تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ راههای بهبود معاملات بورس کدامند؟ واکنش سازمان بورس به اظهارات رئیس جمهور، پیشبینی کارشناسی از آینده بورس، افزایش قیمت طلای سیاه در اولین روز معاملاتی هفته، زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل، ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی و بهترین کشورها برای مهاجران شغلی در اروپا را در بر دارد.
شاخص کل بورس تهران روز یکشنبه ۸/ ۱درصد دیگر افت کرد تا فاصله این نماگر تا سقوط به ابرکانال ۱/ ۱میلیون واحد به کمتر از ۷/ ۰درصد برسد. مرزی که درصورت شکستهشدن میتواند موج جدیدی از فشار فروش را در این بازار ایجاد کند. درحالیکه بیش از یک هفته از تزریق منابع به صندوق تثبیت بازار سرمایه گذشته، اثری در تغییر روند بازار ایجاد نشده است. از نگاه کارشناسان، این سیاست علاوه بر اینکه نتوانسته است هدف خود را محقق کند، باعث اختلال روند بازار سرمایه و افزایش تورم خواهد شد. /دنیای اقتصاد
در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۷ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۵۳۲ تومان رسید که نسبت به دیروز ۲.۱ درصد معادل ۱۵۸ هزار و ۹۸۱ تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۴ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۳۱۹ تومان رسیده است.
یک کارشناس بازار سرمایه به عوامل تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و اظهار داشت: نرخ بهره بالای بانکی، بیثباتی نرخ ارز، قیمتگذاری دستوری و انتخابات ریاستجمهوری از جمله عوامل هستند که با تعیین تکلیف آنها روند بازار رو به بهبود میرود. /بیشتر بخوانید
مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس درباره این سخن رئیس جمهور که دولت بورس را به اوج رساند، گفت: شاید منظور رئیس جمهور این بوده که بازار سرمایه جایگاه متفاوتی نسبت به گذشته پیدا کرده است.
یک کارشناس بازار سرمایه ضمن بررسی پارامترهای مختلف از جمله نرخ ارز، وضعیت تورم و همچنین وضعیت بازارهای جهانی، اعلام کرد که هرچند آینده بازار سرمایه به سودآوری شرکتها و انتظارات تورمی بستگی دارد اما به طور کلی وضعیت این بازار در ماه های آتی سال ۱۴۰۰ از طیف منفی تا طیف رشدی خواهد بود. /جزئیات بیشتر
قیمت نفت خام در معاملات امروز، دوشنبه، با امید به بالا رفتن تقاضا در آمریکا، اروپا و چین جهش کرد. برداشته شدن محدودیتهای قرنطینهای در اروپا و آمریکا و واکسیناسیون گسترده این امید را به وجود آورده است که با افزایش مسافرت افراد، تقاضای سوخت بالا برود. تا ساعت ۷:۲۹ به وقت تهران قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت ۰.۹۰ درصد رشد کرد و به ۶۷.۰۳ دلار رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا ۰۸۵ درصد رشد کرد و به ۶۴.۱۲ دلار رسید. قیمت نفت خام در هفته گذشته تحت تأثیر اخبار حاکی از پیشرفت مذاکرات هستهای ایران و امکان بازگشت این کشور به بازارهای جهانی سقوط کرده بود. به نوشته سی ان بی سی، تولید و صادرات نفت خام ایران در ماههای اخیر حتی با وجود تحریمهای آمریکا، به شدت افزایش یافته است.
به نقل از سیانبیسی، قیمت بیتکوین در معاملات امروز، دوشنبه، روند سقوط خود از هفته گذشته را ادامه داد و به زیر ۳۲ هزار دلار سقوط کرد. طبق دادههای کوینمتریکس قیمت بیت کوین ۱۶ درصد سقوط کرده و به ۳۱٫۷۷۲.۴۳ دلار رسیده است. البته قیمت بیتکوین در معاملات روز چهارشنبه بیش از ۳۰ درصد سقوط کرده بود و به ۳۰ هزار دلار نزدیک شده بود، اما در ادامه بخشی از این سقوط جبران شده بود. آنچه باعث سقوط سنگین ارزش ارزهای مجازی شده اخبار هفته گذشته است. هفته گذشته مقامات چینی و مقامات خزانهداری آمریکا در بیانیههای جداگانهای بر لزوم وضع محدودیتها و مقررات سختگیرانهتر برای کنترل تجارت ارزهای دیجیتال و مالیاتپذیری آنها تاکید کردند.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بر اساس ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، موعد ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) خرداد ماه خواهد بود.
ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۳۳۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۱۶.۱ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۷ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۶ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
موسسه بین المللی رتبه بندی فیچ اعلام کرد که گسترش روند عرضه ارزهای مجازی توسط بانکهای مرکزی کشورها فرصتها و تهدیدهایی را ایجاد خواهد کرد. کارشناسان این موسسه اعلام کردند که باز شدن فضا برای عرضه ارزهای دیجیتال از سوی بانکهای مرکزی در صورتی که مخاطرات آن مدیریت نشود، میتواند به اختلال در نظامهای مالی بینالمللی منجر شود. مشکلات مربوط به امنیت سایبری و تهدیدات آن از جمله مخاطراتی هستند که به اختلال در نظامهای مالی منجر میشوند، چون به گسترش اتصالهای الکترونیک بین بانکهای مرکزی و اقتصادها منجر خواهد شد. البته این موسسه گفته عرضه ارزهای مجازی برای بانکهای مرکزی مزایایی هم خواهد داشت که از جمله آنها افزایش معاملات بدون اسکناس و آوردن پولهای سرگردان به اقتصادها هستند.
از طرف دیگر عرضه این پولهای دیجیتال حریم خصوصی ضعیفتری را برای کاربران در پی خواهد داشت و ممکن است از آن طرف دولتها هم میزان دارایی کیف پول دیجیتال افراد را هم محدود کنند که این مسائل ممکن است باعث شود، علاقه مردم به استفاده از ارزهای مجازی کمتر شود. برخی بانکهای مرکزی کشورهای جهان اعلام کردند که در حال توسعه بستر عرضه ارزهای دیجیتال خود هستند؛ برای نمونه، چین اعلام کرده که قرار است استفاده از یوآن دیجیتال رسما در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ که در این کشور برگزار خواهد شد، رسماً آغاز شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: رمزارزها ظرفیتی برای اقتصاد کشور به شمار میآیند چراکه میتوانند در شرایط تحریمی به کمک ما بیایند؛ البته در کنار این مزیتها میتوانند تهدیدهایی نیز برای کشور داشته باشند.
مرکز آمار اروپا در گزارشی اعلام کرد، در سال ۲۰۲۰ متوسط نرخ اشتغال در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۷۲.۴ درصد بوده که این نرخ برای اتباع مهاجر خارج از اتحادیه اروپا به طور متوسط ۶۱.۹ درصد و برای شهروندان اروپایی ساکن در دگیر کشورهای عضو اتحادیه ۷۳.۵ درصد بوده است. در بین تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نرخ بیکاری برای اتباع اروپایی از اتباع سایر کشورها پایین تر بوده است اما قبرس و لیتوانی دو استثنا در این زمینه بوده اند، به گونه ای که نرخ بیکاری مهاجرین به این کشورها کمتر از نرخ بیکاری شهروندان این کشورها بوده است. تا پایان سال ۲۰۲۰ و در بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، بالاترین نرخ اشتغال مهاجرین غیراروپایی مربوط به جمهوری چک با ۸۲.۵ درصد بوده است. لهستان با ۷۸.۴ درصد، پرتغال با ۷۵.۳ درصد و مالت با ۷۴.۹ درصد در رده های بعدی قرار دارند.
از طرف دیگر بلژیک بدترین مقصد انتخابی مهاجرت شغلی برای اتباع غیراروپایی بوده است به گونه ای که نرخ اشتغال این اتباع ۵۲.۳ درصد بوده است. یونان با ۵۴.۵ درصد، فرانسه با ۵۷.۴ درصد، اسپانیا با ۵۸.۹ درصد و بلغارستان با ۶۰.۴ درصد در رده های بعدی قرار گرفته اند. همچنین نرخ اشتغال در بین مهاجرینی که تابعیت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را داشته اما در یکی دیگر از کشورهای عضو زندگی می کنند، در مالت با ۸۹.۸ درصد از همه بیشتر بوده و لهستان با ۸۴.۱ درصد آلمان با ۸۲.۵ درصد در رده های بعدی قرار دارند. از سوی دیگر، کمترین نرخ اشتغال این گروه، مربوط به یونان با ۵۶.۷ درصد، ایتالیا با ۶۱.۳ درصد و اسپانیا با ۶۴.۷ درصد بوده است.