تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
سه دلیل اصلی عدم دعوت شورای وحدت از لاریجانی
حمیدرضا فولادگر در گفتگویی درباره کاندیداتوری علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: او تاکنون نه اعلام آمادگی کرده و نه فعالیتی دارد. اینکه میگویند او ثبت نام میکند، صد درصد نیست. نامزدی آقای لاریجانی بستگی فعل و انفعالاتی دارد که در هفتههای آینده اتفاق میافتد. وی افزود: تا آنجا که من اطلاع دارم و پرسیدم و تحقیق کردم این است که نه ایشان تا به حال اعلام حضور کرده و نه فعالیتی در حوزه انتخابات انجام داده است. با این شرایط و تا اینجای کار باید حضور آقای لاریجانی را در عرصه انتخابات منتفی بدانیم. مگر اینکه در دو یا سه هفته آینده تحولاتی رخ دهد. این فعال سیاسی اصولگرا درباره علت عدم دعوت جامعه روحانیت و جبهه پیروان از علی لاریجانی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: شرایط برای ایشان نزد تشکلهای انقلابی و اصولگرا خیلی مساعد نیست، اما شخصا معتقدم عملکرد آقای لاریجانی در مجلس و قبل از آن در جهت کلی انقلاب و مصالح نظام بود. وی با بیان اینکه مجلس در سه دوره ریاست علی لاریجانی موفقیتهایی داشت و تصمیمات خوبی در حوزه موضوعات کلان کشور به ویژه مسائل اقتصادی گرفت، ادامه داد: البته انتقادهایی به آقای لاریجانی درباره دوره ریاستش در مجلس، موضوع برجام و نسبتش با دولت روحانی وجود دارد؛ مخصوصا برخی انتظار داشتند آقای لاریجانی در مجلس دهم نظارت قاطع تری بر دولت انجام دهد.
واعظ آشتیانی: اصلاحطلبان از محبوبیت رئیسی میترسند
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی درباره هدف اصلاحطلبان از چنین تخریبهایی به «مثلثآنلاین» گفت: «خود اصلاحطلبان میدانند که در پی آزمون هشتسالهای که دادهاند، دیگر جایی در بین مردم ندارند. اصلاحطلبان در این دوره از انتخابات احساس کمبود میکنند و سعی دارند با توسل به توهین و تخریب کار خود را پیش ببرند. از سوی دیگر، طیفی از اصلاحطلبان به سمت رادیکالی کردن میروند و میخواهند هنجارشکنی و ساختارشکنی کنند. آنها تمایل دارند فضا غبارآلود شود». او ادامه داد: «در پی چنین سیاسی حالا توپخانههای رسانهای اصلاحطلبان آقای رئیسی را نشانه گرفتهاند زیرا اصلاحطلبان میدانند که آقای رئیسی از محبوبیت بالایی برخوردار است و در بین افکار عمومی به شدت مقبولیت بالایی دارد زیرا در تمام اینسالها بدون در نظرگرفتن هیچ ملاحظهای عدالت را اجرا کرده است. آنها از حضور آقای رئیسی نگران هستند».این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که هدف رادیکال کردن فضای انتخابات از سوی اصلاحطلبان چیست، بیان کرد: «آنها میدانند در انتخابات شکست خوردهاند و به همین دلیل به سمت تندروی میروند. اگر آنها بخواهند نامزدی رادیکال روانه میدان کنند یا انتخابات را به آشوب بکشند، همین ذرهای آبرویشان که روی یخ نوشتهاند هم از بین میرود. وارد کردن امثال تاجزاده به انتخابات این پیام را میدهد که آنها میخواهند آشوب به پا کنند و هدفشان شرکت در یک رقابت سالم انتخاباتی نیست.»
تماس عارف با کروبی بعد از بستری شدن در بیمارستان
محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در تماسی تلفنی جویای احوال مهدی کروبی شد.در پی بستری شدن حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی در بیمارستان، محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در تماسی تلفنی جویای احوال وی شد و ضمن احوالپرسی، سلامتی و عافیت وی را از خداوند مسألت کرد.
ادعای یک نماینده درباره برنامه قالیباف برای انتخابات
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قالیباف قصد رقابت با رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری ١۴٠٠ را ندارد، گفت: آقای دکتر قالیباف اعلام آمادگی کردهاند که برنامه و تیم اقتصادی شان برای تحول اقتصادی کشور در اختیار آقای رئیسی باشد تا بتوان شاهد اتفاقات خوب اقتصادی در دولت آینده باشیم. مجتبی توانگر در گفتوگو با ایسنا، درباره میزان توجه کمپینهای انتخاباتی و کاندیداها به مسائل اقتصادی گفت: به جز برخی افراد که مشخص است جزو گزینههای اصلی انتخابات نیستند و بعضا حرفها و مواضع اقتصادی مطرح میکنند که چندان قابل تامل هم نیست، هنوز شاهد توجه کمپینهای انتخاباتی به مسائل اقتصادی نیستیم. دلیلش هم این است که فعلا تکلیف گزینههای اصلی مشخص نیست. چه در سمت اصولگرایان و چه اصلاحطلبان و چه مدعیان در اعتدال؛ مشخص نیست کدام یک از چهرههای اصلی مطرح میآیند؟ لذا در چنین شرایطی اصلا بحثی درباره مسائل اقتصادی شکل نمیگیرد. وی افزود: از سال ۱۳۹۷ تا اواسط ۱۳۹۹ یک تیم اقتصادی جوان در کنار آقای دکتر قالیباف فارغ از قوه اجرایی، تقنینی و قضایی، برنامههای جامعی را برای تحول اقتصادی کشور آماده کرده بودند که بخشی از آن در مجلس پیگیری شده و میشود، لیکن بخش مربوط به اجرا به دلیل اینکه ایشان قصد رقابت با آقای رئیسی را ندارند کاملا اعلام آمادگی کردهاند که برنامه و تیمشان در اختیار آقای رئیسی باشد تا بتوان شاهد اتفاقات خوب اقتصادی در دولت آینده باشیم.
واکنش متکی به سوالی درباره احمدینژاد؛ سوال بعدی لطفا!
وزیرخارجه پیشین کشورمان درباره احتمال ورود محمدجواد ظریف به عرصه انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم به عنوان نامزد جریان اصلاح طلب هم بیان کرد: شخصا معتقدم ظریف نامزد نخواهد شد.وزیر خارجه دولت احمدینژاد همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با محمود احمدی نژاد در ارتباط است و آیا او به میدان انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم ورود خواهد کرد یا خیر، گفت: بروید سراغ سوال بعدی لطفا!
واکنش یک نماینده به ادعای جنجالی احمدینژاد
نائبرئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: صحبتهای رئیسجمهور پیشین در خصوص خرید جزیره از سوی مسئولان جمهوری اسلامی، جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی دارد.شهریار حیدری در گفتوگو با ایلنا، در واکنش به اظهارات محمود احمدی نژاد مبنی بر این که «مسئولان جمهوری اسلامی جزیره خریدهاند تا درصورت جوشیدن خشم ملت به آنجا فرار کنند»، گفت: آقای احمدینژاد حرفهای عجیب و غریب زیاد میزند و میخواهد متفاوتتر از دیگران باشد؛ به همین خاطر اینگونه صحبت میکند.نائبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آقای احمدینژاد زمانی، خودشان رئیس جمهور و مسئول قانون اساسی بودند و میدانند این قانون اجازه چنین کاری را به مسئولان جمهوری اسلامی ایران نمیدهد.وی با بیان این که به صراحت میگویم هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی نه جزیره خریده است و نه جزیرهای فروخته، گفت: باید بگویم جزایر ما در خلیج فارس استراتژیک و جزء سرزمینمان محسوب میشوند؛ این حرفهای آقای احمدی نژاد برای جلب توجه است و کمیسیون امنیت ملی به موضوعاتی میپردازد که واقعیت داشته و حساسیتی رویش وجود داشته باشد.
نماینده سابق مجلس: لاریجانی برای داوطلبیِ انتخابات با احدی رایزنی نکرده است
چهره نزدیک به علی لاریجانی، او را از زمره شخصیتهایی برشمرد که درپی خدمت است و درباره حضور احتمالی او برای انتخابات ریاستجمهوری گفت: او از آن دسته افراد نیست که برای رای خودش را به آب و آتش بزند بنابراین تا اجماع و خواست عمومی حاصل نشود برای لاریجانی زمینه خدمت فراهم نمیشود.«عزتالله یوسفیان ملا» روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا درباره گمانه زنیها برای حضور علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: لاریجانی ۱۲ سال رییس مجلس بود و رجل سیاسی محسوب میشود اما تا این لحظه درباره داوطلبی در انتخابات ۲۸ خرداد ریاست جمهوری اظهار نظری نکرده است.این نماینده ادوار در عین حال افزود: زمینه خدمت فراهم شود مسلما لاریجانی برای خدمت میآید اما وقتی زمینهها مساعد نباشد، بعید است داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری شود، زیرا او از آن دسته افراد نیست که خودش را به آب و آتش بزند که رای بیاورد و رییس جمهوری شود. لاریجانی از داوطلبانی است که هدفش رای نیست بلکه خدمت است و تا اجماع و خواست عمومی حاصل نشود، زمینههای خدمت فراهم نمیشود.وی به حضور بیحاشیه لاریجانی در راس مجلس شورای اسلامی در مدت بیش از یک دهه اشاره کرد و گفت: در این مدت، لاریجانی کلمهای نگفت که روابط عمومی مجلس مجبور به صدور اصلاحیه یا تکذیبیه شود.
ادعایی درباره زمان بازگشت آمریکا به برجام
قرارگاه سایبری عمار با انتشار مطلبی مدعی شده است که طبق آخرین اخبار دریافتی از مذاکرات وین، ایران و آمریکا در ۳ خرداد به تعهدات برجام بازمیگردند. قرارگاه سایبری عمار می نویسد: بر اساس پیشنهادهای آمریکاییها، آنها تاکنون حاضر شدهاند که تحریمهای نفتی ایران را بردارند اما حاضر به لغو تحریمهای بانکی نیستند. طرف ایرانی هم ۳ خرداد را برای بازگشت دو طرف به تعهدات برجامی پیشنهاد کرده است.گفتنی است طی روزهای اخیر صداوسیما و برخی رسانهها اخبار ضدونقیضی را در این رابطه منتشر کرده اند که تایید صحت و سقم آن امکان پذیر نیست.
نیکزاد: انتخابات ریاست جمهوری عرصه خودنمایی نیست
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: انتخابات ریاست جمهوری عرصه خودنمایی نیست و باید با بررسی زیاد تصمیم گرفت لذا نباید ذهن جامعه را مغشوش کرد.علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر مطلبی درباره انتخابات ریاست جمهوری منتشر کرد.متن مطلب نایب رئیس مجلس درباره انتخابات ریاست جمهوری به شرح است:انتخابات ریاست جمهوری عرصه خودنمایی نیست. باید با بررسی زیاد تصمیم گرفت. نباید ذهن جامعه را مغشوش کرد. باید به یقین رسید که می توانی و شایسته تری نیست. اعلام حضور کاری ندارد. آمادگی واقعی برای خدمت مهم است.
«کاندیدای پنهان» نداریم
صوفی در پاسخ به این پرسش که سخنگوی جبهه اصلاحات ابراز امیدواری کرده بود که تا قبل از ثبتنامها، نامزد جریان اصلاحات مشخص شود پس چرا فرآیند انتخاب گزینه اصلی به تعویق افتاد، اظهار داشت: به اعتقاد بنده، اصلاح طلبان باید منتظر باشند تا نتیجه بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان اعلام شود. بر این اساس دو هفته مانده به انتخابات درباره گزینه خود تصمیم میگیرند.عضو جبهه اصلاحات در عین حال «کاندیدای پنهان» اصلاحات در انتخابات را که از سوی سخنگوی حزب کارگزاران مطرح شده است، رد میکند و میگوید: ما عضو جبهه اصلاحات هستیم و مرعشی هم در آنجا حضور دارد، در این جمع خبری از طرح «کاندیدای پنهان» نیست!
ترقی: رهبر انقلاب سید حسن خمینی را از کاندیداتوری منع نکردند
وی در پاسخ به این پرسش که دلیل این بهره برداری ها چیست، تاکید کرد: می خواهند موفقیت یا عدم موفقیت یک فرد را در انتخابات به حساب رهبری بگذارند. نکته دیگر این که فردی را نامزد رهبری تلقی کنند که این هم باز یک اشکال اساسی است. هزینه نیامدن را به عهده رهبری بگذارند. مثل این خبری که درباره سید حسن خمینی نقل شده است. این موارد بدین مفهوم است که رهبری مانع آمدن فردی شدند در حالی که مانع چیز دیگری بوده است، نه این که ربطی به رهبری داشته باشد. در مجموع فقط بهره برداری های شخصی یا جناحی است که از این مسئله انجام می شود.او درباره ورود رییسی به کارزار انتخابات گفت: تا الان هیچ کسی از اصولگرایان نتوانستند اجماع کلی داشته باشند. همین مسئله که یک عدم اجماع روی فردی غیر از آقای رئیسی امکان پذیر نشده، دلیل روشنی است بر این که درخواست اصولگرایان از ایشان جدی است. اگر قرار باشد جریان مدیریت کشور به دست کسانی بیفتد که تغییر جدی را در این مسیر ایجاد کنند و همگرایی و همراهی با سیاست های کلان نظام و رهبری تحقق یابد طبیعی است زمینه موفقیت اصولگرایان فراهم می شود و در تعدد و تکثر نامزد موفقیتی وجود ندارد. در امکان رای آوری غیر از آقای رئیسی هم طبیعی است که این مسئله محقق نمی شود. بنابراین از نظر اصولگرایان اجماع و موفقیت در آقای رئیسی متعین است.ترقی بیان کرد: هر چه تکثر بیشتر باشد احتمال عدم موفقیت در غیر آقای رئیسی را بیشتر می کند. آن چه مسلم است تکثر در غیر از آقای رئیسی متعدد و فراوان است و این تکثر همان سرنوشت در سال ۹۲ را رقم می زند؛ بنابراین هر چه این نوع تکثر ایجاد می شود و خطر عدم توافق روی نامزدهای غیر آقای رئیسی بیشتر می شود، ضرورت آمدن آقای رئیسی افزایش می یابد.
وقتی رسایی در عمرش اینقدر نخندیده بود
فعال سیاسی اصولگرا در توئیتی به اعلام کاندیداتوری مصطفی تاجزاده واکنش نشان داد. حمید رسایی که در انتخابات دهمین دوره مجلس از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود، نوشت: در عمرم اینقدر نخندیده بودم؛ تاجزاده اعلام کاندیداتوری کرده... .
مهدی هاشمی به مرخصی آمد
فاطمه هاشمی از به مرخصی آمدن برادرش مهدی خبر داد.فاطمه هاشمی رفسنجانی با اشاره به آخرین وضعیت برادرش مهدی هاشمی اظهار کرد: مهدی هم اکنون به مرخصی آمده است.وی درباره این مرخصی بیان کرد: همانگونه که سایر زندانیان توانستند از مرخصی ویژه ماه رمضان برخوردار شوند، مهدی هم اکنون از این مرخصی بهرهمند شده و به بیرون از زندان آمده است.هاشمی رفسنجانی در پاسخ به این که تا چه زمانی مهدی هاشمی مرخصی است بیان کرد: زمان مرخصی مشخص نیست. گفتنی است مهدی هاشمی که سابقه مسئولیت سازمان بهینه سازی مصرف سوخت را بر عهده داشت به اتهام اخذ رشوه و اختلاس ۶۰۰ میلیون تومان به ۱۰ سال حبس و به رد ۶۰۰ میلیون تومان و ۱.۲ میلیارد تومان جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.