکنه
به مرگ گرفت تا به تب راضی شویم
حالا دوریال کم میکنند مردم صف میکشند برای انتقال سند
این گرگ سالهاست که با گله اشناست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
سلام لطفا اینقدر باالفاظ بازی نکنین الزام هست یانه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۳
اصلا مردم سرگردان نیستن حق با پلیسه با روش جدید در مراکز فک پلاک مردم باهزینه کمتر و سریع اقدام به فک پلاک و همونجا هم سند را به نامش میزنن تا حدودی کم بیش هم در تمام دنیاهمینطوره فقط توی ایران به شکل محضر فکر کنم رواج داشته اینایی هم که گفته میشه همین محضر دارها هستن چون قسمت زیادی از درآمدشون حذف شده وناراجت هستن وبه این سو آن سو میزنن تا بلکه این در آمد زیاد را به جیب نامبارکشون بر گرده و گرنه اصل پلیسه پلیسه که باید تایین کنه این خودرو وکارت خودرو متعلق به چه کسیه محضر دار پولشو میگیره ومیره کنار همه وظایف بر عهده پلیسه پس وقتی پلیس تشخیص میده اینکار درست حتما درسته
برچسب منتخب
# سید حسن نصرالله # لبنان # طبس
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات