باید و نبایدهای پس از تزریق واکسن کرونا

اطلاع رسانی در خصوص چگونگی تزریق واکسن کرونا، جامعه هدف، اولویت‌ها و انواع واکسن تاکنون در کشور مطلوب بوده اما به گفته کارشناسان ضعف آگاهی‌بخشی در خصوص پساواکسن و باور غلط ایمنی پس از تزریق به شیوع بیشتر کووید ۱۹ دامن زده است.
کد خبر: ۱۰۶۱۰۱۰
|
۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۲ 30 June 2021
|
4976 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا در حالی که گروه های هدفی همچون سالمندان، بیماران خاص و سخت علاج، جانبازان و پاکبانان دوز اول و یا هر 2 دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند اما همچنان رفتارهای غلط پساواکسن بین آنها و حتی اطرافیانشان دیده می شود.

برخی از این افراد با ماسک خداحافظی می کنند و به خیال اینکه ایمن شده اند به رفتارهای مخاطره آمیز از جمله حضور بدون ماسک در تجمعات و مکان های شلوغ دست می زنند، که البته گزارش هایی از ابتلای برخی از این افراد به کرونا موجب تعجب شده است در حالیکه اگر اطلاعات کافی در این زمینه وجود داشته باشد در مرحله اول، رعایت پروتکل ها همچنان مورد توجه است و در صورت ابتلا نیز جای تعجب باقی نمی ماند.

فاصله استاندارد میان ۲ دوز تزریق واکسن چقدر است؟ ایمنی در چه زمانی پس از تزریق حاصل می شود؟ آیا احتمال ابتلا به کرونا بین زمان تزریق ۲ دوز وجود دارد؟ فردی که واکسن دریافت کرده ناقل کرونا است؟ زمان ایمنی واکسن با نام های تجاری ( برند) مختلف تفاوت دارد؟

به نظر می رسد این موارد از مهمترین سوالاتی است که باید در جامعه پاسخ و نشر داده شود تا سواد عمومی در خصوص تزریق واکسن و مراقبت های پس از آن در جامعه افزایش یابد، نه اینکه تنها به اطلاع رسانی در خصوص علائم بالینی پس از تزریق اکتفا کنیم.

رییس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پاسخ به این سوالات می گوید عدم استفاده از ماسک توسط افرادی که واکسن کرونا را تزریق کرده اند یک اشتباه بزرگ است که منجر به افزایش احتمال ابتلای این افراد و اطرافیان آنها می شود.

زمان خداحافظی با ماسک فرا می رسد؟

حمید مخیری می گوید: زمانی می توانیم به راحتی با ماسک خداحافظی کنیم که ۷۰ درصد جامعه ۲ نوبت واکسن کرونا را دریافت کرده باشند و ۲۸ روز هم از تزریق نوبت دوم گذشته باشد در حالیکه اکنون متوسط دریافت کنندگان واکسن در کشور و استان هفت درصد است.

احتمال ابتلا به کرونا در فاصله بین تزریق دوز اول و دوم وجود دارد؟

وی در این خصوص توضیح داد: افرادی که دوز اول واکسن کرونا را با هر نام تجاری دریافت کرده باشند احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را دارند همچنان که گزارش ها نشان می دهد برخی از آنها به دلیل رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و حذف ماسک، مبتلا شده اند.

مخیری گفت: برخی از افراد نیز ممکن است در زمان تزریق واکسن هیچگونه علائمی از ابتلا به کرونا نداشته اما کرونا مثبت باشند که تزریق واکسن کاری از پیش نمی برد و این افراد بیمار محسوب می شوند.

به گفته وی برخی هم ممکن است به دلیل تزریق واکسن کرونا مثبت شوند که این افراد بنابر نظر متخصصان، نیازی به دریافت دوز دوم واکسن ندارند.

افرادی که واکسن دوز اول را می زنند ناقل کرونا هستند؟

رییس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص این پرسش می گوید: دریافت کنندگان واکسن کرونا در حالت عادی، ناقل بیماری کووید ۱۹ نیستند اما باید پروتکل های های بهداشتی را رعایت کنند چون با توجه به اینکه احتمال ابتلا به کرونا در آنها دور از انتظار نیست، در صورت ابتلا، به نوع بدخیم ویروس دچار می شوند بنابراین باید در وهله اول به دلیل حفظ سلامتی خود همچنان پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را جدی بگیرند اما اگر به ویروس مبتلا شدند مانند سایر بیماران، ناقل هستند.

فاصله بین ۲ نوبت تزریق واکسن با برندهای مختلف متفاوت است؟

به گفته وی فاصله بین نوبت اول و دوم تزریق واکسن کرونا بر اساس دستورالعمل کارخانه سازنده هر واکسن فرق دارد، به نحوی که قبل از این گفته می شد به طور متوسط باید ۲۱ تا ۲۸ روز ( سه تا چهار هفته) بین دریافت ۲ دوز واکسن کرونا فاصله باشد اما اکنون برخی از شرکت های سازنده ۲۸ تا ۹۰ روز ( چهار تا ۱۲ هفته) را عنوان می کنند.

مخیری در خصوص این سوال که آیاد افرادی که دوز دوم را دیرتر از ۲۸ روز دریافت کرده اند ایمنی لازم در برابر کرونا را خواهند داشت؟ توضیح داد:برخی دانشمندان و متخصصان معقتد هستند به عنوان مثال اگر فاصله بین دریافت ۲ دوز واکسن آسترازنکا ۱۰ ماه باشد تاثیر بیشتری دارد و ایمنی فرد بیشتر خواهد بود بنابراین جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد.

تزریق بیش از ۱۰۱ هزار دوز واکسن کرونا در لرستان

رییس گروه مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین اظهار داشت: محموله جدید واکسن کرونا به تعداد ۱۹هزار و ۱۹۴ دوز وارد استان و تزریق آن از اول تیر آغاز شده است که این واکسن از نوع سینوفارم است و با اولویت تکمیل مرحله اول واکسیناسیون افراد واجد شرایط تزریق خواهد شد.

مخیری ادامه داد: تا پیش از این ۱۰۹ هزار و ۴۰۰ دوز واکسن کرونا وارد استان و ۱۰۱ هزار و ۴۷۸ دوز آن تزریق شده بود و پیش بینی می شود با تولید انبوه واکسن ایرانی، روند واکسیناسیون در استان شتاب بیشتری بگیرد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۸۵ هزار و ۴۱۰ دوز اول و ۱۶ هزار و ۶۸ دوز دوم واکسن کرونا در استان تزریق شده و محموله جدید برای تکمیل دوز اول واکسیناسیون در حال تزریق است تصریح کرد: تاکنون ۸۹ درصد جمعیت بالای ۸۰ سال، ۶۷ درصد افراد ۷۵ تا ۷۹ سال و ۵۶ درصد جمعیت ۷۰ تا ۷۴ سال لرستان واکسن کرونا را دریافت کرده اند و مابقی نیز به دلایلی از جمله عدم تمایل افراد، واکسینه نشده اند.

وی توضیح داد: اولویت واکسیناسیون افراد بر اساس دسته بندی سنی و بیماری های خاص و سخت علاج بر مبنای ثبت نامی های سامانه سیب و یا مراجعه افراد بوده است.

به گفته مخیری در حال حاضر سامانه واکسیناسیون کرونا به آدرس salamat.gov.ir برای ثبت نام گروه های هدف فعال است که بر این اساس چند روز پس از ثبت نام، پیامک تاریخ و مکان دریافت واکسن برای فرد متقاضی ارسال خواهد شد که مدت زمان ارسال پیامک نیز بستگی به تعداد واکسن ارسالی برای استان دارد.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی لرستان تا روز هشتم تیرماه ۱۲۱ هزار و ۳۵۱ بیمار مبتلا به کرونا در استان شناسایی شده است که یکهزار و ۹۱۸ نفر از این تعداد جان باخته اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟