کاخ سفید: در حادثه نطنز نقش نداشتیم

سخنگوی کاخ سفید مدعی شد که آمریکا در حادثه نطنز نقش نداشته و تمرکزش را روی مذاکرات وین قرار داده است.
کد خبر: ۱۰۴۵۶۹۵
|
۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۱ 12 April 2021
|
7203 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از فارس، «جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری شامگاه دوشنبه مدعی شد آمریکا نقشی در «حادثه نطنز» نداشته است.

ساکی در این نشست خبری گفت: «گزارش‌ها درباره حادثه رخ‌داده در مرکز غنی‌سازی نطنز را دیده‌ایم. به هیچ شکلی در حمله به تأسیسات هسته‌ای نطنز نقش نداشته‌ایم.»

روز گذشته، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران از وقوع حادثه‌ای در بخشی از شبکه توزیع برق تأسیسات غنی‌سازی نطنز خبر داد.

«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی هم در واکنش به حادثه در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی سازی نطنز گفت: «اقدام علیه مرکز غنی سازی نطنز، نشان دهنده شکست مخالفان پیشرفت‌های صنعتی و سیاسی کشور برای جلوگیری از توسعه چشمگیر صنعت هسته‌ای از یک سو و مذاکرات موفق برای رفع تحریم‌های ظالمانه است».

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت خارجه نیز امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران در این ارتباط اظهار داشت: «اتفاق ناگواری که در نطنز رخ داد و بار‌ها رژیم صهیونیستی از قبل می‌گفت و این روز‌ها هم از منابع متعدد شنیده می‌شود که تایید می‌کنند که این رژیم پشت این داستان بوده است. پاسخ ایران انتقام از این رژیم در زمان و مکان خودش است.»

سخنگوی کاخ سفید در نشست شامگاه سه‌شنبه گفت که دولت آمریکا روی مذاکرات وین متمرکز است. او گفت: «گمانه‌زنی‌ای درباره اثرات این رویداد (حادثه نطنز) و علت آن نداریم. روی گفتگو‌هایی که انتظار داریم این چهارشنبه در وین انجام شود متمرکز هستیم.»

سخنگوی کاخ سفید گفت: «انتظار داریم که این گفتگو‌ها طولانی و دشوار باشند. نشانه‌ای از تغییر در مشارکت‌کنندگان این نشست وجود ندارد.»

جلسه حضوری نشست کمیسیون مشترک برجام از روز سه شنبه ۱۷ فروردین ماه در وین از سر گرفته شد. دومین جلسه در قالب این نشست روز جمعه ۲۰ فروردین برگزار شد. ارائه گزارش رایزنی‌های فنی صورت گرفته در جلسات گروه‌های کارشناسی «لغو تحریم“ و «هسته‌ای» مهمترین دستورکار نشست جمعه بود.

در نشست جمعه نمایندگان اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده‌های جلسات کارشناسی، نتیجه رایزنی‌های کارشناسان ایران و کشور‌های ۱+۴ را به اعضای کمیسیون مشترک گزارش کردند.

«سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه و رئیس هیأت ایرانی بعد از نشست روز جمعه ضمن تاکید بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای ادامه تعاملات جدی، گفت: «این امر منوط به مشاهده اراده سیاسی و جدیت در طرف‌های مقابل است و در غیر این صورت، دلیلی برای ادامه مذاکرات وجود نخواهد داشت.»

عراقچی مجددا تاکید کرد: «لغو کلیه تحریم‌های آمریکا که در دوران رئیس‌جمهور گذشته آن کشور وضع شده‌اند، گام ضروری برای احیای برجام بوده و تنها پس از راستی آزمایی لغو این تحریم‌ها، ایران آمادگی دارد تا اقدامات جبرانی خود را متوقف کرده و به اجرای کامل برجام بازگردد.»

در پایان این جلسه، توافق شد جلسه آتی کمیسیون در سطح معاونان در روز چهارشنبه آتی (۲۵ فروردین) در وین برگزار شود و بلافاصله در چارچوب گروه‌های کارشناسی، رایزنی‌های فنی و تخصصی به صورت فشرده جهت تهیه و ارائه فهرست اقداماتی که باید از سوی همه طرف‌ها در حوزه رفع تحریم و اقدامات هسته‌ای برای احیای برجام صورت گیرد، ادامه یابد.

دولت «جو بایدن» گفته قصد دارد آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام که «دونالد ترامپ» اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از آن خارج شد بازگرداند.

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای که چندی پیش در مجله «فارن‌افرز» منتشر کرده بود شرط بازگشت آمریکا به برجام را رفع بی‌قید و شرط تمامی تحریم‌های اعمال‌شده (imposed)، بازاعمال‌شده (reimposed) یا دوباره برچسب‌گذاری‌شده (relabaled) اعلام کرده بود.

دولت بایدن از سوی دیگر شرط بازگشت به برجام را عقب‌نشینی ایران از اقدامات جبرانی‌ای عنوان کرده که تهران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و محقق نشدن وعده‌های طرف‌های اروپایی در دستور کار قرار داده است.

جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟