معاون رئیس دادگستری تهران قصد داشت با یک نامه اینستاگرام را فیلتر کند
با نزدیک شدن به روزهای جدیتر انتخابات احتمالا باید در فضای رسمی اخبار کشور شاهد اخبار عجیب و غریبی هم باشیم. یک نمونهاش روز گذشته و در آخرین ساعتهای روز منتشر شد. آنچنان که رسانهای قوه قضائیه اعلام کرده یکی از معاونین قضایی رییس کل دادگستری استان تهران با نامهای قصد داشت اینستاگرام را فیلتر کند. مرکز رسانهای قوه قضائیه اعلام کرده: «پیشتر نامهای از سوی جواد جاویدنیا یکی از معاونین قضایی رییس کل دادگستری استان تهران، در مورد فیلترینگ اینستاگرام صادر شده بود که بلافاصله در همان ساعات اولیه از سوی رئیس دادگستری استان تهران بلااثر شده است. اقدام جاویدنیا درنوشتن چنین نامهای یک تخلف اداری و مداخلهای خارج از وظایف و اختیارات نامبرده بوده است. نامبرده به جهت انجام اقدام غیرقانونی، تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات قرار گرفته است.»
اقدام به فیلترینگ خودسرانه اینستاگرام در آستانه انتخابات بآن هم از سوی نهادی که رئیساش یکی از داوطلبان شرکت در انتخابات است میتوانست بسیار پرمعنا باشد. چه اینکه خبرگزاری فارس ساعتی بعد از این خبر در گزارشی نوشت: « پروژه تخریب آیتالله رئیسی با اسم رمز «فیلترینگ»» خبرداد و نوشت: « این موضوع یک پروژه تخریبی علیه آیت الله رئیسی با وارد کردن ایشان به دو قطبی سازی کاذب با محوریت موضوع فیلترینگ است،» جواد جاویدنیا در زمان ریاست صادق لاریجانی از مشهد به تهران آمد تا جانشین عبدالصمد خرمآبادی معاونت امور فضای مجازی دادستانی كل كشور شد.
بعد از انتخابات سال 1392 و تاثیر تلگرام در آن انتخابات و بعد از آن فیلترینگ این پیامرسان همیشه بحث فیلترینگ پیامرسانها و شبکههای اجتماعی یکی از موضوعات مورد توجه مردم و مورد علاقه چهرههای سیاسی برای جذب محاطب بود. حسن روحانی رئیسجمهور ایران هم روز گذشته به کنایه خطاب به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه نامزدهای انتخابات به جای فحشدادن، برنامه ارائه کنند گفت: نامزدها بگویند برای مقابله با خشکسالی و تحریم چه برنامهای دارند؟ کاندیداها به صراحت اعلام کنند که راهبردشان تعامل است یا تقابل؛ افراط است یا اعتدال؟ نکند امروز فضای مجازی خوب باشد و فردا که رای آوردند دنبال فیلترینگ باشد.
محسن رضایی از اهمیت سیاستگذاری درست در حوزه رمزارزها گفت:
محسن رضایی از داوطلبین شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 1400 در حساب تویتریاش نوشت: رمزارزها یک نوآوری بینالمللی و فرصت پولی هستند. در دولت ما با هدایت درست و تنظیم مقررات متناسب، از #رمزارز ها به نفع منافع ملی و سرمایه های مردم استفاده خواهد شد. اگر دولت کنونی، زودتر چاره اندیشی میکرد، مردم و ناظران با شفافیت بیشتری، وارد بازار ارزهای دیجیتالی میشدند.
پیشبینی محسن هاشمی از چالش پیشروی اصلاحطلبان:
محسن هاشمیرفسنجانی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، در یادداشتی با عنوان «چرا حضور؟!» به تشریح دلایل نام نویسی خود در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ پرداخت. او نوشت: تصمیمگیری برای حضور در عرصه بسیار دشوار بود، از یکسو مصلحت شخصی توصیه به عافیتگزینی و مصونماندن از سونامی تهمتها و تخریبها و اقتضای عدم ورود به عرصه میکرد، بهخصوص آنکه بخش قابلتوجهی از افکار عمومی در این دوره، با انتخابات و مشارکت قهر است که این مخالفت تا عمق خانواده بسیاری از آحاد جامعه کشیده شده است. اما از سویی دیگر بیتفاوتی در برابر رنج مردم، مشکلات معیشتی اکثریت جامعه و بهخطرافتادن آینده ایران با ازدسترفتن فرصت توسعه امروز، وجدانم را به درد میآورد. تردید بزرگترین آفت ذهن انسان است و در هفتهها و روزهای منتهی به انتخابات، با تجربهکردن تردید در دو راهی حضور و عافیت، گوشهای از فشاری را که آیتالله هاشمیرفسنجانی در ایام منتهی به ثبتنام در انتخابات سال ۱۳۹۲ تحمل میکرد، چشیدم. اما سرانجام خرد جمعی، مشورت و تحلیل شرایط کشور مرا وادار کرد که در برابر شرایط دشوار جامعه از توان ناچیز خود مضایقه نکنم و همچون پدر، خویش را در معرض قضاوت مردم قرار دهم و آنچه در توان دارم، برای رفع مشکلات و اصلاح مسیر توسعه پایدار به کار گیرم. قتصاد ایران که ۱۰ سال قبل با ۱۰۰ میلیارد دلار و پنج سال قبل با ۵۰ میلیارد دلار اداره میشد، سال ۱۳۹۹ با ۳۰ میلیارد دلار اداره شده است و برنامه ریاضت اقتصادی که باید در دو دهه اجرا میشد، ظرف سه سال به اقتصاد ایران وارد شده است؛ البته مردم و بهخصوص پنج دهک پایین جامعه، فشار زیادی را در این سه سال تحمل کردند، اما باید از دستاوردهای این ریاضت اقتصادی بهخوبی استفاده کنیم و اشتباهی را مرتکب نشویم که در سه سال ۹۴ تا ۹۶ رخ داد و گشایشهای صورتگرفته در برجام منجر به رشد مصرف شد. نقدینگی امروز کشور، حدود چهار هزار هزار میلیارد تومان است که با احتساب دلار ۲۰ هزارتومانی، مبلغی معادل ۲۰۰ میلیارد دلار میشود. اگر نقدینگی سرگردان و مازاد را یکی از بحرانهای اصلی اقتصاد ایران در دهه گذشته بدانیم، میتوان با ارز مازاد بر ۵۰ میلیارد دلار حاصل از برجام، نقدینگی مازاد را ظرف یک دوره چهارساله جذب و به سوی تولید هدایت کرد و از بار تورمی رونق اقتصادی جلوگیری کرد.
اینک اصلاحطلبان در چالشی بزرگ قرار دارند که میتواند به تولدی دیگر و دوم خردادی دوباره یا به کمرنگشدن و حذف آنها از نهاد رسمی سیاست منجر شود؛ بدیهی است، با وجود همه کملطفیها و نامهربانیها، روح اصلاحطلبی در تداوم حضور و امید جریان دارد. گفتمان اصلاحطلبی در اندیشهورزی، علمجویی، تحولخواهی، صلحطلبی، تکثر، دموکراسی، آزادی بیان و شایستهسالاری، عدالت اجتماعی، کاهش فقر، بهبود سلامت، حفظ حقوق شهروندی و حفظ محیط زیست تجلی مییابد. امید است دولت رفاه و عدالت، با مشی میانهروی، افتخار و سعادت خدمتگزاری به مردمان قدردان این مرز و بوم را پیدا کند.
کدخدایی از نهایی شدن فرایند احراز صلاحیت گفت:
سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگر در جلسه عصر امروز شورای نگهبان به جمعبندی رسیدیم، نتایج اعلام خواهد شد، اما اگر به جمعبندی نرسیم، دوره ۵روزه تمدید خواهد شد. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان گفت: نمیتوانم درباره تمدید دوره 5روزه بررسی صلاحیتها الآن اعلام نظر کنم؛ اگر در جلسه عصر امروز شورای نگهبان به جمعبندی رسیدیم، نتایج اعلام خواهد شد اما اگر به جمعبندی نرسیم، دوره 5روزه تمدید خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: هنوز به هیچ نظر نهایی در شورای نگهبان درباره داوطلبان نرسیدهایم چرا که باید تکتک پروندهها بررسی شود و نظرات کارشناسی و مراجع رسمی را ملاحظه کنیم، از همه دوستان و علاقهمندان درخواست میکنیم که از انتشار شایعات درباره صلاحیتها بپرهیزند و اگر ما به جمعبندی برسیم، حتماً اعلام خواهیم کرد. کدخدایی ابراز کرد: امروز دومین جلسه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. در این جلسه مانند جلسات قبل، اسناد و مدارک پروندهها مطرح شد و اعضای محترم، نظرات و مباحث خود را بیان کردند. سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: بعد از ظهر هم جلسه عمومی شورای نگهبان برگزار خواهد شد، اگر لازم باشد جلسات دیگری هم خواهیم داشت تا رسیدگیها انجام شده و تا موعد قانونی، نتایج را اعلام کنیم.
ضرغامی:
عزت الله ضرغامی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: بنده با احترام به تمامی نامزدها و افرادی که در انتخابات 1400 حضور دارند، تأکید میکنم که هیچ خط قرمزی در انتخابات جز منافع کشور و مردم ندارم. داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: خود را برای برخورد با مافیا و کسانی که منافعشان در ادامه یافتن وضع موجود است و باندهای الیگارشی و هزار فامیل که حتی فساد را نیز بین خود تقسیم کردهاند، آماده کردهام. وی افزود: با بیان اینکه توجه به مسئله جوان و دولت جوان انقلابی یک ضرورت برای تداوم انقلاب اسلامی است، گفت: باید تمامی نامزدهای انتخابات موضع خود را به صورت صریح و شفاف در این زمینه اعلام کنند. ضرغامی با تأکید بر اینکه جوانگرایی نباید به صورت شعاری و ایده آرمانی مطرح شود، تصریح کرد: امروز خلاقیت، ابتکار، آشنایی با فناوریهای روز که بزرگسالان با آن فاصله دارند، تحت سیطره جوانان است، به همین دلیل توجه به جوان و جوانی ضرورت جدی دارد؛ ما باید مناصب اجرایی را به جوانان واگذار کنیم تا خلاقیت و پشتکار و نیروی جوانی به کمک کشور بیاید. وی با اشاره به سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: در اول انقلاب جوانگرایی بر کشور حاکم بود، به همین دلیل بسیاری از نقاط ضعف توسط جوانان به سرعت به نقاط قوت تبدیل شد، اما هر چه جلوتر رفتیم، تأکید بر استفاده از تجربه بر جوانی پیشی گرفت که همین باعث شد به اشتباه از جوانگرایی فاصله بگیریم. داوطلب انتخابات ریاست جمهوری به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر استفاده از ظرفیت جوانان اشاره کرد و گفت: امروز که رهبر انقلاب بر این موضوع تأکید دارند همه ما باید در این زمینه توان خود را به کار بگیریم تا الگوی درست و مشخصی برای استفاده از ظرفیتهای جوانان به خصوص در نهادهای اجرایی به کار بگیریم، زیرا اکنون زمان آن است که دیگر جوانان امورات کشور را به دست گرفته و کسب تجربه کنند. ضرغامی با بیان اینکه بنده برای استفاده از جوانان، دستیارانی متخصص در هر حوزه را گرد خود جمع کردهام، خاطرنشان کرد: تاکنون 5 نفر از آنها را معرفی کردهام و در روزهای آینده 5 نفر دیگر را نیز معرفی خواهم کرد.
سیزده دوره انتخابات ریاستجمهوری بدون هیچ کابینه از پیش معرفی شده:
در روزهای اخیر چند نسخه از کابینههای خیالی چند داوطلب شرکت در انتخابات ریاست جمهوری منتشر و سپس تکذیب شد. یک تاتیک قدیمی برای قلقگیری و سنجش میزان حساسیت جمعی! روزگار سخت اقتصادی و معیشتی مردم میطلبد که کاندیداهایی با برنامه مدون و مشخص و تیم معرفی شده پا به میدان بگذارند اما گویا برگزاری بازی سیاسی برای برخی کاندیداها از اعلام برنامهها مهمتر است!