بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: بیانیه آژانس اتمی درباره خاموشی موقت نیروگاه بوشهر، گفتوگوی وزیر خارجه عربستان سعودی با مدیر کل آژانس اتمی درباره ایران، سفر هیات نظامی بلندپایه عراقی به عربستان، حمله پهپادی به پایگاه آمریکا در عراق و درخواست مقتدا صدر برای گفتوگو میان ایران و عربستان از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بیانیه آژانس اتمی درباره خاموشی موقت نیروگاه بوشهر
آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیانیهای درباره خاموشی موقت نیروگاه بوشهر منتشر کرد.
در این بیانیه که روی وبسایت کاخ سفید قرار گرفته، آمده است: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی در جریان اطلاعیه سازمان انرژی اتمی ایران مبنی بر خاموشی موقت نیروگاه اتمی بوشهر قرار گرفته است.»
آژانس اتمی در ادامه تصریح میکند: «این بیانیه که شب گذشته روی وبسایت سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت، حاکی از آن است که نیروگاه بوشهر طی چند روز آینده به شبکه سراسری برق ایران بازخواهد گشت. آژانس بینالمللی انرژی اتمی مطابق رویههای معمول برای کسب اطلاعات بیشتر با سازمان انرژی اتمی در تماس است.»
سازمان انرژى اتمى شامگاه یکشنبه در اطلاعیهای اعلام کرد: «به دنبال بروز نقص فنی در نیروگاه بوشهر و پس از اطلاع قبلی یک روزه به وزارت نیرو، این نیروگاه موقت خاموش و از شبکه سراسری برق خارج شد.»
در آن بیانیه تأکید شده بود: «بدیهی است پس از رفع نقص فنی و ظرف چند روز آینده این نیروگاه مجددا به شبکه سراسری برق خواهد پیوست.»
گفتوگوی وزیر خارجه عربستان سعودی با مدیر کل آژانس اتمی درباره ایران
«فصیل بنفرحان»، وزیر امور خارجه عربستان سعودی با «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ایران رایزنی کرده است.
پایگاه عربنیوز نوشته این دیدار در شهر «وین»، پایتخت اتریش انجام شده است. مطابق گزارش این رسانه وزیر خارجه سعودی با گروسی درباره «ضرورت متوقف کردن عدول ایران از قوانین بینالمللی که امنیت منطقه و جهان را بیثبات میکنند» گفتوگو کرده است.
وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای گفته، فیصل بن فرحان در این دیدار اهمیت بازرسی از سایتهای هستهای ایران را یادآور شده است.
رافائل گروسی چند روز پیشتر در وین با سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین دیدار کرده بود.
کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس در توئیتی درباره این دیدار که جمعه انجام شد، نوشت: «طرفین در این دیدار درباره آخرین تحولات گفتوگوها برای احیای برجام و کمک احتمالی آژانس به این فرآیند گفتوگو کردند.»
دیدارهای گروسی در شرایطی انجام شده که تا کنون شش دور گفتوگو در شهر وین برای مشخص کردن وضعیت اجرای توافق هستهای برجام برگزار شده است.
سفر هیات نظامی بلندپایه عراقی به عربستان
یک منبع امنیتی عراق روز دوشنبه به خبرگزاری روسی راشاتودی گفت، روز پنجشنبه پیش روی، هیاتی بلندپایه از عراق به ریاض پایتخت عربستان سعودی سفر خواهد کرد.
این منبع عراقی افزود: این هیات شامل معاون فرمانده عملیات مشترک عراق سرلشکر "عبدالامیر الشمری"، رئیس هیات گذرگاه های مرزی و تعدادی از افسران ارشد عراقی خواهد بود.
وی این را هم گفت که «همراه هیات تعدادی از افسران اطلاعات ملی عراق» حضور خواهند داشت و «این هیات درباره تامین امنیت مرزها و هماهنگی اطلاعاتی» بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
حمله پهپادی به پایگاه آمریکا درعراق
شبکه اسکای نیوز از حمله پهپادی به پایگاه آمریکا در فرودگاه بغداد خبر داد.
به گزارش اسکای نیوز، در این حمله پهپادی که شامگاه دوشنبه صورت گرفت، بخش آمریکایی فرودگاه بغداد مورد حمله قرار گرفت؛ رسانه ها، جزییات بیشتری از این حمله را منتشر نکرده اند.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
مردم و مسئولین عراق، حضور نیروهای آمریکایی در این کشور را اشغالگری می دانند و خواستار اخراج این نیروها از کشورشان هستند.
درخواست مقتدا صدر برای گفت وگو میان ایران و عربستان
مقتدا صدر رهبر جریان صدر عصر دوشنبه در رشته توئیتی از ایران و عربستان خواست، با یکدیگر گفت وگو کنند.
صدر در ادامه توئیتش افزود: عراق می تواند حلقه اتصال میان کشورهای منطقه باشد.
صدر افزود: ما همچنان می خواهیم روابط خوبی با هر دو طرف [ایران و عربستان] داشته باشیم و حسن همجواری را با همه آنان رعایت کنیم و تا زمانی که آنها با ما ارتباط دارند، نمی خواهیم به ضرر یکی از دو کشور به کشور دیگر متمایل شویم.
رییس جریان صدر افزود: اولین پایه حسن همجواری عدم دخالت در امور داخلی عراق و همکاری برای برداشتن همه مشکلات مشترک و گرفتار نکردن همسایه به مشکلاتی است که به آن نیازی ندارد، همچنین همکاری باید در یک سطح و بدون برتری کشور همسایه بر عراق و تبعیت بغداد از آن کشور باشد.
وی خاطر نشان کرد: امروزه شاهدیم که عراق با حفظ استقلال وحاکمیت خود قادر است که حلقه ارتباطی میان دو طرف باشد، به ویژه این که بی شک همگرایی و نزدیکی میان ایران و عربستان، تأثیرات مثبتی برای عراق ما به ارمغان خواهد آورد.
صدر همچنین از آیت الله رییسی، رییس جمهوری منتخب ایران خواست، اقدامی صورت دهد که درگیریهای سیاسی وفرقهگرایی در منطقه پایان یابد، چون این کار موجب تقویت اسلام و تضعیف دشمن مشترک به ویژه رژیم صهیونیستی شود که از همه این درگیریهای [فرقهای] برای برنامههای سست خود که به مانند تار عنکبوت است، بهره برداری می کند.
صحبت های صدر همزمان با آن صورت میگیرد که مقامات ایران بارها آمادگی خود را برای رفع کدورتها با عربستان اعلام کردهاند.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران درباره احتمال برقراری ارتباط با عربستان گفت: آنچه درباره آمادگی ایران برای اعزام سفیر به ریاض گفته شده جدید نیست.
وی افزود: دکتر ظریف چندین سال است که این موضوع را میگویند. دست ما چندین سال است که برای بازگشت عربستان به منطقه دراز بوده است.
خطیب زاده تاکید کرد؛ امیدوارم گفتوگوها به نتیجه ملموسی برای برقراری روابط بینجامد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.