اعضای یک شبکه زورگیری که در قالب سه باند به فعالیت های مجرمانه می پرداختند، در حالی با تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی دستگیر شدند که در همان ساعات اولیه دستگیری به 130 فقره زورگیری با چاقو و تبر از زنان و نوجوانان اعتراف کردند.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی روز گذشته با بیان این خبر در گفت وگوی اختصاصی با خراسان گفت: در راستای تشدید طرح مبارزه با جرایم خشن در مناطق مختلف شهر مشهد، تکاپوی پلیس برای شناسایی و دستگیری زورگیرانی آغاز شد که از مدتی قبل فعالیت های مجرمانه خود را با دستبرد خشن به اموال زنان و نوجوانان ادامه می دادند.
سردار سرتیپ دوم ابراهیم قربانزاده افزود: بررسی های کارشناسی پلیس با تجزیه و تحلیل پرونده های زورگیری بیانگر آن بود که زورگیران خطرناک برای ارتکاب جرم از خودروهای پژو 206، پارس و موتورسیکلت آپاچی با پلاک های جعلی استفاده می کنند و موجب «احساس ناامنی» می شوند.
وی گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، پرونده زورگیری از زنان و نوجوانان به پلیس آگاهی سپرده شد و گروه ویژه ای از کارآگاهان ورزیده دایره مبارزه با جرایم خشن با هدایت و نظارت مستقیم سرهنگ جواد شفیع زاده (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) تحقیقات تخصصی خود را در این باره آغاز کردند.
این مقام ارشد انتظامی که خود با حساسیت ویژه ای عملیات پلیسی را رصد می کرد، با بیان این که بررسی های کارآگاهان به صورت میدانی و با استفاده از تجهیزات نوین پلیسی ادامه یافت، به کشف سرنخ هایی از مخفیگاه سارقان اشاره کرد و افزود: کارآگاهان با استخراج شماره پلاک های اصلی دو خودرو و موتورسیکلت، موفق شدند محل اختفای دزدان را در مناطق خواجه ربیع، رسالت، پنجتن و قاسم آباد شناسایی کنند.
سردار قربانزاده خاطرنشان کرد: بنابراین سه گروه عملیاتی به فرماندهی سرهنگ قنبری (رئیس اداره مبارزه با سرقت) وارد عمل شدند و در چند اقدام هماهنگ و ضربتی شش تن از سرکردگان اصلی این باند را در حالی به دام انداختند که بسیاری از مال باختگان و طعمه ها، از «دستان سیاه» زورگیران سخن گفته بودند.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی تصریح کرد: با دستگیری اعضای این شبکه مشخص شد چند تن از آنان ساعد و بازوهای خود را به طور کامل خالکوبی کرده اند و به همین دلیل نیز مال باختگان آنان را «سیاه دست» می نامیدند.
سردار ابراهیم قربانزاده با اشاره به کشف وسایل نقلیه مورد استفاده زورگیران و تعدادی سلاح سرد از قبیل چاقو و تبر افزود: با انتقال متهمان به پلیس آگاهی، بازجویی های تخصصی از آنان به سرپرستی سرهنگ «میش مست» (رئیس دایره مبارزه با جرایم خشن) آغاز و مشخص شد که آنان از سوی پلیس اطلاعات و امنیت و همچنین پلیس آگاهی شهرستان طرقبه شاندیز تحت تعقیب قرار داشتند.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، اگرچه زورگیران ابتدا هرگونه ارتکاب جرمی را انکار می کردند اما با کشف یک عکس دسته جمعی در گوشی تلفن، ناچار شدند ارتباط با یکدیگر و همچنین مالخران اموال سرقتی را بپذیرند، به همین دلیل بازجویی ها از آنان وارد مرحله جدیدی شد تا این که به 130 فقره زورگیری با چاقو و تبر از زنان و نوجوانان در مناطق احمد آباد، سجاد، وکیل آباد، جلال و ... اعتراف کردند.
سردار سرتیپ دوم قربانزاده خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان می دهد اعضای این شبکه خطرناک که در قالب سه باند به فعالیت های مجرمانه می پرداختند، در بسیاری از موارد نیز طعمه های خود را مورد ضرب و جرح قرار داده اند و اموال سرقتی به ویژه تلفن های همراه را به مالخران تبعه خارجی فروخته اند که تحقیقات در این باره ادامه دارد.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی همچنین تاکید کرد: روز گذشته 73 تن از مال باختگان در مواجهه حضوری با زورگیران، آنان را شناسایی کردند اما بررسی های بیشتر با دستورات ویژه قضایی برای کشف سرقت های دیگر آنان در مناطق مختلف شهر آغاز شده است.