بسته ویدیویی «تابناک»

شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / تصاویر کمیاب از نبرد استراسبورگ / آلمان پس از شکست در جنگ جهانی دوم / دادگاه نظامی اعضای حزب توده

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۰۶۰۸۰۹
|
۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۰ 28 June 2021
|
25471 بازدید
|
۲

شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / تصاویر کمیاب از نبرد استراسبورگ / آلمان پس از شکست در جنگ جهانی دوم / دادگاه نظامی اعضای حزب توده

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیو‌ها عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

برای مشاهده هر ویدیو روی تیتر هر ویدیو کلیک کنید.

 


آلمان پس از شکست در جنگ جهانی دوم

پس از گذشت چندین دهه از پایان جنگ جهانی دوم و کمرنگ شدن کدورت‌های این جنگ و همچنین به دنیا آمدن نسل‌های جدیدی که تجربه سختی‌های آن را از نزدیک ندیده‌اند، فرصتی پیش آمده که نگاهی شفاف‌تر به رویدادهای حین و پس از آن انداخته شود و از این طریق جزئیات و رویدادهایی که زیر سایه هیتلر و ارتش نازی گم شده بودند بیشتر به چشم بیایند. در این ویدیو که حاوی تصاویری از آلمان اشغال و توسط متفقین تهیه شده، شرایط بد آلمان و آلمانی‌ها پس از جنگ نمایش داده می‌شود. این ویدیو با کلیپ پروپاگاندای متفقین شروع و با صحنه دادگاه‌های جنایات جنگی افسران و فرماندهان آلمانی پایان می‌‌یابد. آنچه بین این دو خواهید دید، روایتی است از آنچه در آلمان پس از جنگ گذشت.

 


تصاویر کمیاب از نبرد استراسبورگ

شرح نبرد و تصرف شهر استراسبورگ از یک قطعه خبری از دوران جنگ جهانی دوم که در آن راوی توضیح می‌دهد، نیروهای متفقین چگونه در مسیر تصرف آلمان این شهر مهم فرانسوی را از اشغال آلمان‌ها نجات دادند؛ تصاویری از نبرد و تصرف مناطق اشغال شده و به اسارت گرفتن نیروهای آلمانی اشغال‌گر و واکنش مردمی که آزاد شده‌اند. در بین تصاویر، آنچه بیشتر به چشم می‌آید، استقبال سرد اهالی لموز از نیروهای متفقین است که راوی توضیح می‌دهد، به دلیل نزدیکی جغرافیایی به مردم آن در هویت ملی خود دچار سردرگمی شده‌اند. برای نخستین بار با زیرنویس فارسی در «تابناک» می‌بینید.

 


شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین

عدی صدام حسین پسر بزرگ صدام حسین، مدیر اصلی روزنامه بابل عراق و مدتی رئیس کمیته المپیک عراق بود و اقدامات عجیب و تنبیهات غریبش در قبال ناکامی‌های ورزشکاران عراقی زبانزد بود. او در قساوت و خشونت جنسی مشهور بود و جنایات بسیاری را مرتکب شد و به واسطه همین رفتارها، هدف ترور نیز قرار گرفت و از ناحیه پا آسیب جدی دید. در طول حمله آمریکا به عراق، عدی صدام در لیست افراد شدیداً مورد تعقیب دولت آمریکا بود تا اینکه در سال ۲۲ ژوئیه ۲۰۰۳ در پی حمله نیرو‌های آمریکایی به پناهگاهشان در موصل کشته شد. عدی در دوران دیکتاتوری صدام حسین زندگی شاهانه داشت و از جمله تفریحاتش، نگهداری از گروهی از شیر و یوزپلنگ در ویلایش بود. تصاویر این شیر و یوزپلنگ‌ها که پسر صدام در دوران نفت در برابر غذا و گرسنگی مردم عراق، به آن‌ها ظرف مملو از گوشت را می‌دهد، می‌بینید.

 


تهران در سال ۱۳۳۵

تهران شصت سال پیش چه سر و شکلی داشت؟ این تصاویر کمیاب که در «تابناک» تماشا می‌کنید، از تهران در سال ۱۳۳۵ به این پرسش پاسخ می‌دهد.

 


ایران در سال ۱۹۵۰

تصاویر صامتی که می‌بینید، ایران را در ۱۳۲۸ هجری شمسی مصادف با ۱۹۵۰ میلادی نشان می‌دهد. آنچه این تصاویر را نسبت به تصاویر مشابه متمایز می‌سازد، رنگی بودن این تصاویر متعلق به بیش از ۶۵ سال پیش است. این تصاویر را در «تابناک» می‌بینید.

 


تصاویر قدیمی از احداث سد کرخه

سد کرخه یکی از بزرگ‌ترین سد‌های خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان از سال ۱۳۷۰ ساخته شده‌ است. پیش از این سدِ عظیم، سد کوچکی بر روی کرخه وجود داشت که تصاویر کمی از آن وجود دارد. ویدیو قدیمی از احداث این سد که سد کرخه خوانده می‌شود در «تابناک» می‌بینید.

 


دادگاه نظامی اعضای حزب توده

پس از آنکه محمدرضا پهلوی در ۱۳۲۷ در دانشگاه تهران ترور و در ادامه مشخص شد که عامل این ترور یکی از اعضای حزب توده بوده، این حزب که وابستگی فکری و اطلاعاتی به شوروی داشت، غیرقانونی اعلام شد و به فعالیت مخفی روی آورد. پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ وضعیت حزب توده پیچیده‌تر و یک سال بعد از کودتا، سازمان مخفی حزب در نیرو‌های مسلح که به سازمان نظامی حزب توده یا سازمان افسری معروف بود، کشف شد و بسیاری از اعضای آن با زندان و شکنجه و اعدام روبرو شدند. این ویدیو از دادگاه این افسران در همان دوران ثبت شده که اکنون در «تابناک» می‌بینید.

 

 

تفکرات رهبر ارتش جمهوری خواه ایرلند

آی‌‌آر‌ای، مخفف ارتش جمهوری‌خواه ایرلند، نامی است که به جنبش‌های مختلفی در ایرلند در قرن بیست و بیست و یکم داده می‌شود که باور دارند کل ایرلند باید یک جمهوری مستقل باشد و استفاده از خشونت سیاسی برای رسیدن به این هدف، امری الزامی است. تاریخچه ارتش جمهوری‌خواه ایرلند بسیار پر فراز و نشیب و پر از چند دستگی‌ها و اختلاف نظرهای داخلی و سرکوب خارجی است و هر چند سال یک بار با اضافه کردن کلمه دیگری به آن خط فکرهای مختلف از هم جدا و گاه دوباره به هم پیوسته‌اند. در این ویدیو کوتاه از مصاحبه‌ای با رهبر ارتش موقت جمهوریخواه ایرلند «مک استیوفان / Sean Mac Stiofain» نظر او در مورد مرگ دو سرباز بریتانایی پرسیده می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۸
کلیپی نیس. شوخی دارین با ما!؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۹
کلیپ زیبایی بود چطور شما نمیبینی، دقت کنی می بینی.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات