«ممنوعیت خروج مسئولان» نشان‌دهنده عمق فساد است

یک حقوقدان با اشاره به طرح «ممنوعیت خروج مسئولان پس از اتمام مسئولیت» گفت: این طرح نشان‌دهنده مبارزه با فساد نیست بلکه نشان‌دهنده عمق فساد در کشور است.
کد خبر: ۱۰۵۵۴۹۷
|
۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۲ 01 June 2021
|
8865 بازدید
|
۸

به گزارش «تابناک»، کامبیز نوروزی در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با طرح «ممنوعیت خروج مسئولان پس از اتمام مسئولیت» که در دستور کار کمیسیون قضایی مجلس قرار دارد با بیان این‌که این طرح نشان‌دهنده مبارزه با فساد نیست بلکه نشان‌دهنده عمق فساد در کشور است، گفت: ابعاد فساد در مدیریت رانتی انقدر پیچیده، گسترده، سازمان‌یافته و عمیق شده است که برای مبارزه آن متاسفانه به چنین طرح‌هایی متمسک شده‌اند.

این حقوقدان ادامه داد: وقتی کسی پرونده کیفری دارد چه در مرحله دادسرا و چه در مرحله دادگاه برای اطمینان از حضور متهم در کشور و دسترسی به آن بازپرس یا دادیار قراری صادر می‌کند و ممکن است این قرار بازداشت، وثیقه و... باشد که به آن قرار تامین گفته می‌شود اما نکته مهم این است که تشخیص این‌که یک متهم به عنوان مثال متهمی که مدیر یک دستگاه لشکری یا کشوری است، باید ممنوع‌الخروج شود یا نه در صلاحیت بازپرس یا دادیار آن پرونده است و از نظر اصول حقوقی خطا است که همه مسئولانی که اتهامی متوجه آن‌ها است به طور کلی ممنوع‌الخروج شوند و تشخیص به شکل موردی با توجه به نوع و اهمیت اتهام، شخصیت متهم و شرایط حاکم بر پرونده برعهده بازپرس و دادسرا است.

نوروزی افزود: حکم کلی که در این طرح مورد بحث است ممکن است منجر به تصمیمات ناروا و ظالمانه‌ای شود به عنوان مثال مدیری که متهم است اما استحقاق ممنوع‌الخروج شدن ندارد و بازپرس پرونده چنین تشخیصی نداده است، به شکل ناروا ممنوع‌الخروج شود پس باید بگوییم این طرح با اصول حقوقی و اصول دادرسی مغایرت دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح اثرپیشگیرانه‌ای بر ارتکاب جرم توسط مسئولین دارد گفت: این طرح و موارد مشابه آن هیچ اثر پیشگیرانه و بازدارنده در ارتکاب فساد و جرایم مالی در سازمان‌های کشور ندارد و فساد موجود، ناشی از ساختارهای اداری بسیار پیچیده و قدرت‌های پنهان سیاسی و اقتصادی است که در کنار مدیریت رانتی زمینه ارتکاب جرم و فساد را ایجاد می‌کند.

این حقوقدان در پایان گفت: قوانین زیاد و سخت‌گیرانه‌ای برای مجازات این قبیل جرایم مثل قانون تشدید مجازات کلاهبرداری، اختلاس و ارتشا که حتی مجازات اعدام هم دارد و نزدیک به دو دهه از عمر آن می‌گذرد یا قانون اخلال در نظم اقتصادی و... پیش‌بینی شده است و به طور کلی این همه قوانین سختگیرانه وجود دارد اما روزبه‌روز بر دامنه فساد افزوده می‌شود بنابراین این زاویه دیدی که در دستگاه قانونگذاری نسبت به جرایم مدیران وجود دارد از پایه غلط است و کمترین نقش بازدارندگی نمی‌تواند داشته باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
فاسد نبودنند با این همه منابع و در آمد چرا باید مردم به این فلاکت دچار می شدند وقتی وزیر و وکیل و مسئول از ورودی سیستم لاغر و نحیف وارد می شود و از خروجی آن چاق و میلیاردر خارج می شود پس یک جایی اشکال دارد جالبتر اینکه وقتی ما در یک مسئله ریز در جزیره ای در اقیانوس آرام ورود می کنیم بسیار دردناک هست که کسی در مورد وزیر و کیلی که ثروت افسانه ای چندین هزار میلیاردی دارد اصلا کنجکاو نمی شود مگر در دوران صدارت چند حقوق گرفته که اینطوری شده مگر اینکه فساد کرده در ادارات برای هر مجوز کوچکی سهم می خواهند معلوم هست که بزرگان چه می خواهند و چه ها خورده اند که چنین شده اندخودتان را به ندانستن نزنید این فساد کار دست تان می دهد
قلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
این قانون باید شامل خانواده درجه یک این دوستان هم باشه چون نمونه هایی می بینم که مسئول اینجاست ولی زن و بچه هاش در کشورهای دیگه در حال ساختن بستر مناسب زندگی برای پس از مسئولیت هستند
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
تردید داشتی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
چه فایده فرزندانشان را از قبل خارج کرده ان....
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
الان این اقا منظورش چیه هر کی بیاد از این بیت المال بخوره و بره و هیچ سوالی هم از عملکردش در اون پست و در اون مدت کاری نشه خوبه اینجوری . ولی نه دوست عزیز باید ممنوع از خروج بشن تا به کارها و عملکردشان رسیدگی بشه که نمیشه و همه فیلمه. ابوالقاسمی
پورعلیزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
فعلا جلوی خروج اینها را بگیرید تا به امید خدا آقای رئیسی بیاید و طومار مدیران مفسد و دزد را به هم بپیچد. در قوه قضائیه هم باید جانشین آقای رئیسی شخصی مقتدر و ضد فساد همچون رئیسی باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
یکی از علل عمق فساد در کشور همین وکلای حقوقدان هستند که راههای فرار قانونی و یا زد و بندبا قاضی ها را نشان خلافکاران میدهند
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۱۱
وقتی کنترل وحسابرسی بعدازاجرای عملیات باشه حاصلش همینه .حسابرسی ضمنی حین اجرای عملیات ونیز حسابریس مدیریت وعملیاتی ازضروری ترین کارهاست که متاسفانه انجام نمیشه.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟