شماره ۱
بیانیه دفتر معاون اول رییس جمهوری:
مطالب پژمانفر علیه جهانگیری کذب و با اهداف سیاسی-انتخاباتی بیان شده
پایگاه اطلاعرسانی معاون اول رییس جمهوری، دفتر معاون اول رییس جمهوری در بیانیهای ضمن تکذیب مطلب مطرح شده از سوی نصرالله پژمانفر رییس کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: در پی اقدام غیراخلاقی حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در انتشار مطلبی غیرمستند و کذب در توییتر با عنوان «اسناد تخلفات اسحاق جهانگیری که منجر به رأی دادگاه شده است، جهت بررسی در تأیید صلاحیتها به شورای نگهبان ارسال کردم. نامزدهای ریاست جمهوری نمیتوانند در تاریکی تخلف کنند و در برابر مردم نسبت به وضعیت فعلی، بُغض نمایشی داشته باشند»، به منظور تنویر افکار عمومی به استحضار ملت شریف ایران میرساند: اتهام کذب و بیاساس محکومیت اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در دیوان محاسبات کشور برای نخستین بار نیست که مطرح میشود، در سنوات گذشته نیز برخی از افراد و جریانهای سیاسی و رسانههای وابسته به آنها نظیر این اتهام را مطرح کرده بودند. دفتر معاون اول رییس جمهوری عنوان کرد: برای مثال در ۲۵ خرداد سال ۱۳۹۴روزنامه رسالت در این خصوص اتهاماتی علیه معاون اول محترم رییس جمهور منتشر کرد که جوابیه این دفتر برای روزنامه مذکور ارسال و تصریح گردید؛ دیوان محاسبات کشور پس از بررسی کامل موضوع، طی دو نامه به شماره ۸۶/۲۷۲/۱۱۳/۲۳/م مورخ ۳/۴/۹۴ و نامه شماره ۹۴/۱۷۴/۲۵ مورخ ۹۴/۵/۶ اعلام کرده است تاکنون هیچ گاه، هیچگونه ارجاعی از سوی محاکم حقوقی و قضایی از جمله دیوان محاسبات کشور در این مورد به شخص آقای دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، نه در سالهای پیشین و نه اکنون صورت نگرفته است و در نتیجه حکمی نیز در این مورد صادر و ابلاغ نشده است. در این بیانیه آمده است: متاسفانه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ یکی از نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر این اتهام کذب را بدون توجه به تکذیب رسمی دیوان محاسبات کشور مطرح کرد و به دنبال آن تبلیغات وسیعی نیز از سوی برخی افراد و رسانههای وابسته به مرکز خاص علیه اسحاق جهانگیری صورت گرفت که در تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۶ و بنا به درخواست دفتر معاون اول رییس جمهور مجددا این اظهارات غیر اخلاقی و غیر مستند از سوی دیوان محاسبات کشور تکذیب شد. دفتر معاون اول رییس جمهوری ضمن تکذیب مطلب غیراخلاقی و کذب مطرح شده از سوی حجتالاسلام پژمانفر که در آستانه برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اهداف سیاسی و به قصد تاثیرگذاری بر افکار عمومی و تشویش اذهان صورت گرفته است، اعلام میکند حق هرگونه اقدام قانونی و حقوقی به دلیل اتهام زنی و نشر اکاذیب در مراجع قضایی محفوظ است.
محسن رضایی از واگذاری اختیارات محلی به استانها سخن گفت
دولت آینده باید دولت اختیارات محلی باشد
محسن رضایی: در دولت آینده، ایده واگذاری اختیارات از دولت به مردم را دنبال خواهم کرد؛ چه در شکل ایالت های اقتصادی و چه در مدل مدیریت های محلی. دهیاران می توانند با مشارکت واقعی مردم روستا، مدیریت اقتصادی روستا را مدیریت کنند. یعنی دهیاران می توانند در هر روستا، با کمک و مشارکت واقعی مردم همان روستا، اولاً محصولات کشاورزی، دامی و خدماتی روستا را، از تولید تا انبارداری و فروش مدیریت کنند. با مشارکت واقعی روستاییان، دست واسطه هایی را که محصولات کشاورزی را ارزان می خرند و در شهرها چند برابر می فروشند، کوتاه خواهیم کرد.
انصراف سعید محمد به تایید صلاحیتها بستگی دارد
سعید محمد از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری درباره احتمال انصراف خود از انتخابات ریاست جمهوری به نفع ابراهیم رئیسی گفت: این موضوع به تائید صلاحیتها بستگی دارد؛ من عرصه را ببینم انشاالله در این باره اعلام موضع میکنم.
رامین مهمانپرست:
هیچ ارتباطی با احمدینژاد ندارم
رامین مهمانپرست از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده هیچ ارتباطی با احمدی نژاد ندارم و من در زمان احمدی نژاد صرفا سخنگوی وزارت خارجه بودم که وزیر خارجه او من را پیشنهاد داده بود.
برای سومین بار اتفاق افتاد
محمود احمدی نژاد، شورای نگهبان را تهدید کرد
محمود احمدی نژاد رییس دو دولت نهم و دهم که در روز ثبت نام در انتخابات شورای نگهبان و نظام را تهدید به تحریم انتخابات کرده بود، برای چندمین بار این ادعا را مطرح کرد. او در شهرک مهرگان قزوین و در جمع حامیانش گفت:«اگر تایید صلاحیت نشوم، رای نمیدهم. رای حق مردم است، فردا نیایند بگویند که تو گفتی رای نمیدهم، کار غلطی کردی، کار ضدانقلابی کردی. ضدانقلاب کسانی هستند که شرایط کشور را به وضعی درآوردند که اکثر مردم ناراضی و ناراحتند. اگر در انتخابات شرکت نکنم، به هیچکس دیگری هم رای نخواهم داد حتی اگر دوستم یا همکار قدیمیام باشد.»
نگاهی به ادعایی که این روزها زیاد مطرح میشود: تحریم انتخابات
موضوعی که در این انتخابات هم مثل انتخابات مجلس شورای اسلامی زیاد دیده می شود مسئله تحریم انتخابات است. همان هشتگ معروف «رای بی رای» که دیگران را قرار است به عدم شرکت در انتخابات تشویق کند. مشابه انچه سال ۱۳۸۴ رخ داد و گروهی تحریمی سعی در کم کردن مشارکت مردمی داشتند اما نهایتا موفق نشدند. در این دوره اما گروهی معتقدند ماجرا فرق دارد و نتیجه عملکرد ۱۶ ساله دولت احمدینژاد و روحانی یک خروجی یکسان داشته است. برای همین بر طبل «رای بی رای» میکوبند. اما همین حالا هم نظرسنجیها نشان میدهد بیش از ۴۰ درصد مردم در انتخابات شرکت میکند و چیزی نزدیک به ۳۶ درصد هم مردد هستند. همانطور که روند طبیعی انتخابات را میدانیم این عدد فردای روز اعلام نتایج تایید صلاحیتها هم یک رشد قابل توجهتری پیدا میکند و روز به روز که به انتخابات نزدیک میشویم بر این عدد افزوده می شود بی آنکه از آن کاسته شود. با این حساب آیا باید شعار «رای بی رای» را جدی گرفت؟ حتی اگر جدی هم باشد آیا این شعار عاقلانه است. چه اینکه مسعود پزشکیان، از کاندیداهای جناح اصلاحطلب امروز در این بار گفت: «باید دقت کرد که رئیس جمهور بد در غیاب رای مردم خوب انتخاب میشود، بیایید و فریاد بزنید که بد کیست و رای نیاورد. تو اگر رای ندهی که اینها قویتر میشوند، تو اگر نیایی که اینها پرروتر میشوند. باید مردم را راضی کرد که به صحنه بیایند و بعد هم در چارچوب عدالت و انصاف کاری کرد. شاید هیچوقت چنین فرصتی به دست ما و شما نیاید که بتوانیم با قدرت اینها را بیان کنیم. نگذارید این فرصت از دست برود.»
ابوالحسن فیروزآبادی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری:
اعتقادی به فیلتر ندارم
ابوالحسن فیروزآبادی که رییس مرکز ملی فضای مجازی است معتقد است: «یکی از ابتذالهای سیاسی این است که گفتمان فضای مجازی در کشور ما به فیلترینگ محدود شده است و جریانهای سیاسی در این دام غوطه میخورند. یکی از گلایههای من از دوستان و اصحاب رسانه این است که در دام ابتذال سیاسی افتادهاند. هر جا میروم از من میپرسند اینستاگرام فیلتر می شود یا نه. اولا مرکز ملی فضای مجازی که من رئیس آن هستم مسئول فیلتر نیست، فیلتر قانون دارد و همه در آن مشارکت دارند. کارگروهی از دولت، قوه قضاییه و مجلس در این باره تصمیم میگیرند. بعضا نمیتوانند به نتیجه برسند لذا برخی فیلترها به بحث گذاشته میشود و ما به همان دولت و حکومت بیتصمیم میرسیم که این بدترین روش است.» ، او با بیان اینکه «به عنوان مسئول سیاست گذار در حوزه فضای مجازی اعتقاد به فیلتر ندارد»، میافزاید: «تصمیم گیری فیلترینگ از لحاظ قانونی بر عهده من نیست، شورای عالی فضای مجازی این اختیار را دارد که من یکی از ۲۷ عضو آن هستم؛ لذا اولا نباید مبحث را به فیلترینگ کاهش دهیم و ثانیا بحث اصلی فراموش شده و آن این است که شما برای صنعت ۴، دولت دیجیتال و جلوگیری از نفوذ اجنبی در رسانههای ما چه کردید که نتواند هر چه دلش میخواهد سانسور و هدایت کند.»
یک کاندیدای دیگر هم انصراف داد
انصراف محمد عباسی به نفع رئیسی
در پی دیدار محمد عباسی و ابراهیم رئیسی، محمد عباسی ضمن اعلام حمایت از رئیسی از ادامه رقابتهای انتخاباتی انصراف داد.
وزیر ارتباطات خبر داد:
آغاز ثبتنام بسته اینترنت رایگان انتخابات
محمدجواد آذری جهرمی» در صفحه اینستاگرام خود درباره بستههای اینترنتی که برای انتخابات در نظر گرفته شده است توضیحاتی ارائه کرد. به گزارش ایرنا، وی گفت: ستاد ملی کرونا برای حفظ سلامت مردم در روزهای انتخابات، تبلیغات در فضای مجازی را تجویز کرده و علاوه بر دستوراتی به ستادهای انتخاباتی به استفاده از این ظرفیت، از وزارت ارتباطات هم خواسته است که به مردم برای این روزها بستههای رایگان اینترنت ارائه کند.آذریجهرمی افزود: برای هر کد ملی یک بسته هفت گیگابایتی اینترنت (نپرسید داخلی، اینترنت یک شبکه بینالمللی است) یک ماهه به عنوان هدیه در نظر گرفته شده است.وزیر ارتباطات اعلامکرد: برای اینکه یکباره شبکه تحت فشار قرار نگیرد و سرعت افت نکند، ثبتنام در یک هفته انجام میشود که تقسیمبندی ثبتنام نیز بر اساس رقم آخر کدملی خواهد بود و هر بسته از زمان فعالسازی تا یک ماه اعتبار دارد.