دامنه نوسان، بورس را به قهقرا برده است

همتیان، فعال بازار بورس و سرمایه دامنه نوسان را نوعی زجرکش کردن بورس دانست و گفت: این سیاست بورس را به قهقرا برده و مشخص نیست دقیقاً چرا بر تداوم آن اصرار ورزیده می‌شود در صورتی که بورس را نابود می‌کند.
کد خبر: ۱۰۴۴۱۲۱
|
۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶ 05 April 2021
|
2331 بازدید
|
۲

به گزارش بورس تابناک، حسن همتیان، درباره بورس و شرایط آن، تاکید کرد: بورس این روزها بدترین شرایط خود را در یکسال اخیر سپری می کند و تمام شاخص ها با اختلاف افت شدید کرده اند و لذا باید گفت یکی از عوامل اصلی آن که کارشناسان متفق القول بر آن تاکید دارند دامنه نوسان است که هم دخالت محسوب می شود و هم محدودیت هایی را برای سهام داران ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه یکسال است که بورس با این سیاست اشتباه در حال زجرکش کردن است، تاکید داشت: این سخن من نیست بلکه تمام کارشناسان و دلسوزان اقتصاد این مملکت موضوع را گوشزد کرده اند اما آنکس که باید ببیند نمی بیند. متاسفانه شرایط مانند یک بازی فوتبال است که در دقیقه های پایانی بازیکنی خطای فاحشی می کند و همه استادیونم و دنیا آن خطا را می بینند به جز داور مسابقه که باید سوت را بزند.

این فعال بورس با اشاره به اینکه دولت برای شوک درمانی اقتصادی بورس موضوع دامنه نوسان را پیش کشید، بیان کرد: کلمه شوک درمانی یعنی موضوعی که یکباره بیاید و اثر کند و برود نه اینکه یکسال تمام بماند و بورس را به قهقرا ببرد مشخص نیست دقیقا بورس و دولتی ها معنای کلمه شوک را نمی دانند یا اقتصاد دانان که مدام دلسوزانه توصیه می کنند.

شوک درمانی جواب نداد
همتیان با طرح این پرسش که چقدر باید فرصت بسوزد تا یک فرد یا مجموعه متوجه شود که تصمیمی که گرفته اشتباه است؟ ابراز داشت: این روند که بورس طی می کند شرایط را به گونه ای رقم زده که اگر دولت روحانی بر سر کار بود دامنه نوسان چهار سال دیگر هم تمدید می شود تا کلاً چیزی از بورس باقی نماند.

وی با بیان اینکه تنها راه چاره حذف سیاست نوسان بورس است، ابراز داشت: حذف دامنه راه نجات بور ساست وگرنه محکوم به نابودی کل بورس و مجموعه سرمایه گذاری کشور هستیم کما اینکه هم اکنون هم طبق بیان کارشناسان و مطالعاتی که داشتیم ارزش بورس در روزهای اخیر به کمترین میزان خود در 14 ماهه اخیر رسیده و این شاهکار دامنه نوسان است.

این فعال بورس با بیان اینکه دامنه نوسان در واقع یک محدودیت و یک دخالت دیگر در عرصه بورس است، گفت: هر میزان دخالت ها و تماس های دولتی و مسئولان حاکمیتی با بورس کمتر شود، بورس ما رونق بیشتری می گیرد اما متاسفانه این امر به گوش هیچکس نمی رسد. کارشناسان بارها درباره دخالت ها در بورس هشدار داده اند زیرا تجربه نشان داده هر نوع دخالتی در سیاست گذاری بورس باعث بدتر شدن ماجرای بورس و بازار سرمایه گذاری شده است. تعجب اما اینجا است که چرا دولت به این امر وقعی نمی گذارد لذا با این شرایط به نظر نمی رسد که بورس در ماه های آتی نیز رونقی بگیرد.

 

منبع: بازار

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
امان از افراط و تفریط ها ! آقایان به اصطلاح کارشناش ! برداشتن یکباره دامنه نوسان یعنی خدمت به حقوقی های بازار ! دامنه نوسان نامتقارن در این برهه افتضاح بالا آورده ، قبول ! ولی برداشتن دامنه نوسان یک باره نباید اتفاق بیفتد و باید مرحله به مرحله باشد و در قدم اول دامنه به شکل ( 6+ / 6-) در مرحله بعد ( 10+/10- ) و بعد از پایش و نظارت و برخورد با خاطیان دامنه نوسان (15+ / 15-) شود . اما در بازه زمانی 2 ساله ! نه اینکه شب بخوابیم و صبح ببینیم دامنه نوسان برداشته شده ! ضمن اینکه مگر چند کشور در دنیا بورس شان بدون محدودیت دامنه نوسان است ؟ اگر دامنه نوسان در قدم آخر به ( 15 + / 15- ) برسد کمترین صف خرید و فروش شکل می گیرد ! در ایالت متحده آمریکا هم که دامنه کاملا باز است نظارت هست ! و حقوقی وجود ندارد ! پس به اسم حمایت از حقیقی ها به حقوقی ها خدمت نکنید !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
بر خلاف نظر آقاي همتيان بسياري از كارشناسان اقتصادي دامنه نوسان را در شرايط فعلي ضروري مي دانند دليل آن هم حضور ميليوني آماتورها در بازار بورس و رفتار هيجاني آنهاست به نحوي كه با انتشار يك خبر كذب، يك نماد مي تواند به عرش اعلا برسد و يا اينكه به حضيض ذلت كشيده شود و در اين شرايط ديگر منطق در بازار حكمفرما نخواهد بود.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟