به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، وزارت بازرگانی آمریکا روز جمعه به وقت محلی در بیانیهای اعلام کرد این شرکتها در کشورهای مختلف مانند چین، ایران، روسیه و چند کشور دیگر مستقر هستند.
۱۴ شرکت تحریمشده چینی هستند و واشنگتن این شرکتها را به نقض حقوق بشر متهم کرده است.
از میان ۳۴ شخص حقیقی و حقوقی که در فهرست سیاه همکاریهای اقتصادی قرار گرفتهاند ۸ شخص حقیقی و حقوقی به دلیل تسهیل صادرات اقلام آمریکایی به ایران در این فهرست قرار داده شدهاند و ۶ شرکت دیگر به دلیل کمک به برنامههای نظامی روسیه در این فهرست قرار گرفتهاند.
جینا ریموندو وزیر بازرگانی دولت بایدن در بیانیهای اعلام کرد تجارت هشت شخص حقیقی و حقوقی برای تسهیل صادرات اقلام ایالات متحده به ایران با نقض مقررات اداره صادرات به نهادهای موجود در فهرست وزارت خزانه داری ایالات متحده اضافه شده است.
به گفته وی، تجارت شش نهاد دیگر نیز برای مشارکت در خرید قطعات الکترونیکی از مبدا ایالات متحده به احتمال زیاد در برنامههای نظامی روسیه در این فهرست قرار گرفته اند.
وزیر بازرگانی دولت بایدن اظهار داشت در فعالیتهای مغایر با امنیت ملی یا منافع سیاست خارجی ایالات متحده، واشنگتن در بکارگیری قوانین مربوط به کنترل صادرات برای پاسخگو کردن دولت ها، شرکتها و اشخاصی که اقلام آمریکا را انتقال میدهند، ادامه میدهد.
پیش از این، در اطلاعیهای که روی وبسایت وزارت بازرگانی قرار گرفته بود، اعلام شد دو شخص حقیقی و حقوقی مستقر در ایران، شرکت "شیمی طب سینا"و مدیر عامل آن در این فهرست سیاه قرار گرفتهاند.
خبرگزاری رویترز پیش از این ادعا کرده بود آمریکا ۳۴ نهاد روسی و ایرانی و پنج نهادی را که به طور مستقیم از برنامه مدرنسازی نظامی چین حمایت میکنند، در فهرست تحریمهای خود قرار داده است
این فهرست شامل هشت نهادی میشود که صادرات اقلام آمریکایی به ایران را تسهیل کرده بودند.
ایالات متحده در دوره دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا با خروج از توافق هستهای برجام تحریمهای ظالمانه و یکجانبهای علیه ایران اعمال کرد.
دولت جو بایدن به رغم وعدههای دوران انتخابات ۲۰۲۰ مبنی بر اینکه به توافق هستهای که ترامپ از آن خارج شد بازخواهد گشت تا کنون هیچ اقدام قابل توجهی در تحقق وعدههای خود انجام نداده است بلکه همچنان سیاست فشار حداکثری و تحریمها را ادامه داده است.