بیانیه انتقادی جبهه اصلاحات درباره انتخابات ۱۴۰۰

بیانیهٔ جبههٔ اصلاحات ایران دربارهٔ نتایج انتخابات ۱۴۰۰ منتشر شد.
کد خبر: ۱۰۶۰۳۴۱
|
۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۶ 26 June 2021
|
67915 بازدید
|

 

به گزارش تابناک  در این بیانیه آمده است؛ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ مهندسی‌شده‌ترین انتخابات ریاست جمهوری ایران با کمترین میزان مشارکت در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به سرانجام رسید و اصلاح‌طلبان، اعتدال‌گرایان و حتی اصولگرایان معتدل و دیگر جریان‌های منتقد وضع موجود، نامزدی در صحنه نداشتند.

تا چند روز قبل از روز رای‌گیری معلوم نبود چه کسانی قرار است رقابت کنند و جریان‌های سیاسی شناخته‌شده از چه کسانی حمایت می‌کنند. مهندسان انتخابات، صحنه را به شکلی سامان دادند که مشارکت حداکثری شکل نگیرد و در هر شرایطی نامزد مورد نظر آنان به پیروزی برسد. قدرت‌طلبان با تفسیرهای اقتدارگرایانه از قانون اساسی و با سلطه بر نهادهای حاکمیتی و با ردصلاحیت گستردهٔ نامزدهای رقبا، صحنه‌ای ساختند که منجر به تحقق خواستشان و قهر اکثر شهروندان با انتخابات شد.

بخش بزرگی از شهروندان ایران به صحنه‌آرایی خطرناکی که در این انتخابات شده بود به حق معترض بودند. گروهی به‌دلیل عدم حضور نامزد مطلوب خود، در یک حرکت اعتراضی و برای رسمیت ندادن به این صحنه‌آرایی، در انتخابات شرکت نکردند و گروهی با حفظ ماهیت اعتراضی رای‌شان و به امید تغییر صحنه، در چند روز آخر، از تنها نامزد متفاوت موجود حمایت کردند. علی‌رغم تفاوت تحلیل و تصمیم، هر دو گروه هدفی ایران‌دوستانه داشتند. «جبههٔ اصلاحات ایران» که بعد از حذف همهٔ‌ نامزدهای پیشنهادی توسط بخشی از اعضای مجمع عمومی‌اش توسط شورای نگهبان، در این انتخابات نامزدی نداشت، ضمن احترام به تصمیم هر دو گروه و تقدیر از تلاش‌های مسئولانه‌شان، با توجه به تصمیم بیش از ۵۰ درصد مردمی که رای ندادند و نیز ماهیت رای اعتراضی میلیون‌ها شهروندی که به تنها نامزد متفاوت عرصهٔ رقابت رای دادند یا رای باطله در صندوق انداختند، به حاکمان کشور هشدار می‌دهد و از آنان مصرانه می‌خواهد به ریشهٔ نارضایتی‌ها و اعتراض هر سه گروه اخیر توجه کنند و خود را به تغافل نزنند.

نتیجهٔ انتخابات نشان داد که بخش بزرگی از جامعهٔ ایران امیدش را به اثربخشی راهبردهای اصلاح‌طلبانهٔ حداقلی از دست داده است. تحریم‌های شدید اقتصادی و پاره‌ای از سوء حکمرانی‌ها که منجر به نارضایتی گستردهٔ شهروندان ایران شده است و موانعی که مخالفان اصلاحات در برابر اصلاحات خشونت‌پرهیز و قانونی و حاکمیت ارادهٔ ملت ایجاد کرده‌اند، سهم بزرگی در ایجاد این ناامیدی داشته‌است، اما پاره‌ای از ضعف‌ها و اشتباهات در میان نیروها و نهادهای اصلاح‌طلبان هم از عوامل این کاهش و ریزش پایگاه اجتماعی بوده است.

«جبههٔ اصلاحات ایران» وظیفهٔ خود می‌داند ضمن نقد رفتارهای اقتدارگرایانهٔ بخشی از حکمرانان، بازاندیشی و زمینه‌سازی برای اصلاحات ریشه‌ای تشکیلاتی و گفتمانی در جبههٔ اصلاح‌طلبان را در دستور کار خود قرار دهد. ما نارضایتی بخشی از شهروندان از عملکرد اصلاح‌طلبان را درک می‌کنیم و برای آسیب‌شناسی و بازسازی و نوسازی اندیشه و ساختار جریان اصلاحات خود را آماده‌ خواهیم کرد و نتایج بررسی‌ها و جمع‌بندی خود را به اطلاع شهروندان ایران خواهیم رساند. همچنین ‌امیدواریم مجموعهٔ نهادهای حکمرانی هم صدای این میزان عظیم نارضایتی از شرایط عمومی کشور را بشنوند و برای کاهش آن، اصلاحات رویکردی، سیاستی، ساختاری و نهادی ضروری را در اولویت قرار دهند. ما ضمن تاکید بر لزوم اجرای بدون تنازل قانون اساسی و لغو نظارت استصوابی (که مانع شکل‌گیری انتخابات رقابتی و عادلانه شده است)، فکر می‌کنیم کشور نیازمند تحول و تغییری اساسی در سطح رویکردهای کلان در ادارهٔ کشور است.

ما ضمن ادای احترام به رای، نظر و رفتار همهٔ شهروندان در این انتخابات، از جمله رای بخش قابل توجهی از ایرانیان به جناب آقای رئیسی، از رییس جمهور منتخب می‌خواهیم بکوشد فراتر از قول، عملاً رئیس جمهور همهٔ ایرانیان باشد. همچنین توجه کند که کاهش چشمگیر مشارکت در انتخابات، افزایش آرای باطله و افزایش نارضایتی عمومی، نشانه‌هایی هشداردهنده‌اند که اصلاحات فوری و ریشه‌ای را ضروری می‌سازند؛ اصلاحاتی برای احیا و تقویت جمهوریت، کاهش شکاف دولت و مردم، اتخاذ سیاست خارجی معطوف به رفع تحریم‌ها و بهبود معیشت مردم، تغییر رویهٔ حکمرانی اقتصادی، احیای توسعه و کاهش انواع نابرابری و تبعیض، صیانت از حقوق و آزادی‌های اساسی همهٔ شهروندان و پاسخ‌گویی جریانی که اکنون همهٔ نهادهای حاکمیتی را یکپارچه در دست دارند.

«جبههٔ اصلاحات ایران» برای رئیس جمهور منتخب در تامین رضایت شهروندان و انجام اصلاحات فوق آرزوی توفیق می‌کند. این جبهه در برنامه هایش برای دولت سیزدهم که منتشر کرده است اهداف اصلی و ۱۸۷ برنامهٔ دقیق و سنجش‌پذیری که برای کشور ضروری می‌داند را ذکر کرده است. این سند مبنای نقد و مطالبه‌گری ما از دولت سیزدهم خواهد بود.

جبههٔ اصلاحات ایران
۵ تیر

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۱۳۴
انتشار یافته: ۶۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
بهانه طلبان
پاسخ ها
مسعود
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
در پاسخ به اونهایی که عدم اقبال به اصلاح طلبان رو مصادره به مطلوب می کنند یادآوری کنم که انتخابات 60 میلیون واجد شرایط داشت و 32 میلیون نفر در اون شرکت نکردند 4 میلیون نفر هم رای باطله دادند کاندیدای مورد علاقه شما هم که براش 18 میلیون رای ثبت شده
اگه مردم از اصلاح طلبها بریدند چرا رای باطله دادند؟
خیر؛ اصل مطلب این بود که: اصلاح طلب "اصولگرا" دیگه تمومه ماجرا
اگه باز هم بخواید ماست مالی کنید و همه چیر رو گردن اصلاح طلبها بندازید
بازهم سهمتون رو در عدم مشارکت به روتون میارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
منتقد وضع موجود؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اصلاح‌طلبان، اعتدال‌گرایان و حتی اصولگرایان معتدل خود وضع موجودند!!! و مردم بخاطر اینها توی انتخابات شرکت نکردن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
ولی مردم به خاطر خیلی ها توی انتخابات شرکت نکردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
کلا ۴۰ میلون نفر تو انتخابات ها شرکت می کردن که امسال تقریبا ۳۰ میلیون شرکت کردن. یعنی فقط ۱۰ میلیون شرکت نکردن و این هم به خاطر این گندیهاصلاحات و حسن روحانی بود که طبیعی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
پرروهای نجومی ...
دروغگوهای نجومی ...
وقاخت نجومی ...
سنگ پاهای نجومی ...
خود رو به نفهمی زدنهای نجومی ...
خرابکاران نجومی ...
فرصت طلبان نجومی ...
و ... نجومی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
تجربه در 43 سال نشان داده است که کسی وقعی به این بیانیه ها نخواهد گذاشت و حداقل اتفاقی شبیه آن چیزهایی که در بیانیه بالا نوشته شده است رخ نخواهد داد. سیستم حاکمیتی کشور ما آنچنان بسته شده و در غشای نفوذ ناپذیر خود کار می کند که مهم نیست در بیرون آن غشا چه اتفاقی افتد. ما کلا نا امید از بهبود شرایط کشور هستیم نه به خاطر اینکه به اصطلاح اصلاح طلبان رئیس جمهور نداشتند، بلکه به خاطر اینکه امید بستن به هر نوع رئیس جمهور و یاورانش برای تغییر ریشه ای، کاری بیهوده است. باید خود مردم بخواهند و البته با انتخابات نشان دادند که بخش بزرگی از مردم کشور در تعارض انتخاب اصلح و تضمین معیشت حداقل، سرگردان مانده اند و هنوز تصمیم مشخصی نگرفته اند و عملا نمی خواهند تغییری جدی رخ دهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
دليل كاهش مشاركت، مشكلات اقتصادي است كه قبلا هم سابقه داشته است . در زمان مرحوم هاشمي تورم 47 درصدي مشاركت مردم را به 50 درصد كاهش داد.
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
طوري حرف مي زنيد انگار كه 8 سال گذشته مملكت دست شما نبوده .... باني اين وضع شما هستيد كه مملكت رو به گند كشيديد و مردم رو بيچاره كرديد
زماني
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
با سلام،
در باب اين بيانيه چند نكته نهفته است كه به نظر مي رسد عامدا مغفول وافع شده است:
1- بر اساس نظرسنجيهاي قبل از اعلام شوراي نگهبان، آقاي رئيسي با اختلاف زياد از ساير رقبا اعم از اقايان لاريجاني و جهانگيري و پزشكيان جلوتر بودند.
2- باز بر اساس همين نظرسنجيها حداكثر ميزان تاثيرگذاري نظر شوراي نگهبان بر روي ميزان مشاركت حدود 8 درصد بود.
3- حساسيت مردم بر روي مسائل اقتصادي خيلي بيشتر از مسائل سياسي است و هر زمان كه با مشكلات اقتصادي مواجه شوند مشاركت آنها كاهش خواهد يافت (نمونه آن ميزان مشاركت مردم در دوره دوم اقاي هاشمي بود كه ميزان مشاركت به 50/5 درصد رسيد) و اگر مشكل كرونا را هم به اين مسئله اضافه كنيد شايد در مجموع و با شرايط يكسان ميزان مشاركت بيشتر از آن دوره بوده است.
4- جبهه اصلاحات نماينده اي به اسم آقاي مهرعليزاده داشت و كارگزاران و جبهه اعتدال همه نماينده اي به اسم آقاي همتي كه اين دو در نهايت يكي شدند منتها چون مشخص بود كه راي نمي آورند، جبهه اصلاحات بابت آنها هزينه نكرد تا بعدا مطالبه گر باشد.
5- تصميم شوراي نگهبان كه بنده هم به آن معترضم كاملا به نفع جبهه اصلاحات بود چرا كه به جاي طرد شدن آنها توسط مردم و خلع سلاح شدن، در حال حاضر معترض و مطالبه گر هستند و كماكان به عنوان يكي از گروههاي تاثير گذار در جامعه و در بدنه حكومت حضور داشته و خواهند داشت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
شما هم طوری حرف می زنید که انگار از شصت میلیون رای دهنده فقط همون آرای باطله رای ندادند!
اگه مسائل اقتصادی خیلی مهم بود و اثرگذار مردم نباید بعد از دوره رفسنجانی به خاتمی رای می دادند!!!
خیلی اصل موضوع رو میخواهید کاملا عامدانه به پستوهای غفلت بفرستید
نه خیر
شعار مردم از قبل این بود:
اصلاح طلب اصولگرا دیگه تموم ماجرا
دیدید که به قولشون وفا کردند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
جناب مشخصه که تمایل زیادی به تغافل و خودفریبی داری ولی در کل خیلی واقعیت جامعه ساده است و نیاز نیست به در و دیوار بزنی و چند تا نظرسنجی مسخره رو که عملا علط بودنش رو تو انتخابات دیدی استناد کنی...
مردم در حالت عادی همیشه به سمت اصلاحات گرایش دارند البته به معنای واقعی اش نه به معنای حزبی اش... و این شامل تمام شئون میشه نه فقط اقتصاد... حالا هم اگه به لطف عدم مشارکت با دمت گردو میشکونی حداقل تو دل خودت متوجه واقعیت باش.ِ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
ماشاالله به این رو خیلی بلندپروازیدلطفا گندهای دولت دوازدهم راجمع کنید مردم خودشان نظارت برکارهای دولت سیزدهم راخواهندداشت به شماها نیازندارند اقایان اصلاح
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
مگر اصلاح طلبان قلابی و رئیس آنها خاتمی در انتخابات شرکت نکردن و کاندید آنها همتی کمترین رای را نیاورد حنای این شیادان دیگه رنگی نداره
سامان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
خراب می کنید مردم ناامید میشن بعد که تایید صلاحیت نمیشید.میگید چون اصلاح طلبان رد صلاحیت کردند مشارکت کم بود.جالبه
فرزند ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
شما از رو نمیرید.. نارضایتی مردم از شما اصلاح طلبان است... شما غربزده های وطن فروش... بزرگترین ضربه ها را شما به ملت و کشور زدید... الحق که منافقید...افتضاحی که در شمارش آرا و اعلام نتیجه انتخابات داشتید را چه می گویید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۶
حالا بزار بینیم شما شرق زده های انحصار طلب چه گلی به سر مملکت خواهید زدِِِ
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟