کرزای: آمریکایی‌ها ننگ و فاجعه به جا گذاشتند

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان اظهار کرد: آمریکا "برای مقابله با افراط‌گرایی و برقراری ثبات" به افعانستان آمد و بعد از ۲۰ سال در پی شکست در تحقق این دو هدف کشور را ترک خواهد کرد.
کد خبر: ۱۰۵۹۱۴۱
|
۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۷ 20 June 2021
|
6205 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، حامد کرزای، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس چند هفته قبل از خروج نیرو‌های آمریکایی و ائتلاف ناتو از افغانستان گفت: جامعه جهانی ۲۰ سال پیش با این هدف مشخص یعنی مقابله با افراط‌گرایی و برقراری ثبات به کشور آمد، اما افراط‌گرایی امروز همچنان در بالاترین سطح قرار دارد از این رو آن‌ها شکست خوردند و میراث آن‌ها ملتی است که جنگ آن‌ها را نابود کرده و این ننگ و فاجعه است.

رئیس‌جمهوری سابق افغانستان تاکید کرد: تمام شکست‌هایمان را به عنوان یک افغانستانی درک می‌کنیم، اما درباره قدرت‌های بزرگی که برای این هدف به اینجا آمدند چه؟ الان ما در کجا ترک می‌کنند؟ سوالم را این گونه پاسخ می‌دهم در ننگ و فاجعه کامل.

با این وجود، کرزای که طی ۱۳ سال حکومتش روابط ابهام‌انگیز و متناقضی با آمریکا داشت، تاکید کرد: آمریکا می‌خواهد نیروهایش را خارج کند، افغان‌ها هم پشت تمایل قاطع به صلح، متحد هستند و اکنون نیاز دارند مسؤولیت آینده‌شان را بپذیرند.

کرزای ادامه داد: عدم حضور نظامی آن‌ها برای ما بهترین است به نظرم ما باید از کشورمان دفاع کنیم و به زندگی‌مان اهتمام بورزیم. نمی‌خواهیم این سختی را ادامه دهیم برای افغانستان بهتر است که بروند.

حامد کرزای در پی سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ به دست ائتلافی به سرکردگی آمریکا روی کار آمد؛ آمریکایی که جنگی علیه القاعده به رهبری اسامه بن لادن که او را پشت حملات ۱۱ سپتامبر می‌دانست، به راه انداخت.

کرزای گفت: حمله نظامی آمریکا و ائتلاف ناتو علیه افراط‌گرایی و تروریسم نبود بلکه حمله بیشتر علیه روستا‌های افغان و آمال آن‌ها بود و افغان‌ها زندانی شدند. آمریکا در کشور زندان‌هایی ساخت و این اشتباه بزرگی بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟