کیوسک بین الملل تابناک: برگزاری رزمایش ویژه جمهوری آذربایجان، ترکیه و پاکستان، استقرار ناو هواپیمابر آمریکا در دریای عرب، هشدار مقام ناتو درباره تحرکات نظامی چین، طرح مشترک ایتالیا و اسپانیا برای احیای مذاکرات صلح خاورمیانه و رزمایش نظامی روسیه در جزایر مورد ادعای ژاپن از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.
برگزاری رزمایش ویژه جمهوری آذربایجان، ترکیه و پاکستان
«ذاکر حسناف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از برگزاری یک رزمایش ویژه و سا جانبه با ترکیه و پاکستان خبر داد.
بنا به گزارش خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان، وزیر دفاع این کشور در مصاحبه با شبکه «ریِل تی وی» (Real TV) اعلام کرد، نیروهای ویژه جمهوری آذربایجان، ترکیه و پاکستان در ماه سپتامبر مانور نظامی برگزار میکنند.
«ذاکر حسناف» گفت: «تصمیم مربوطه از قبل گرفته شده و انتظار میرود، نیروهای ویژه آذربایجان، ترکیه و پاکستان در ماه سپتامبر در آذربایجان رزمایش برگزار کنند. تدارکات و آمادهسازی (برای برگزاری این رزمایش) در حال انجام است.»
این مقام ارشد جمهوری آذربایجان افزود: «برخی گروههای کارشناسان همین الان در (جمهوری) آذربایجان در حال بازرسی هستند. آنها بسیار از آمادگی ما برای برگزاری این رزمایش قدردانی میکنند.»
ذاکر حسن اف با تاکید بر روابط برادرانه باکو، آنکارا و اسلام آباد از دستور ویژه رئیسجمهور جمهوری آذربایجان در رابطه با این رزمایش سه جانبه خبر داد.
وزیر دفاع جمهوری آذربایجان در سخنان روز شنبه (امروز) خود به تاریخ دقیق برگزاری این رزمایش و هدف از برگزاری آن اشاره نکرد.
اطلاعرسانی این مقام ارشد باکو درباره رزمایش آتی سه جانبه در جمهوری آذربایجان در شرایطی انجام شده که هفته گذشته رزمایش دریایی جمهوری آذربایجان در دریای خزر خبرساز شده بود.
«وزارت دفاع جمهوری آذربایجان» اعلام کرد، هدف از این تمرینات با مشارکت ناوهای جنگی، کشتیها و تفنگداران دریایی، انجام عملیات جنگی و حفاظت از زیرساختهای انرژی و نیروهای دفاعی در بخش جمهوری آذربایجان در دریای خزر است.
یک مقام جمهوری آذربایجان پیشتر هشدار داده بود که تشدید تنش این کشور با ارمنستان موجب آسیب دیدن زیرساختهای انرژی در دریای خزر میشود.
استقرار ناو هواپیمابر آمریکا در دریای عرب
تارنمای موسسه نیروی دریایی ایالات متحده (USNI) نوشت: این ناو گروه آمریکایی که پیشتر در آب های ژاپن مستقر بود، حین استقرار در ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به آموزش شرکای منطقه ای و ائتلافی آمریکایی کمک و با استفاده از نیروی هوایی از نیروهای آمریکایی و ائتلافی همزمان با عملیات کاهش نیروها در افغانستان پشتیبانی خواهد کرد.
این ناو آمریکایی که ۳۳۳ متر طول دارد و مجهز به دو راکتور هسته ای است، جایگزین ناو یواس اس دوایت آیزنهاور و کشتی های اسکورت آن خواهد شد که از آوریل گذشته به منظور عملیات پشتیبانی هوایی از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در خاورمیانه مستقر بوده است.
از زمان حمایت ناو یو اس اس کیتی هاک از تهاجم نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳ این اولین بار است که ناو مستقر در پایگاه آمریکا در ژاپن راهی خاورمیانه شده است.
این رسانه نوشت: اعزام این ناو به منطقه خاورمیانه ابهامات جدیدی را درباره استقرار نیروی دریایی آمریکا در منطقه برانگیخته است. دولت بایدن در اهداف بیان شده خود بر تمرکز منابع در اقیانوس آرام و رقابت بر چین تاکید کرده بود.
دولت جو بایدن اصرار دارد، هرچه زودتر به حضور هجده ساله نیروهای آمریکایی در افغانستان با توجه به توافقنامه صلح با طالبان پایان دهد؛ اما شماری از جمهوری خواهان مخالف این طرح هستند و به وی در مورد تبعات انجام این اقدام هشدار میدهند.
تصمیم بایدن برای خروج نیروهای آمریکایی که با خروج نیروهای ناتو هم همراه خواهد بود، از ابتدای ماه می (۱۱ اردیبهشت) آغاز شده و قرار است تا ۱۱ سپتامبر همزمان با بیستمین سالگرد حمله به برجهای دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک، تکمیل شود.
هشدار مقام ناتو درباره تحرکات نظامی چین
رئیس سابق کمیته هماهنگی نظامی ناتو که ارشدترین افسر نظامی این ائتلاف به شمار میرفت، از آنچه سرعت "شوکهکننده" مدرنسازی ارتش چین و تلاشهای دیپلماتیک آن در خارج کشور خواند، ابراز نگرانی کرد.
استوارت پیچ، رئیس کمیته هماهنگی نظامی ناتو که جمعه به کار خود پایان داد، در آستانه رفتنش، به فایننشال تایمز گفت: اینکه چین چقدر سریع کشتی ساخته، چقدر نیروی هوایی خود را مدرن کرده، چقدر در مدیریت سایبری و سایر اشکال مدیریت اطلاعات از جمله تشخیص چهره سرمایهگذاری کرده، کاملاً تکاندهنده است.
این افسر نظامی ارشد ناتو گفت: فکر می کنم بسیار مهم است که حواسمان به آن باشد. اگر شما در چین با یک نیروی بزرگ مدرن و قدرتمند رهبر باشید، چه می کنید؟ شما آن را مستقر می کنید و آن را به اطراف حرکت می دهید.
این افسر ناتو به شبکه وسیع "سفارتخانههای بزرگ چین" در سراسر جهان اشاره کرد که گفت که بخشهای وسیعی در این سفارتخانهها به بخشها و امور نظامی اختصاص پیدا کرده و شمار پرسنل و ژنرال های نظامی هم در این سفارتخانهها بسیار زیاد است و این باعث شگفتی است.
رئیس وقت کمیته هماهنگی نظامی ناتو همچنین از رشد شراکت نظامی استراتژیک میان چین و روسیه گلایه کرد و گفت در دوره حضورش، او شاهد تکامل مانورهای دوجانبه آنها از عملیات های نسبتا کوچک به سمت فرصت های آموزشی و تمرینی مهم بوده است. با این حال، او پیشبینی کرد که شراکت کنونی روسیه – چین همیشگی نماند و مدعی شد که این دو قدرت روزی بر سر شمالگان نزاع خواهند کرد.
استوارت پیچ که از افسران رده بالای نیروی هوایی سلطنتی انگلیس بود، روز جمعه از سمت ریاست کمیته هماهنگی نظامی ناتو کنار رفت و آدمیرال راب بوئر از نیروی دریایی هلند جای او را گرفت.
ریاست این کمیته، رسما مسئولیت مشورت دادن به هیات تصمیم گیرنده ناتو در خصوص سیاست و استراتژی نظامی را عهده دار است اما عمدتا یک نقش نمادین است و گمان میرود که سیاستگذاران در واشنگتن از زمان تاسیس ناتو در ۱۹۴۹ مهمترین تصمیمات این ائتلاف را گرفتهاند.
طرح مشترک ایتالیا و اسپانیا برای احیای مذاکرات صلح خاورمیانه
وزرای خارجه ایتالیا و اسپانیا در راستای بازگرداندن دو طرف فلسطینی و اسرائیلی به مذاکرات و راهاندازی کمیته چهارجانبه صلح در خاورمیانه، اواخر ژوئیه آتی به فلسطین و اراضی اشغالی سفر خواهند کرد.
به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، لوئیجی دی مایو، وزیر خارجه ایتالیا در همایشی با نام "تغییرات بینالمللی بزرگ و درگیریها میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی" که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به طرح مشترک این کشور با اسپانیا اظهار کرد: اواخر ژوئیه آتی همراه با آرانچا گوانزالس لایا، وزیر خارجه اسپانیا ابتدا با کابینه جدید اسرائیل دیدار کرده و سپس به فلسطین خواهیم رفت.
وزیر خارجه ایتالیا در ادامه، هدف از سفر آتی خود به فلسطین و اراضی اشغالی را بازگرداندن طرفها به مذاکرات صلح و ازسرگیری فعالیتهای کمیته چهارجانبه صلح در خاورمیانه متشکل از اتحادیه اروپا، آمریکا، سازمان ملل و روسیه اعلام کرد.
رزمایش نظامی روسیه در جزایر مورد ادعای ژاپن
تلویزیون ژاپن روز شنبه افزود: فرماندهی منطقه نظامی شرق روسیه می گوید این رزمایش برای پنج روز، از پنجشنبه آغاز شده و بر اساس سناریوی جنگ بین دو کشور است. این رزمایش در جزیره اتوروفو و کوناشیری و همچنین ساخالین و مکان های دیگر انجام می شود.
در این رزمایش بیش از ۱۰ هزار سرباز، ۵۰۰ خودروی نظامی، حدود ۳۰ فروند هواپیما و حدود ۱۰ فروند شناور دریایی شرکت خواهند کرد. در برنامه این رزمایش عملیات پیاده شدن به خشکی نیز گنجانده شده است.
روسیه این جزیره ها و حوالی آنها را نقطه استراتژیک مهمی در نظر می گیرد که دریای اختسک را به اقیانوس آرام وصل می کند.
وزارت خارجه ژاپن به سفارت روسیه در توکیو اعتراض کرده و گفته که افزایش نیروهای نظامی در سرزمین های شمالی خلاف موضع ژاپن است.
ژاپن ادعای مالکیت اتوروفو، کوناشیری و دو جزیره دیگر را دارد که در کنترل روسیه است.
دولت ژاپن می گوید، این جزایر بخش تفکیک ناپذیر قلمروی این کشور هستند که پس از جنگ جهانی دوم غیرقانونی اشغال شده اند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.