تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
احمد خاتمی: میخواهند ویروس بی اعتنایی را به جان مردم بیندازند
حجت الاسلام سید احمد خاتمی دوشنبه شب در مراسم ویژه شب قدر در مصلای اعظم تبریز با بیان اینکه این ویروس بی اعتنایی چهره های مختلفی دارد، اظهار کرد: گاهی در قالب اینکه در انتخابات شرکت نمی کنیم و گاهی با ناامید کردن مردم و تکرار این جمله که " چه فرقی می کند در انتخابات شرکت کنیم یا نه" به جان جامعه رخنه می کند. وی در تشبیه شرایط سیاسی حاکم به جامعه با برخی از ویژگی های ویروس منحوس کرونا گفت: چهارده ماه است که دنیا گرفتار این ویروس منحوس است و شمار زیادی را درگیر کرده و یا جانشان را گرفته است، با وجودی که نحوه برخورد با این ویروس را می شناسیم؛ اما آیا ما با ویروس گناه که جان را تهدید می کند، آشنا هستیم؟ وی با بیان اینکه ویروس گناه، عبور از خطوط قرمز خداست و خطرش از ویروس جسم بیشتر است، خاطرنشان کرد: شب قدر فرصتی برای دوری از این ویروس است. حجت الاسلام خاتمی یادآور شد: ویروس جسم حداقل عمر ۱۰۰ ساله را تباه می کند اما ویروس گناه ابدیت را تباه می کند. عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه تاکید کرد: اگر ویروس کرونا شیوع پیدا کند، دنیا را تباه می کند، حال آنکه اگر ویروس گناه گسترش پیدا کند، این دنیا و آخرت تباه می شود.
جانسون: بدهی انگلیس به ایران و موضوع نازنین زاغری، دو مساله جدا هستند
نخست وزیر انگلیس و معاون وزیر خارجه در امور خاورمیانه و آفریقا، مواضع لندن را درباره پرداخت بدهی ۴۲ سال پیش انگلیس به ایران بر سر یک معاهده تسلیحاتی میان دو کشور و آزادی نازنین زاغری بیان کردند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه در یک کارزار انتخاباتی پارلمانی گفت که تداوم زندانی بودن نازنین زاغری شهروند دو تابعیتی انگلیسی-ایرانی که به اتهامات امنیتی در ایران زندانی است و کشمکش بر سر یک معاهده تسلیحاتی ۴۲ سال قبل با ایران «دو مساله کاملا جدا از هم» هستند. جانسون در جمع خبرنگاران گفت: طبعا ما اطمینان حاصل میکنیم که هر کاری از دستمان برمی آید برای حفاظت از منافع نازنین و تمام پروندههای دو تابعیتی بسیار بغرنجی که در تهران داریم، انجام دهیم.
کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰: اصلاحطلبان یک شورای نگهبان جدید ساخته اند
یک داوطلب ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اظهار کرد: نهاد اجماع ساز میخواهد قبل از ثبت نام گزینه خود را ممیزی کند ما با این ایده موافق نیستیم.«محسن رهامی»، یک داوطلب انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، در رابطه با اظهارات اخیر خود در مورد اینکه او را به عنوان کاندیدای جبهه اصلاحات معرفی نکنند، توضیح داد: تلاش من این است که در این مرحله حد امکان سایر آرا را هم جذب کنم و نیروهایی که لزوما حزبی و تشکیلاتی نیستند و به شکل فراجناحی و ملی به انتخابات نگاه می کنند جذب شوند.او افزود: تلاش من این است که دولت فراجناحی باشد. در این شکل می توان از همه نیروها استفاده کرد. چهل سال نگاه جناحی باعث شده نیروهای متخصص و توانمند که در قالب این احزاب و تشکل ها قرار نمی گرفتند از دایره خدمت بیرون بمانند و به کار گرفته نشوند. دولت ها در کابینه خود با رویکردی جناحی و محفلی نگاه کرده اند.
حقیقتپور: استراتژی تحیر رئیسی جواب داده؛ همه حیرانیم
منصور حقیقت پور در گفتوگو با نامه نیوز درباره کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی گفت: آقای رئیسی مولفه اصلی انتخابات شده است. آمدن آقای رئیسی موجب می شود، لشکری که از اصولگراها ثبت نام کردند، تبدیل به یک گردان شود و تقریبا سه تا تیپ آنها سر جای خودشان بنشینند. وی افزود: البته آمدن آقای رئیسی به صحنه انتخابات سبب خواهد شد که جناح اصلاحات نیز دنبال یک رفتار بر پایه اقتدار باشد؛ یعنی اصلاح طلبان دنبال نامزدی خواهند رفت تا در قطب مقابل آقای رئیسی قرار بگیرد. آمدن آقای رئیسی به صحنه، انتخابات را داغ می کند ولی نمی دانم چقدر به نفع خود آقای رئیسی می شود.فعال سیاسی اصولگرا درباره توصیه برخی به سیدابراهیم رئیسی برای ماندن در قوه قضائیه و تداوم اصلاحات در آن قوه توضیح داد: آقای رئیسی چند سال در قوه قضائیه سرمایه گذاری کرده است، در عین حالی که او هر جا باشد می تواند مفید باشد، به ذهنم می رسد به دلیل اینکه از ابتدای انقلاب ما شعار عدالت و توسعه عدالت را دادیم، اجرای عدالت در عدالتخانه ارجح است بر اجرائیات در پاستور.حقیقت پور درباره ثبت نام نامزدهای اصولگرا با وجود احتمال کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی افزود: خیلیها با وجود نامزدی آقای رئیسی در انتخابات ثبت نام خواهند کرد و عکس یادگاری با شناسنامه را خواهند انداخت، تا بعد ببینند چه می شود. معتقدم غروب روز 25 اردیبهشت هم باید منتظر اعلام تصمیم آقای رئیسی باشیم. به نظرم استراتژی تحیر آقای رئیسی جواب داده چون همه حیرانیم.
خباز: سبد رای اصولگرایان با رویگردانی مردم از اصلاحطلبان پر نمیشود
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: اصولگرایان فکر میکنند اگر کسی به اصلاحطلبان رای ندهد آرا به سبد آنها سرازیر خواهد شد، غافل از اینکه ممکن است عدهای در انتخابات شرکت نکنند؛ هرچند خواسته آنهایی که در پی انتخابات حداقلی هستند همین است. محمدرضا خباز روز سه شنبه در گفتوگو با ایرنا درباره انتخابات ۲۸ خرداد، گفت: دو نگاه در کشور ما نسبت به انتخابات حاکم است؛ دیدگاهی به مشارکت حداقلی و دیدگاهی که هم بر انتخابات حداکثری تاکید دارد و همه کسانی که بدون نگاه جناحی به سربلندی کشور میاندیشند این دیدگاه را دنبال میکنند.
نظر رسولی درباره وضعیت ظریف بعد از بیانات رهبر انقلاب
رسولی با بیان این که آقای ظریف تا به این لحظه بارها و بارها رسما اعلام عدم تمایل برای حضور در عرصه انتخابات را داشتند، گفت: مصاحبه اخیر دکتر ظریف که در همه دنیا انجام میشود، چندان غیرطبیعی نبود. معمولاً وزرا بخشی از خاطرات دوره مسئولیت خود را با هدف کمک به ثبت تاریخ شفاهی کشور بازگو میکنند. صحبتهای ایشان هم درباره حوزه سیاست خارجی بود، بنابراین افشای این مصاحبه غیرقانونی و ضد منافع ملی است که ما هم در جبهه اصلاحات در این رابطه بیانیه نسبتاً جامعی منتشر کردیم.وی با اشاره به این که نفیاً و اثباتاً بیانات رهبری در مورد حذف آقای ظریف از صحنه سیاسی و اجرایی کشور واجد پیام واگرایانهای نبوده و نیست، بیان کرد: خود آقای ظریف باید تصمیم بگیرند که تا به این لحظه طی چند مرحله اعلام عدم تمایل برای حضور در عرصه انتخابات کرده است. بنابراین باید منتظر باشیم و ببینیم ایشان در آینده چه تصمیمی درباره حضور و یا عدم حضور خواهد گرفت.
رسولی با بیان این که آن چه رهبری فرمودند، برخاسته از حوزه اختیارات و مسئولیتهای ایشان بوده است، گفت: در دهه ۸۰ که مسئولیت اداره استان خراسان را بر عهده داشتم، در اولین سالها یعنی ۸۰ تا ۸۴ در ارتباط با امنیت شرق شبیه چنین دوگانهای مطرح بود؛ بدون جنجال طرح مساله نموده و نقطه نظرات در بخشهای سیاسی و نظامی را به صورت دقیق و کارشناسی شده کتباً خدمت رهبری ارسال کردیم، ایشان در جایگاه فرماندهی کل قوا و رهبری اظهارنظر کردند، در نتیجه هم ظرفیت نظامی و هم سیاسی کشور برای تأمین امنیت شرق کشور به صورت ترکیبی و متصل به کار گرفته شد و در یک بازه زمانی کوتاهی دولت و مجموعه نظام و نیروهای مسلح در چارچوب یک هماهنگی مطرح از سوی رهبری پیش رفتیم و خوشبختانه نعمت امنیت که آن زمان گمشده اساسی خطه شرق ایران بود، طی این حرکت مجدداً اعاده شد.وی تاکید کرد: بنابراین برخلاف برخی از گمانهزنیهای زودهنگام و بعضاً جناحی به خودی خود این بیانات تاثیری در سرنوشت آقای ظریف نخواهد داشت.
امام جمعه اردبیل: کاندیداها در آستانه انتخابات به فکر الزامی نبودن حجاب افتادهاند
آیتالله سیدحسن عاملی در مراسم احیای شب بیست و یکم رمضان در مصلی اردبیل با برشمردن جامعیت شخصیت امام علی (ع) تریبت یافته دامان رسول گرامی اسلام اظهار کرد: ما اگر میخواهیم با امام متقیان سنخیت پیدا کنیم باید حداقل سیره و سلوک او را که جامعالابعاد است، در مسیر زندگی خود مورد توجه قرار دهیم.وی با انتقاد از برخی کاندیداها که تحلیلها و صحبتهای عجیبی را بر زبان میرانند، گفت: اینکه در آستانه انتخابات تعدادی از کاندیداها به فکر طرح الزامی نبودن حجاب میافتند جای سرافکندگی است چرا که مردم ایران بیحرمتی به حجاب را برنمیتابند و در صحنه انتخابات پاسخ چنین کاندیداهای حرافی را خواهند داد.امام جمعه اردبیل اظهار کرد: نباید کاندیداها برای جمع کردن آرای مردم رنگ عوض کرده و به هر روش پست تن بدهند، بلکه ما به رئیس جمهوری آزاده نیاز داریم که بدون محافظهکاری از مبانی انقلاب اسلامی به شایستگی دفاع کنند.
آب پاکی شورای وحدت روی دست لاریجانی
سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان با تاکید مجدد بر انتخاب سیدابراهیم رئیسی به عنوان کاندیدای این مجموعه برای انتخابات ریاست جمهوری، هرگونه حمایت از لاریجانی توسط شورای وحدت را منتفی دانست و گفت: برای آخرین بار ضمن تکذیب این دروغ بزرگ و با حفظ احترام آقای لاریجانی اعلام می دارد ایشان تحت هیچ شرایطی نامزد شورای وحدت برای انتخابات ریاست جمهوری نیست.منوچهر متکی، سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان با بیان اینکه گزینه قطعی شورای وحدت جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای رییسی است، افزود: ما در شورای وحدت به این جمع بندی رسیدهایم که آقای رییسی کاندیدای اصلح ریاست جمهوری هستند و امیدواریم به زودی از زبان خود ایشان اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را بشنویم و شاهد ثبت نام ایشان باشیم.وی در ادامه با اشاره به "خط تخریبی و تبلیغاتی برخی از افراد و گروههای خاص که اخبار کذب را در رسانه ها و کانال های خبری بازنشر می کنند"، گفت: با آغاز فعالیت های سیاسی تشکیلاتی شورای وحدت در کلیپ ها و بیانیه های خود القا نمودند که کاندیدای این شورا آقای لاریجانی است.
انهدام تیم اشرار مسلح در جنوبشرق کشور؛ دو شرور به هلاکت رسیدند
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای از انهدام یک تیم تروریستی در جنوب شرق کشور خبر داد.به گزارش روابط عمومی قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه، رزمندگان این قرارگاه در عملیاتی اطلاعاتی یک تیم از اشرار مسلح در منطقه جنوب شرق کشور را که سابقه شرارت، قتل و آدمربایی داشتند، منهدم کردند.در این عملیات دو نفر از اعضای این تیم تروریستی به هلاکت رسید و یک نفر هم دستگیر شد. همچنین در جریان عملیات قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مقادیری سلاح و مهمات نیز کشف و ضبط شد.
بررسی ماجرای فایل صوتی ظریف در شورای عالی امنیت ملی؛ نتیجه اطلاعرسانی خواهد شد
سخنگوی دولت از بررسی فایل صوتی ظریف در شورای عالی امنیت ملی خبر داد و گفت: مجددا بر مسئولیت وزارت اطلاعات در این زمینه تاکید شد.علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی که به سوالات مکتوب پاسخ داد، در پاسخ به پرسش تسنیم درباره آخرین جزئیات بررسی شناسایی عوامل سرقت فایل صوتی ظریف گفت: بعد از مشخص شدن سرقت فایل، رییس جمهور محترم بلافاصله به وزارت اطلاعات دستور پیگیری و مشخص کردن عوامل انتشار و همچنین روشن شدن ابعاد مسئله را دادند.وی افزود: این موضوع در دبیرخانه شورای امنیت ملی بررسی و مجددا بر مسئولیت وزارت اطلاعات در این زمینه تاکید شد.سخنگوی دولت تصریح کرد: انگیزه های مختلفی میتواند این جریان را به وجود آورده باشد و سنایورهای مختلفی مطرح هست. به هر حال هنوز گزارشی داده نشده و موضوع در دست پیگیری است و قطعا بنا بر نظر رییس جمهور به موقع اطلاع رسانی خواهند کرد.
برنامه شورای وحدت در صورت عدم کاندیداتوری رئیسی
لاله افتخاری در مورد رایزنی های نهایی اصولگرایان برای اجماع اضافه کرد: انشاءالله اصولگرایان هم به مصداق واحدی برسند. در شورای وحدت که ما در خدمت آنها هستیم گزینه رییسی است در غیر این صورت از سایر نامزدهای دعوت شده خواسته می شود که برنامه و تیم خود را معرفی کنند. در حقیقت بر اساس برنامه و تیم و نه بر اساس گروه، حامیان و... ارزیابی خواهند شد و سپس امتیازدهی و بعد جمع بندی صورت می گیرد و گزینه های بعدی آماده هستند.افتخاری تاکید کرد: عده ای می گفتند اگر رییسی مد نظر شماست چرا دیگران؟ این به همان دلیل است تا در صورت نیامدن او در مورد گزینه های بعدی به جمع بندی برسیم.او ادامه داد: نامزدهای بعدی هم ظرفیت های خودشان را دارند ولی قطعا نه به اندازه رییسی و نظرسنجی ها این را می گوید. با توجه به عملکرد او در آستان قدس و قوه قضاییه او چهره ای فراجناحی دارد و تقریبا همان چهره ای که شبیه به شهید سلیمانی بود و چهره ای گره گشا و انتظار نمی رود، بقیه چهره ها در این حد باشند و با درجاتی پایین تر مطرح هستند.
روایت علی مطهری از مخالفت پدرش با نظارت استصوابی شورای نگهبان
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص نگاه شهید مطهری به بحث نظارت استصوابی،گفت: مسأله نظارت استصوابی حتی در زمان امام خمینی(س) هم نبود ولی بعدا پیدا شد. قطعا شهید مطهری با نظارت استصوابی به شکلی که اجرا می شود مخالف بودند. قطعا ایشان مخالف بودند کسانی به صرف اینکه منتقد باشند و یا نظر متفاوتی با نظام در بعضی مسائل داشته باشند از انتخاب شدن محروم شوند.
انتقاد روحانی اصلاحطلب از «ناسا»: می خواهند نامزد خود را به جریان اصلاحات تحمیل کنند
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات و داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: چیزی با عنوان نهاد اجماعساز اصلاح طلبان(ناسا) را قبول ندارم، زیرا پدرخواندهها میخواهند نامزدهای فاقد صلاحیت را به جریان اصلاحات تحمیل کنند.حجت الاسلام محمد زارع فومنی، دبیرکل حزب مردمی اصلاحات و داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت و گو با فارس، اظهار داشت: اینجاب آمادگی دارم با تمامی نامزدهای برای ریاست جمهوری مناظره کنم تا برنامههای خود را در یک فضای مناسب اعلام کنیم.وی افزود: بنده ساز و کار نهاد اجماعساز را به این شکل قبول ندارم چرا که آنها شورای نگهبان دومی شکل داده اند و افراد با صلاحیت را محروم و افرادی که خودشان می خواهند مطرح می کنند.دبیرکل حزب مردمی تاکید کرد این شورا شورای اجماع نیست بلکه شورای اختلاف است و می خواهند نامزد خود را به جریان بزرگ اصلاحات تحمیل کنند و ما اصلاح طلبان چنین اجازه ای به آنها نخواهیم داد که برای دیگران تصمیم بگیرند و تا آخر در صحنه خواهیم ماند و واقعیت ها را به مردم خواهیم گفت.فومنی با تاکید بر اینکه این اجماع به درد انتخابات ریاست جمهوری نمی خورد چرا که افراد رانت خوار و قدرت طلب و استمرار طلب در مسئولیت گرفتن در طول پیروزی انقلاب همواره خود را قیم و پدرخوانده جریان اصلاحات می دانند.
ادعایی درباره تلاش کری برای اخلال در مذاکره ترامپ با ایران
یکی از مسئولان دولت پیشین آمریکا مدعی شده که جان کری با محمد جواد ظریف در تماس بود تا در مقابل تلاشهای دولت ترامپ برای مذاکره با ایران اخلال ایجاد کند.«کیت کلوگ» ژنرال بازنشسته و رئیس سابق ستاد شورای امنیت ملی در دولت دونالد ترامپ گفته که جامعه اطلاعاتی از جلسات جان کری و تبادل اطلاعات با ایران در زمان دولت ترامپ مطلع بود.کلوگ افزود: این واقعیت است که کری با ظریف صبحت می کرد تا علیه اقداماتی که ما داشتیم انجام می دادیم اخلال ایجاد کند.
این مقام سابق آمریکایی تاکید کرد: بله او همیشه این کار را می کرد.کلوگ همچنین اظهار داشت ترامپ بارها از رهبران فرانسه و انگلیس خواسته بود برای مذاکره با ایران وساطت کند.این اظهارات کلوگ پس از آن مطرح می شود که در یک فایل صوتی درز پیدا کرده، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به این مساله اشاره کرده است که جان کری زمانی که وزیر خارجه کابینه باراک اوباما بوده، با او درباره عملیات نظامی اسرائیل در سوریه علیه ایران صحبت و گفت وگو کرده است.
واکنش پناهیان به فایل صوتی ظریف
حجت الاسلام پناهیان در توئیتی نوشت: وزارت خارجه مجری خوبی برای سیاستهای نظام نبود. با صوت ظریف مشخص شد وزیر اعتقاد چندانی به امنیت و منافع ملی ندارد! هدف ایران در برجام حذف تحریمها و هدف آمریکا مهار ایران بود. اگر مقاومت میدانی سردار نبود با این دیپلماسی منفعلانه ایران کاملا مهار و ناامن شده بود.
گزینه جبهه پایداری در صورت کاندیدا نشدن رئیسی
فعال اصولگرا پیش بینی کرد که اگر رییسی در انتخابات حاضر نشود و محمد باقر قالیباف و سعید جلیلی اعلام داوطلبی کنند، احتمال دارد جبهه پایداری از جلیلی حمایت کند.«ناصر ایمانی» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا درباره فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، گفت: فضای انتخابات چندان پرشور نیست و این فضا به گروههای مرجع سیاسی کشور رسوخ کرده است. جریانها وقتی داوطلب خود را معرفی میکنند که انگیزه برای فعالیت داشته و این شور و هیجان را در مردم ببینند.این فعال اصولگرا خاطرنشان کرد: دو جناح سیاسی کشور مشکلات داخلی دارند و این باعث شده که نتوانند تحرکات لازم را برای گرم کردن فضای انتخابات داشته باشند. آرایش سیاسی دو جناح به نوعی کمرنگ است زیرا برخی از شخصیتهای مهم سیاسی و مطرح کشور که نقش تعیین کنندهای در انتخابات دارند، هنوز تکلیفشان برای حضور در انتخابات مشخص نیست. ایمانی یادآور شد: در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، چهره مشهوری که قبل از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری، اعلام حضور کند نداریم و این نوعی بلاتکلیفی در جریانهای سیاسی و جامعه به وجود آورده است.
جلیلی: ۸۰۲ تحریم بعد از برجام به ۱۵۰۰ رسید
سعید جلیلی در توئیتی نوشت: در حال حاضر ۸۰۲ تحریم پیش از برجام به بیش از ۱۵۰۰ تحریم تبدیل شده است. روند ۸ ساله دولت نه تنها از تحریمها نکاست، بلکه آن را دو برابر کرد. همان زمان در کمیسیون برجام در مجلس بیان کردیم که بسیاری از تحریمها میماند؛ امروز مردم قضاوت میکنند که تحریمها رفع «شد» یا «نشد»؟!
هاآرتص: ایران در مذاکره با سعودیها دست بالاتر را دارد
عربستان سعودی که قبلاً متوجه شده کارشکنی برای مقابله با بازگشت به برجام فایده ندارد، باید خودش را برای لحظه لغو تحریمها و بازگشت ایران به بازار جهانی نفت آماده کند.روزنامه صهیونیستی هاآرتص در مورد گفتگوهای تهران و ریاض نوشت: در ابتدا انتظار می رود که ایران 2 میلیون بشکه در روز عرضه کند و برای برخی از مشتریان خود با عربستان سعودی رقابت کند. روابط بهتر با ایران میتواند به همکاری دو کشور در این زمینه منجر شود و از بروز جنگ نفتی که پیش تر بین روسیه و عربستان سعودی رخ داد جلوگیری کند.اگر ایران بتواند از طریق مذاکره با عربستان سعودی به جنگ در یمن خاتمه دهد و به حوثیها سهم قابل توجهی از قدرت اعطا کند، میتواند نفوذ خود را بدون تحمل هزینههای سنگین اقتصادی حفظ کند.ایران چندین بار اعلام کرده است که از راه حل دیپلماتیک در یمن حمایت میکند، این کشور متوجه شده که این موقعیت میتواند به او در روابط با دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات متحده عربی که قبلاً بیشتر نیروهای خود را از این کشور خارج کرده است، کمک کند.این موضع گیری همچنین باعث میشود که ایران در روابط خود با اروپا امتیازات مناسبی کسب کند. اگر ایران بخواهد پس از اجرایی شدن توافق نامه هستهای جدید به یک قطب تجاری در خاورمیانه تبدیل شود و توجهات را از عربستان به سمت خودش تغییر دهد، باید در مورد مساله یمن انعطاف پذیری نشان دهد.
ادعای عجیب دخالت ایران در انتخابات اسکاتلند!
کانال تلگرامی رصد بین الملل در خبری با تیتر "توهم از نوع انگلیسی" نوشت: نسخه اسکاتلند روزنامه The Times، در صفحه اول شماره امروز خود، مدعی دخالتِ ایران در انتخابات اسکاتلند شده است!
گره جدید در پرونده قاضی منصوری
سید محمود علیزاده طباطبایی گفت: خواهر و برادر قاضی منصوری درخواست نفی نسب در این زمینه ثبت کردهاند که مشخص شود دختر قاضی منصوری، دختر ژنتیکی او نیست تا در این شرایط بتوانند با گرفتن عنوان «ولی دم»، پرونده را در دادسرای جنایی ثبت کنند.
سخنگوی دولت: ۳۷۴۶ نامزد رد صلاحیتشده شوراها هیچ سابقهای در مراجع چهارگانه نداشتهاند!
علی ربیعی سخنگوی دولت با اشاره به رد صلاحیتهای گسترده هیاتهای نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا گفته: هزار نفر از اعضای فعلی شورای اسلامی شهرها توسط هیات نظارت رد صلاحیت شده به عنوان مثال در کلان شهر تهران بیش از ۸۰ درصد و در شهرهایی مثل رشت، کرج و سمنان نیز بیش از ۸۰ درصد رد صلاحیت داشتهایم.نکته جالب این است که ۳۷۴۶ نفر از رد صلاحیت شدگان در هیچ یک از مراجع چهارگانه سابقهای نداشتهاند با این حال در هیات نظارت رد صلاحیت شدهاند.بنا بر گزارشهای وارده تعداد ۲۱ شهر به دلیل رد صلاحیت گسترده داوطلبان حدنصاب لازم را برای برگزاری انتخابات و تشکیل شورا از دست داده و بیش از ۵۰ شهر دیگر نیز در معرض عدم حد نصاب هستند.»