تیم ملی ایران در سه مسابقه مقابل عراق، بحرین و هنگ کنگ در دور برگشت مقدماتی جام جهانی میزبان محسوب می شود و اگر پاندمی کرونا وجود نداشت این بازیها باید در خاک ایران برگزار میشد و به همین دلیل حق پخش این سه بازی باید به فدراسیون کشورمان برسد.
به گزارش تابناک ورزشی، احسان اصولی در گفتگویی که با سایت فدراسیون فوتبال انجام داد مدعی شد فدراسیون از طریق نامه نگاری با AFC، فدراسیون فوتبال بحرین و شرکتی که فرکانس بازیهای گروه c را در اختیار فدراسیونهای شان قرار میدهد، ۶۸ هزار دلار دریافت کرده است. از حرفهای احسان اصولی چنین به نظر میآید که این پول را صدا و سیما به فدراسیون پرداخت نکرده و بلکه فدراسیون با کمک صدا و سیما این پول را از شرکتی که فرکانس بازیها را در اختیار داشته، گرفته است.
حالا یکی از رسانه های ورزشی که طی یک هفته اخیر پیگیر مسایل مالی بازی های مقدماتی جام جهانی شده است، از درآمد عجیبی حرذف می زند که فدراسیون فوتبال به افکارعمومی اعلام نکرده است! طرفداری نوشته که از عراق خبر رسیده ۵ شبکه عراقی به نامهای شرقیه، الریاضیه، سومریه، یو تی وی و شباب اسپورت از طریق شرکتی عراقی به نام PRO که مدیر آن با رییس فدراسیون فوتبال عراق نسبت فامیلی دارد، حق پخش بازی ایران - عراق را به قیمت ۳۰۰ هزار دلار خریداری کرده اند. معلوم نیست این ۳۰۰ هزار دلار به چه کسی داده شده است؟
یا همان شرکتی که حق پخش را به قیمت ۶۸ هزار دلار از ایران خریده، تنها یک بازی را با قیمت ۳۰۰ هزار دلار فروخته و بالغ بر ۱۳ برابر پولی که برای بازی ایران و عراق به فدراسیون ما داده بوده، دریافت کرده (۶۸ هزار دلار برای ۳ بازی یعنی هر بازی حدود ۲۳ هزار دلار) که این نشانه اشتباه بزرگ کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال و تحمیل ضرر چند میلیارد تومانی به فوتبال ایران است و یا این ۳۰۰ هزار دلار هم درآمد فدراسیون فوتبال از فروش حق پخش به شبکههای خارجی بوده است.
این سایت نوشته که در هر دو حالت منتظر شفاف سازی کمیته بازاریابی فدراسیون است تا تکلیف این ۳۰۰ هزار دلار را مشخص کند. مبلغی که با توجه به نرخ دلار اصلا کم نیست و حتی یک اتهام مالی به مدیران فدراسیون جدید نیز محسوب می شود. گزارشی که در صورت صحت اطلاعات منتشر شده در آن می تواند مشابه پرونده تخلف یک دهه قبل علی کفاشیان در فروش حق پخش بازی های تیم ملی باشد که هیچگاه پولش به حساب فدراسیون واریز نشد و در نهایت منجر به محرومیت رییس خندان و سابق فدراسیون از فعالیت های فوتبال شد.
پولی که دیگر برنگشت و فدراسیون هم پی عودت آن را نگرفت! اما این بار با پیشنهاد ارجاع موضوع به کمیته اخلاق، باید منتظر نخستین برخورد حقوقی فدراسیون در صورت عدم صحت گزارش مذکور، بود.
رد پای یک شرکت ایرانی در قرارداد بی سر و صدا و سنگین!
تیتر بالا هم عینا نوشته سایت مذکور است و مستقیما اتهام مالی را متوجه واسطه های این قرارداد می کند. طرفداری در ادامه نوشته؛ گفته میشود رد پای یک شرکت ایرانی هم در قرارداد بسته شده میان شرکت پرو و ۵ شبکه تلویزیونی عراقی که مجوز پخش بازی ایران و عراق را از شرکت بحرینی که فرکانسها را در اختیار دارد، خریده اند، به چشم میخورد.
این شرکت ایرانی که در فدراسیون قبلی هم از طریق برادر یکی از مدیران وقت سازمان لیگ با فدراسیون فوتبال در زمینه حق پخش همکاری میکرد و دو دوره هم با باشگاه استقلال برای دریافت و پخش سیگنال بازیهای استقلال در لیگ قهرمانان آسیا همکاری داشت، واسطه این قرارداد ۳۰۰ هزار دلاری شبکههای تلویزیونی عراق و شرکت پرو با فروشنده حق پخش بازیهای ایران بوده است.