روایت غم انگیز دانشجوی نخبه‌ای که دیگر بین ما نیست؛

آن استاد دانشگاه که حقم را خورد و بیمارم کرد نمی‌بخشم

مشکلات گاهی اوقات از جایی که اصلاً فکرش را نمی‌کنیم بر سرمان آوار می‌شود و آنقدر پیش می‌رود تا فرصت زندگی کردن را از ما می‌گیرد. درست مثل اتفاقی که برای مرحوم میثم مطهری- دانش آموخته دکتری و نمونه دانشگاه تهران رخ داد و به واسطه ظلمی که اساتید و دیگر مسئولان دانشگاهی در حقش کردند، با مشکل نارسایی کبد مواجه شد و پس از سال‌ها تحمل درد و رنج روز گذشته جان به جان آفرین تسلیم کرد.
کد خبر: ۱۰۴۳۷۳۷
|
۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۵ 03 April 2021
|
75522 بازدید
|
آن استاد دانشگاه که حقم را خورد و بیمارم کرد نمی‌بخشم
مشکلات گاهی اوقات از جایی که اصلاً فکرش را نمی‌کنیم بر سرمان آوار می‌شود و آنقدر پیش می‌رود تا فرصت زندگی کردن را از ما می‌گیرد. درست مثل اتفاقی که برای مرحوم میثم مطهری- دانش آموخته دکتری و نمونه دانشگاه تهران رخ داد و به واسطه ظلمی که اساتید و دیگر مسئولان دانشگاهی در حقش کردند، با مشکل نارسایی کبد مواجه شد و پس از سال‌ها تحمل درد و رنج روز گذشته جان به جان آفرین تسلیم کرد.
 
تابناک - رضا رحیمی:-  روایتی که در ادامه می‌خوانید، روایتی است به غایت تلخ و تأسف بار و مرتبط به با بالا و پایین زندگی یک دانش آموخته نمونه و نخبه که علی رغم همه استعداد‌ها و توانمندی‌های علمی هیچگاه به حق خود نرسید و در آخر نیز پس انجام دو بار عمل پیوند کبد و مدت‌ها تحمل سختی‌های برآمده از این بیماری در سنین جوانی به دیار باقی شتافت.
 
صحبت از زندگی شخصی دکتر میثم مطهری، دانش آموخته دکتری تئاتر دانشگاه تهران است که در سال ۱۳۹۵ به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاه تهران معرفی شد و در سال ۱۳۹۶ نیز در رقابت برای انتخاب به عنوان دانشجوی نمونه کشوری آنچنان که خودش پیشتر برای خبرنگار ما روایت کرده بود، به واسطه یک بی عدالتی آشکار در سازمان امور دانشجویان کشور و علی رغم شایستگی‌ها به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب نشد.
 
آن استاد دانشگاه که حقم را خورد و بیمارم کرد نمی‌بخشم

این جوان نخبه بامداد روز سیزدهم فروردین ماه و به واسطه مشکلات دنباله داری که به دلیل پیوند کبد بر او تحمیل شد، از دنیا رفت، اما چرا او به این شرایط دچار شد، چه سختی‌هایی بر او گذشت و چه کسانی در وضعیتی که به مرگ او منجر شد، مقصر بودند؟

برای یافتن پاسخ بخشی از این سئوال‌ها و نیز ریشه اصلی مشکل بهتر است ابتدا عیناً به صحبت‌هایی که او در قسمت هفدهم برنامه ماه عسل سال ۹۶ و در شبکه سوم سیما بیان کرد (دقیقه دقیقه 70 به بعد برنامه)، اشاره کنیم.
 
تعداد بازدید : 7131


برنامه‌ای زنده ای که فرصتی به دکتر مطهری داد تا از ظلمی که اساتیدش در حق او کردند، بگوید و به پیگیری‌هایی اشاره کند که برای احقاق حق انجام داد، اما به نتیجه نرسید تا با مشکل کبد رو به رو شود.

در این برنامه و به صورت مشخص در مورد چرایی بیمار شدن، مرحوم مطهری گفت: معمولاً افرادی که به مرحله پیوند کبد می‌رسند یا مشکل ارثی دارند و یا به واسطه اعتیاد و مصرف مواد مخدر به این مشکل بر می‌خورند، اما من هیچکدام از این مشکل‌ها را نداشتم.

او افزود: من دانشجوی دکتری بودم و طرح‌های پژوهشی مختلفی را انجام می‌دادم که در یکی از طرح‌ها مشکلی پیش آمد. یک طرح پژوهشی بود که ما انجام دادیم و بسیار قطور شده بود به همین خاطر ناشر نمی‌توانست همه مطالب را در یک کتاب چاپ کند و لذا قرار شد طرح به صورت یک جلد یک جلد به کتاب تبدیل شود.

این دانشجوی نمونه دانشگاه تهران ادامه داد: جلد اول که منتشر شد من نویسنده اول بودم. جلد دوم که منتشر شد دیدم دارم نویسنده دوم و سوم می‌شوم. اعتراض هم که می‌کردم می‌گفتند جاه طلبی نکن! جلد سوم که منتشر شد دیدم دارم کلاً از شناسنامه و عنوان کتاب حذف می‌شوم. وقتی خواستم اعتراض دوباره بکنم به من قول دادند که تصحیح می‌کنند و در جلد چهار نیز دیگر این مشکل پیش نخواهد آمد.

مرحوم مطهری در ادامه سخنانش در برنامه ماه عسل گفت: جلد چهارم که چاپ شد دیگر حتی فیپا را هم حذف کرده بودند و اصلاً نامی از مطهری در جلد چهار نبود. پیگیر اعتراض شدم و در جریان این اعتراضات در حقم اجحاف شد و در نهایت دچار زخم معده شدم.

او افزود: وقتی برای زخم معده به بیمارستان مراجعه کردم آنجا پس از معاینه پزشک معالج به من گفت که کبدت نیز یک مقدار لکه دارد. اول باید زخم معده ات خوب شود تا برویم سراغ مشکلی که برای کبدت به وجود آمده است شاید تحت استرس بوده ای.

در ادامه مطهری گفت: بررسی‌های تخصصی نشان داد که من اصلاً کبد ندارم (کبد از کار افتاده بود). پزشکان از اینکه چطور زنده هستم تعجب کرده بودند. گمانه زنی‌های پزشکی در مورد دلیل مشکل انجام شد و نشان داد که عصبانیت و استرسی که بخاطر همین مشکل بر من تحمیل شد به نارسایی کبد منجر شده است.

در همین باره او ادامه داد: ۹ آذر ۹۴ پیوند کبد اول انجام شد که پس زد و ۱۰ آذر ۹۴ منتظر کبد دوم شدم که به واسطه تصادف منجر به مرگ برای یک خانم جوان کبد دوم ایشان به من پیوند شد. پزشکان بیمارستان اعلام کرده بودند به سراسر کشور که هر تصادفی که گروه خونی اش O+ بود بیاید تهران که به من پیوند زده شود.

وی ادامه داد: کبد دوم نیز چندان خوب نبود. تار‌های صوتی را برای مدتی از دست دادم.   نمی‌توانستم صحبت کنم. من که زمانی مدرس تئاتر بودم. ریه هایم بار‌ها آب آورد و مشکلاتی زیادی برایم پیش آمد.

این دانش آموخته پردیس هنر‌های زیبای دانشگاه تهران در ادامه سخنانش و با تأکید بر اینکه مشکلاتش را به صورت مشخص متوجه یکی از اساتیدش در دانشگاه می‌داند، افزود: به آن استاد عزیزی که اسم من را از کتاب‌ها برداشت می‌خواهم بگویم بخاطر بچه هایم او را نمی‌بخشم.   بچه‌های من چه گناهی داشتند؟ می‌آمدند بیمارستان و می‌گفتند بابا چرا نمی‌آیی خانه؟

وی با تأکید بر اینکه دلیلی جز عصبانیت و استرس تحمیلی در از کار افتادن کبد او وجود نداشته است، گفت: معاینات دقیق پزشکی برای یافتن دلیلی مثل ایدز، هپاتیت و... که در از کار افتادن کبدم موثر باشد، انجام شد، اما من این مشکلات را نداشتم. اهل اعتیاد هم که نبودم و بیماری ارثی هم که نداشتم. عصبانیت و ناراحتی اعصاب که تابستان ۹۴ به واسطه اختلافم بر سر انتشار کتاب هایم با استادم برایم رخ داد بنا به بررسی‌های پزشکی من را دچار این مشکل کرد و آذرماه مشخص شد که کبد من از کار افتاده است.

آنچه تا اینجای گزارش مورد اشاره قرار گرفت، همه ظلم و اجحافی که در حق این دانش آموخته انجام شد نبود. او که در سال ۱۳۹۵ به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاه تهران انتخاب شده بود، به واسطه همین دشمنی‌ها که به دلیل اعتراضات و طرح مشکلاتش در برنامه ماه عسل به وجود آمد، دیگر امکان هیأت علمی شدن در دانشگاه را پیدا نکرد.

همچنین در سال ۱۳۹۶ و در جریان انتخاب دانشجوی نمونه کشوری گروه هنر مغلوب یک دانشجو از یکی از دانشگاه‌های شهرستانی شد.

مرحوم برای خبرنگار ما همان زمان تعریف کرد که وقتی دیدم دانشجوی نمونه کشوری نشدم به کمک یکی از دوستان یک فراخوان صوری استخدام درست کردیم و به دست آن دانشجوی انتخاب شده رسانیدم. او هم رزومه خود را فرستاد وقتی رزومه را با رزومه خودم مقایسه کردم، دیدم امتیاز‌های من از او بیشتر است. پیگیر شدم و در نهایت مسئولان سازمان امور دانشجویان قبول کردند که در حقم اجحاف شده است، اما دیگر مراسم برگزار شده بود و به من قول‌هایی برای جبران دادند که عملیاتی نشد...

گفتنی است از مرحوم مطهری دو فرزند خردسال به نام‌های ملودی و ملانی به یادگار باقی مانده است. همچنین او  در سال ۱۳۹۶ نمایش «گرترود - روح پدر هملت» را در تالار مولوی تهران روی صحنه برده بود.
 
«تابناک»، این ضایعه را به خانواده مرحوم تسلیت می گوید. 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸۰
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
خدا رحمتش کنه البته همه استادان اینطور نیستند ولی متاسفانه در مواردی که هست همیشه حق را به استاد می دهند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
بر عکس متاسفانه خیلی از استادان دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی همین جوری هستند خود من در دانشگاه در مقطع دکترا با هزار زحمت رساله را نوشتم و موقع چاپ مقاله استاد راهنما باید به عنوان نویسنده اول ثبت بشه حالا ایشون کمک کردن قشنگی اینه که استاد مشاور که حتی یدک خط هم در رساله کمکی نکرد و فقط اسمش به عنوان استاد راهنما ثبت شده هم
انتظار داره که اسمش به عنوان نویسنده مقاله ثبت بشه و...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
اولا خدا ایشان را بیامرزد. دوما ایشان هم حز کسانی بودند که بدون ازمون وارد دکتری شدند و نه بازحمت و
شایستگی. سوماموصوع خاصی که ایشون برای رساله شون انتخاب کرده بودتد طبعا مورد پسند ساختار قرار می گیره و میشه نخبه. کدام نخبه؟ نخبه ای که بدون آزمون دکترا گرفتن؟جمع اوری آماری اسامی نمایشنامه در چهار جلد که نشد پژوهش. کبد چه ربطی به حق خوری و حق کشی داره. درسته مرحوم شدند ولی خدا بیامرز میخواست بدون زحمت و تلاش با روش های خاص مراتب را طی کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
متاسفانه خیلی از اساتید دانشگاه همین هستند و کاری هم نمیشه کرد.
برای اینکه رتبه علمی خودشون بالا بره، حاضرن خیلی کارا بکنن که قطعا و شرعا حرام است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
تابناک چنان تیتر زده اید که فکر کردم استاد راهنمای ایشان کرونا یا بیماری واگیرداری داشته و باعث انتقال به ایشان شده است!!!!
معمولا کارهای پژوهشی که به این حد قطور می شود را گروهی از دانشجویان و اساتید انجام میدهند. بر حسب مشارکت افراد در هر جلدی ممکن است اسم افرادی باشد یا نباشد.
اما به فرض که ایشان حرص خورده باشد، الان مردم ایران برای خوردن یک لیوان آب هم حرص فراوانی می خورند. شما ببینید خانواده های درگیر فقر، فحشا، بی کاری فرزندان و ... که مراتب مشکلاتشان فراتر از این آفای نخبه بوده، آیا همه دچار سروز کبدی شده اند؟؟؟؟؟
متاسفانه نحبه گان وافعی از مملکت رانده شده و سالانه حدود 180 هزار نفر به دانشگاههای مطرح اروپایی و آمریکایی می روند. اما کسانی که در این دو سه دهه اخیر عنوان نخبه داخلی را کسب می کنند، علامت سوال فراونی بر روی کیفیت تحصیل و اعتبار نخبگی ایشان وجود دارد.
اصطلاحاً ایشان از نظر سیستم حاکم نخبه هستند.!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
بعضی از عزیزانی که هستند واقعا نخبه هستند و برخلاف جریان به سمت خارج نخواسته اند بروند و جهاد را در ماندن و کار خوب کردن
دیده اند. البته تعدادشان زیاد نیست اما واقعیت دارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
نخبه اونیه که با وجود مشکلات داخلی و امکانات کم در داخل مانده و با این شرایط به کارش ادامه میده قرار نیست هر کی به کعبه آمال مهاجرت کرد بشه نخبه اگع نخبه شدن آسون بود تو چرا نشدی؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
این یک مورد از صدها و شاید هزاران مورد اجحاف تحصیلی است که در سیستم آموزش عالی میشود. ایشان -که خدایش بیامرزد- دست کم توانست به مقطع دکتری راه بیابد و تحصیلش را تمام کند. بسیاری از افراد مستعد و توانا به بهانه های مختلف و در واقع به دلیل غلبه رانتها بر آموزش عالی اصلا به مقطع دکتری راه داده نمیشوند. بروید ببینید چه بسیارند «دکتر»هایی که حتی توان نوشتن دو صفحه مطلب درباره رشته ای که در آن دکتر شده اند را ندارند. چه بسیارند «دکتر»هایی که مقاله های چاپ شده به اسم آنها یا کتاب های چاپ شده به نام آنها از خودشان نبوده و نمی دانند در آن مقالات و کتابها چه آمده! فراونند افراد مستعدی که به دلیل این سیستم رانتی و مریض به حاشیه رانده شده و به کارهای مشغول شده اند که فقط تلف کردن عمر بوده و برای گذران زندگی. این حق کشی ها و ظلم ها بالاخره یک روزی مکافات در پی خواهد داشت...
سید حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
این ظلم آشکار بی جواب نخواهد ماند اما این سرنوشت خیلی از متخصصین و نخبگان کشورماست.وقتی هم که اعتراض بکنی، اساتید دانشگاه به راحتی شما رو له می کنند. این رو به عنوان یک دانشجوی مقطع دکتری در حال تحصیل در دانشگاه های دولتی مطرح تهران خدمتتون میگم.فرار بچه ها از ایران،بیشتر بخاطر اساتید سفارشی است که در دانشگاه ها حضور دارند.
دکتر سید عباس متولیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
من دکتر متولیان، پزشک متخصص اپیدمیولوژی و معاون پزوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران هستم. از تابناک انتظار انتشار چنین خبری را نداشتم. نارسایی کبد صرفا به خاطر استرس عصبی و اجحاف بر انسان ایجاد نمی شود یا حداقل تا حالا ثابت نشده است. این خبر فقط باعث تشویش اذهان عمومی می شود.
با تشکر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
دکتر جان استرس پایه بسیاری از بیماری هاست .حتی سرما خوردگی هم می تواند ریشه در استرس و نگرانی داشته باشد از آن جهت که استرس تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن دارد و ..... . النهایه این واژه تشویش اذهان عمومی اکثرا مانع تنویر افکار عمومی می شود .
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
البته دانشجویی که اعلامیه جذب قلابی صادر میکنه تا رزومه دیگران رو بقاپه چندان قابل دفاع نیست و حتی جرم هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
مشکل فقط استاد نیست. از قوانین مسخره است. امکانات در حد بورکینوفاسو انتظارات برلین. خجالت بکشید
ناشناس
|
Austria
|
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
چقدر مقاله بچه گانه و با توجیهات احمقانه بود:
"به واسطه ظلمی که اساتید و دیگر مسئولان دانشگاهی در حقش کردند، با مشکل نارسایی کبد مواجه شد و پس از سال‌ها تحمل درد و رنج روز گذشته جان به جان آفرین تسلیم کرد."!!!!
بعنوان یک پزشک عرض می کنم: احمقانه تراز این مقاله در تمام عمرم نخوانده بودم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
آقای دکتر شما اگر دید پژوهشی داشتید هیچوقت بدون بررسی علمی یک فرضیه را رد نمی کردید
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
با توجه به ادبیاتت ممکنه پزشک باشی و حتی ممکنه مقاله ضعیف باشه ولی تو انسان آراسته ای نیستی . من متاسفم برای افراد تحصیل کرده ای که فقط عنوان یدک می کشند و حتی اگر حرفشان درست باشد که در اینجا درست هم نیست آنقدر زشت و غیر انسانی مطلبشان بیان می کنند که آدم بیزار می شود از عنوان تحصیل کرده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
با این سطخ از شعور بعید می دونم دکتر باشی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
"مرحوم برای خبرنگار ما همان زمان تعریف کرد که وقتی دیدم دانشجوی نمونه کشوری نشدم به کمک یکی از دوستان یک فراخوان صوری استخدام درست کردیم و به دست آن دانشجوی انتخاب شده رسانیدم. او هم رزومه خود را فرستاد وقتی رزومه را با رزومه خودم مقایسه کردم، دیدم امتیاز‌های من از او بیشتر است. پیگیر شدم و در نهایت مسئولان سازمان امور دانشجویان قبول کردند که در حقم اجحاف شده است، اما دیگر مراسم برگزار شده بود و به من قول‌هایی برای جبران دادند که عملیاتی نشد..."

این بخش را دوباره بخوانید لطفا.

کسی که چهارچوبهای قانونی براش اینقدر بی ارزش باشه که برای دنبال کردن منافع خودش دست به هر کاری بزنه و حتی فراخوان صوری راه بندازه، براحتی میتونه بیاد و در یک برنامه زنده هم اساتید خودش رو بدنام بکنه. جامعه علمی هیچ نیازی به خدمات "ارزنده" امثال این آقایان ندارد.
پاسخ ها
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
دو مطلب بزرگوار
اولا چهارچوب های قانونی که به داد این مرحوم نرسیدند
ضمنا اون استادی که چنین اجحافی کرده بعید می دونم لیاقت استادی و هیات علمی شدن رو داشته باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
سلام به نظر من هم کار اون مرحوم اخلاقی نبوده جون با حیله و در قالب فراخوان صوری به مدارک شخصی وخصوصی فرد
مورد نظر دسترسی پیدا کرده و این کار اصلا درست نبوده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
متاسفانه در کشور ما این مسائل دیگه عادی شده ، اگه پارتی داشته باشی حتی هیچ چیزی هم بلد نباشی میشی مدیر ولی اگه نخبه هم باشی ولی پارتی نداشته باشی به جایی نمیرسی به خاطر همینه که کشور ما با داشتن این همه نخبه هنوزم نتونسته پیشرفت کنه
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟