بسته ویدیویی «تابناک»

آزمایش میلگریم، آزمون فرمانبرداری / چگونه بیل کلینتون در مناظره ۱۹۹۲ برنده شد؟ / چرا پوپولیسم بد است؟ / شهروندان آمریکا اولین قربانی اولین بمب هسته ای!

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها پیرامون رویداد‌های سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۰۵۳۶۶۹
|
۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۹ 24 May 2021
|
9153 بازدید
|
۱

آزمایش میلگریم، آزمون فرمانبرداری / چگونه بیل کلینتون در مناظره ۱۹۹۲ برنده شد؟ / چرا پوپولیسم بد است؟ / شهروندان آمریکا اولین قربانی اولین بمب هسته ای!

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

چگونه بیل کلینتون در مناظره ۱۹۹۲ برنده شد؟

جورج بوش پدر وقتی در سال ۱۹۹۲ برای دور دوم ریاست جمهوری اش به مصاف بیل کلینتون رفت، کسی فکر نمی‌کرد که بازنده انتخابات شود، ولی در زمان مناظره‌ها قدرت بیل کلینتون در مناظره و گیرایی و کاریزمای بالای او، باعث برگشتن نتیجه انتخابات شد. با هم دلیل جذابیت و کاریزمای بیل کلینتون در مناظره را ببینیم.

 

شهروندان آمریکا اولین قربانی اولین بمب هسته‌ای!

آمریکا برای پایان دادن به جنگ جهانی دوم اقدام به تولید بمب هسته‌ای کرد که اولین آزمایش آن در صحرای نیومکزیکو در ۱۶ جولای ۱۹۴۵ انجام شد. تاثیر این انفجار بر ساکنین این منطقه چنان شگرف بود که تعداد زیادی از آن‌ها در سالیان بعد با گرفتن سرطان‌های مختلف از دنیا رفتند و قربانی سلطه یابی هسته‌ای دولت خود شدند؛ دولتی که شهروندان خود را قربانی مسابقه تسلیحاتی کرد و تا به امروز تلاش نموده است این ماجرا به فراموشی سپرده شود.

 

چرا پوپولیسم بد است؟

آیا می دانید پوپولیسم چیست؟ در تعریف آکادمیک، پوپولیسم متحد کردن مردم علیه طبقه الیت (نخبه) فاسد است ولی اجرای آن از منظر اقتصادی، عموماً عواقب خوشی ندارد. با این ویدئو همراه باشید تا بدانید دلیلش چیست.

 

آزمایش میلگریم، آزمون فرمانبرداری

یکی از معروف‌ترین آزمایش‌های روانشناسی در مورد فرمانبرداری توسط یکی از روانشناس‌های دانشگاه ییل به نام استنلی میلگریم انجام شد. تمرکز آزمایش میلگریم روی تضاد بین فرمانبرداری و وجدان شخصی بود. اینکه آیا وجدان شخصی مردم در اطاعت آن‌ها از یک مرجع قانونی و مجاز تاثیر می‌گذارد یا خیر؟ میلگریم توجیهات متهمین دادگاه جنایات جنگی نورنبرگ را که محکوم به نسل‌کشی بودند مطالعه کرد. در این دادگاه، اغلب متهمین با این توجیه که دستور، دستور است، و آن‌ها صرفا از دستور فرماندهان خود فرمانبرداری کرده‌اند، تلاش کردند که مسئولیت اقدامات خود را به دوش مقامات بالاتر از خود بیندازند. این اقدام باعث شد که این نوع دفاع به دفاع نورنبرگ معروف شود.

سوالی که برای میلگریم پیش آمد این بود که آیا نازی‌ها صرفا از دستور اطاعت می‌کردند و هر شخص دیگری نیز در موقعیت آن‌ها همان کار را تکرار می‌کرد؟ میلگریم پس از آزمایش عملی خود ثابت کرد که اکثر انسان‌ها از مقامات مجاز بالاتر از خود اطاعت می‌کنند حتی اگر معنی آن کشتن یک انسان بی‌گناه باشد و نمی‌توان روی اخلاقیات و وجدان فردی اشخاص به عنوان یک مانع حساب کرد. تصاویری از آزمایش واقعی که نشان می‌دهد افراد در برابر دستورها چه واکنشی نشان می‌دهند در ویدیو تابناک با زیرنویس فارسی ببینید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
این آزمایش فوق العاده جالب بود . اینکه اکثر مردم ذاتا فرمانبردار هستند تا فرمانده بوضوح در این آزمایش مشخص میشه
عالیی بود تابناک ممنون
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟