چرا کودکان مبتلا به کرونا علایم کمتری را تجربه می‌کنند؟

یکی از اسرار همه گیری کووید-۱۹ این است که چرا بیشتر کودکان پس از عفونت با ویروس کرونا ، علایم کمتری را نسبت به بزرگسالان تجربه می کنند.
کد خبر: ۱۰۵۲۴۸۳
|
۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۵ 17 May 2021
|
5179 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از پایگاه اینترنتی دانشگاه ییل، اکنون محققان این دانشگاه در مطالعه ای نشان داده اند واکنش سیستم ایمنی بدن در موارد نادری که کودکان پس از این عفونت خطرناک تجربه می کنند، شناخت مهمی در این زمینه فراهم می دهد.

در حالی که بسیاری از کودکان آلوده به ویروس، بدون علامت هستند یا این بیماری در آنها تشخیص داده نمی شود، از هر هزار کودک یک نفر چهار تا ۶ هفته پس از تایید عفونت با SARS-CoV-۲ ، ویروس عامل کووید-۱۹، واکنش التهابی چند سیستمی (MIS-C) را تجربه می کند.

این بیماری با علایم مختلفی از جمله تب، درد شکم همراه با استفراغ یا اسهال، بثورات جلدی و مشکلات قلبی عروقی و عصبی همراه است. درصورتی که این بیماری زود تشخیص داده شود، با استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند استروییدها به راحتی قابل درمان است، اما اگر درمان نشود، می تواند کشنده باشد.

از «کری لوکاس»، استادیار ایمونوبیولوژی دانشگاه ییل و نویسنده این مطالعه سوال شده است که چرا زمانی که هنوز ویروس یا واکنش ضد ویروسی در کودکان وجود ندارد، این اتفاق می افتد؟ و چرا این وضعیت تنها در جوانان بروز می کند؟

لوکاس و همکاران وی در یک تجزیه و تحلیل جامع، خون کودکان مبتلا به واکنش التهابی چند سیستمی، بزرگسالان دارای علایم شدید کووید و نیز کودکان و بزرگسالان سالم را آزمایش کردند.

آنها متوجه شدند که کودکان مبتلا به واکنش التهابی چند سیستمی (MIS-C )، از امضاهای سیستم ایمنی متمایز از سایر گروه ها برخوردار بودند. به طور خاص، کودکان مبتلا به MIS-C دارای مقدار زیادی «آلارمین» هستند؛ مولکول هایی که بخشی از سیستم ایمنی ذاتی را تشکیل می دهند و به سرعت برای واکنش نسبت به همه عفونت ها بسیج می شوند.

یافته های تحقیقات دیگر حاکی از آن است که واکنش سیستم ایمنی ذاتی کودک ممکن است قوی تر از بزرگسالان باشد؛ این موضوع یک توضیح ممکن برای این سوال است که چرا کودکان پس از ابتلا به کرونا علایم خفیف تری را نسبت به بزرگسالان تجربه دارند.

لوکاس گفت: ایمنی ذاتی ممکن است در کودکان آلوده به ویروس کرونا بیشتر فعال باشد، اما از طرف دیگر، در موارد نادری نیز می تواند به شدت بخشیدن به این بیماری التهابی کمک کند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.

مشروح این مطالعه در مجله Immunity منتشر شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟