علیرضا زاکانی:
هرکس میگوید اختیارات رئیس جمهور کافی نیست، از بیعرضگی است
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اختیارات ریاست جمهوری کاملا کافی است و آنهایی که می گویند کافی نیست، از بی فکری، بیارادگی و بیعرضگیشان است. علیرضا زاکانی گفت: این اختیارات کاملا کافی است و آنهایی که می گویند کافی نیست، از بی فکری، بی ارادگی و بیعرضگیشان است. بنده ساختار کشور را به خوبی می شناسم و 4 دوره نماینده مردم در مجلس بوده ام و مجلس را در راس امور می دانسته، می دانم و خواهم دانست و انشالله در دولت خودم امکانی را فراهم می کنم که این نقش و نسبت ها دوباره برقرار شود. همچنین نسبت به دستگاه قضایی شناخت دقیقی دارم و با روحیه ای که امروز در این دستگاه وجود دارد، می توانیم به خوبی با یکدیگر هماهنگ شده و کشور را با شتاب فراوانی به پیش ببریم. ما امروز از یک رهبر حکیم و فرزانه، ملت در صحنه، جمع جوانان پرشور و عالم، زنان و اقوام و مذاهب مختلف هستیم و امکان بالایی در کشور وجود دارد و بنده به این مسئله واقف هستم و می دانم که این حرف ها بهانهجویی است.
عبدالناصر همتی:
باید انزوای خارجی را از بین ببریم
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت باید در زیرساخت ها سرمایه گذاری کند و نباید در جزئیات اقتصاد دخالت کند. نباید قیمت گذاری کرده و مانع شود. عبدالناصر همتی اظهار کرد: بنده به عنوان فردی که اقتصاد خوانده و نزدیک به 35 سال مدیریت بنگاه های مالی و اقتصادی را دارم و بانک مرکزی را که سیاست های ارزی و پولی را در اختیار دارد، اداره کردم می دانم مشکلات چقدر عمیق است و باید حتما فکر عاجلی برای مشکلات بشود و فرصت اشتباه و تداوم آن اشتباه را نداریم. همتی تصریح کرد: باید اقتصد حاکم بر سیاست شود نه مثل گذشته که سیاست حاکم بر اقتصاد بود. اگر اقتصاد حاکم نشود ما باز ممکن است همین مسیری که طی کردیم و براساس اهداف سیاست گذاری سیاست مداران باید مسائل اقتصادی را پیش ببریم بنابراین ناکارآمدی ادامه می یابد، قیمت گذاری دستوری ادامه می یابد و مداخلات دولت در اقتصاد ادامه یافته و می شود وضعی که اکنون است. وی بیان کرد: باید به سمتی برویم که دولت دست و پایش را از اقتصاد کنار بکشد و بخش خصوصی و مردم در صحنه تولید بیایند. این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه مسئله تعامل داخلی و خارجی مهم است و شعار دولت من "تعامل از خانه تا جهان است"، گفت: تعامل یعنی در خانواده بین زن و شوهر و فرزندان تعامل باشد و در داخل جامعه بین افراد، سازمان ها، نهادها و بین قوای سه گانه و بین ما و کشورهای خارجی تعامل در حد بهینه نیست و در برخی جاها تقابل است و باید در داخل کشور و قدرت جمهوری اسلامی بر این استوار باشد که با تعامل بتواند مسائل و مشکلات را حل کند. وی افزود: یکی از کارهای که باید انجام بدهیم این است که خیلی سریع موانع رشد اقتصادی را از بین ببریم. پیش بینی ناپذیر بودن اقتصاد سم مهلکی برای سرمایه گذاران است. همتی با بیان اینکه نیاز به مهار تورم داریم که اگر مهار نشود سفره بخش عظیمی را کوچک و سفره بخش کوچکی را بزرگ می کند، گفت: ممکن است بگویید من رییس بانک مرکزی بودم و چرا تاکنون این کارها را نکردم؟ بخشی از کار به تحریم ها و بخشی به اختیارات بانک مرکزی برمی گردد و در کنار آن باید مجموعه ای همکاری کنند و قدرت و اختیاراتی فراتر از بانک مرکزی نیاز است تا بتوان بر مشکلات فائق شد. وی با اشاره به برنامه من قابل اجراست و تحقق پیدا می کند، افزود: ما نیاز داریم انزوای خارجی را از بین ببریم. برخی می گویند تحریم کاری نکرده و بیشتر، عدم کارآمدی است که این اصلا صحت ندارد.
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی:
مداخلات فراقوهای علت بخشی از فساد مدیران میانی است
یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مداخلات فراقوهای را علت بخشی از فساد مدیران میانی دانست. سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «بخشی از فساد مدیران میانی به دلیل مداخلات فراقوهای است. با اصلاح سازوکارها ریشه این مساله در دولت سلام خشکانده خواهد شد.»
دستور روحانی به وزیر کشور:
با نامزدهای متخلف در رعایت پروتکلهای بهداشتی برخورد قاطع کنید
جلسه روسای کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا روز پنج شنبه در حضور رییس جمهور برگزار شد و در این جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی و کمیته های بهداشت و درمان، امنیتی – اجتماعی و تبلیغات و اطلاعرسانی گزارشی از وضعیت روند بیماری و اقدامات انجام شده در زمینه تامین واکسن و عملیات واکسیناسیون و همچنین اجرای پروتکلهای بهداشتی و اعمال محدودیتهای لازم در این زمینه به ویژه در تبلیغات انتخاباتی نامزدهای انتخابات 1400 ارائه کردند.در این جلسه همچنین قرارگاه عملیاتی ستاد ملی گزارشی از میزان رعایت پروتکلها در تجمعات تبلیغاتی نامزدهای انتخابات 1400، فعالیت تبلیغاتی ستادهای انتخاباتی و همچنین آموزش و اطلاعرسانی در این زمینه از سوی رسانهها با همکاری کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی ارایه و تاکید کرد در مورد بروز برخی تخلفات که از سوی طرفداران برخی نامزدها در زمینه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی صورت گرفته، مکاتبات لازم انجام و هشدارهایی به ستادهای انتخاباتی داده شده است. در همین زمینه کمیته بهداشت و درمان با ابراز نگرانی نسبت به عدم رعایت پروتکلها و عادیانگاریهایی که توسط برخی نامزدها در استانها انجام گرفته از نامزدهای انتخابات 1400 خواست دعوت از مردم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در تبلیغات انتخاباتی را در اولویت فعالیتهای خود قرار دهند. رئیس جمهور پس از این گزارش به قرارگاه عملیاتی دستور داد با توجه به استقرار این قرارگاه در وزارت کشور و برعهده داشتن مسئولیت اجرای انتخابات از سوی وزیر کشور، با جدیت و قاطعیت هر چه تمامتر نسبت به ارائه هشدارها و اخطارهای لازم اقدام فوری را انجام داده و با نامزدهای متخلف در این خصوص برخورد قاطع و جدی صورت گیرد و اقدامات انجام شده به مردم اطلاعرسانی شود.
توضیح رییس ستاد انتخاباتی همتی درباره اتهام سرقت علمی علیه وی
ییس ستاد انتخاباتی عبدالناصر همتی در نامهای به رییس دانشگاه تهران نسبت به اتهام سرقت علمی علیه این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری واکنش نشان داد. به گزارش ایسنا، در نامه محمدعلی ایزدی که خطاب به محمود نیلی رییس دانشگاه تهران نوشته شده، آمده است: «به اطلاع میرساند که اخیراً در تداوم بداخلاقیها و کارشکنیهای انتخاباتی، مقالاتی در سامانه اطلاعات پژوهشی اعضای هیئت علمی به نام جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی ثبت شده است که متعلق به ایشان نبوده و به عنوان سرقت علمی علیه وی در فضای مجازی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. لذا خواهشمند است دستور فرمایید در اسرع وقت موضوع بررسی شده و نتیجه جهت شفافسازی و اطلاع عمومی منتشر شود.»
«محسن رضایی» از سیاستهای آموزشی و بهداشتی دولتش گفت:
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران گفت: دسترسی بیشتر مردم به پزشک با توسعه نظام پزشک خانواده و کاهش هزینههای بهداشتی خانوارها دو اولویت اصلی دولت ما در بخش سلامت و درمان است. محسن رضایی افزود: انحصار در بخش آموزش پزشکی را که موجب شده با کمبود پزشک روبرو شویم برداشته خواهد شد تا تعداد پزشکی بیشتری تربیت شده و در اختیار مردم باشد.وی افزود: سیاست بعدی ما در بحث نظام سلامت، مبارزه با مافیای واردات دارو است که موجب شده دو میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی را به واردات دارو اختصاص دهند، اما این دارو ابتدا در بدو ورود به کشور در بازار ناصرخسرو به چند برابر قیمت به فروش برسد درحالی که داروهای وارداتی فقط ۵ درصد داروهای مورد نیاز کشور را شکل میدهند و ۹۵ درصد داروی دیگر در داخل کشور تولید میشود.نامزد انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ همچنین افزود: سیاست اصلی ما پیشگیری از بیماری است که جزو دستورات مقام معظم رهبری در بخش سیاستهای کلی نظام در بحث سلامت است که در چند سال گذشته در دبیرخانه و مجمع تشخیص مصلحت نظام با کمک نظرات کارشناسان تهیه و تقدیم ایشان شد و مقام معظم رهبری هم این سیاستها را اصلاح و ابلاغ کردند.وی افزود: علاوه بر اولویت بخشیدن به موضوع پیشگیری، نظام پزشک خانواده را جدی گرفته و همچنین در طرح پرداخت حقوق به زنان خانه دار، آموزشهای بهداشت و درمان و سلامت نیز به آنها داده میشود تا توجه به سلامت از سطح خانه شروع شود.آقای رضایی همچنین افزود: با توسعه نظام سلامت خانگی و نظام پزشک خانواده، هم دسترسی مردم به پزشک بیشتر میشود و هم هزینههای این بخش کاهش مییابد.وی تصریح کرد: مردم سوال درست و به حقی دارند که چرا در این دولت بیشترین هزینه برای اجرای نظام سلامت پرداخت شد و در بودجه این دولت، چند برابر دولتهای قبل هزینه شده، اما امروز ۷۰ درصد هزینههای دارو را باید مردم بپردازند و دسترسی به پزشک نیز بسیار طولانی و سخت شده است که باید این موضوعات را حل کرد.
محسن مهرعلیزاده:
کارهای دولت سازندگی ایدهآل نبود
محسن مهر علیزاده عصر چهارشنبه در گفت و گوی تلویزیونی در شبکه صدا و سیمای مرکز البرز اظهار داشت: مردم با انتخابشان خدمتگزاری را بر سر کار می آورند که این خدمتگزار بتواند به تمام معنا در خدمت مردم اش باشد. مهرعلیزاده افزود: با این وجود باید به آنها گفت که دست تان درد نکند، در دهه شصت دولت با یک نظام صحیح اقتصادی کاری کرده بود که با ۶ تا ۶ و نیم میلیارد دلار درآمد نفتی که حداقل سه و نیم میلیارد دلار آن صرف هزینه های جنگ می شد، و حدود سه میلیارد دیگر آن برای بقیه موارد مانند توسعه، کار، رزق و روزی مردم، واردات و تهیه گوشت مصرف می شد. وی افزود: اما واقعیت این بود که آن پروتئین و انرژی لازم در یک حداقلی به مردم می رسید و اینجا است که وقتی از اعتماد می گوییم زمانی که مردم یک، ۲ و یا حتی پنج فرزند شهید می دادند اما پیرزن النگوی به یاد مانده از همسرش را اهدا که سرمایه بسیار بزرگی بود. نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: دولت دیگری سر کار آمد، ضمن اینکه زحمت کشیدند اما شرایطی فراهم شد که آن روحیه جلب تعاون همگان برای یک همکاری مشترک با هدف پیشبرد کار اگر چه دولت، دولت سازندگی و همگی به دنبال سازندگی بودیم اما شرایطی پیش آمد که به ایده آل نرسیدم اما با این وجود دست شان درد نکند. مهرعلیزاده ادامه داد: قدم بعدی دولتی پیش آمد که تمام جدیت خود را گذاشت، دولت اصلاحات، شما (مردم) انتخاب کردید که دوباره برای کشور عزت و افتخار آفرید، پاسپورت مان اعتبار پیدا کرد، روسای جمهور کشورهای اروپایی برای دعوت از رییس جمهور شما صف کشیدند و نظریه گفتگوی تمدن ها در سطح جهان طنین انداز شد.
محمدرضا خباز:
کاندیداهای پوششی به دنبال پست در دولت بعدی هستند
محمدرضا خباز: دیروز یک خبرگزاری از من خواست تا از۱ تا ۱۰ به کاندیداها نمره بدهم. من از یک تا هفت به آنان نمره دادم. به این معنا که از نظر من، نمره آقایان متفاوت بود. آنهایی که تنها حمله میکردند و حرفی برای گفتن نداشتند، نشان از کاندیدای پوششی بودن آنها بود. آنها برای مصون نگهداشتن فرد دیگری از حمله آمدهاند تا خود را فدای او کنند و در نهایت در آینده پستی بگیرند، به نفع آن آقا صفآرایی کرده تا در دولت آینده، سهمی بگیرند. برداشت ما به این صورت بود که قولهایی نیز در پشت پرده داده شده است.
سید ابراهیم رئیسی
روستاییان با اصلاح نظام کشاورزی به روستا برمیگردند
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر نظام کشاورزی را اصلاح کنیم، چرا روستاییان ما باید روستا را ترک کنند؟ اگر قرار است وام و تسهیلات پرداخت شود و محصول خریداری شود، دلیلی برای ترک روستا وجود ندارد. رئیسی ادامه داد: خصوصیسازی طبق قانون اساسی و مصوبات نظام، یک ضرورت برای اقتصاد ماست. خصوصیسازی هم غیر از خصولتیسازی است. آقای حاج قربونعلی دلار دولتی را در بازار آزاد فروخته و ماشین سازی تبریز را با مبلغ نازل خریده و بعد کارخانه را به تعطیلی کشانده، این خصوصی سازی است؟ ما به این پرونده ها رسیدگی کردیم. وی خاطرنشان کرد: ما گفتیم هم ساختار و هم رفتار خصوصی سازی باید اصلاح شود. در بسیاری از این شرکتها، کارخانه نابود شده تا زمین آن را بفروشند. قطعا با اینکه بخواهند یک واحد تولیدی را به نابودی بکشانند، مقابله خواهد شد. رئیسی تصریح کرد: صرف واگذاری به بخش خصوصی مشکلی را حل نمیکند، پس از واگذاری کار دولت تازه آغاز میشود. اینکه دولت بنشیند تا اقساطش را پرداخت کنند و آن را هم پرداخت نکنند، اسمش خصوصیسازی نیست! وی افزود: اگر نظام کشاورزی را اصلاح کنیم چرا روستاییان ما باید روستا را ترک کنند؟ اگر قرار است وام و تسهیلات پرداخت شود، محصول او خریداری شود، دلیلی برای ترک روستا وجود ندارد. ما تا کنون چندین بار جشن خودکفایی گندم گرفتیم، پس برای چه هنوز واردات داریم؟ این برای آن است که مدیریت وجود ندارد. رئیسی در پایان با اشاره به موضوع ورزش گفت: والیبال ما کجا قرار داشت و حالا کجاست؟ با همت و مدیریت میتوان در سایر زمینهها نیز رشد کرد. بچههای ما استعداد پیشرفتها در سطح جهانی را دارند و همانطور که در والیبال نشان داده شد، در سایر عرصههای ورزش قهرمانی نیز موفق خواهیم شد. جوانان عزیز! میدانم شما از سوءمدیریت و عملکرد دولت ناراحتید، میدانم سفرههای شما و کسب و کار شما آسیب دیده، ولی با امید تمام پای صندوق رای بیایید و بدانید این سرخوردگیها پایان خواهد یافت.