هادی سامع: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی مواد باقی مانده از طرح جهش تولید و تامین مسکن، راهکارهایی را جهت تامین زمین رایگان و خانه دار کردن مردم پیش بینی و تصویب کردند.
به گزارش «تابناک»؛ دستور کار جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس به بررسی مواد ارجاعی از کمیسیون عمران در طرح جهش تولید و تامین مسکن اختصاص داشت.
نمایندگان مجلس در مصوبهای وزارت کشور را موظف کردند با همکاری با وزارت راه و شهرسازی و سازمان ثبت اسناد از هرگونه موازیکاری در مراحل صدور پروانه، تفکیک سند و تمامی مراحل کارشناسی ساخت مسکن جلوگیری کند؛ مصوبهای که در راستای جلوگیری از موازی کاریهای فعلی و افزایش هزینه برای ساخت و ساز است.
در این باره محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیات رییسه مجلس توضیح داد: در حال حاضر این سه دستگاه جداگانه و تکراری به این موضوع میپردازند که باعث تأخیر و از بین رفتن زمان و افزایش هزینهها میشود؛ به طور مثال متراژ ساختمان یک بار توسط شهرداری، بار دیگر توسط سازمان نظام مهندسی و در نوبت بعد توسط سازمان ثبت میشود که این امر موجب موازیکاری و تأخیر در جهش تولید مسکن خواهد شد؛ مشکلی که با همکاری وزارتخانههای کشور، راه و شهرسازی و سازمان اسناد و املاک رفع میشود.
سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور مکلف شدند اراضی ملی واقع در محدوده و حریم شهرها و همچنین اراضی مصوب وزارت راه و شهرسازی برای طرحهای شهرکسازی در خارج از حریم شهرها را حداکثر دو ماه به این وزارت خانه دهد. دستگاههای دولتی نیز مکلف به واگذاری رایگان اراضی خود جهت تولید مسکن شدند.
بافتهای فرسوده در اولویت تولید مسکن قرار گرفتند؛ بدین شکل که وزارت راه و شهرسازی موظف شد تا به منظور تأمین زمین مورد نیاز طرح جهش تولید و تامین مسکن، استفاده از اراضی درون شهری در بافت فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی، اراضی متصل به بافت شهری و اراضی دستگاهها را در اولویت قرار دهد.
مجلس این تکلیف را برای وزارت اقتصاد و دارایی ایجاد کرد که جهت ساخت مسکن امکان پیش خرید فولاد و سیمان مورد نیاز را در بورس کالا فراهم کند.
در راستای کاهش هزینههای تولید مسکن، وزارتخانههای نیرو، نفت و ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شدند برای کلیه واحدهای مسکونی برنامههای حمایتی مسکن صرفا حق انشعاب را دریافت کنند و حق دریافت هیچ مبلغی بابت تامین و انتقال را ندارند.
همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف شد با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امکان اجرای این قانون و پروژههای مسکن کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح را فراهم نماید. نیروهای مسلح میتوانند از اراضی در اختیار مازاد بر نیاز خود و با رعایت مقررات مربوط برای اجرای این ماده استفاده نمایند.
علاوه بر موضوع خانه دار کردن مردم، مجلس در راستای توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد در تهیه دستورالعمل طراحی و ساخت پروژههای مسکن حمایتی، تحقق هویت و فرهنگ و سبک زندگی غنی اسلامی – ایرانی را صیانت کرده و الزامات زیست محیطی، بهره وری انرژی، پدافند غیرعامل، پایداری، ارتقاء کیفیت، استحکام و ایمنی در برابر حوادث طبیعی و غیرمترقبه را با استفاده از روشهای مناسب از جمله صنعتی سازی مسکن رعایت نماید. در همین راستا این وزارت خانه باید با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه شاخصهای تحقق هویت فرهنگی و سبک زندگی ایرانی اسلامی را تدوین کند.
در همین راستا به منظور توسعه فضاهای مذهبی و فرهنگی و بهره گیری بهینه از اماکن مذهبی و تثبیت جایگاه مسجد به عنوان اصلی تری پایگاه عبادی، تربیتی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی، وزارت راه و شهرسازی و سازمان اوقاف و امور خیریه موظف شدند نسبت به تعیین مقیاس یا نُرم سرانه مساجد در مناطق مختلف اقدام کنند.
نمایندگان مجلس در نطقها و تذکرات خود به طرح موضوعات مهم جامعه در قالب تذکر به رییس جمهوری و وزرا پرداختند که عمده آن انتقاد از عملکرد دولت در مبارزه با کرونا بود. در این باره محمد مهدی زاهدی نماینده کرمان خطاب به روحانی گفت: «این چه بیتدبیری و سوء مدیریت، بیتوجهی و بیبرنامگی برای مقابله با ویروس کروناست، از تعطیلات نوروزی سوء استفاده شد و قرنطینهای صورت نگرفت که نتیجه این آمار وحشتناک مبتلایان به کرونا و آغاز موج چهارم است. چه کسی پاسخگوی تعداد زیاد مرگ و میر است؟ ما رییس جمهور را مسئول میدانیم لذا از هیأت رئیسه انتظار داریم ایشان جهت پاسخگویی به مجلس فراخوانده شده و وزیر بهداشت نیز هفته آینده در مجلس برای ارائه گزارش حضور یابد.»
در حاشیه جلسه علنی امروز، امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با اعلام کاندیداتوری اش گفت که در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام خواهد کرد.