کیوسک بین الملل تابناک: اعلام زمان دیدار پوتین و بایدن، درخواست ۵۰۰ عضو دموکرات از بایدن برای مجازات اسرائیل، رزمایش هوایی بزرگ چین در دریای جنوبی چین، خروج نیمی از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان و اعلام حمایت چین از خواستههای برجامی ایران، از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
اعلام زمان دیدار پوتین و بایدن
سی ان ان در گزارشی از زمان دیدار پوتین ـ بایدن خبر داد.
سی ان ان گزارش داد، دیدار دو جانبه مورد بحث و گفتوگو بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و جو بایدن، همتای آمریکایی وی، در تاریخ ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۲۵ - ۲۶ خرداد) برگزار می شود.
این شبکه خبری به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد، اولین دیدار حضوری بین دو رهبر در پایان اولین سفر بین المللی بایدن از زمان آغاز به کار خود انجام خواهد شد.
درخواست ۵۰۰ عضو دموکرات از بایدن برای مجازات اسرائیل
بیش از ۵۰۰ تن از اعضای کمپین انتخاباتی رئیس جمهور آمریکا و کارمندان حزب دموکرات در نامهای از جو بایدن خواستند تا رژیم صهیونیستی را به خاطر تجاوزات اخیرش علیه نوار غزه مسئول بداند.
روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" نوشت که بیش از ۵۰۰ عضو ستاد انتخاباتی بایدن و کارمندان حزب دموکرات با امضای این نامه از جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده خواستند برای حفاظت از حقوق فلسطینیان و پاسخگویی اسرائیل به دلیل نامتناسب بودن شمار کشتههای نیروهای اسرائیلی در مقایسه با شهدای فلسطینی در جنگ اخیر غزه اقدامات بیشتری انجام دهد.
این نامه که روز دوشنبه صادر شد، توسط کارمندان و سازمان دهندگانی که در ستاد مبارزات انتخاباتی بایدن، کمیته ملی دموکرات و در ۲۲ ایالت آمریکا از جمله ویسکانسن، پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، آریزونا و دیگر ایالات کار میکردند، امضا شده است.
هبه محمد، کارمند فلسطینی-آمریکایی به واشنگتن پست گفت: "رئیس جمهور باید بهتر عمل کند."
وی افزود: آتش بس در غزه مورد استقبال قرار گرفت، اما رنج فلسطینیان همچنان ادامه دارد، زیرا محاصره اسرائیل در غزه، الحاق اراضی در کرانه باختری اشغالی، دستگیری و حملات گسترده و پاکسازی نژادی پایان نیافته است.
امضاکنندگان این نامه ضمن تقدیر از تلاشهای اخیر بایدن برای دستیابی به آتش بس از دولت آمریکا خواستند که از اسرائیل بخواهد به گسترش شهرک سازیها در کرانه باختری پایان دهد.
همچنین از دولت آمریکا خواسته شده به متحدان بینالمللی پیوسته و برای پایان دادن به نقض قوانین بین المللی توسط اسرائیل به این رژیم فشار بیاورد و از حق تعیین سرنوشت فلسطینیها حمایت کند.
رزمایش هوایی بزرگ چین در دریای جنوبی چین
نیروی دریایی ارتش چین دوشنبه از برگزاری رزمایش عظیم در دریای چین جنوبی با استفاده از انبوهی از سلاح و مهمات جنگی خبر داد.
به نوشته وبگاه «گلوبال تایمز» در این رزمایش جنگندههای چین اهداف دریایی را با مهمات واقعی مورد حملات سنگین خبر دادند و بدین وسیله، توانایی حملات دقیق به اهداف دریایی را افزایش دادند. در این رزمایش جنگنده بمب افکنهای «جی اچ -۷» و دهها فروند جنگنده دیگر مشارکت داشتند.
تحلیلگران نظامی چین درباره رزمایشهای اخیر ارتش چین گفتهاند که این تحرکات نظامی نه تنها برای بازدارندگی بلکه برای پیروزی واقعی در میدان جنگ در هر زمان است.
در واکنش به حرکت تحریک آمیز اخیر ناو جنگی آمریکا، «تان کافی» سخنگوی وزارت دفاع چین، نیز گفت که ارتش این کشور تمام اقدامات لازم را برای مقابله با همه تهدیدها و تحریکات انجام خواهد داد و از حاکمیت و تمامیت ارضی چین دفاع خواهد کرد.
در روزهای گذشته نظامیان ژاپنی، آمریکایی و فرانسوی و استرالیایی در اقدامی جهت ارعاب چین رزمایشی را در خاک ژاپن و اطراف دریای چین شرقی برگزار کردند. در این رزمایش که در هوای بارانی برگزار شد، بالگردهای ترابری «شینوک» ظامیان کشورهای یاد شده برای دفاع از یک جزیره دور افتاده در یک محوطه آموزشی نظامی ژاپن فرود آوردند؛ این نخستین تمرین مشترک سه کشور در خاک ژاپن بود. این رزمایش در حالی برگزار شد که چین نیز به شدت در پی تقویت قوای نظامی خود در منطقه است.
نظامیان ژاپنی و فرانسوی و تفنگداران دریایی ایالات متحده همچنین یک رزمایش جنگ شهری را در منطقه آموزشی کریشما در جنوب میازاکی» انجام دادند. یک مقام نظامی ارشد آمریکا گفته است که حضور چهار کشور در این رزمایش نشان از اتحاد آنها در مواقع ضروری دارد.
چین به شدت مخالف همکاری نظامی ژاپن و آمریکا در منطقه است و این گونه اقدامها را تحریک آمیز میداند.
خروج نیمی از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان
خبرگزاری صدای افغان (آوا) به نقل از «جان کربی» نوشت: خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان به معنای خروج از منطقه نیست و ما همچنان حضور نظامی گسترده در خاورمیانه را حفظ خواهیم کرد.
نظامیان آمریکایی بزرگترین پایگاه های خود در استان هلمند و قندهار افغانستان را ترک و آنها را به نیروهای افغان واگذار کرده اند.
پیش از آن نیز یک پایگاه نظامیان آلمانی در بلخ و یک پایگاه آموزشی نظامیان آمریکایی در جنوب شرق کابل به نیروهای ارتش افغانستان واگذار شده بود.
اکنون نظامیان آمریکایی از تمام مناطق افغانستان پایگاه های خود را ترک کرده و کم کم در فرودگاه بگرام که بزرگترین پایگاه نظامیان آمریکایی می باشد، جمع می شوند.
امروز سه شنبه سفارت استرالیا در کابل نیز در بیانیه ای اعلام کرد که تا سه روز دیگر هم زمان با خروج آخرین نظامی استرالیایی، سفارت این کشور نیز تعطیل خواهد شد.
قرار است نظامیان خارجی تا پیش از ۱۱ سپتامبر کامل افغانستان را ترک کنند که این وضعیت باعث نگرانی هایی در افغانستان و برخی کشورهای منطقه برای برگشت طالبان و احتمال جنگ داخلی در این کشور شده است.
اعلام حمایت چین از خواسته های برجامی ایران
«شی جینپینگ» رئیسجمهور چین روز گذشته (دوشنبه) تأکید کرد که پکن از خواستههای منطقی ایران در خصوص برجام حمایت میکند و آماده تقویت همکاری با ایران و حفاظت از منافع مشترک دو کشور است.
بنا بر گزارش شبکه «سی جی تی ان»، رئیسجمهور چین طی تماس تلفنی از مواضع ایران در برجام حمایت کرد.
این مقام ارشد چین تأکید کرد که دو کشور چین و ایران در کنار یکدیگر و به کمک یکدیگر، در زمینه مقابله با پاندمی «کووید-۱۹» دست به دست یکدیگر دادند و به نتایج مثبتی در زمینه همکاریهای عملی و مؤثر دوجانبه رسیدند.
شی جینپینگ در ادامه به همتای ایرانی خود گفت، دو کشور قاطعانه از یکدیگر در موضوعات مربوط به منافع اصلی و نگرانیهای مهم حمایت میکنند و تاحد زیادی اعتماد راهبردی متقابل خود را مستحکم و قاطعانه از برابری و عدالت بینالمللی دفاع کردهاند.
رئیسجمهور چین با تأکید بر این که امسال، پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و ایران است، گفت که روابط دوجانبه در حال حاضر در یک مقطع مهم تاریخی قرار دارد تا بتوانند با استفاده از دستاوردهای گذشته، آینده پیش رو را رقم بزنند.
وی این گونه ادامه داد که پکن اهمیت زیادی برای روابط با ایران قائل است و تمایل دارد، با ایران همکاری کند تا از پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک به عنوان فرصتی برای تقویت همکاری در زمینههای مختلف بهره ببرند و مداوم برای پیشرفت جامع در زمینه توسعه مشارکت راهبردی جامع تلاش کنند.
رئیسجمهور چین با تأکید بر لزوم تداوم همکاری تهران و پکن گفت که کشورش به حمایت قاطعانه از ایران در حفظ حاکمیت و عزت ملی ادامه میدهد و تمایل دارد تا جای ممکن به ایران در مقابله با بیماری کرونا کمک کرده و به مردم ایران در غلبه بر این ویروس یاری برساند.
این دیپلمات ارشد پکن در ادامه با اشاره به تجاوزات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در قدس اشغالی گفت که پکن همچنین به ایفای نقش سازنده در پیشبرد یک راهحل زودهنگام و منصفانه برای مسئله فلسطین ادامه میدهد و آمادگی همکاری با ایران را برای تقویت ارتباطات و همکاری در امور منطقهای و بینالمللی و آماده است به طور مشترک با ایران امنیت و ثبات منطقه را تقویت کند.
شبکه سی جی تی ان همچنین گزارش کرد، روحانی نیز در این تماس تلفنی به نوبه خود از حمایت و به اشتراکگذاری تجارب چین با ایران در زمینه مقابله با بیماری همهگیر کرونا قدردانی کرد.
رئیسجمهور ایران در ادامه با تأکید بر تعهد جمهوری اسلامی به سیاست «چین واحد» گفت که ایران از چین در دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی حمایت میکند و آمادگی دارد، همکاریهای راهبردی با پکن در بخش تجاری و انرژی و مشارکت در ساخت مشترک طرح «کمربند و جاده» را افزایش دهد.
طبق این گزارش، روحانی از امضای توافقات همکاریهای جامع بین دو کشور ایران و چین استقبال کرد و گفت که این طرح آینده درخشانتری را برای همکاریهای دو جانبه به همراه خواهد داشت.
روحانی همچنین از موضع چین در برجام و موضوعات منطقهای همچون تنشهای میان فلسطینیان و صهیونیستها استقبال کرد و برای تداوم همکاری و ارتباط نزدیک با چین و همکاری مشترک برای دفاع از حقوق مشروع و امنیت منطقهای خود ابراز تمایل و تأکید کرد قاطعانه مقابل یکجانبهگرایی و سلطهگرایی ایستادگی میکند.