به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اتاق تهران؛ رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با بیان اینکه سختگیریها روی حسابهای بانکی شرکتها و تجار ایرانی در دبی همچنان وجود دارد، تصریح کرد که اعمال فشارها روی شرکتهایی که تخصصی فعالیت میکنند، کمتر است.
فرشید فرزانگان با اشاره به اینکه دو بانک صادرات و ملی در دبی، فعالیت جدی در تبادلات مالی مربوط به حوزه تجارت خارجی شرکتهای ایرانی، ندارند یادآور شد که عدم الحاق ایران به ساز و کار مالی FATF همچنان گره بزرگی است که تجارت خارجی فعالان اقتصادی را با مشکل مواجه کردهاست.
وی با این حال، از افزایش ارزش تجارت خارجی ایران و امارات طی سال گذشته خبر داد و گفت: طی سال 99، واردات ایران از امارات معادل 9.6 میلیارد دلار در برابر 4.6 میلیارد دلار صادرات به این کشور بود و آمار نشان میدهد که تجارت خارجی دو کشور طی این سال در مقایسه با سال پیش از آن، حدود 6 درصد رشد داشتهاست.
فرزانگان در عین حال، روند مناسبات اقتصادی دو کشور را رو به رشد دانست و با اشاره به اینکه گشایش در مناسبات ایران و عربستان، روابط تجاری ایران با امارات به ویژه با ابوظبی را فزونی میدهد، افزود: با فروکش کردن همهگیری کرونا و رفع محدودیتها، اقتصاد دبی به حضور صنعتگران و بازرگانان و گردشگران ایرانی نیاز جدی دارد.
به گفته وی، بهرغم تمامی محدودیتها علیه تجار و شرکتهای ایرانی در امارات، این کشور کماکان در مقایسه با سایر کشورهای منطقه خلیجفارس، وضعیت بهتری برای فعالیت اقتصادی شرکتهای ایرانی دارد، علاوه بر آنکه شتاب توسعه زیرساختها در دبی و تسهیل هرچه بیشتر فضای کسبوکار و تجارت در این کشور، با سایر مناطق این حوزه قابل قیاس نیست.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با اشاره به اینکه، امارات بیشترین سهم تجارت و صادرات با جهان را در مقایسه با دیگر کشورهای حاشیه خلیجفارس دارد، افزود: سهم امارات از صادرات به جهان 1.7 درصد است و پس از این کشور، عربستان با سهم 1.4 درصدی در جایگاه دوم است، بنابراین امارات و به طور ویژه، دبی محل خوبی برای صادرات مجدد کالاهای ایرانی است.
به گفته فرزانگان، ایران 0.35 درصد از سهم صادرات به جهان را دارد و به این ترتیب، امارات پنج برابر ایران سهم صادراتی بیشتری در جهان را به خود اختصاص دادهاست. از نظر شاخص مراکز مالی نیز، دبی رتبه 19 جهان را در اختیار دارد.
وی تاکید کرد: اگر رویکرد توسعهای در همکاریهای اقتصادی با امارات در دستورکار دولت و حاکمیت قرار گیرد، افزایش صادرات ایران به این کشور تا 7 میلیارد دلار در سال قابل دستیابی است، ضمن آنکه صادرات تا 11 میلیارد دلار در سال نیز دور از ذهن نیست.
وی در ادامه، تجارت خارجی دبی در سال 2020 را 45.47 میلیارد دلار صادرات و 186.8 میلیارد دلار واردات و صادرات مجدد این کشور را نیز 89.58 میلیارد دلار عنوان کرد و از جمله عوامل موثر در رشد تجارت خارجی این کشور بهرغم اپیدمی کرونا را دولتمداری قوی، تهیه بستههای محرک اقتصادی و احیای رو جلوی روابط اقتصادی با کشورهای همسایه دانست و ضمن آنکه میزبانی اکسپو 2020 نیز فرصت تازه اقتصادی برای این کشور ایجاد کرد.
به گفته فرزانگان، در اکسپوی 2020 دبی توزیع و تزریق واکسن کووید 19 در دستورکار قرار گرفته که خود به عاملی برای رشد صنعت گردشگری این کشور تبدیل شدهاست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.